Posao u Australiji

A ti opet nemoj biti lenj pa sve procitaj sto je ovde napisano (od pocetka), pa posle toga procitaj sve sto je napisano na sajtu ambasade australije, pa mozda neces ni postavljati pitanja kakva si do sada...mozda ces uvideti (da si sve procitao) da su iskustva svih nas upravo sa immi sajta koja tek kasnije prenosimo jedni drugima i tako dolazimo do nekih odredjenih zakljucaka...a ne puknemo ovde ko sa kruske :"treba mi viza"... treba svima nama, kapiras!

daj mrdni malo, pa radi nesto po svom pitanju, a ne "da li moze" i "cuo sam"... ako zaista zelis ici, neces samo kukati da imas samo dve varijante...
Podržavam!!!! Mnogi koji dođu ovamo traže da im se doslovce prevedu svi bukleti i da im mi odredimo na koju vizu će da idu...
Pa to stvarno nema smisla... Svako je kovač svoje sreće i svako za sebe kreira svoju sudbinu.

Želim da dodam da smo mi ovdje da razmijenimo sopstvena iskustva ali i da pomognemo u smislu tumačenja nekih začkoljica, a nikako da nekoga podučavamo ili nagovaramo, što će i kako će raditi.

Svi oni koji žele u emigraciju:
1) MORAJU ZNATI engleski jezik da bi normalno funkcionisali u tuđem svijetu i lakše našli posao, a i da bi mogli protumačiti sve što se traži od njih za vizu.
2) OBAVEZNO trebaju da otvore www.immi.gov.au sajt i pronađu vizu koja im odgovara, da bi mogli da diskutuju ovdje
3) KONAČNO nauče da Australija nije Balkan, da se sve radi preko veze ili površno. Oziji tačno misle onako kako i pišu, ni manje ni više.

E ljudi,

ja dobih state sponsorship od WA! Neverovatno, nisam verovao da ce to ipak da uspe! I to sam trazio sponsorship za skilled regonal (475), a dobio za skilled sponsored vizu (176) koja je permanent. Wow kakov pocetak godine!

Idemo dalje. Ako neko polaze IELTS 21. februara, vidimo se u Bg.
Poz...
Bravissimo pseudonimo! Ajde da povučeš da nam svima krene dobro u ovoj godini :)

1) MORAJU ZNATI engleski jezik da bi normalno funkcionisali u tuđem svijetu i lakše našli posao, a i da bi mogli protumačiti sve što se traži od njih za vizu.
2) OBAVEZNO trebaju da otvore www.immi.gov.au sajt i pronađu vizu koja im odgovara, da bi mogli da diskutuju ovdje
3) KONAČNO nauče da Australija nije Balkan, da se sve radi preko veze ili površno. Oziji tačno misle onako kako i pišu, ni manje ni više.

E vala Palmice svaka ti čast, ovime sada si rekla veliku istinu...:banovati:

:veseljaci: :hej: :hej: :hej: :super:

Hexy............... z:poz:

Podržavam!!!! Mnogi koji dođu ovamo traže da im se doslovce prevedu svi bukleti i da im mi odredimo na koju vizu će da idu...
Pa to stvarno nema smisla... Svako je kovač svoje sreće i svako za sebe kreira svoju sudbinu.

Želim da dodam da smo mi ovdje da razmijenimo sopstvena iskustva ali i da pomognemo u smislu tumačenja nekih začkoljica, a nikako da nekoga podučavamo ili nagovaramo, što će i kako će raditi.

Ma jok, ja bih to skratio. Svako ima pravo da dodje i njake šta hoće. Nije ovo svet, pa da je kultura nečemu bitna. Vidim da svi vi ljudi većinom zadržavate manire koja god budala dodje, to je lepo, i bitno. A ja ću da zadržim pravo da ćutim koliko hoću. Evo i sad ćutim.
Palmo, ne mogu da otvorim ovo :poklon: , šta ima unutra, nema ništa jelda, mačak u džaku???z:dm5:
Za bukvaliste, treća rečenica odozgo je ironična.
Za Palmu, ovo bukvalista se ne odnosi na tebe, nemoj da me juriš oklagijom z:cry:.
Verovatno si zakačila kompjuter vitlajući, pa se pokvario :azdaja:

Tree, mislim da nisi u pravu. Sve sto je ironicno, treba reci kada povremeno nisi namerno mislio kako reci sustinu otprilike legalnog razmisljana sviju nas ovde cime treba istaknuti naklonost ka razmisljanima buducih pitanja a jos vise razmotriti svakodnevnu pojavu razlicitih situacija u kojima nisi kompetentan da dajes odgovore na svrsishodna pitanja istomisljenika razlicitih razmisljanja.

Tree, mislim da nisi u pravu. Sve sto je ironicno, treba reci kada povremeno nisi namerno mislio kako reci sustinu otprilike legalnog razmisljana sviju nas ovde cime treba istaknuti naklonost ka razmisljanima buducih pitanja a jos vise razmotriti svakodnevnu pojavu razlicitih situacija u kojima nisi kompetentan da dajes odgovore na svrsishodna pitanja istomisljenika razlicitih razmisljanja.

e pa Adams, svaka cast...

bogme si uspeo da kazes mnogo a nista

:worth: :amen:

:rotf::klap::dash::hahaha::mrgreen:
To je duh Adams, ni ja ne bih bolje sročio.:sanke:
Nažalost, rekao si da nisam u pravu, tako da sad moram da te ubijem:mafijas:
Kao mačku... Mada to se samo tako kaže, nikad ne bih ubio mačku, volim ja mačke.

Prilozi

• Ive_Got_You_Fuzzy.jpg
    Ive_Got_You_Fuzzy.jpg
    37,2 KB · Pregleda: 17
Ljudi, najnovija vijest, da je Meda Božanin sleteo u Australiju.
Sećate se kako nije mogao da se odluči hoće li avionom ili brodom?
E, pa izgleda da je našao kompromis.

Prilozi

• brodavion.jpg
    brodavion.jpg
    28,4 KB · Pregleda: 20

Ooops, meni mi se malko zavrte u glaaavi, jiiiipiiii z:hi:

z:dm3:

pretpostavljam, gospodjice moje drage, teddy bubu and palma 67 vec sam prilicno detaljno, a i opet cu, pregledao sajtove australiske vlade i beogradske ambasade. osrednje baratam engleskim i plus morton benson dictionary pa mogu i da ih prevedem. najbolje bi bilo kada bi nam neko, koji da tako kazem prosao kroz cilj, preneo informacije i opisao svoje poteze. ja cu mozda nesto pokusati preko kurseva engleskog and tourist visa options.ako me to moze postaviti na realan, cak i dugorocan put, ka preseljenju kao sto kaze da je moguce miss bubi ja cu je castiti kartom po zelji na relaciji bg-pert,melburn,sidnej,adelaida eventualno brizbejn. odabrace sama.

pretpostavljam, gospodjice moje drage, teddy bubu and palma 67 vec sam prilicno detaljno, a i opet cu, pregledao sajtove australiske vlade i beogradske ambasade. osrednje baratam engleskim i plus morton benson dictionary pa mogu i da ih prevedem. najbolje bi bilo kada bi nam neko, koji da tako kazem prosao kroz cilj, preneo informacije i opisao svoje poteze. ja cu mozda nesto pokusati preko kurseva engleskog and tourist visa options.ako me to moze postaviti na realan, cak i dugorocan put, ka preseljenju kao sto kaze da je moguce miss bubi ja cu je castiti kartom po zelji na relaciji bg-pert,melburn,sidnej,adelaida eventualno brizbejn. odabrace sama.

Pa već ima takvih,eto topaz je jedan od njih !
Imaš dosta njegovih post-ova i na ovoj temi a i na temi Australija i Okeanija...
Pa ih čitaj redom...tako sam i ja radila i prikupila sam dosta Informacija...

A i za to ti ne treba rečnik...

Hexy......................... z:poz:

o i te kako moze samo kao sto rekoh, treba novca puno, pogotovo ako si spreman da prihvatis rizik da moze i da ne uspe pa da se moras vratiti...i opet aplicirati, pa placati za svu papirologiju, aplikaciju (a pre toga si se vec istrosio dok si bio tamo), pa opet za kartu...ako tako stojis, onda bolje uplati 24000 za studiranje pa se klati...ili klacakaj ili truckaj do australije, kako ti draze, bitno da stignes...

pouzdano znam da turisti rade (iz celog sveta turisti) kao beckpeckeri, i svrljaju australijom dok im ne istekne viza(to su uglavnom oni koji ne zele da ostanu tamo zauvek i ne idu "trbuhom za kruhom", kao mi jadni koji bezimo od istine)...

a turisticka moze da postane trajna, samo je pitanje da li ces naci nekog ko ce hteti da te zaposli, jer nemoj zaboraviti, trebas da budes pravi maher da te neko tamo hoce zaposliti bez trajne vize, posto i to mora da se izvodi legalno, samo poslodavac treba da prodje siroki spektar papirologije, provere i sta jos ne od strane australijskog governmenta da vide da li je to zajebanc-ja ili nije pa ako jeste zezancija onda ti se skrate noge (jer u lazi su kratke noge).
salim se, ti dobijes deport, a poslodavac veliku kaznu. ako nije zezancija, to postaje obaveza i poslodavac moze bukvalno da te iskoristava jer MORAS kod njega ostati tih nekoliko godina dok ti traje ugovor...
(u stvari, sto da ti to pricam, kao sto kazes i sam, sve si procitao na sajtu ambasade, jer odatle i meni sve to)...

sve se moze...ali opet spominjes da ti je znanje jezika osrednje, ...ne znam kako ces onda moci da izvedes o cemu ti pricam...
a ako hoces na caku studiranja i ucenja jezika ...onda je to drugo, samo ti treba novac, a po svemu sudeci opet dolazimo do istog zakljucka i samim tim i pitanja : imas li novac?

i da prihvaticu kartu, ali kako ces se razbacivati i sakom i kapom kada spominjes da nemas 24000 aud za studiranje...ili: ako placas "turu" u kartama, onda te ja castim, zadrz novce za skolarinu...

mislim nikako mi + i - ne daju +, da se podsetimo minus i minus mogu dati plus, ali minus i plus nikako ne daju pozitivan efekat...hocu reci, kukas da nemas novce za skolarinu, a delis karte ?!?!?!

inace, sta mislis zasto sam i ja budna ovako u kasne sate?
pa brate , grejem stolicu, ucim engleski, a veruj, znanje engleskog jezika mi je sad vec veoma visoko ...
ne ide se sa osrednjim znanjem,jer ce se veoma brzo sa osrednjim znanjem vratiti i kuci odakle smo i otisli... (a to niko ne zeli da mu se dogodi, jel?)

moj savet ti je da dobro razmislis sta hoces i sednes i razmislis kako ces do tog cilja doci, pa da cvrsto radis na tome, a vredjanje po forumima i omalovazavanje te nigde nece dovesti,
ili mozda spadas medju one ljude koji celog zivota kukaju da nista nemaju, a za to svoje stanje uvek nadju neki izgovor ili krivca , umesto da se pozabave malo sami sobom i pronadju resenje?

verujem da mozes, a kada odlucis kako, javi se pa cemo zajedno na forumu da diskutujemo i resavamo jedni drugima sto se resiti moze...

ne zaboravi svako tumaci sve ovo iz svog ugla gledanja i svako ima nesto pametno da doda, pa se podrzavamo i jedni druge unapredjujemo najbolje sto umemo, ali iza svega toga stoji odluka i pravac kome tezimo i medjusobno postovanje (kolega forumasa).

na kraju, niko te ni ne moze savetovati, ako nezna sta u stvari zelis...

a niko ne moze ni da ti kaze magicnu rec koja otkljucava pecinu koja te razdvaja od australije...i ukaze na lak pravac i jednostavno resenje...
eto vidis iz onog sto sam ti napisala a i sam znas, da je jednostavno resenje komplikovano jer je skupo...do zla boga skupo...

da je tako, niko ne bi bio ovde na forumu, vec ladio pivo u australiji i pripremao rostilj, posle suncanja na plazi (mislim vikendima), dok bi radnim danima radio zarad uspeha, zestoko se borio i naravno parlao engleski jezik bolje od bilo kog ozija, jer nas covek prvih godina mora da se dokazuje trostruko vise od bilo kog ozija ... ali i onda sve ima smisla , jer ovde nema nista nikakvog smisla (ovo je balkan, ono je zapad)

eto ti pitaj topaza, on to zna iz prve ruke!

E ljudi,

ja dobih state sponsorship od WA! Neverovatno, nisam verovao da ce to ipak da uspe! I to sam trazio sponsorship za skilled regonal (475), a dobio za skilled sponsored vizu (176) koja je permanent. Wow kakov pocetak godine!

Idemo dalje. Ako neko polaze IELTS 21. februara, vidimo se u Bg.
Poz...

Cestitam,
mozes li malo vise reci o tome?
Ja sam konkurisao za sponzorstvo Viktorije, ali su me odbili jer nisam imao dovoljno radnog iskustva (jedna godina u zadnjih dve), mada sam polozio IELTS i imao priznatu diplomu (general electrician). E, sada razmisljam da li da trazim sponzorstvo pre nego sto skupim tih godinu dana, negde u martu ili da probam ranije?
Dilema.

Draga koleginice teddy bubu apsolutno se slažem sa svim tvojim iznetim činjenicama...

Dodala bih i to da poslodavci tamo u OZ-u moraju da ´´uvere´´ svoju Vladu da na ´´berzi rada´´ nema traženog zanimanja koje je njima potrebno !
Pa tek onda AKO dokažu da tog zanimanja (ljudi) tamo nema mogu da Zaposle nekog Imigranta sa tim određenim zanimanjem ! (uf malo sam zakomplikovala ali ćete valjda shvatiti poentu...) !

A posećivala sam i jedan Engleski forum i tamo sam videla da oni koji su ´´nestrpljivi´´ da čekaju trajanje procedure za Iseljenje, prvo Apliciraju za Radnu Vizu 457 (čini mi se) jer se brže dobija > pa tek kada nju dobiju odu lepo za OZ pod tom Vizom !
Posle nekog vremena Apliciraju za Iseljeničku i naravno dobiju je...
E sada ima i ona caka mada ne znam da li je za sve vrste Viza ili samo za određene > Da moraju da budu van OZ-a da bi Aplicirali, odu ljudi na poduži odmor na NZ i čekaju, jer kako Oni kažu jeftinije im je da odu na NZ > nego da se vraćaju u UK !

ALI moramo uzeti u obzir i to da je UK zemlja Low Risk Country, pa i samim tim dobijaju brže Vize bilo koje vrste > za razliku od Nas koji spadamo pod High Risk Country i stvari se tada mnogo drugačije gledaju, nama treba mnooogo više vremena da dobijemo Vize bilo koje Vrste...

Eto od mene toliko, ko god ima da ispravi ovo što sam iznela > slobodno neka to uradi, svaka Informacija uvek dobro dođe.....

Hexy...... z:poz:

Hvala svima na cestitkama i lepim zeljama. Verujem da ce ovo biti godina kada ce vecina diskutanata sa ovog topika zapoceti novi zivot down under.

Adams, znam da IELTS nije sala. Ipak tebe je naplasio visese nego sto treba (doduse zahtevi koje ti treba da ispunis i jesu visoki). Ali nemoj da se predajes, da razmisljas o drugim varijantama koje su sve rizicnije i neizvesnije od puta kojim si krenuo. Ajde, brate, da se vidimo 21.2. u British council pa da razbijes to. Prvi put je bilo zamalo, drugi malo losije, red je da sada bude kako terba... Pa da se castimo s pivce, ali ne Jagodinsko jer u poslednje vreme ne lici ni na sta, na zalost...

Cao, cickovski, znamo se mi, ako se nevaram, i preko privatnog dopisivanja (ja sam onaj Jagodinac koji se raspitivao kako je tvoj devojka odradila assessment kod Vetassess). Nemoj da pokusavas da trazis sponzorstvo ako nemas makar godinu dana iskustva u nominovanom zanimanju. To i oni navode kao uslov, a lutajuci po forumima zakljucio sam da sponzorstvo za 176 (skilled sposored) tesko daju ako je to iskustvo manje od tri godine neposredno pre apliciranja (doduse ovo sam ukapirao kada je rec o zanimanjima za koje se trazi fakultetski nivo obrazovanja, za zanate neznam). Takodje je jako bitno da se temeljno odradi ono istrazivanje regiona koji navedes u aplikaciji kao mesto u kome imas nameru da zivis. Kada je rec o WA, njihovi Regional development commissions strasno pomazu u tome. Ljudi koji tamo rade vrlo su predusretljivi i azurni, brzo odgovaraju na pitanja ma koliko glupa bila, upucuju na druge organizacije, daju ti linkove i sl. Bitno je sa njima uspostaviti kontakt i pitati ih sto vise jer se dobiju informacije, a i upadnes im u ocu jer na kraju oni daju daju misljenje Stete migration centru da li im ti, sa svojim zanimanjem i ostalim karekteristikma, trebas u njihovom regionu. Naravno u aplikaciji navodis sve kontakte koje si ostvario sa imenima ljudi i email adresama ili telefonima, da ovi vide da si ozbiljan i temeljan.
Ukapirao sam koliko je ovo bitno jer sam aplikaciju za WA sposorship odradio tako, temeljno, a pre toga sam malo nonsarlantnije konkurisao za sponzorstvo kod Queensland i bio odbijen.

Eto, za sad toliko. I pitaj slobodno, i ti i ostali...

Pozdra....

Back