pretpostavljam, gospodjice moje drage, teddy bubu and palma 67 vec sam prilicno detaljno, a i opet cu, pregledao sajtove australiske vlade i beogradske ambasade. osrednje baratam engleskim i plus morton benson dictionary pa mogu i da ih prevedem. najbolje bi bilo kada bi nam neko, koji da tako kazem prosao kroz cilj, preneo informacije i opisao svoje poteze. ja cu mozda nesto pokusati preko kurseva engleskog and tourist visa options.ako me to moze postaviti na realan, cak i dugorocan put, ka preseljenju kao sto kaze da je moguce miss bubi ja cu je castiti kartom po zelji na relaciji bg-pert,melburn,sidnej,adelaida eventualno brizbejn. odabrace sama.
o i te kako moze samo kao sto rekoh, treba novca puno, pogotovo ako si spreman da prihvatis rizik da moze i da ne uspe pa da se moras vratiti...i opet aplicirati, pa placati za svu papirologiju, aplikaciju (a pre toga si se vec istrosio dok si bio tamo), pa opet za kartu...ako tako stojis, onda bolje uplati 24000 za studiranje pa se klati...ili klacakaj ili truckaj do australije, kako ti draze, bitno da stignes...
pouzdano znam da turisti rade (iz celog sveta turisti) kao beckpeckeri, i svrljaju australijom dok im ne istekne viza(to su uglavnom oni koji ne zele da ostanu tamo zauvek i ne idu "trbuhom za kruhom", kao mi jadni koji bezimo od istine)...
a turisticka moze da postane trajna, samo je pitanje da li ces naci nekog ko ce hteti da te zaposli, jer nemoj zaboraviti, trebas da budes pravi maher da te neko tamo hoce zaposliti bez trajne vize, posto i to mora da se izvodi legalno, samo poslodavac treba da prodje siroki spektar papirologije, provere i sta jos ne od strane australijskog governmenta da vide da li je to zajebanc-ja ili nije pa ako jeste zezancija onda ti se skrate noge (jer u lazi su kratke noge).
salim se, ti dobijes deport, a poslodavac veliku kaznu. ako nije zezancija, to postaje obaveza i poslodavac moze bukvalno da te iskoristava jer MORAS kod njega ostati tih nekoliko godina dok ti traje ugovor...
(u stvari, sto da ti to pricam, kao sto kazes i sam, sve si procitao na sajtu ambasade, jer odatle i meni sve to)...
sve se moze...ali opet spominjes da ti je znanje jezika osrednje, ...ne znam kako ces onda moci da izvedes o cemu ti pricam...
a ako hoces na caku studiranja i ucenja jezika ...onda je to drugo, samo ti treba novac, a po svemu sudeci opet dolazimo do istog zakljucka i samim tim i pitanja : imas li novac?
i da prihvaticu kartu, ali kako ces se razbacivati i sakom i kapom kada spominjes da nemas 24000 aud za studiranje...ili: ako placas "turu" u kartama, onda te ja castim, zadrz novce za skolarinu...
mislim nikako mi + i - ne daju +, da se podsetimo minus i minus mogu dati plus, ali minus i plus nikako ne daju pozitivan efekat...hocu reci, kukas da nemas novce za skolarinu, a delis karte ?!?!?!
inace, sta mislis zasto sam i ja budna ovako u kasne sate?
pa brate , grejem stolicu, ucim engleski, a veruj, znanje engleskog jezika mi je sad vec veoma visoko ...
ne ide se sa osrednjim znanjem,jer ce se veoma brzo sa osrednjim znanjem vratiti i kuci odakle smo i otisli... (a to niko ne zeli da mu se dogodi, jel?)
moj savet ti je da dobro razmislis sta hoces i sednes i razmislis kako ces do tog cilja doci, pa da cvrsto radis na tome, a vredjanje po forumima i omalovazavanje te nigde nece dovesti,
ili mozda spadas medju one ljude koji celog zivota kukaju da nista nemaju, a za to svoje stanje uvek nadju neki izgovor ili krivca , umesto da se pozabave malo sami sobom i pronadju resenje?