Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pre pola sata zvao ih je moj muz i jedva ih je dobio,jer su bili zauzeti.....Javila mu se neka fina teta koja mu je rekla da se strpi i saceka malo:mrgreen:,jer ima jos ljudi koji treba da putuju i da nema potrebe da zove svaki dan...e sad ima da ih zovemo i svaku noc bre....:telefon::besna::per:

I ja sam ih upravo zvao i ona navijena mi je isto rekla. Neško po mojem zaključku ide uskoro jer je predodređen da ide na NPS19 a svi koji idu Tyumen osuđeni su na čekanje. Lepo sam im rekao da sam se njihovih priča naslušao i da sam spakovan od 24.04 i da to što rade nije nimalo uredu! Cimaju narod a od realizacije ništa. Gde je zapelo to ja neznam a nije da nema karata. Karata ima i te kako bar je to bilo lako proveriti gospođo,a ona će, pa neznam na koje ste gradilište raspoređeni, rekoh za Tyumen po zadnjem e kaže sve zavisi da li traže profil tadnika poput vašeg, rekoh traže čim sam popušio kartu za 16-ti jer ste poslali verovatno nekog drugog. Pitam konkretno da mi kaže da li mi se potražuje karta na moje ime, pa kako to mislite, pa fino da li čekam kartu ili me još uvek držite negde u zapećku na spisku, veli strpite se kad bude došao red da vam se kupi karta biće te obavešteni. Eto braćo i sestre sad vi sami zaključite da li sam na spisku za kartu.

E da, između ostalog me je pitala da li imam nekog na gradilištu pa da me preporuči. STRAŠNO!

Poslednja izmena:
MENE JE SAD ZVALA FAMOZNA BOJANA I REKLA MI JE DA MI JE STIGLO PRIGLASENJE I PITALA ME JE OPET KAO I PRE 10 DANA DA LI SAM RASPOLOZEN ZA PUT! REKAO SAM JOJ DA JESAM A ONA JE MENI DA BUDEM KRAJ TELEFONA I OCEKUJEM POZIV ZA LET?!?! STA TO U PREVODU ZNACI?!?! PRE 10 DANA SU ME ZVALI NA TURISTICKU VIZU I OTKAZALI MI PUTOVANJE U ZADNJEM TRENUTKU.

E PA OVO JE DA TI DOĐE DA RIČEŠ OD MUKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I ja sam bio na spisku za priglašenje i ondak dobio poziv za tusristički odlazak. I između ostalog kad sam zvao dotična mi je rekla da a ko su me zvali za tur. odlazak ne mogu biti na spisku za priglašenje. LUDA KUĆA!

E LJUDI KOLIKO SU MI SE NAPUNILA USTA DA IM KAŽEM DA SE TORNJAJU I ZATEGLA PRSA OD MUKE DOĐE MI DA VRIŠTIM ŠTO SAM UOPŠTE ULAZIO U OVU PRIČU. Dok su bili zasebne firme znao se red i redosled. ŠTA JE OVO?

Poslednja izmena:
MENE JE SAD ZVALA FAMOZNA BOJANA I REKLA MI JE DA MI JE STIGLO PRIGLASENJE I PITALA ME JE OPET KAO I PRE 10 DANA DA LI SAM RASPOLOZEN ZA PUT! REKAO SAM JOJ DA JESAM A ONA JE MENI DA BUDEM KRAJ TELEFONA I OCEKUJEM POZIV ZA LET?!?! STA TO U PREVODU ZNACI?!?! PRE 10 DANA SU ME ZVALI NA TURISTICKU VIZU I OTKAZALI MI PUTOVANJE U ZADNJEM TRENUTKU.

Gde te šalju i koje si struke? Koliko čekaš? De napiši ako Boga znaš. :worth:

Poslednja izmena:
Gde te šalju i koje si struke? Koliko čekaš? De napiši ako Boga znaš. :worth:

Ne znam brate,to mi nije rekla,ne znam gde idem i da li uopste idem. Negde sam procitao ovde na forumu da priglasenje i ne znaci mnogo sto se tice vremena odlaska. Po struci sam Tehnicar N.U. masina(4stepen) a idem kao pomocni bravar. Na probi sam bio 2-og Februara,pasos poslao u Martu a kompletnu dokumentaciju polovinom Aprila.

Brate zvace te sigurno! I mene ovo sto su zvali,ne deluje mi nesto Bog zna sta,daj Boze. Ja ne jurim datume i ne gledam sad da racunam unapred da odem sto pre pa da naprimer budem kuci za slavu,cerkicin rodjendan,moj rodjendan.. nego mi je frka da odem sto pre da skidam bedu sa vrata koja me polako vuce na dno. Verujem da je i kod vecine tako. Ko nema neke narocite probleme on se i ne zuri,bar ja tako mislim. Meni ode drug,nema zenu,nema decu,ima pare,svi mu u Svajcarskoj a ja dao otkaz da idem ovamo,zena ima platu 12000,cale dobio otkaz.. ne mogu da odem. Tacna je ona izreka uvek bila ''para na paru,vaska na vasku''!

Poslednja izmena:
Brate zvace te sigurno! I mene ovo sto su zvali,ne deluje mi nesto Bog zna sta,daj Boze. Ja ne jurim datume i ne gledam sad da racunam unapred da odem sto pre pa da naprimer budem kuci za slavu,cerkicin rodjendan,moj rodjendan.. nego mi je frka da odem sto pre da skidam bedu sa vrata koja me polako vuce na dno. Verujem da je i kod vecine tako. Ko nema neke narocite probleme on se i ne zuri,bar ja tako mislim. Meni ode drug,nema zenu,nema decu,ima pare,svi mu u Svajcarskoj a ja dao otkaz da idem ovamo,zena ima platu 12000,cale dobio otkaz.. ne mogu da odem. Tacna je ona izreka uvek bila ''para na paru,vaska na vasku''!

Nije poenta u postu koji citiraš da li će me zvati ili ne, već ono koliko su dezorjentisani i kontradiktorni u izjavama koje daju ljudima.

Ja sam im sve bliži.(takvima što čekaju od decembra) Lekarski ističe 5 jula, onda moš' misliti koliko čekam

Sta mislis o tome da ''skoknes'' do Zemuna i Zlatiborske,ako si blizu Bgd-a i poguras to :roll: Ja sam se isto tripovao,da nije nesto do onog sta su nam pisali tamo na probi u Lestanima,ne znam,posto je onaj covek pisao nesto,neke utiske jbm li ga vise. :) Pa kao mi sa ''losijom'' slikom da cekamo a ovi sto su ''lepsi'' da idu :)

E PA OVO JE DA TI DOĐE DA RIČEŠ OD MUKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I ja sam bio na spisku za priglašenje i ondak dobio poziv za tusristički odlazak. I između ostalog kad sam zvao dotična mi je rekla da a ko su me zvali za tur. odlazak ne mogu biti na spisku za priglašenje. LUDA KUĆA!

E LJUDI KOLIKO SU MI SE NAPUNILA USTA DA IM KAŽEM DA SE TORNJAJU I ZATEGLA PRSA OD MUKE DOĐE MI DA VRIŠTIM ŠTO SAM UOPŠTE ULAZIO U OVU PRIČU. Dok su bili zasebne firme znao se red i redosled. ŠTA JE OVO?

Skroz te razumem,to je jedna veoma neorganizovana firma jedan dan te zovu da ti kazu jedno drugi dan drugo i sve tako u krug.Mene zvala 5 aprila da mi kaze da mi jestiglo priglasnje i da li sam raspolozen da idem da radim,kao krecete 17 og.Proslo i to niko ne zove ja sam zvao x puta kazu oni kao ako imate broj sefa gradilista zovite njega da vidiote sto ne idete.Juce mi javlja covek iz velstroja preko koga idem kao poplava na NPS 15i 16 pa cemo svi iz ekipe da iem na VEL 19 pre isteka priglasnja.Mozes misliti kako je meni ostavio posao zbog njih a sad me vozaju kao budalu.Pozzz

Poslednja izmena:
Danas svi u minus fazi :(

A i dan je ljepota živa! :guza::guza::guza:

- - - - - - - - - -

Skroz te razumem,to je jedna veoma neorganizovana firma jedan dan te zovu da ti kazu jedno drugi dan drugo i sve tako u krug.Mene zvala 5 aprila da mi kaze da mi jestiglo priglasnje i da li sam raspolozen da idem da radim,kao krecete 17 og.Proslo i to niko ne zove ja sam zvao x puta kazu oni kao ako imate broj sefa gradilista zovite njega da vidiote sto ne idete.Juce mi javlja covek iz velstroja preko koga idem kao poplava na NPS 15i 16 pa cemo svi iz ekipe da iem na VEL 19 pre isteka priglasnja.Mozes misliti kako je meni ostavio posao zbog njih a sad me vozaju kao budalu.Pozzz

Prika, nebih voleo da budem pogrešno shvaćen ali, cenim da nisi ni dobio priglašenje, jer da jesi odavno bi putovao. prevelika je to vremenska distanca da te drže tako a "kao" sredili ti sve.

Poslednja izmena:
Kevo, koliko se juče ismejah sa tobom toliko sam danas 3x u "zavičaju" o'kle ispadoh, Ako me razumeš...

Razumem majka sinko.....sutra, osmeh će zbog danas da bude još lepši i draži :heart:
znam ja.....i moja krštenica :zcepanje:

- - - - - - - - - -

Neću ni da zovem. Ako su dali oglas na lokalnoj TV stanici onda cenim da će broj od 20 ljudi "pokupiti" u lokalu.

I ja tako mislim

Sta mislis o tome da ''skoknes'' do Zemuna i Zlatiborske,ako si blizu Bgd-a i poguras to :roll: Ja sam se isto tripovao,da nije nesto do onog sta su nam pisali tamo na probi u Lestanima,ne znam,posto je onaj covek pisao nesto,neke utiske jbm li ga vise. :) Pa kao mi sa ''losijom'' slikom da cekamo a ovi sto su ''lepsi'' da idu :)

Da skakućem neću nikud jer mi treba 4000 dinži da odem i da se vratim koje imam a od usta da ih odvaja mi ne pada na pamet. Taman toliko negde u kući još i može da se napabirči.
O tome čoveku sam ja pisao kako sam ja prošao. Ja sam se cenkao za cenu rada i nije bilo šanse da se po tom pitanju išta uradi. Pročitao mu radionički crtež k'o iz topa i praktični deo odradio ništa bolje od ostatka sveta koji je bio samnom a ni gore. U sebe sam siguran jer taj posao radim 16 godina a sve bilo smešno kao da se sprdaju sa nama šta je trebalo da se uradi. Na kraju komentar je bio da može to i bolje. Pogubih se u trenutku te ga ne pitah u kom smislu samo dodah da naravno da može. Tek kada sam izašao iz kontejnera na spratu i porazgovarao sa ljudima koji su bili pre mene, shvatio sam da je ta priča bila prema svakome da može bolje a sve u cilju dodele što manje satnice.
Samo znam da sam uradio kako treba i više od toga u smislu poznavanja tehn. dokumentacije. Šta je on upisao tamo đavo će mu ga znati, a verujem ništa lepo u odnosu na činjenicu da sam pitao da li se može dobiti veća satnica makar na gradilištiu.

Poslednja izmena:
Sad stigoh iz Velestroja, išao sam da predam kopiju kartice, ali više sam išao baš da vidim tu firmu i ljude, jer posle probnog rada u Leštanima, samo telefonom sam se čuo sa njima. Novi ljudi samo stižu bilo ih je 10-15 ispred, čekaju da predaju dokumente. Ja sam tamo bio ko neka stara kuka, sve mene pitaju a ja imam informacije više odavde sa foruma nego iz firme. Upoznao sam Mikicu i Bobana koji su zaduženi za bravare i zavarivače. kad je rekao broj podstanice, rekao sam, ok znam gdje je to, imam kartu. Jesi li to skinuo sa foruma, pita Mikica. Znači znaju za ovaj forum i oni. Rekli su mi da sam na spisku za podstanicu br. 11 to je valjda negdje kod Lenska i da mi priglašenje treba biti gotovo do 05.juna. Zna li neko kako je tamo, to ne piše na karti ?
E da, pitao sam za ono juče što je pisao mr. ojađeni, nema niko pojma.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back