Posao u Australiji

Ha, osetio sam ja da se spremate ... I palma sigurno muti to isto pa je nema...

Ja neću, boli me peta za to. Ako ovako ne pođem, neka ne pođem vala!
Čekaću kraj maja ( ili jun ) da vidim što će bit, a onda ću da im tražim pare da vrnu za aplikaciju. A ono drugo što smo potrošila, mačku o rep, ali ne šjekiram ti se puno. Sad sam, kako ste primijetili, u nezainteresovanoj fazi.
Mogla bih i ja na taj stejt i teritorijalni sponzoršip, u neke države ali N E Ć U!

Možda kad se taman prebacite na to , stupe neka nova pravila, pa se i to više ne bude tražilo....

Čekaću kraj maja ( ili jun ) da vidim što će bit, a onda ću da im tražim pare da vrnu za aplikaciju. A ono drugo što smo potrošila, mačku o rep, ali ne šjekiram ti se puno. Sad sam, kako ste primijetili, u nezainteresovanoj fazi.
Mogla bih i ja na taj stejt i teritorijalni sponzoršip, u neke države ali N E Ć U!

Možda kad se taman prebacite na to , stupe neka nova pravila, pa se i to više ne bude tražilo....

Uraaaaa,živa je ljudi,živa je...evo javila se!!!!!!!!!! :D Pa gde si legendo živa?!:zag::bye:
Ja sam odmah rekao za to i Pepsici,to je banda koja sada nezna šta će sa ljudima kojima su obećali vize.Ovog momenta ne znaju ni šta će sami sa sobom a kamoli sa ostalima.Ljude će zavlačiti a onda će polako da isteknu papiri,pa "Jovo na novo"sve vadi i skupljaj...Strašno.

Poslednja izmena:

Znači stigla si u moju fazu, malo kasniš (ili sam ja poranio), ali dobrodošla.
Nego imam problem za nezainteresovanost, svako malo pa me neko ili nešto podseti što ne volim gde sam.
A mislio sam da se odselim makar na vaše more (jer volim more, ali ne na deset dana, nego bih živeo blizu njega), samo što se u vašoj državi još manje svidja nego u našoj...

Poslednja izmena:
E, vidiš Tree, ni ja to "naše" more ne posjećujem ljeti premnogo... 4-5 puta u toku ljeta... Gužva, nemaš peškir gdje da staviš, a voda .... glib živi... često se desi da kad se lijepo opustiš na vodi, prođe pored tebe neko gov..ce :bljak:
A one lijepe plažice ili zauzeli glavari ili moraš da uzmeš komplet ležaljke sa suncobranom ( oko 20-25 €) + platiš parking papreno ( auto ti cijeli dan stoji na suncu ) i da ti ne pričam dalje.

Zato bih kod Aboridžina, tamo su plaže besplatne i što je najljepše, poluprazne...

Jest ono da ima ajkula, al za mene nema zime ja se ionako brčkam u plićaku :)
Znam da plivam, ali ne volim dubinu... mada sam vodeni znak u horoskopu ...

Poslednja izmena:
Cao,
Moja supruga, Ja i dvoje dece, kao i sav mladi svet :-) bi smo da odemo negde gde moze da se pristojno zivi... E sad, ja sam zavrsio visu ekonomsk-menadžment, zena je med. sestra...... Moze li neko da nam objasni proceduru za iseljenicku vizu, koliko traje, sta je sve potrebno, kako se zivi u Australiji....

Hvalal unapred :-)

Pa dobro dosao
Proceduru mozes lepo da nadjes na forumu, lepo kreni od pocetyka pa listaj i videces da su clanovi lepo opisali sve sta treba. A drugo supruga da bi se mogla registrovati u Australiji kao sestra i pocela da radi kao ista potrebno je da polozi IELTS test i da dobije minimum 7 iz svih delova testa (nije dovoljno da prosek bude 7 - npr citanje 6,5 pisanje 8, razgovor 7,5, slusanje 7,5, mora da se ima iz svega navedenog minimum 7), tek onda ce da krenu da razmatraju aplikaciju tvoje supruge za registraciju i posao, bez toga mrka kapa. I jos nesto zavisi i za koju sestru je zavrsila verovatno ce morati da polaze nekoliko ispita (razlika ispita), to moze da potraje i do 2-3 godine. A za ekonomiste nisam siguran sta treba i kako ide:rtfm::rtfm: srecno

Cao,
Moja supruga, Ja i dvoje dece, kao i sav mladi svet :-) bi smo da odemo negde gde moze da se pristojno zivi... E sad, ja sam zavrsio visu ekonomsk-menadžment, zena je med. sestra...... Moze li neko da nam objasni proceduru za iseljenicku vizu, koliko traje, sta je sve potrebno, kako se zivi u Australiji....

Hvalal unapred :-)

Pozdrav. Za ekononiste se salje u VETASSESS. Mislim da ne treba engleski.
Naci ces sajt njihov takodje pogledaj SOL na immi mislim da tvoje zanimanje nosi 50 poena.
Treba ti jos 70

Pozdrav svima!
Samo da vam kazem da sam i ja nov u ovome.:super:
Sve sam iscitao postove do zadnjeg, ako me bude sta zanimalo javicu vam se.
Mislim da bi mi mogao najvise pomoci Topaz jer sam i ja inzenjerske struke kao on, ali jos uvijek prikupljam staz od minimum dvije godine, koliko mi treba za priznavanje diplome (ako se ne varam:think:).

Mislim da cete za to vrijeme naci nacin da odete dole u Aus kao Topaz, prije svega mislim na vas sa stazom u ovoj proceduri, Amlap, Tree i Hexy L. :hvala:

Nadam se da ce do tada doci do nekih promjena (pozitivnih), a ukoliko ne bude doslo, tesko nama...:dash::rida::rida::rida:

Pozdrav i sve najbolje vam zelim!:gace::maramica:
:bye:

Pozdrav svima!
Samo da vam kazem da sam i ja nov u ovome.:super:
Sve sam iscitao postove do zadnjeg, ako me bude sta zanimalo javicu vam se.
Mislim da bi mi mogao najvise pomoci Topaz jer sam i ja inzenjerske struke kao on, ali jos uvijek prikupljam staz od minimum dvije godine, koliko mi treba za priznavanje diplome (ako se ne varam:think:).

Mislim da cete za to vrijeme naci nacin da odete dole u Aus kao Topaz, prije svega mislim na vas sa stazom u ovoj proceduri, Amlap, Tree i Hexy L. :hvala:
Nadam se da ce do tada doci do nekih promjena (pozitivnih), a ukoliko ne bude doslo, tesko nama...:dash::rida::rida::rida:

Pozdrav i sve najbolje vam zelim!:gace::maramica:
:bye:

Dobro nam došao u "čekaonicu"...:brus:

:lol:

Molim osobu pod sifrom Palma da mi napise lepo i jasno za mladica moje cerke koji je strugar po zanimanju, ima 25 godina kako i sta da pripremi i gde da posalje prevedene dokumente i sta sve mora da uradi i koliko to kosta, sto ti znas, da bi dobio odobrenje pre polaganja jezika. Puno ti hvala za informaciju.

Odgovorila sam ti nešto na privatnu poruku, ali i sad da nešto kažem:
Ako momak nema paipre o završenom zanatu i radno iskustvo u tome, ne može samostalno da radi papire tj, ne može kao aplikant sam za sebe da radi paire za vizu. isto tako je i za engleski. Vizu bi čekao 1-2 god. Ja čekam preko 15 mjeseci.
Ali... postoji nada. Čim si rekla da je to momak tvoje ćerke, a ona ide tamo da studira mogli bi pokušati da on bude njen partner u toj vizi, evo pročešljajte malo ovu opciju:http://www.immi.gov.au/students/students/bringing_family/

`Ebiga kolega...toliko smo očajni da pokušavamo na sve moguće načine da se ušunjamo u Australiju...:lol:

Šta da se radi, postali smo đon obraz...:D

A izvinjavam se što pitam i ja sam novi ovde,a da li ste možda probali na ledjima ajkule da se ušunjate,mislim nadjete negde ajkulu u Japanu,i uhvatite se za ono zadnje peraje i okrenete je ka Australiji i udarite je po dupetu da krene da pliva...???:lol:

Back