Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo sad mi muz pise da ce za 20 dana kuci a kako neznam ,naime potpisali su ugovor na mesec dana sa turistickom vizom otiso je sad u subotu u NPS2 Novi Urgenoj,ja nista nerazumem ima li neko da zna sta se desava da mi pomogne nije mi logicno da bude toliko malo i da se vrati ....:dontunderstand: ja bih volela da se vrati al nesto neverujem:(
I meni se bata nocas javio sa vescu da se vraca kuci 16-og :dontunderstand::think:. Verujem da je siznuo kad je cuo :dash:.Em sto se ljudima koji idu i koji su podavali otkaze ovde ne isplati ta varijanta,narocito imajuci u vidu koliko ih zaj.... i za prvi odlazak i za drugi povratak,em ne znam kako se njima to isplati. Ovi koji su dole blize granicama prelaze u Kazahstan,a ovi gore mogu samo u more:eek:.
Siznuo je :besna:

Više nema smisla da zovem Velesstroj, jer ako to učinim pospremit će me u zavičaj. A živaca sve manje. Davno prošao 20-ti. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrh

Jel' ima neko raspoložen da ih pita konkretno za bravare i zavarivače kad će ići u Tjumen? Očigledno ovih dana šalju po drugim gradilištima, tako zaključih.

kupljena karta za 30 maj za habarovsk u 13:15...idem na neku biznis vizu na dva meseca,kao posle dva meseca dolazim u srbiju i posle par dana se rade papiri i vracam se ponovo...zna li neko ista o ovakvoj situaciji.da li stvarno vracaju ljude ili je to to pa te vise i ne zovu

Nema svrhe tako postaviti pitanje, bravari i zavarivači su širok pojam. Evo Neško i ja smo bravari, on ide za dan dva, a ja ne. Sve zavisi kada je ko predao i koga pozovu.

Kolega vi ne idete u Tjumen! :rtfm: koliko sam shvatio. Svi koji su predodređeni da idu za Tjumen i tako upisani još uvek čekaju jer za Tjumen trenutno ne šalju. Eto zašto baš tako da se pita. -Kada će ići bravari i zavarivači za Tjumen? Sad ok? :bye:

kupljena karta za 30 maj za habarovsk u 13:15...idem na neku biznis vizu na dva meseca,kao posle dva meseca dolazim u srbiju i posle par dana se rade papiri i vracam se ponovo...zna li neko ista o ovakvoj situaciji.da li stvarno vracaju ljude ili je to to pa te vise i ne zovu

Sve drugo ti neznam reći osim, ako zavrediš da te zovu zvat će te sigurno. Takav im je sistem sad, što zbog kvotne kampanje pa nemogu do priglašenja tako lako doći, što zbog "lele.uda" koji se prijave pa krivinare ili ne umeju da rade. Nadam se da si me shvatio. Tvoje je da ne navaljuješ i da se ne ističeš u prvi plan na svoju ruku. Radi šta ti se kaže i kako to od tebe traže i čekaj svojih pet minuta. Pozicija u koj ćemo se tamo svi naći je veoma nezavidna i neizvesno je kakav će nam status biti u početku. Samo ne treba navaljivati da ti kičma puca i pred šefovima izigravati majstorčinu. Radiš, ćutiš, loših ljudi se kloniš i čekaš svojih pet minuta i to je to. Svakome ko zavredi priglašenje, njemu ga i rade pa ga tako i vraćaju nazad.

Ne isticati se po svaku cenu! To je poenta pogotovo što si nov i zelen u svakom smislu u odnosu na kolege među kojima se zadesiš. Takva je hijerarhija da će te ostali u ekipi progutati k'o zmija žabu. Znam šta pišem jer su tako neki od mojih drugara prošli. Kad se najmanje od tebe očekuje tada iskoristi svoje znjanje, umeće i veštine, a jedno je sigurno, to neće ostati neprimećeno. svi se ocenjujemo i kada se vraćamo kući. nosimo ocenu sa sobom od koje ti sve zavisi. Ne prkositi i ne odbijati zadatke i posao. Možeš da blistaš koliko god hoćeš i da radiš sve po zadatku ako jednom nešto odbiješ ili se suprostaviš kroz posao, džaba ti sve ono predhodno. To je tako, znam, radio sam u velikim kolektivima i znam kako poslovodstvo funkcioniše. Ako šefu jednom odbiješ nešto ili mu protivrečiš u bilo kom smislu, ugasio si ga za sva vremena. Opet sve zavisi i od sreće u kakvoj ćeš se brigadi naći. Ima namćora da ti se zgadi. Prijatelj iz Tjumena sa kojim sam vodio Skype razgovore na ovu temu imao je čitav niz neprijatnosti od starijih majstora u smeštaju zašto deli informacije, a jedan od njih je 9 godina u Hopex-u i seje strah po gradilištu koji je išao kod šefova da ga "otkuca" kako prenosi informacije i naravno ovome se to obilo o glavu kroz posao. Pišem ovo da bi shvatili kako tamo svakakvog sveta ima i svakakvih situacija u kojima moraš biti veći "mačak" od svih i vešto balansirati između svega.

Poslednja izmena:
Baldoni hvala druze,razumem sve ali nema sta drugo osim da kad se ode moras se postaviti da neki slepci od starijih majstora koji su pola nepismeni da mogu da pisaju po nama novim...mora se znati neki red,ako je neko ok bicu i ja a ako neko gleda da me satre na gradiliostu u svakom smislu,epa ***** i pare i posao to necu dozvoliti

evo sad mi muz pise da ce za 20 dana kuci a kako neznam ,naime potpisali su ugovor na mesec dana sa turistickom vizom otiso je sad u subotu u NPS2 Novi Urgenoj,ja nista nerazumem ima li neko da zna sta se desava da mi pomogne nije mi logicno da bude toliko malo i da se vrati .... ja bih volela da se vrati al nesto neverujem.................STA SE DESAVA

- - - - - - - - - -

evo sad mi muz pise da ce za 20 dana kuci a kako neznam ,naime potpisali su ugovor na mesec dana sa turistickom vizom otiso je sad u subotu u NPS2 Novi Urgenoj,ja nista nerazumem ima li neko da zna sta se desava da mi pomogne nije mi logicno da bude toliko malo i da se vrati .... ja bih volela da se vrati al nesto neverujem.................STA SE DESAVA

Baldoni hvala druze,razumem sve ali nema sta drugo osim da kad se ode moras se postaviti da neki slepci od starijih majstora koji su pola nepismeni da mogu da pisaju po nama novim...mora se znati neki red,ako je neko ok bicu i ja a ako neko gleda da me satre na gradiliostu u svakom smislu,epa ***** i pare i posao to necu dozvoliti

Pozz Coa...koliko si dugo cekao da ti urade priglasenje...?pozzz

- - - - - - - - - -

bez vize u rusiji moze biti maksimum 30 dana. Turisticka viza ne postoji, on je otisao kao turista. 30 dana bez vize. Oni sto su juznije idu u Kazahstan na presek pa ih vracaju nazad. I tu ga Rusi ne mogu zezati da je dosao da radi pa isao na presek u Kazahstan...
Ako ce dobiti regularnu vizu kada se vrati, to mu je po meni najbolja varijanta...
Bolje dva, tri dana ranije da se vrati, nego da ciljaju zadnji dan, pa se nesto ispreci i zakasni da izadje...

Vidim da je na forumu slaba vajda,slaba pomoc...pa resih sam da potrazim...pa nadjoh neki post...

VLADIMIRE I OSTALI, MORATE ZNATI DA SE CEKAJU PAPIRI DO DVA MESECA I DUZE, ODNOSNO PISMO(PRIGLASENJE) SA KOJIM SE RADI VIZA U RUSKOJ AMBASADI. TO NE ZAVISI OD NIJEDNE NASE FIRME VEC OD EMIGRACIONE SLUZBE RUSIJE. SVAKA FIRMA MORA DA DOBIJE KVOTE I DOZVOLE I DOZVOLJENI BROJ RADNIKA. BEZ TOG PISMA (PRIGLASENJE) NE MOZES DA RADIS I BORAVIS DUZE OD MESEC DANA U RUSIJI. ZNACI TO JE KAO GARANTNO PISMO ZA POZIV NA RAD U INOSTRANSTVO SA KOJIM TE TA FIRMA POZIVA I GARANTUJE TI POSAO U RUSIJI I TO TI JE RADNA I BORAVISNA VIZA NA 3- 6 MESECI ILI GODINA .]NE PREPORUCUJEM DA SE IDE BEZ TOGA NA RAD U RUSIJU

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back