Posao u Australiji

Kleka, ne volem, kajsija, može.
Spremi se tamo na rakiju od specijalne pustinjske žabe krastače, kažu da je ekstra otrovna, al' ako se pravilno ispeče rakija, komšiju da pojedeš. Ako se nepravilno ispeče, Živadinović.

Vraća mi se izgleda pamćenje...
GeaGea ustvari ima duplu sliku zato što ima i dupli nadimak.
I pitali ste me pre par meseci zašto mi je crvena ova tačkica, a ne zelena, a ja se izvinjavam što možda nisam odgovorio pravovremeno i u smislu, to je zato što ovaj moj komp radi uglavnom i više od mene, pa se desi ja ustanem i zapalim (u smislu odem, batalio pušenje odavno), a on ostane sve zajedno sa Godzillom i Krstaricom, pa onda ljudi misle ja tu, a ja nisam, pa pitaju nešto, pa biju oklagijom u glavu što ne odgovorim, a ja jadan nisam tu....

...ček bre, sad se setih, sam ja beše predo neke papire za neku emezgraciju?!:kafa:

:mazi: Jo, što mi se ovaj svidja, dobar mali, dobar.

Saljem dvaput CV na e-mail za W.A sponsorship na information@migration.wa.gov.au i ne dobijam cak ni automatski odgovor o prijemu poruke..!
Il su otisli na odmor :think: il hoce da mi treniraju zivce...:per::per:

Probaj na skills@migration.wa.gov.au sa ovog mejla sam dobila potvrdu o prihvacenoj prijavi, a sa tog koji pominjes su mi odgovorili kad sam poslala da je doslo do nekih izmena u podacima koje sam napisala. Odgovorili su mi odmah sutradan tako da ces verovatno i ti ubrzo dobiti odgovor.

dobro veče. ja bi da mi neko pošto sam nova na ovaj vaš forum da mi reče kako se dolazi do ausralije jer bih da živim tamo jer je tamo lijepo to sam vidjela na televiziju. mislim da bi nešto o tome mogao da mi kaže onaj što lupa čekićem a nosi pelene ili neko drugi a možda i ona što ima dva lica ili ona ženska sa crvenom kosom a dobar je i onaj alan ford. ma svi ste super tako ste svi pametni . kako sve znate... uh..

Palma, zakazi razgovor u australijskoj ambasadi, ili u nekom drugom Konzularnom predstavnistvu u zemlji ili inostranstvu, oni ce ti sve reci i objasniti i cak ce i sve papire popuniti i prikupiti umesto tebe.
I molim te vise se ne vracaj na ovaj forum da pitas takve gluposti, posto, kao sto znas, jedini legalan nacin da odes da zivis tamo je preko Australijske ambasade!
A to sto mi sve to tako lepo znamo je zato sto smo toliko puta bili u istoj toj, maloprespomenutoj ambasadi i oni su nas lepo sve poucili. Ako i ti oces sve da znas, idi u ambasadu, to je jedina prava adresa.
I molim te, kad odes u ambasadu, vrati se ovamo da kazes sta su ti rekli, da potvrdis da sve to sto mi ovde pricamo nije istina. :zper::zper:

dobro veče. ja bi da mi neko pošto sam nova na ovaj vaš forum da mi reče kako se dolazi do ausralije jer bih da živim tamo jer je tamo lijepo to sam vidjela na televiziju. mislim da bi nešto o tome mogao da mi kaže onaj što lupa čekićem a nosi pelene ili neko drugi a možda i ona što ima dva lica ili ona ženska sa crvenom kosom a dobar je i onaj alan ford. ma svi ste super tako ste svi pametni . kako sve znate... uh..
Pa ovako posto si nova na forumu ;) da ti pojednostavim proceduru.;
Prvo treba da dobijes TRA,pa onda vidis dal' si na MODL-u ili na CLS-u , jer nedaj boze da si samo na Modl-u a nisi na CLS-u... Naravno u medjuvremenu cepis IELTS,onda saljes u DIAC..a posle vidi oces SRS ili SSV ili mozda SRSV...kako god..ne zaboravi da prikacis CV i TRA i IELTS ako saljes na SRS iliti SSV..jer kad budes odlucila da li hoces da budes 176 ili mozda 475 ili 457 ili volis klasicni 175 ,tada ce ti sve karte biti otvorene..!!
Samo napred ..svaki pocetak je tezak..:bye:

Poslednja izmena:
Pa ovako posto si nova na forumu ;) da ti pojednostavim proceduru.;
Prvo treba da dobijes TRA,pa onda vidis dal' si na MODL-u ili na CLS-u , jer nedaj boze da si samo na Modl-u a nisi na CLS-u... Naravno u medjuvremenu cepis IELTS,onda saljes u DIAC..a posle vidi oces SRS ili SSV ili mozda SRSV...kako god..ne zaboravi da prikacis CV i TRA i IELTS ako saljes na SRS iliti SSV..jer kad budes odlucila da li hoces da budes 176 ili mozda 475 ili 457 ili volis klasicni 175 ,tada ce ti sve karte biti otvorene..!!
Samo napred ..svaki pocetak je tezak..:bye:

Samo mozda nije TRA nego ACS, IEAust ili nesto cetvrto :)

:hahaha::rotf: pametni smo kao rotkvice

Ljudi.... Prsli smo, u potpunosti! :think:

@Palma

P.S.
Inace, najlaksi nacin da dodjes do Australije je avionom, mada mozes i brodom, a ako voles, mozes i da plivas do tamo, samo pazi, ima mnogo ajkula...

@djiki
Pozajmi od Tree-a paket pelena i ogrni malo tog klokana, mnogo je nepristojan!

Poslednja izmena:
Ljudi.... Prsli smo, u potpunosti! :think

@djiki
Pozajmi od Tree-a paket pelena i ogrni malo tog klokana, mnogo je nepristojan!
Ja se izvinjavam svim sadasnjim i buducim kenguricama...
..ako ih moja slika na avataru nervira ili nedaj boze ,uzbudjuje...
..Jednostavno;mnogo mi je vruce ovde i dlaka me svrbi...
..a tek torbica..?
Sto se pelena tice mogu da probam ako imate neke sa tregerima...
one su ovde u modi..!:tease:

Pozdrav drugari!

Svaka cast na ovolikim informacijama , trebala bi se napraviti neka skripta iz njih, ili mozda neki prirucnik pa da iz ovog pravimo biznis ;)

I ja kao i Vas većina pokusavam da odem u tu tamo zemlju , za sada nam ide ok , na zenu ce da se vodi aplikacija posto jedina ona moze u mojoj familiji da polozi academic IELTS sa 7.5 ucila je engleski 20 godina valjda nesto zna :worth: .

Interesuje me dali je neko sa ovog foruma je otisao da radi u AU kao farmaceut ili kao Microsoft System Engineer ?

Mnogo bi mi znacila necija iskustva u ovoj oblasti .

Veliki pozdrav

Zdravo svima,
Ja sam novi clan ovde.Suprug i ja smo odlucili da se upustimo u avanturu zvanu"Dobijanje vize za Australiju".
Naime,unajmili smo agenta,i vec imamo problema kod prve faze,priznavanja assessmenta kod TRA.Suprug je aplicirao za zanimanje Metal Casting Trandsperson Supervizor 4125-01,ali TRA nije uspesno uradjen zato sto nam traze 1800 sati prakticne obuke.

Molimo Vas da nam kazete ili posaljete na pvt,kako izgleda taj papir gde se nalaze sati.

Suprug ima i 14 godina radnog iskustva,a u svom poslu 7 godina.Firma za koju trenutno radi je menjala nazive i vlasnike 3 puta za ovih 14 godina.

Malo smo zbinjeni,zato sto smo platili agenta za usluge i to ne malo,a u startu imamo problem.

Hvala na pomoci unapred.

pozdrav:bye:

Jest, pala je kiša, zato je bilo zatišje pred kišje.

Lili Marlen, pročitao sam pp, nažalost ni deo od vremena koji bi mi trebao da vam sve to razjasnim nije mi dostupan, zato ako ikako mogu da vas pokrenem u nekom pravcu, ovako:

Tvoj muž treba da pročita asco.pdf i da odluči koji od svih onih opisa zanimanja odgovara najtačnije onom što radi, ko će to bolje znati od njega, radi to godinama, a tamo neki agent možda i ne zna šta je metal.
Sve to što piše u asco opisu i što on radi u firmo, treba i da bude opisano i potpisano od strane poslodavca, pečatirano. Opširno koliko može.
Ima savršen put od škole do profesije, treba samo to lepo da dokumentuje, naravno prvo da izabere zanimanje. Pročitajte u UAC šta je supervizor, pa vidite da li je to uopšte, jer po svemu sudeći, meni se čini da nije.
Iz srednje škole vam treba plan i program, u kome se može pročitati šta se iz kog STRUČNOG predmeta izučavalo i nakoji način, koliko je časova praktične obuke bilo, koliko ferijalne prakse, koliko teorije. Važna praksa, da bi imali 900/1800 uslov. Plan i program u službenom glasniku, overen u školi, ne mora ceo, može da se krati. Veliki posao, ali neophodan. Iz firme potvrda, od volontiranja, do krajnjeg radnog mesta, sve kako je napredovao u poslu, jako bitno. Ako mu fali časova prakse iz škole, ima volontiranje kao on-the-job-training.
Obrati pažnju da izmedju škole i tog volontiranja ne treba da ima više od dve godine "lufta", da bi priznali. Čitajte "time requirements" u UAC. Assessor vam je napisao da niste ispunili taj uslov, koliko on može da vidi iz vaših papira.
Uz sve ovo, jedan lični CV, široko, gde čovek opiše sve, od škole do danas, šta je radio u školi, kako je izgledala praksa, bitno je da prikaže to prvo zaposlenje i volontiranje kao nastavak prakse iz škole(termini kao što su vocational training, practical training, on the job training slobodno mogu da se koriste i prepliću, jer naravno da je postao majstor tek kad mu je firma to priznala, pa onda rad, pa opet usavršavanje, odnosno further vocational training, pa novi sertifikat (ako ima peti stepen, još bolje, i tu može da vadi plan i program predmeta).
Ovo vam je recept za dobru šansu za pozitivan assessment, posao je vaš da sve to završite.
Pa pokažite i agentu da vidite zna li o čemu se priča tu.

svedočanstva iz osnovne nisu potrebna
iz srednje je sve potrebno, ali sa opisom stručnih predmeta (kraćim) i opisom prakse (opširnijim) i odvojeno broj časova teorije i prakse pomaže
ako nemaš dovoljno, neka vam napišu potvrdu o volonterskom radu sa brojem sati, ali nisi mi napisala kad je završio školu, da li je ubrzo posle toga volontirao

eto

sad me zove lik zbog posla u petak u 22:22, znači sigurno ću ti sad da se javim, @"!"#$%#"&$$"#%&@˘^° sve bre ove nekulturne i nevaspitane, sigurno zato i postojim da me svakog minuta gnjave, što ne sačeka bar ponoć, pa da pričamo o poslu ko ljudi @˘^°@°@˘˛ˇ#"$"%$%#$ˇ@

sorry, ovo zadnje nije vama upućeno, nego ovome što me zove na telefon

Back