PRAVILNA ISHRANA

Zbunjena mama pogresno si cula ovo za cigarete..:evil:
Lekari savetuju minimun paklu cigareta dnevno, najbolje onih bez filtera..A ono sto lici na umrlicu,a zalepljeno je na kutiju u stvari je pecat o ispravnosti i dobrom uticaju na zdravlje...Zato deca od malena treba da pushe cigarete uz redovan biljni obrok - podrazumeva se...Da bi bila zdrava i porasla velika...;);):p:p

Zbunjena mama pogresno si cula ovo za cigarete..:evil:
Lekari savetuju minimun paklu cigareta dnevno, najbolje onih bez filtera..A ono sto lici na umrlicu,a zalepljeno je na kutiju u stvari je pecat o ispravnosti i dobrom uticaju na zdravlje...Zato deca od malena treba da pushe cigarete uz redovan biljni obrok - podrazumeva se...Da bi bila zdrava i porasla velika...;);):p:p

Ajde dosta više.... Danas mi je mesec i jedan dan nepušačkog staža... I dalje mi tako malo treba da flipnem :) Gazela nemoj me više ubeđivati.... aaaaaaaaaaaa.... :D

draga zabrinutamama...evo ja cu ti postaviti sliku mog oca mesozera koji jede svaki dan meso i pije mlijeko i ima 66 godina i izgleda mladje od dosta pedesetogodisnjaka..i mame koja ima 62 godine i nema ni jednu sijedu dlaku..inace stara stalno govori da od svih salata najvise voli meso...boze kakvi bolidi zive na planati

Jeste, Doco, i moja mama je volela meso, pa je umrla u 51. godini od infarkta...

Da se ogradim: nisam ni za kakve ekstreme, jesti sve, umereno, bla, bla... Nekome ne smeta, nekom smeta, nekom treba, neko ne sme...

ne moraš se ograđooješ...jasno nam je sve...gazelice....uz svakog kineza...ako se udaš za njega idu i 3 pande...

nenormalno je skoopa ta takozvana "zdrava 'rana".........ja sam za to da ljoodi ydravo rane..al kao..na primer onaj siroop, sok..od kaktoosa aloa vera košta hiljadu i nešto dinara........ulje od grožđa....nekih 450 -500...znam jer to moja keva koristi..........one gljive isto su nenormalno skoope...a tek alge i tako to.....misim....da je osim šo čovek treba da se hrani raznovrsno....sve ta dreka pomodarstvo.......ko ono pre par decenija sa mikrobiotikom.....iksljoočivo vegetarijanska ishrana nije zdrava..........i sve ono šo su ljoodi pre mene rekli.....

Jeste, Doco, i moja mama je volela meso, pa je umrla u 51. godini od infarkta...

Da se ogradim: nisam ni za kakve ekstreme, jesti sve, umereno, bla, bla... Nekome ne smeta, nekom smeta, nekom treba, neko ne sme...

zao mi je:( ali ne mozes kriviti meso za to..postoji mnogo mnogo razloga za to....moj drug je prestao jesti meso i totalno se izoblicio..i psihicki pukao..jos je veoma bogat i ima zenu koja mu kuha posebnu hranu...nisam doktor i ne umijem strucno da objasnim(i ne pokusavam) ali sam siguran da meso pored hranjivih tvari sadrzi nesto sto je vezano za genetski materijal...da dolazi do odredjenih promjena usljed nekonzumiranja mesa..yebiga..slabo se izrazavam ali sam veoma dobar u praksi i siguran sam da bi vam na prakticnom primjeru dokazao svoju teoriju..ne zovu mene dzaba fajn tjuning..osjecam te neke stvari i svi me zovu kad treba nesto da se podesi i osjeti rad nechega...:)

Hehe... :lol:

Pa, naravno, niko ne krivi meso, vec prekomernu upotrebu istog, tj. onog masnog... Uostalom, kao i sve sto je prekomerno...
Imamo i mi jednu poznanicu koja je na onoj makrobiotici-jede neko korenje, alge, 2 grama je kostaju 1000 din, devojka omrsavela, sto ti kazes, izoblichila se, i fizicki i psihicki, ali cak ima i svoju doktorku, koja se time naucno bavi i "vodi joj program", mosh misliti... :roll:

Umerenost, umerenost u svemu... Sem u smehu... :)

Hehe... :lol:

Pa, naravno, niko ne krivi meso, vec prekomernu upotrebu istog, tj. onog masnog... Uostalom, kao i sve sto je prekomerno...
Imamo i mi jednu poznanicu koja je na onoj makrobiotici-jede neko korenje, alge, 2 grama je kostaju 1000 din, devojka omrsavela, sto ti kazes, izoblichila se, i fizicki i psihicki, ali cak ima i svoju doktorku, koja se time naucno bavi i "vodi joj program", mosh misliti... :roll:

Umerenost, umerenost u svemu... Sem u smehu... :)

skupo bogami:lol:

A kilo slanine..prasetine kosta koliko..;)..riba je ubedljivo najjeftinija i moze se 'preterivati'..sto se tice cene ulja..poenta je da se ta skuplja i koriste 5 puta manje od zejtina + maslinovo je poput leka.

george...nisam pročitao ovde da neko tvrdi da treba jesti iskljoočivo samo meso.....kao što se tvrdi da treba jesti isljoočivo smo voće i povrće i ništa više.... treba jesti raznovrsno.....kad smo kod svinjetine...svinjsko meso ima više proteina nego ostale vrste mesa..juneće, pileće......dobra riba je uvek skoopa....ako si jeo ribu iz doonava i iz zagađenih voda..sijaćeš u mraku.....misim....svi živimo u nezdravim uslovima...okej je živeti zdravo...al samo donekle može da se smanji rizik....robovati tome misliš da ćeš živeti 250 godina ako jedeš po tačno utvrđenom jelovniku je mnogo gloopa stvar....

Ma kakvi..nemoj misliti da ja tako nesto tripujem..imao sam preko 100kg..jeo sam svakakve gluposti..od masne hrane moja keva je imala zacepljenje krvnih sudova..nije zezanje uopste..nije rec samo o mesu..pojede burek..pavlaku..suhomesnato + seceri i tona belog hleba...brza hrana i sl...holesterol se potpuno dovodi u normalu za 2 nedelje unosom omega 3 masti iz sardina...vec 15-ak godina jedem zdravije i bavim se sportom..pre svega normalno funkcionisem.

Sto se jelovnika tice, evo udostojicu vas. Kao prvo, ulje...nikako rafinisano, samo prirodno cedjeno, bilo koje...ta samo idu za salate i sl. Za kuvanje, pecenje, ponekad i przenje - samo kokosvo ulje i ulje od semenki grozdja, jer su to jedina dva ulja koja ne menjaju svoju strukturu prilikom zagrevanja. Sva ostasla ulja bilo rafinisana, bilo prirodna menjaju svoju strukturu prilikom zagrevanja. Pasulj sa crnim lukom(mnogo crnog luka), poparis pasulj u vodi na 10 min, izmesas sve sa crnim lukom i stavis u rernu na pola sata na 220 stepeni. Grasak ili boranija( ne iz konzerve i ne smrznuti) u bilo kojoj varijanti, sa bilo kojim ostalim povrcem . Popareni pirinac sa komadima svezeg povrca itd. Ovo su samo neki prosti primeri, mnogo ima o jelovniku jos da se prica.

Значи, ипак храну излажеш термичкој обради иако то, у ствари, није природно, јер ниједна животиња то не ради???
Добро, а где налазиш свеже поврће преко целе године? Мислим, купујеш ли оно поврће из стакленика?

Tacno je da ne jedenje mesa moze izazvati teske posledice po organizam. To ce vam reci mnogi lekari. Naime, ljudsko telo najbolje apsorbuje vitamin B iz mesa. Mnoge autoimune bolesti nastaju usled nejedenja mesa. To kazu lekari, a ko ne veruje neka ode, pa neka ih pita sta savetuju tim ljudima.
Sve to zato sto je covek mesozder.

Drugari ;), nije glavni i jedini krivac za bolesti način ishrane... tu je i stres, većina je nešto anksiozna, neurotična...okruženje, način života je uslovilo da se takav obrazac ponašanja-reakcija ustali...
Ima ljudi koji se posno hrane (ništa masno...sveže namirnice....) pa imaju povišen holesterol...stres se izdvaja kao jedini uzrok...
Sva ta nerviranja, potresaju organe, koče funkcionalnost....
Malko zaboravljamo na održavanje psihičkog zdravlja...

Naravno, ako vodiš računa o svom zdravlju, možeš se i nadati da će ti i biti dobro...

Slazem se sa tobom Ljubilice da su stres i los kvalitet zivota glavni krivci...Ali holesterol ne skace zbog hrane koja nije sveza, nego zbog preteranog konzumiranja hleba, slatkisa, testenina i zato je karakteristika stanovnika siromasnih zemalja i zemalja u razvoju povecan holesterol ( ne svakog ponaosobo stanovnika drzave, nego je to problem velikog broja zbog lose ishrane)...Trigliceridi skacu zbog masnoce iz mesa...

draga zabrinutamama...evo ja cu ti postaviti sliku mog oca mesozera koji jede svaki dan meso i pije mlijeko i ima 66 godina i izgleda mladje od dosta pedesetogodisnjaka..i mame koja ima 62 godine i nema ni jednu sijedu dlaku..inace stara stalno govori da od svih salata najvise voli meso...boze kakvi bolidi zive na planati
fajn tjuning (zvuci kineski:shock:),
pa gde je ta slika?

Tacno je da ne jedenje mesa moze izazvati teske posledice po organizam. To ce vam reci mnogi lekari. Naime, ljudsko telo najbolje apsorbuje vitamin B iz mesa. Mnoge autoimune bolesti nastaju usled nejedenja mesa. To kazu lekari, a ko ne veruje neka ode, pa neka ih pita sta savetuju tim ljudima.

eto vidite...pa ne zovu mene dzaba doktor..

Ne znam odakle vam ideja da sam samohrana majka, pa jos i da kapirate to??? Zavrsila sam srednju medicinsku. Sto se soje tice, soja je djubre, a kamoli protein iz soje, pa jos izolovani. Problem sa sojom je slican kao i sa kravljim mlekom. Ljudi koji zele da se hrane ''zdravo'' su navedeni(a vremenom i ubedjeni) da misle kako je soja i sve od nje zdravo.

Sto se tice toga da su naucnici dokazali da je mleko zdravo, volela bih da prikazete te dokaze, kako je to mleko zdravo. Eto vi ste videli one sajtove i price o mleku, gde se prica negativno, i gde je izlozena cela medicinska strana price. Vi sa gnusanjem to odbacujete( a samo zato ste se kosi sa onim sto vi znate o mleku), pa bih volela, kada ste ve tako sigurni u mleko, da prikazete te naucne dokaze o zdravlju mleka. Ali da to ne bude odgovor, kao sto sam na zdravlju dobila odgovor, da je to tako, da ja nemam sta tu da se pitam, da su tako rekli lekari, da tako treba i slicno.

Vi nesto mnogo kapirate, verujete, sve vam je jasno na prvi pogled, pa prema tome tako i nastavite, vezbajte, dizite tegove, vodite racuna o body fat, pijte mleko, jedite meso.

Sto se jelovnika tice, evo udostojicu vas. Kao prvo, ulje...nikako rafinisano, samo prirodno cedjeno, bilo koje...ta samo idu za salate i sl. Za kuvanje, pecenje, ponekad i przenje - samo kokosvo ulje i ulje od semenki grozdja, jer su to jedina dva ulja koja ne menjaju svoju strukturu prilikom zagrevanja. Sva ostasla ulja bilo rafinisana, bilo prirodna menjaju svoju strukturu prilikom zagrevanja. Pasulj sa crnim lukom(mnogo crnog luka), poparis pasulj u vodi na 10 min, izmesas sve sa crnim lukom i stavis u rernu na pola sata na 220 stepeni. Grasak ili boranija( ne iz konzerve i ne smrznuti) u bilo kojoj varijanti, sa bilo kojim ostalim povrcem . Popareni pirinac sa komadima svezeg povrca itd. Ovo su samo neki prosti primeri, mnogo ima o jelovniku jos da se prica.
Sto se ulja tice to je poznata filozofska prica... ne osporavam je samo gde to u srbiji i po koju cenu moze da se sprovodi u delo svakodnevno.
Za hranu kazete... pasulj, luk, grasak, boranija, pirinac... sad vi meni recite odakle iz ove ishrane crpite proteine, uglejne hidrate, masti, vitamine i ostale napirnice potrebne covekovom organizmu za normalan rad i koiko kalorija ima u takvoj ishrani?? Ili mozda zivite ko biljka, ne radite nista nemate fizicke aktivnosti?

Toliko od mene, da vas ne zadrzavam vise

Samo cu ti reci..tvrdim iz iskustva i ne samo mog..lekar ne pita pacijenta sta jede i pije..koliko..kada...vec koju terapiju ima i prepisuje lekove..pri tom sam pusi i hrani se nezdravo.

Back