Poslednja vremena

шта је Отац а шта је отац у Библији?
a zasto pitas mene kome branis razglasavanje? yzmi pa citaj sam npr:

Питање: Помаже Бог, Волео бих да ми објасните на кога је Господ мислио када је рекао да никога не зовемо оцем на земљи осим Бога Оца на небесима.
https://svetosavlje.org/nikoga-da-ne-zovemo-ocem-na-zemlji/
На овом месту овај Апостол нама недвосмислено открива тај духовни систем пастирског старатељства, који чак, ево овде, надвишује и то суво „учитељство“ (протестантско) речима: „Јер имате хиљаде учитеља у Христу, али немато много отаца, јер вас у Христу Исусу ја родих…“. Свако свештенолице и носиоц те Павлове благоати јесте носиоц и тог његовог очинства...

e, i tako smo od Hristove reci NIKOGA ne nazivajte ocem,. dosli do reci SVAKOGA, kao da su svakoga od nas kojekvi svestenici porodili y Hristu, a znamo da nisu...
isto i za pastirsko starateljstvo, jer ako ono iskljucuje Hristovu rec

Jevandjelje po Marku​

Citaj Bibliju Online
https://citajbibliju.com › biblija › j...

13:37 A šta vam kažem, svima kažem: stražite.

ti mene vredjas da se ja trujem, i samo zamenis teze, a zapravop ti trujes i skreces temu, ucitavas

Hristos kaze za sebe da je Istina , a za tebe je to uvreda, vredjas kada kaze, a sto kazem strazite, SVIMA KAZEM! za tebe straze kojekavi ljudi, i onda vredjas kada ti se ukaze na to.

da necu slucajno na bazi tvojih uvreda da sam otrovan da stignem donekle? ti bezis od Hristovih reci otvoreno, Glasnik ne.

na pitanje sola scriptura vs ne zovite nikoga Ocem na zemlji, ti si odabrao da se suprotstavljas Hristu, da kojekakve nazivas ocima koji straze za tebe - znaci izopacio si jevandjelje 100%, a ja sam ti odgovorio, badava lazes da nisam

ucitavas i lazes jer sta im ja to verujem? navedi
ja pruzim prst, ti bi ruku da mi otkines, navedi lepo da cujem sta to im ja verujem, i kojim protestantima
Ја пишем двапут, ти избегаваш да одговориш па ме још питаш шта ?
Јел ти читаш поруке које цитираш ?

a zasto pitas mene kome branis razglasavanje? yzmi pa citaj sam npr:

Питање: Помаже Бог, Волео бих да ми објасните на кога је Господ мислио када је рекао да никога не зовемо оцем на земљи осим Бога Оца на небесима.
https://svetosavlje.org/nikoga-da-ne-zovemo-ocem-na-zemlji/
На овом месту овај Апостол нама недвосмислено открива тај духовни систем пастирског старатељства, који чак, ево овде, надвишује и то суво „учитељство“ (протестантско) речима: „Јер имате хиљаде учитеља у Христу, али немато много отаца, јер вас у Христу Исусу ја родих…“. Свако свештенолице и носиоц те Павлове благоати јесте носиоц и тог његовог очинства...

e, i tako smo od Hristove reci NIKOGA ne nazivajte ocem,. dosli do reci SVAKOGA, kao da su svakoga od nas kojekvi svestenici porodili y Hristu, a znamo da nisu...
isto i za pastirsko starateljstvo, jer ako ono iskljucuje Hristovu rec

Jevandjelje po Marku

Citaj Bibliju Online
https://citajbibliju.com › biblija › j...

13:37 A šta vam kažem, svima kažem: stražite.
Pavle mučenik nije bio na času kad je Isus rekao da nikoga na zemlji ne zovemo ocem
Zato i postoji ona kletva: da je proklet čovek koji se uzda u čoveka, i telo uzima sebi za mišicu a od gospoda Boga njegovog odstupa srce njegovo.
Uvek kada se pozdamo u neko ljudsko tumačenje mi ulazimo u rizik da je se taj negde možda i prevario.
A U sebi imamo Boga kojeg možemo da pitamo da nam to lepo objasni, međutim niko se ne uzda u Boga nego su im milija ljudska tumačenja.

Poslednja izmena:
Ја питам тебе, како си стигао сад од свог мишљења до Христа ?
pa jel sam ti odgovorio da sam citao jevandjelje, tamo sve pise, i ja vam citiram; a kako drugacije, da me nisi slucajno ti priveo k Hristu? niko ne dolazi do mene ako mu nije dato od Oca mog nebeskog!~ a sta sam ja rekao? da sam dobio i vecu potvrdu od njih kojima rece: ovo je sin moj ljuibljeni njega poslusajte.
Ја пишем двапут, ти избегаваш да одговориш па ме још питаш шта ?
Јел ти читаш поруке које цитираш ?
glumis tosu, prvi put si pitao za protestante i sola scriptura, a ovo drugi put i to sam ti odgovorio, samo nisam shvatao da tebi treba da zahvalim na novom zavetu, i caru konstantinu pride

Hristos kaze: niko ne dolazi do mene ako mu nije dato od Oca mog nebeskog
ali ria kaze da nije bilo nas do vas ne bi doprlo jevandjelje, samo je ne kopcam bas iz prve :dash:
izjednacili ste konstantina cara apostolima, znaci da nije bilo njega ne bi bilo ni hriscana danas, a kamoli knjige jevandjelja? - to je tvoja logika.

Poslednja izmena:
Ја питам тебе, како си стигао сад од свог мишљења до Христа ?
znaci da analiziramo pitanje:
kako je 4-rojevandjelje sacuvano, po 4 apostola od 1. do 4., veka, i ko je izmedju jos ravno-apostolan kao car konstantin?

po meni, nije covek, vec vera zasluzna sto mi imamo jevandjelje i novi zavet sacuvan, da ljudi nisu verovali ne bi ga ni sacuvali, a ne da vi nemate ravnoapostolne sve do cara konstantina, ako su apostoli ti svedoci Isusovi.

How Early Churches Preserved and Transmitted the Gospels

a ti ria hoces da kazes da je Crkva ta, a zapravo da me podjarmis pod cezaro-papisticku hijerarhiju, a znas da ne mozes, jer su se autoriteti razmimoilazili vekovima, moja braca nisu priznavala sto i tvoja/vasa, naravno lazno otkrivenje, ali i jos po nesto, i kasnije

znaci ako su u 2 i 3 veku hriscani polagali svoje zivote, naravno da cu njima vise da verujem nego onima koji su se uslihtali caru konstantinu i od njega napravili kult navodno ravno-apostolski

ako je Crkva sacuvala Novi Zavet, nemam ja problem sa tim kao protestanti, ali onda je i zabranila lazno otkrivenje, MNOGO svedoka, svetitelj iz 4. veka tvrdi, u mom potpisu da ga je odbacivalo

to ti je dvosekli mac sacuvala-odbacila, ili obe ivice rade, ili ni 1, po mojoj logici, a takodje i ravno-apostolska logika, nju sam ti vec obrazlozio

Poslednja izmena:
sa linka iznad:

By the late second century, Church fathers like Irenaeus were defending the fourfold Gospel, calling them the authoritative witness to Christ. He argued that just as there are four winds and four corners of the earth, so also must there be four Gospels .

i sada ja trebam irineju da budem zahvalan, a vidim da gresi, jer 4 vetra su sasvim drugi kontekst, ili kao da bih ja prihvatio neko gnosticko, a ne bih, njih sam proverio, i odbacio, eto neko drugi ih je sacuvao,. neke bar

i onda dolazimo do negiranja nepogresivosti rimskom papi, a sa kojim ste pristali u cezaro-papizam. na kontu nasledjene petrove katedre, dok na drugoj strani saborima dozvoljavamo nepogresivost. a neke nazvali cak i razbojnickim - svi su ljudi gresni, nemoj meni bajke, jevandjelja je moglo da bude i 12, ali nisu svi bili nadareni pisci, vera se sirila usmeno i delima-cudima
plus, da su imali tehnickih mogucnosti, napisali bi kudikamo vise, jer...Jovan 21,25 A ima i drugo mnogo što učini Isus, koje kad bi se redom popisalo, ni u sami svijet, mislim, ne bi mogle stati napisane knjige. Amin.

Poslednja izmena:

Back