Posao u Australiji

Moze mala pomoc? :)

Zanimanje za koje imam radno iskustvo ne mora da bude isto kao i za koje dobijem pozitivan odgovor o podudaranju sa Au diplomom, jel tako? Treba da bude isto ukoliko se prijavljujem za State sponsorship.
Druga stvar, treba tek da posaljem Vetassess-u dokumenta pa me malo brine kako treba da izgleda plan i program. Zavrsila sam Visu pa zatim nastavila na fakultet. Sto se tice faksa oni mi direktno daju plan i program na engleskom tako da je to perfect, ali sa vise skole daju mi na srpskom i treba da se prevede. Taj plan i program je jako detaljan i po ispitu ima objasnjenja na 3 strane ( ukupno 23 ispita...mnogo bre!). e sad, kako se ja pozivam na diplomu fakulteta i jako mi je bitno da to bude detaljno, a diploma vise samo treba da opravda prve dve godine da li mogu taj program da skratim (pola strane po ispitu) ili da ostavim sve kako jeste. Sta vi mislite? Znam da vi koji ste ovu fazu zavrsili imate vise iskustva pa se nadam da cete mi pomoci svojim savetima.
Zanimanje za koje cu se prijaviti ce biti economist 2522-11 ili Business and Information professionals2299-79, jos ne mogu da se odlucim :(

@Alex @Tree

Pa da, State of Victoria. Josh ranihje sam popunio online formular i prikacho neke dokumente. Ali taj sistem ne funkcionishe bash besprekorno jer nisam mogao da prikachim bash sve shto sam zheleo

Sad su mi trazhili Detailed!! CV, + assessment, employment evidence, i ja sam okachio sve shto sam josh mislio da treba( a nisam mogao sa on line formularom). Ali sam ovaj put odradio u 300DPI Scan-u bez ogranichenja u megabajtima. I dali su mi direktnu e-mail adresu gde da poshaljem. :cool:

@Alex @Tree

Pa da, State of Victoria. Josh ranihje sam popunio online formular i prikacho neke dokumente. Ali taj sistem ne funkcionishe bash besprekorno jer nisam mogao da prikachim bash sve shto sam zheleo

Sad su mi trazhili Detailed!! CV, + assessment, employment evidence, i ja sam okachio sve shto sam josh mislio da treba( a nisam mogao sa on line formularom). Ali sam ovaj put odradio u 300DPI Scan-u bez ogranichenja u megabajtima. I dali su mi direktnu e-mail adresu gde da poshaljem. :cool:

Da li su to aditional documents?

Ovde je zagušenje,čuveni ASPC.

Prilozi

• 6885595.jpg
    6885595.jpg
    116,1 KB · Pregleda: 31
Mogu da dobijem posao u Australiji preko bivse firme.
Za sta da apliciram? Treba da im spremim sta sve treba da odrade.
Moze li neko da mi pomogne?

Pa, ako bas hoce da ti ucine onda idi na neku od Employer sponsored visa. To su permanent vize koje ti omogucavaju trajni boravak u Australiji. Moracete i ti i oni malo da se podrobnije informisete oko zanimanja za koje treba da te nominuju, posto mora da dokazu da ne mogu da nadju radnika tog profila u AU, ali verujem da to nije ne izvodljivo. Kreni od zvanicnog sajta ministarstva za imigraciju www.immi.gov.au, pa polako...

Druga opcija je privremena 457 viza, koja se brze dobija, ali na maksimalno 4 godine. I o njoj imas na gore pomenutom sajtu pa iscitavaj...

Srecno....

Ako apliciram 457 da li posle u AU mogu da trazim permanent?
Posto imam 2 maloletna deteta zelim da se tamo skoluju koliko god mogu.

Sve zavisi koje obrazovanje imate ti i tvoj suprug. Ali po svemu sudeci vi mozete da podnesete zahtev za permanent resident cim sletite u AU. Takav proces ide bez podrske poslodavca i kosta izmedju 8000 i 10000 A$ jer da bi vam odobrili vizu morate da izadjete iz zemlje na 7 do 10 dana. Ukoliko zelite da vas poslodavac podrzi vi ste u obavezi da radite za njega minimum 18 meseci. Ako dolazite na 457 vize nemate pogodnosti PR vize (to je opisano u ranijim postovima), ali evo opet cu da pomenem: placate puno privatno osiguranje do 380 A$ mesecno, nemate pomoc centar linka, sve placate vise nego kad imate PR.
Poz

Ako apliciram 457 da li posle u AU mogu da trazim permanent?
Posto imam 2 maloletna deteta zelim da se tamo skoluju koliko god mogu.

Slusaj. Na radnoj vizi to je super!!!
Neces mrdnuti prstom i vec ces sedeti i Australiji sa 64 000 ili vise dolara i sve ti je otvoreno.
Oznojices se jedino na aerodromu noseci torbe. Nema zajebancije i ostalih stvari koje idu kad si PR i trazis posao od vrata do vrata.
Osiguranje placas ako hoces.
Poslodavac ce ti u 99 % slucajeva bez engleskog i ostalih zajebancija platiti PR.
Tako da ako udjes na 457 (mala vrata) sve ti je na posluzavniku. Neces se mnogo oznojiti, ali neces ni znati sve ono sto drugi su morali da urade da bi dosli ovde.
Iz licnog iskustava, PR je dobar samo zbog vrtica, skola je besplatna i obavezn

@topaz

koliko je vremena proslo od kada si poslao dodatna dokumenta do momenta kada su ti dali vizu?

Ja sam kako se secam dobio CO 13.12.2007. Slao sam dokumenta (ali su me uhvatili praznici njihovi) tako da sam 02.01.2008. dobio pre -vizu, tj posto moja zena nije imala funkcionalni engleski platili smo 3000 $. Platio sam tj. oni su primili uplatu 21.01. 2008.
Integrity check je trajao mesec dana i vizu smo dobili 25.02.
Al pamtim datume !!!!!!!!!!!!!!!!
Mogu da zamislim kroz sta prolazite.
Sve sam to iskusio

Sve zavisi koje obrazovanje imate ti i tvoj suprug. Ali po svemu sudeci vi mozete da podnesete zahtev za permanent resident cim sletite u AU. Takav proces ide bez podrske poslodavca i kosta izmedju 8000 i 10000 A$ jer da bi vam odobrili vizu morate da izadjete iz zemlje na 7 do 10 dana. Ukoliko zelite da vas poslodavac podrzi vi ste u obavezi da radite za njega minimum 18 meseci. Ako dolazite na 457 vize nemate pogodnosti PR vize (to je opisano u ranijim postovima), ali evo opet cu da pomenem: placate puno privatno osiguranje do 380 A$ mesecno, nemate pomoc centar linka, sve placate vise nego kad imate PR.
Poz

Hvala na podrsci
Ja se nadam da ce mi odgovarati kod ovog poslodavca, jer sam radila sa ovom firmom 7 godina (vodila njihovo predstavnistvo u Srbiji.
Radi se o vecoj nemacko-americkoj kompaniji.
Sto se tice obrazovanja imam srednje obrazovanje kao i moj suprug.
Medjutim oni znaju kakve su moje kvalifikacije.
Brine me jedino kako ce biti formulisano radno mesto, da tu ne bude problema.

sugestije oko izbora tipa vize bi mi bile veoma korisne.
Imam 51 god, suprug 53 god., dve devojcice od 15 i 11 god..
Razlog dolaska je skolovanje dece, kako bi sutra imale izbor gde zele da zive i rade.

Sto se tice zaposlenja 100% ce se angazovati.
Medjutim potrebno je da im dam podatke i sugerisem sta da urade kako ne bi napravili gresku.

Slusaj. Na radnoj vizi to je super!!!
Neces mrdnuti prstom i vec ces sedeti i Australiji sa 64 000 ili vise dolara i sve ti je otvoreno.
Oznojices se jedino na aerodromu noseci torbe. Nema zajebancije i ostalih stvari koje idu kad si PR i trazis posao od vrata do vrata.
Osiguranje placas ako hoces.
Poslodavac ce ti u 99 % slucajeva bez engleskog i ostalih zajebancija platiti PR.
Tako da ako udjes na 457 (mala vrata) sve ti je na posluzavniku. Neces se mnogo oznojiti, ali neces ni znati sve ono sto drugi su morali da urade da bi dosli ovde.
Iz licnog iskustava, PR je dobar samo zbog vrtica, skola je besplatna i obavezn

Ako je tako onda je to super!
Kako je sa porodicom?
Mora li i muz da polaze engleski?

sugestije oko izbora tipa vize bi mi bile veoma korisne.
Imam 51 god, suprug 53 god., dve devojcice od 15 i 11 god..
Razlog dolaska je skolovanje dece, kako bi sutra imale izbor gde zele da zive i rade.

Sto se tice zaposlenja 100% ce se angazovati.
Medjutim potrebno je da im dam podatke i sugerisem sta da urade kako ne bi napravili gresku.

Eh, ove informacije znacajno menjaju stvari. Sve varijante koje se odnose na GSM (General skilld migration), to su ove permanent vize o kojima sam pisao, otpadaju jer postoji ogranicenje da aplikant mora biti mladji od 45 godina.

Znaci ostaje da se fokusirate na privremenu 457, ali imajte u vidu da, kako sam ja shvatio, necete moci da je prevedete u stalnu boravisnu vizu.
Nije smak sveta jer ima ljudi koji su godinama na privremenoj radnoj vizi posto ona moze da se produzava.

Evo link za informacije:
http://www.immi.gov.au/skilled/skilled-workers/sbs/

Poslednja izmena:

Back