Posao u Australiji

Ja sam poslednjih dana napadnut sa svih strana od raznih negativaca. ......
++++++++++++++++++
Kajem se sto sam ikome i pricao trebalo je samo da im posaljem razglednicu kad odem...

I mene su non stop zapitkivali, kao trudnicu pred porođaj ...kad ti je termin, kad ti je termin...?
Sad mi se čini da su mi , kao što pseudonimo reče . negativci, zamanđijali da sad ovako sjedim ovdje a ne u Australiju. To je prizor koliko ima puno ljubomore u narodu...

I mene su non stop zapitkivali, kao trudnicu pred porođaj ...kad ti je termin, kad ti je termin...?
Sad mi se čini da su mi , kao što pseudonimo reče . negativci, zamanđijali da sad ovako sjedim ovdje a ne u Australiju. To je prizor koliko ima puno ljubomore u narodu...

To je opšte poznato da smo prokleti narod. Zato jezik za zube, i sve će ići lepo.

a kad trazite poso sve je isto lepo saljem rezime, cover letter, a oni ti ljubazno odgovore da je tvoja aplikacija unsuccsesfull, pa vi nemate local expirience oh sorry mate, a kako pa da ga steknem kad sam juce sleteo....i to vam je australija iz prve ruke ima tu i jos po nesto ali za danas je dosta,

Ako ce vam biti lakse, i englezi imaju problema sa nedostatkom local iskustva...

Pozdrav svim diskutantima! Ja vas citam tek nekih par dana, ali sam odmah stekla utisak da ste jako obavesteni i sto je jos vaznije optimisti po pitanju odlaska. Inace se spremam da celu diskusiju iscitam od pocetka, do sada sam samo preletala i tek nekoliko stranica procitala. Ali posto vidim da je ovde mnogo iskusnih molila bih za savet nekog od forumasa (mozda Gea Gea ili Palma, a moze i neko drugi).
Suprug i ja smo resili da se upustimo u trazenje vize za odlazak u AU. Ja imam Bachelor degree iz racunovodstva i finansija (3 godine) i 7 godina iskustva u radnoj knjizici u struci, engleski odlican. Ja imam 32, muz 35, deca 10. 11, godina. Na mene bismo isli sa prijavom.
E sad...razmisljali smo o opciji da se prijavim na oglas za posao u Sidneju ( firma u kojoj sad radim je globalna, pa ih ima i u AU) koji je raspisan za ono sto ja trenutno radim. Znam da treba da polazem IELTS u svakom slucaju. Ili , druga opcija nnam je da idemo na onu vizu 175 ja mislim (nisam sigurna nemojte zameriti, jos ne baratam svim terminima kao vi:) za posao...
Sta mislite kolike su nam sanse? I da li je iko otisao tako, prijavivsi se na konkretan oglas za posao?
Jos jednom vas molim da ne zamerate ako je ovo bilo na prethodnim stranicama. pocinjem da citam redom:)
Hvala unapred!

Suprug i ja smo resili da se upustimo u trazenje vize za odlazak u AU. Ja imam Bachelor degree iz racunovodstva i finansija (3 godine) i 7 godina iskustva u radnoj knjizici u struci, engleski odlican. Ja imam 32, muz 35, deca 10. 11, godina. Na mene bismo isli sa prijavom.
E sad...razmisljali smo o opciji da se prijavim na oglas za posao u Sidneju ( firma u kojoj sad radim je globalna, pa ih ima i u AU) koji je raspisan za ono sto ja trenutno radim. Znam da treba da polazem IELTS u svakom slucaju. Ili , druga opcija nnam je da idemo na onu vizu 175 ja mislim (nisam sigurna nemojte zameriti, jos ne baratam svim terminima kao vi:) za posao...
Sta mislite kolike su nam sanse? I da li je iko otisao tako, prijavivsi se na konkretan oglas za posao?
Hvala unapred!

Jako je tesko doci do posla ako vec nemas vizu. Ustvari, tesko je doci do posla i ako imas vizu, a nemas australijsko iskustvo. Naravno, mozes pokusati...

Da bi aplicirala za bilo koju vizu neophodno je uraditi assessment zanimanja. Osnovni uslov za tvoje zanimanje je:

Accountant – where the applicant has achieved a score of at least IELTS 7 in each of the four competencies, and/or has completed The Professional Year – Skilled Migration Internship Program Accounting (SMIPA)

Assessment rade tri institucije, cije linkove ces pronaci ovde.

U temi o IELTSu ces naci linkove i savete koji ti mogu pomoci u pripremi.

Ono sto je bitno, ako pocnes da se cimas oko vize ne gubi strpljenje, jer samo pripremni deo posla - prikupljanje dokumentacije za assessment, assessment, priprema za IELTS i IELTS traju minimum 6 meseci, a cekanje CO-a je tek posebna prica. U svakom slucaju, sretno :cistinaocare:

Nego, danas nas je kontaktirao cjata od CO-a i trazio dokaz o mom znanju jezika i izjavu o australijskim vrednostima. Je l' to znaci da je jos malo kraj? Je l' da da to znaci da je jos malo kraj?! :sije:

Poslednja izmena:
Jako je tesko doci do posla ako vec nemas vizu. Ustvari, tesko je doci do posla i ako imas vizu, a nemas australijsko iskustvo. Naravno, mozes pokusati...

Da bi aplicirala za bilo koju vizu neophodno je uraditi assessment zanimanja. Osnovni uslov za tvoje zanimanje je:

Accountant – where the applicant has achieved a score of at least IELTS 7 in each of the four competencies, and/or has completed The Professional Year – Skilled Migration Internship Program Accounting (SMIPA)

Assessment rade tri institucije, cije linkove ces pronaci ovde.

U temi o IELTSu ces naci linkove i savete koji ti mogu pomoci u pripremi.

Ono sto je bitno, ako pocnes da se cimas oko vize ne gubi strpljenje, jer samo pripremni deo posla - prikupljanje dokumentacije za assessment, assessment, priprema za IELTS i IELTS traju minimum 6 meseci, a cekanje CO-a je tek posebna prica. U svakom slucaju, sretno :cistinaocare:

Nego, danas nas je kontaktirao cjata od CO-a i trazio dokaz o mom znanju jezika i izjavu o australijskim vrednostima. Je 'l to znaci da je jos malo kraj? Je 'l da da to znaci da je jos malo kraj?! :sije:
Da gea to znaci da je vrlo brzo...:gace:

Gea puno hvala na odgovoru! A i na brzini:)
Samo jos jedno pitanje: koliko mi okvirno treba para za placanje svih taksi dok ne predam sve? Citala sam na sajtu, medjutim nije mi jasno da li placam samo onu od 2500 AUD ili i onu drugu od 3500AUD? Isto i za assessement ima neka taksa, jel tako?

Gea puno hvala na odgovoru! A i na brzini:)
Samo jos jedno pitanje: koliko mi okvirno treba para za placanje svih taksi dok ne predam sve? Citala sam na sajtu, medjutim nije mi jasno da li placam samo onu od 2500 AUD ili i onu drugu od 3500AUD? Isto i za assessement ima neka taksa, jel tako?

E pa trebace ti vala vreca para dok sve ne obavis!

Nas troskovnik izgleda otprilike ovako:

IELTS:
Priprema oko 200e
Izlazak na ispit 14.400dinara
Novac za cetiri odlaska u Beograd - oko 6000din

Assessment:
Potvrde, izvodi, overavanje fotokopija, prevodjenje - oko 300e (verovatno vise)
Uplata assessmenta 450aud ili oko 260e
DHL oko 20e

Lekarski:
2x 11000din - 22000din
2x put za Beograd - 3000din

Aplikacija:
Glavni aplikant - 2100aud ili oko 1250e
Drugi aplikant - oko 2900aud ili oko 1700e

Napominjem da moji dokumenti jos nisu prevedeni, a nisam jos ni izvadila sve potvrde koje ce mi tamo trebati.
I naravno, trebace nam bar 5000e da bismo stigli tamo i za prvih mesec dana zivota. :sad2:

Draga Gea, puno hvala na detaljnim informacijama oko placanja! Koliko znaci kad je neko tako dobro obavesten i hoce da podeli informacije:)

Posto vidim da si jako upucena u celu proceduru: da li znas mozda da li je ista procedura i za drzavljane Hrvatske? Ja imam i njihov pasos, pa se pitam da li je mozda ici na tu varijantu?

Jedino sto bi ti zaista znacilo je da imas hrvatsku vozacku dozvolu, posto nju u potpunosti priznaju, pa ne bi morala da polazes kad odes tamo.
Dakle, ako mozes, obavezno je izvadi pre nego sto odes.

Kad smo vec kod dozvole...Mozda nekog interesuje...klik!

Desava se nesto, desava....
Mani je danas medical stigao u Sidnej i zvali su seficu iz ambasade da proveravaju u vezi radnog iskustva.
Bila je to rutinska provera od pet minuta: da li radim tu, od kada, bez zalazenja u detalje vezane za ono sto radim....

Hoću i ja da nešto napišem za jubilarnu stotu stranicu. A ima ovde ljudi još sa prve stranice, i još su ovde....
Četvorooka, ti kao da čekaš kraj vojnog roka ili zatvorske kazne ;), tako si nestrpljiva.

Back