Posao u Australiji

Hvala na odgovorima. To su otprilike informacije i do kojih sam ja dosao, samo sam rentu naveo malo nizu jer sam u aplikaciji naveo da cu ziveti u Manduri (valjda se tako cita), gradicu lociranom gotovo na juznom obodu Perta posto konkurisem za regionalnu skilled vizu. Inace aplicirao sam preksinoc on - line pa sta Bog da....
Pozdrav

ja sam puno razmisljala prije da li da idem na ovu opciju, ali ubise me geografija...

naime, posto ne znam perth (licno), zbunjena sam pri pomislju gde je npr. mandura ili drugi delovi pertha, da li je to bas "bush" ili "gradic Pejton"...

pitala sam se , sta ako se zeznem pa moram par godina biti negde bogu iza tregera...

kako si se ti uspeo odluciti i to...

molim te malo razjasni ako hoces.

hvala ti

(ne znam da li sam bila dovoljno razumljiva i jasna, navescu da jesam gledala karte i one postanske brojeve koji spadaju u "regiju", samo sam se vise zbunila ...pa sam se odlucia za independent vizu)

Ej ljudi, aj pomoc !!!

Sad sam se nesto pogubio u silnom moru informacija, pa ni sam ne znam da li dobro kontam, ili sam prerkontao ili sta vec...

Naime,
Posto sam zavrsio visu u Bg-u, 3 godine studija, PODVLACIM !!! mislio sam da imam bachelor degree??!! :think:

Medjutim, sad sam nasao na nekim sajtovima, da za te skole negde ovako stoji:
...is a single discipline four-year honours degree course.
Sta je sad to majku mu???
Ja sve kontam da nije to mozda srednja skola...?? al ne bi trebalo da bude...

Jel moze neko da objasni ako zna, sta je high school, sta bachelor degree, sta diploma...???
Ili kako bi preveli nasu srednju, visu i fakultet??

Bio sam ubedjen da sam bachelor ( zato sto je tri godine - po Bolonji) ali sad...pojma nemam :ljutko:

Ej ljudi, aj pomoc !!!

Sad sam se nesto pogubio u silnom moru informacija, pa ni sam ne znam da li dobro kontam, ili sam prerkontao ili sta vec...

Naime,
Posto sam zavrsio visu u Bg-u, 3 godine studija, PODVLACIM !!! mislio sam da imam bachelor degree??!! :think:

Jel moze neko da objasni ako zna, sta je high school, sta bachelor degree, sta diploma...???

Bio sam ubedjen da sam bachelor ( zato sto je tri godine - po Bolonji) ali sad...pojma nemam :ljutko:

Pa Adams ne znam da li će ti ovo išta značiti :zstidljivko: :

BACHELOR > a person who has a first university degree...

exp.> a Bachelor of Arts/ Science >>> Diplomac

Hexy............ z;)

z:poz:

Ej ljudi, aj pomoc !!!

Naime,

Za sve ovo što si pitao nikako ne postoji jednostavan odgovor. Najkraće rečeno, naše škole se i ne "prevode" na strane termine, već zato postoje nostrifikacije i assessmenti, gde se ulazi u suštinu toka školovanja da bi se odredio ekvivalent. I taj ekvivalent je neretko za stepen na našu štetu.

Tako da sve zavisi zašto pitaš, ako ti treba zbog 5 poena na jezik u point based vizama, to važi za degree level i to imaš. Za sve ostalo predložio bih wikipediu, jer tamo možete pročitati kako izgleda školovanje i koji su stepeni obrazovanja u Aus, USA, Canadi, verovatno i Evropi, to nisam čitao. Tako kad se čovek upozna sa njihovim sistemom, razume zašto nas gledaju čudno kad hoćemo da se predstavimo kao stručni u nekom poslu, a imamo srednju školu.

npr:
http://www.schome.ac.uk/wiki/Education_system_in_Australia
http://en.wikipedia.org/wiki/Education_in_australia

Inače, naravno da si mislio da imaš bachelor degree, to su nas i naveli da mislimo, medjutim istina je da još uvek imamo šipak, jer se sve radi idiotski kao i obično, pa i reforma školstva, koja se i inače kod nas radila svake pete godine po šest godina, ali ova poslednja će trajati bar dvadeset i ne verujem da će se ikad završiti kako treba.
A od Bolonje je svako uzeo koliko mu odgovara, i to uglavno malo značajne stvari, dok se ono glavno mudro zaobilazi.

Pošto ovde ljudi još čekaju, a neki se tek misle koliko će da čekaju, reći ću vam, mada znam da ne volite pesimisičke informacije, da Adelaide centar (poznat kao ASPC) ne radi ništa, tj. ne bukvalno ništa, ali rade minimalno, a zatrpani su predmetima. Zašto je tako i dokle će biti tako, ne znam. Najbolje je verovatno da mi ne verujete.

pozdrav palmi i ostalim diskutantima foruma. vec sam gledao sajtove koje si mi predlozila ili predlozio. najbolje bi bilo kada bi neko preneo svoje iskustvo iz konkretne dozivljene situacije. na sajtu australiske vlade, a isto je i kada gledate sajtove beogradske ambasade,stoji cifra za kako oni navode pokrice dvogodisnjeg boravka u australiji 24 000 aud. ostale tamo navedene uslove ja bih ispunio, jedino me interesuje da li ce bas strogo insistirati na posedovanje navedene sume novca. da li je neko u vezi ovih i slicnih situacija pokusao da telefonira australiskoj ambasadi u beogradu i da li oni hoce da pruze potrebne informacije?

A dje veliko slovo???z;)z:lol:

Poslednja izmena:
inace Teddy Bubu za tebe a ne Bubi, kapiras ![/QUOTE]

A za nas druge Bubi ili Bubu???z;)

Ovo postaje napokon pravi forum:z:),z:((,:rida:,:dash:....z:poz:

Ove bi nas valjalo sastaviti jednom na nekoj žuraji...koje bi to priče bile..."uvatio sam ribu ovoliku,razmak izmedju očiju joj bio 10 cm...",ne znam šta bi sa ovima našim palminim drvetima...neznam jel bi ih pustili na prelazu...z:)

Poslednja izmena:
Pa ljudi moji dragi urnišete čoveka za koje kakve sitnice pa šta biste rekli tek na ovo:

NEOBIČNA MOĆ

Nsiam vrevaloa da zpavrao mgou rzmaueti šat čtaim. Zaavljhuujći nobniečoj mćoi ljdksuog mgzoa, pemra irtažsiavnjima nučainka, njie vžano kjoim su roedsldoem npiasnaa slvoa u rčei, jdieno je važno da se pvro i psldeonje sovlo nlaaze na sovm msteu. Otasla solva mgou btii u ptponuom nerdeu i bez ozibra na ovu oloknost, tkest mžeote čtiati bez pobrelma. Ovo je zobg tgoa što ljduksi mzoak ne čtia savko slvoo poebsno, već rčei poramsta kao cleniu. Oavj preomećaj je šljiavo nzavan "tipoglikemija". Kome su još vaanži grmaaitka i prapvois?

jeldadajeludiloskroznaskrozmoratepriznatidajeludiloteškozatoudriipišikakokostignenaovomforumukojijenastaodanaučimoizgledakakosepravilnopiše.:hahaha::hahaha::hahaha:

aevoneštoiodmene.:poklon:

Pa ljudi moji dragi urnišete čoveka za koje kakve sitnice pa šta biste rekli tek na ovo:

NEOBIČNA MOĆ

Nsiam vrevaloa da zpavrao mgou rzmaueti šat čtaim. Zaavljhuujći nobniečoj mćoi ljdksuog mgzoa, pemra irtažsiavnjima nučainka, njie vžano kjoim su roedsldoem npiasnaa slvoa u rčei, jdieno je važno da se pvro i psldeonje sovlo nlaaze na sovm msteu. Otasla solva mgou btii u ptponuom nerdeu i bez ozibra na ovu oloknost, tkest mžeote čtiati bez pobrelma. Ovo je zobg tgoa što ljduksi mzoak ne čtia savko slvoo poebsno, već rčei poramsta kao cleniu. Oavj preomećaj je šljiavo nzavan "tipoglikemija". Kome su još vaanži grmaaitka i prapvois?

jeldadajeludiloskroznaskrozmoratepriznatidajeludiloteškozatoudriipišikakokostignenaovomforumukojijenastaodanaučimoizgledakakosepravilnopiše.:hahaha::hahaha::hahaha:

aevoneštoiodmene.:poklon:

z:dm3:Pa to ti kažem > gdi nađe ovo živ´ ti ja ? Da se ne falim ja pročita sve iz prve...

z:dm5:

Back