PRAVILNA ISHRANA

i onda niko vise da umre,je l da taska? :)

Daaaa...jos samo par sitnica...da nam se procisti voda,vazduh,zemlja...i onda cemo zivjeti svi po sto godina...:lol:

Hehe... :lol:

Pa, naravno, niko ne krivi meso, vec prekomernu upotrebu istog, tj. onog masnog... Uostalom, kao i sve sto je prekomerno...
Imamo i mi jednu poznanicu koja je na onoj makrobiotici-jede neko korenje, alge, 2 grama je kostaju 1000 din, devojka omrsavela, sto ti kazes, izoblichila se, i fizicki i psihicki, ali cak ima i svoju doktorku, koja se time naucno bavi i "vodi joj program", mosh misliti... :roll:

Umerenost, umerenost u svemu... Sem u smehu... :)

Bravo,slazem se...smijeh i samo smijeh...iiiiii ljubav ;):lol:

Ne mogu da se hranim zdravo. Probala sam vise puta i ubi me to stalno gledanje na sat, i brojanje kalorija....

Sve sto se mora je tesko...;),inace to ne znaci zdravo....ja procitah masu knjiga o zdravoj hrani,dijetama itd....ali i dalje se ne hranim skrooooz zdravo...sve je u tvojoj glavi...ima namirnica kojih ne zelim da se odreknem....:)

Tacno i najgore od svega..sto ne priznaju alternativnu medicinu..kao da si im prst u oko nabio..akupunktura je skoro tek priznata a kod nas ce na sveti nikad.

Kod akunpunkture me nervira i mislim se da li je ispravno...kao ne smije da se pije voda vise od jedne case dnevno....isla moja drugarica na skidanje kilaze...10 dana 5000 din...jede se na tri do cetri sata parcence sira,ili jabuka,ili casa jogurta,ili virsla...a voda sto manje....i kao skoda se 5-8 kg za to vrijeme....
Pa kad se jede tako smrsa se i bez akunpunkture,ali ovako se pije dosta vode...i ustedi se 5000 din...:wink:

Norveska je prva po sklapanju gay brakova...mozda zbog toga

:lol::lol::lol:

Kod akunpunkture me nervira i mislim se da li je ispravno...kao ne smije da se pije voda vise od jedne case dnevno....isla moja drugarica na skidanje kilaze...10 dana 5000 din...jede se na tri do cetri sata parcence sira,ili jabuka,ili casa jogurta,ili virsla...a voda sto manje....i kao skoda se 5-8 kg za to vrijeme....
Pa kad se jede tako smrsa se i bez akunpunkture,ali ovako se pije dosta vode...i ustedi se 5000 din...:wink:
Za mrsavljenje je bitno ne jesti..;).to je i vrapcima vec jasno..pre je u glavi..jel..
Kazem..a verovatno je zato i jedna od skupljih metoda lecenja..efikasna je u mnogim bolestima..licno znam za koksaki virus..kojem inace nema leka..

Pa kad se jede tako smrsa se i bez akunpunkture,ali ovako se pije dosta vode...i ustedi se 5000 din...
Takvu pricu imaju i cajevi za mrsavljenje,onaj "Zlatni Zmaj",tako nesto...kao smrsas nekoliko kg nedeljno,pijes caj 3 puta dnevno ali dobijes i plan ishrane koji se sastoji iz izgladnjavanja bukvalno..pa nije ni cudno ako neko smrsa ali nije zbog caja.

ne verujem ja da je to prava akunpuktura, ej savet da ne pijes vodu???
pa tek kad se drzi dijeta treba da se jede zdravo
a ti cajevi su svi po principu da se dobro iskakis i ispiskis. i kao smrso si.

Da li je dovoljan dokaz to sto su najdugovecniji na planeti ljudi koji zive na Kavkazu i cija je ishrana bazirana na mleku i mlecnim proizvodima ?

Sluzeci se ovom logikom, onda bi trebalo da pusimo duvan i travu zarad dugovecnosti, jer kada objave na vestima ili reportazama neki prilog o najstarijim osobama na svetu, nijedna nije bez cigare ili dzointa, uz obaveznu napomenu da to radi od kada zna za sebe.

Sto se ulja tice to je poznata filozofska prica... ne osporavam je samo gde to u srbiji i po koju cenu moze da se sprovodi u delo svakodnevno.
Za hranu kazete... pasulj, luk, grasak, boranija, pirinac...sad vi meni recite odakle iz ove ishrane crpite proteine, uglejne hidrate, masti, vitamine i ostale napirnice potrebne covekovom organizmu za normalan rad i koiko kalorija ima u takvoj ishrani?? Ili mozda zivite ko biljka, ne radite nista nemate fizicke aktivnosti?

Toliko od mene, da vas ne zadrzavam vise

Citajte sta drugi pisu.
Ovo su samo neki prosti primeri, mnogo ima o jelovniku jos da se prica.

pa naravno ako pojedeš 30 kila sira ...i 5 vekni 'leba....i posle kako ti preporoočooješ....pola pakle cigareta....da možda i joint...?.........soomnjam uvek i na korišćenje alkohola....antidepresiva......prozak ovo-ono......

ajd malo da se vratimo na temu:rtfm:
nina,cula sam za neke testove tolerancije na hranu,znas li o cemu se radi i sta mislis o tome?
Ne znam koje ordinacije to obavljaju. Mogu da se raspitam. Izvadi se krv pacijentu,ili pomocu posebnog aparata, i radi se analiza na 100 namirnica,traze se alergeni u hrani koji smetaju odredjenoj osobi.,sta izaziva lose varenje,nadimanje.To je relativno nova metoda,za sada jos uvek alternativna,neki je povezuju sa homeopatijom,ona i dokazuje da je svaki organizam prica za sebe,ono sto nekom prija,ne znaci da je dobro i za drugog.
Pravi se lista dozvoljenih namirnica koje se mogu jesti u neogranicenoj kolicini i lista zabranjenih.Ne znam jos uvek neke primere,kako izgledaju te liste,da li su striktne...da li redukuju neke bitne grupe namirnica...ako neko ima iskustva neka pise.

jedna forumasica je zakazala sastanak jer je videla da se direktorica vrtica njene cerke istopila od te metode
ja nisam u srbiji pa mi br tel nista ne znaci ali me zanimalo kako to izgleda i je l ima veze sa zivotom

Meni nije bitno toliko da li ta metoda daje rezultate u smislu topljenja kilograma,znam ja puno losih dijeta za taj efekat,meni je bitno u kakvom je stanju organizam posle toga,da li narusava zdravlje,mislim da je to bitnije od par kilograma viska.
Zato me zanima da li neko ima iskustva,kakva je ta lista zabranjenih i dozvoljenih namirnica i kako se oseca za vreme te dijete,kakva je krvna slika...

znam da si fakin u pravu,al vidis to zenama nije ono sto prvo padne na pamet

juce sam gledala na fr tv neku emisiju,zeni su stavili neki prsten na zeludac tako da ne moze mnogo da pojede,za sada je skinula oko 35kg(ostaje joj jos 15). kazu uspesna metoda ali prsten ostaje dozivotno jer gojaznost je bolest koja se moze samo zaleciti(kao alkoholizam)

Znam da nije ,ali kad navuku svakakve bolestine,onda su urazume.Moja komsinica je drzala Atkinsonovu dijetu,smrsala je ona,nije da nije,ali otkad se onesvestila na ulici i zavrsila u bolnici zbog potresa mozga,pazi sta radi.
A taj prsten se preporucuje kod extremno gojaznih osoba,postoji i Intragastrični balon,koji se postavlja u zeludac i napuni tecnoscu,to sve daje osecaj konstantne sitosti,najvise se zadrzava 6 meseci,posle se vadi klestima kad se probusi balon,i moze ponovo da se postavi posle 3 meseca.

maradona je podvezao želoodac...i ne da je smršao....skroz se čovek preporodio.....sad je k'o pravi.....dobro, morao je i da batali goodru......jooče bio intervju koji je sa njim pravio gari lineker....i maradona kaže da je jednostavno morao da podveže želoodac..... jer je za vreme gledanja utakmice jeo obično po dve pizze prečnika 45cm....pa posle većera i tako........

Kad pomislim na pizzu zabole me butine. :) Kakav je to otrov.

A inače, čula sam da voće ne treba jesti na prazan stomak zbog kiselina.
Zdravo je jesti pet puta dnevno, ali pomalo. Voće bi trebalo kao užinu, dakle: doručak, voće, ručak, voće, večera. Što manje testa, hleba. Treba jesti meso, ali ne previše.
Ja volim hranu koja ima različite ukuse, pomešane. Što nije zdravo. Ali volim. Pa dobro, ne pušim. Ni pušenje nije zdravo, pa ljudi puše. A ja to ne jedem svakoga dana. :)

Back