Posao u Australiji

Bas je steta sto je propala ona akcija da svako od nas napise opste podatke u potpisu ili na profilu. Meni je bas tesko da pohvatam sve konce. Mozda bi umesto toga mogli da otvorimo novu temu gde ce se clanovi predstaviti...

Ovako nesto:

Subclass:
Zanimanje:
Datum apliciranja:
Medical:
Police:
CO:
Trenutni Status:
VIZA:
Datum odlaska:
Mesto:

Pozdrav Bias, nisam ni znao da ste sleteli tamo, šta da vam kažem osim moralne podrške...
Zdravo i Topaze, Bias dobri su ti njegovi saveti, Topaz je jedan od najčvršćih momaka koje znam da je odleteo južno, kod njega nema trte-mrte, samo trte. Ekstra snalažljiv.

Inače i ja sam neki dan tražio po netu gajbe, da sračunam koliko mi to para treba za tu zajebanciju zvanu "vesela emigracija", i osetio sam se kao u ono doba pre više godina kad sam po BGu tražio gajbu. Treba nam, kao i onda, što jeftinije, ne smeta nam ako je mali prostor, ali hoćemo da je pristojno... a za male pare (koje su iz naše perspektive velike) samo rupe, ono što je samo pristojno, ne dobro, nego samo pristojno, već skupo... Iz takih razloga se i vozim svakog dana već godinama Pa-Bg, jer dvadesetak km je dvadesetak km, a 200 ura je 200 ura...Tako da za 250 nedeljno po Pertu gajbe na K ne liče, moraćemo ići bar na 400, ako dodje do toga. Ili da se stiskamo za prvo vreme...

Nego, moram opet na more na par dana (dobro ne moram, ali hoću).
Vratiću se od nedelje da vas zapitkujem opet, pa ću onda i da završavam to sponzorstvo i tu vizu, koliko košta da košta, a kasnije isplativost preseljenja ćemo posebno da izračunavamo...

Hvala, hvala na pohvalama. Ja samo radim ono sto i svi drugi, retki su oni koje cekaju na aerodromu i da ga ceka posao....
Ja - mi zivimo u Canning VAlu u Perthu i izabrali smo iz razloga sledecih:
1. Vrtici za decu ima ih 3
2. skole 3 drzavne i 1 privatne
3. Odlican prevoz do grada i bilo gde
4. Veliki shoping centri,
5. Doktori na kilometar (kad imas decu gledaj sve)

Posla ima tesko se dobija preko interneta.
Postoje dva - tri -pet oblika zaposljavanja.
Ja sam radio i po dva - tri posla nedeljno. Jednostavno izracunas koliko ti treba da se okucis i udaris. Radio sam po 60 sati nedeljno .... Dobra lova.
Ok sad je kriza, ali sve poslove sam naso preko poznanika, bio dostadan , najavljivao se preko telefona da dolazim na intervju.....
Mozda je to moja prica. Ja sam posao izgubio u februaru (poslednji) zbog kriza (a i zato sto nisam OZZIE) sad vozim taxi, ubih se od para. E da sam znao odmah bi otisao u taksiste.
Vazno je skupljati kontakte..... Tako ja kupih biznis( ovde se taxi vodi kao self-employment - mali biznis). Kolike su pare pa 4000 mesecno (cisto). A radim koliko hocu.
Zato vam kazem, stegnite zube i za dve tri godine radicete svoj posao. Posle ove 1 god i 5 meseci ovde kazem sebi radicu svoj posao uskoro.

Izvini Bias pitao bih te nesto za posao...
Kad kazes nema posla da li to znaci da im ne trebaju gradjevinci,raznosaci novina ,moleri,pomocni radnici u kuhinjama,fizikalci za utovar itd...
Ili si trazio posao iskljucivo u tvojoj struci..?
Naravno ne zelim da se pravim odavde pametan,ali jednostavno mislim
..da covek kad ode tamo, makar u pocetku treba da radi bilo sta..
Pozz..:bye:

Ne znam za kuce ali ovde u Pertu su zidane. Valjda je ovde bolji standard

Pitanje za Topaza,
posto i ja uskoro stizem u au, mozes li mi reci sta je potrebno za posao taksiste?
Mislim da je to dobra opcija dok ostale stvari budem sredjivao.
Inace idem u Viktoriju, ali pretpostvljam da su svuda uslovi slicni.
Pozdrav

Pitanje za Topaza,
posto i ja uskoro stizem u au, mozes li mi reci sta je potrebno za posao taksiste?
Mislim da je to dobra opcija dok ostale stvari budem sredjivao.
Inace idem u Viktoriju, ali pretpostvljam da su svuda uslovi slicni.
Pozdrav

Australijska vozacka, i polozis licencu. Code of conducts, poznavanje grada.... najkrace rute..kurs

Razumem te u potpunosti.
Ja sam poslednjih dana napadnut sa svih strana od raznih negativaca. Do skoro nisam nikome ni pricao o tome da radim na iseljenju, a sada kad se priblizilo resih da obavestim kolege, prijatelje rodbinu i sl... E tu sam pogresio, zasipaju me skepticizmom, glupim pitanjima, sumnjama... Interesuje ih da li nas tamo ceka posao, jer nam obezbedjuju smestaj, placaju avionske karte i jos kojesta (tipa otrovni pauci, ozonske rupe...), a kad im odgovorim odrecno vrte glavom ili daju sumnjicave prognoze.
Kajem se sto sam ikome i pricao trebalo je samo da im posaljem razglednicu kad odem...
Vecina ljudi je, kako se cini, inertna, sklona da ne pravi nagle promene, pa makar i trpela...
Cini mi se da su se na ovom forumu okupili neki drugaciji ;judi, spremni da probaju nesto novo, da rizikuju...
Mi smo ti kao oni pioniri pre dvesta godina, reseni da krenemo u nepoznato i da prezivimo....

Razumem te u potpunosti.
Ja sam poslednjih dana napadnut sa svih strana od raznih negativaca. Do skoro nisam nikome ni pricao o tome da radim na iseljenju, a sada kad se priblizilo resih da obavestim kolege, prijatelje rodbinu i sl... E tu sam pogresio, zasipaju me skepticizmom, glupim pitanjima, sumnjama... Interesuje ih da li nas tamo ceka posao, jer nam obezbedjuju smestaj, placaju avionske karte i jos kojesta (tipa otrovni pauci, ozonske rupe...), a kad im odgovorim odrecno vrte glavom ili daju sumnjicave prognoze.
Kajem se sto sam ikome i pricao trebalo je samo da im posaljem razglednicu kad odem...
Vecina ljudi je, kako se cini, inertna, sklona da ne pravi nagle promene, pa makar i trpela...Cini mi se da su se na ovom forumu okupili neki drugaciji ;judi, spremni da probaju nesto novo, da rizikuju...
Mi smo ti kao oni pioniri pre dvesta godina, reseni da krenemo u nepoznato i da prezivimo....
Ne prijatelju,nisu ti ljudi inertni i znaju oni dobro koliko je u Australiji bolji zivot nego ovde. Oni tese sami sebe zbog zbog toga sto plutaju u zabokrecini iz koje ne mogu i ne pokusavaju da se izvuku.Mene je skoro jedan komsija uveravao kako je i u Australiji sada lose ,nema posla i kako on ne bi isao tamo.Inace isti taj je pre par meseci ostao bez posla i jedva sastavlja kraj sa krajem..
I na kraju sto se rizika tice mislim da ovi sto zele da ostanu..
..mnogo vise rizikuju od nas.:bye:

Back