Posao u Australiji

PROCESSING INFORMATION FOR THE WEEK COMMENCING:
08 DECEMBER 2008

Offshore GSM / Paper lodged / Class BN, BQ, BR, UX and UZ

Subclasses 134, 136, 137, 138, 139, 495 and 496:

Paper lodged: 02 August 2007

Please note that during August 2007 the ASPC received a large volume of
applications due to legislative changes which commenced on 1 September
2007. Applications will continue to be allocated as usual however these
allocation dates may appear static until all applications received during
this period are allocated.

Offshore GSM / Paper & E-lodged / Class VE

Subclass: 175
E-lodged: 07 December 2007
Paper lodged: 15 October 2007
Subclass: 176
E-lodged: 11 December 2007
Paper lodged: 20 November 2007

GSM / Paper & E-Lodged / Class VF

Subclasses: 475, and 476
E-lodged: 18 December 2007
Paper lodged: 18 December 2007

Onshore GSM / Paper & E-Lodged / Class VB

Subclasses: 885, 886, and 887
E-lodged: Now processed by the BSPC. All cases processed
in Adelaide have been allocated to case officers.
Paper lodged: 18 August 2008

GSM / Paper & E-Lodged / Class VC

Subclass 487
E-lodged: Now processed by the BSPC. All cases processed
in Adelaide have been allocated to case officers.
Paper lodged: 19 August 2008
Subclass 485
E-lodged: 28 February 2008
Paper lodged: 21 February 2008

If a visa application was made more than two weeks before an allocation
date shown above and you have not been contacted by a case officer please
contact GSM Adelaide from the web page
http://www.immi.gov.au/contacts/visa-enquiries/professionals.htm

2. PROCESSING NEWS

BRISBANE

The BSPC is now processing the following eVisa Onshore General Skilled
Migration applications:

· Subclass 885, 886 and 487 applications lodged on or after 1 December
2007
· Subclass 485 applications lodged on or after 1 March 2008
· Subclass 887 applications lodged on or after 1 July 2008

On 20 November 2008 the BSPC established its own processing information
email which is now operational.

Allocation dates and information regarding applications processed in
Brisbane can be obtained by sending a blank email to the following address:

gsmb.information@immi.gov.au - allocation information will be received by
auto response.

The ASPC will no longer report on the allocation dates for cases processed
by the BSPC.

CAPITAL INVESTMENT UPDATE

It is still not possible to lodge a deposit with any of the
State/Territory Treasury Corporations in order to these claim bonus points.

The ASPC sincerely apologises for the ongoing delay, uncertainty and any
anxiety this may have caused clients.

Please refer to the information available online at:
www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/capital-investment-scheme-faqs.htm

EVISA DOCUMENT ATTACHMENT PROBLEM RESOLVED

Clients applying for General skilled Migration on-line have been
encountering problems attaching documents to their on-line application.
The department conducted a system upgrade on 26 October 2008 to resolve
this issue. This means documents can now be attached successfully.
Clients are strongly encouraged to attach all documents to any outstanding
eVisa application, including any documents which may have been sent by
email before this issue was resolved.

FEE INCREASE FOR AFP POLICE CHECKS

The Australian Federal Police (AFP) advise that the fee for National Police
Checks (NPCs) has increased. This increase commenced on 1 October 2008.
The new fees (that are applicable to the department's clients requiring an
Australian police clearance) are as follows:
$43.00 - Application for a NPC from a government department or an
individual
$49.00 - Application for a NPC from a non-government organisation (eg
Commercial entities such as brokers, migration agents etc).

The full fee schedule is outlined on the AFP website:
www.afp.gov.au/business/national_police_checks.html.

The department has released a new Form 1110 'Police records check' which
includes the revised fee.

3. CONTACTING US

Email: Enquiries for the ASPC and BSPC need to be made using the
on-line enquiry form at:

http://www.immi.gov.au/contacts/forms/gsm/post.htm

ASPC Telephone:
1300 364 613 (in Australia) for the cost of a local call; or
+61 1300 364 613 (outside Australia)

ASPC Contact Hours: (Australian Central Time):
0900 to 1600 Monday to Friday (except Wednesdays)
0900 to 1300 Wednesdays

Please note: due to the large volume of calls we receive, from time to time
you may experience lengthy delays before getting to speak to a customer
service officer.

PROCESSING INFORMATION FOR THE WEEK COMMENCING:
08 DECEMBER 2008

Offshore GSM / Paper & E-lodged / Class VE

Subclass: 175
E-lodged: 07 December 2007
Paper lodged: 15 October 2007
Subclass: 176
E-lodged: 11 December 2007
Paper lodged: 20 November 2007

Hvala Hexy na freškim informacijama!
Mada mislim da ovaj 20. novembar neće još dugo biti tu.. Trebala si viđet koliko je septembar stojao , pa jedno da te ne lažem pola godine!!!!
Jul i avgust su im bili pretrpani aplikacijama jer su ljudi znali za promjene od 1. septembra pa su htjeli da požure da predaju po starom.

Smadams, ima li ta viza broj?
Što narode ne razmislite da svako u svom profilu, ili u potpisu još bolje, napiše malo podataka o tome koje je zanimanje, koju vizu juri, dokle je stigao (skill assessment, ielts, aplikacija, co, blabla)?
Primetio sam da često zaboravim ko je šta, pa kad neko nešto pita, moram da tražim po postovima...
Bila bi bolja komunikacija kad bi te sitnice tu pisale.
Mada možda ne bi bila bolja zaebancija.

Neki su te poslušali Tree, ajde sad ti, kad si već dao predlog, mada možda više voliš za.ebanciju?

Hvala Hexy na freškim informacijama!
Mada mislim da ovaj 20. novembar neće još dugo biti tu.. Trebala si viđet koliko je septembar stojao , pa jedno da te ne lažem pola godine!!!!
Jul i avgust su im bili pretrpani aplikacijama jer su ljudi znali za promjene od 1. septembra pa su htjeli da požure da predaju po starom.

:hvala: Nema na čemu Palmo da mi se zahvaljuješ ! Mora neko i tebe malko da odmeni na pružanju Novih Informacija !

Nego čuh ja od ONIH Engleza da navodno ovi u ASPC-u nemogu redovno da postignu PROMENU informacija !
Pa se sve nešto pitam da li su ovi u ASPC-u makli više nego što u stvari pokazuju NAMA
raji :think: !!!!

@proserpine
Hoćeš li nešto ipak pokušati s'obzirom da još nema MAP-a ni na vidiku? Fin su ti prolaz ponudili, po meni najbitnije je to što su ti priznali ipak školovanje, a period iza škole možda možeš da pokrpiš? Kad ti ističe pravo na review?

Nisam siguran jos Mikice,
da li da prikazujem visu skolu 2,5 godina ili da nesto "petljam"...
Prvog novembra su poslali outcome, pa racunam do kraja decembra, ako budem slao review...
Nisam bas siguran jos uvek odmeravam, sta mi je ciniti...

:hvala: Nema na čemu Palmo da mi se zahvaljuješ ! Mora neko i tebe malko da odmeni na pružanju Novih Informacija !

Nego čuh ja od ONIH Engleza da navodno ovi u ASPC-u nemogu redovno da postignu PROMENU informacija !
Pa se sve nešto pitam da li su ovi u ASPC-u makli više nego što u stvari pokazuju NAMA

negde je vec topaz pisao o tome da inace puno vise odmaknu nego sto je prikazano

proveri...

Prvog novembra su poslali outcome, pa racunam do kraja decembra, ako budem slao review...

Već sam tebi sve rekao što sam umeo, i vidim da te muči još uvek ista dilema koja bi i mene mučila u tvom slučaju... Nemoj samo da protivrečiš sam sebi.

Da vam nešto samo kažem iz iskustva ljudi, zamislite kako ono što prezentujete assessorima njima može da izgleda. Zamislite da ste na njihovom mestu. Neću da vam pričam da li su ljudi prolazili sa opisima onoga što baš i nisu tako radili. Marketinški gledano, to nije lažno predstavljanje, već za reklamno ulepšavanje, kao u svakom marketingu. Ako si čovek majstor, i znaš svoj posao, i neki papiri te dele od dokazivanja, napravi i glupe papire, nije to tako teško. A rizik postoji u svakom poslu. S druge strane, da ljudi nisu preterivali sa preterivanjima, sve to ne bi bilo tako teško, čuveni pathway D, koji nas je sve mogao odvesti bez muke je i pao zbog masovne pojave sumnjivih radnih biografija sa istoka... Što će reći da su ljudi koji su se poslužili ponekim trikom iz rukava sad tamo, a zatvorili su vrata nekima koji su mogli bez trikova, a sad im je teško i pomoću trikova. Pravda je vrlo savitljiv materijal.

Naravno da ne mogu da postignu, kad guraju Engleze ko da su im iz * izrasli.
Da ste ti i palma engleškinje, već biste bile na plaži. Jer su Englezi iz marta aprila već dobili vize. A možda ste i vas dve pred odlaskom, možda nemaju potrebe da vas zovu, jer ste sve poslale, nego će samo da vam jave da idete za vizu.
Evo daću vam jedan poklon, pa računajte kako je to ko više odmakao
http://prv.atspace.com/ASPCupdates.xls

Nemoj dugo da odmjeravaš! Njima je božić 25 decembra, pa NG, tako da računaš na dosta neradnih dana.
Ne bih željela da te pogrešno savjetujem ali mislim da ako staviš te 2,5 god kao višu ( imaš li završnu diplomu od toga tj od 2 god) moraćeš da imaš radno iskustvo kao nastavak toga. To bi ti bilo nešto kao bačelor, što je u Au 3 god, a i kod nas po novome. Ti možeš navesti da je to kod nas tada bio taj bačelor. Ali mislim da ti to nije pametno.

Ti si njih očito zbunio nekom nedefinisanom dokumentacijom, tako da se nisu mogli snaći u tome. Kao što Tree reče ( a i ja jednom davno ), pođi od sebe i razmisli kako bi TI nekoga ocijenio da ti taj neko priloži " šarenovedrastu" dokumentaciju.
Njima nije jasna ta praznina koju ti imaš, 5-6 godina, a to potkrijepi vojskom, studiranjem, teškim vremenima - daješ zvanične dokaze ( vojna knjižica, index ..) i nezaobilazni Cv u kojem sve lijepo obrazlažeš... Mislim da će ti to tako prije proći nego ono prvo..

Da ste ti i palma engleškinje, već biste bile na plaži. Jer su Englezi iz marta aprila već dobili vize. A možda ste i vas dve pred odlaskom, možda nemaju potrebe da vas zovu, jer ste sve poslale, nego će samo da vam jave da idete za vizu.

Jest Istina je to što kažeš ! A i hvala ti na ´´Vrlo Ohrabrujućem´´ poklonu !!!

na kojoj stranici form-a 80 si nashla da treba TRN broj???? :dontunderstand:

Ćao > dendy008

:rtfm: Nisam rekla da treba da se popuni kao odgovor na neko od pitanja !!!

Već sam rekla da treba da bude odštampan pri dnu svake stranice !
:think: Sama sam se setila da pitam Našeg (pre) Veselog Agenta :whistling: :manikir: :>>>

>>>Da li naš TRN (number) TREBA da bude odštampan pri dnu stranice kao što je bio odštampan na Fomularima za Lekarske Preglede !!!!

Agent mi reče da TREBA da stoji TRN i posla mi e-mailom form 80 u pdf,ALI BEZ TRN-a (vesela da mi bude!!!). A ja još u Januaru skinula taj form 80 sa Interneta !!!

E tek sada shvatam ono što je Topaz rekao za vesele Aussie - ništa ne misle : Boleee njih za SVE !!!!

I evo,od sinoćke se gađamo ´´emajlovima´´ Nadam se da ćemo se nekako već dogovoriti !!!

Je li bre ljudi jel SVI (aplikanti) imaju taj TRN ili samo Online Aplikanti ?

Da neširim paniku nepotrebno !!!

Poslednja izmena:
Samo Online aplikanti, Hexy... Transaction Record Number .
Na mom form 80 nigdje se ne pominje da treba ikakav broj da stavim. Možda se ti brojevi naknadno stavljaju, kad već pošalješ aplikaciju i kad od njih dobiješ TRN za online aplikante, a paper based svoj ID broj, kao na ljekarskom formularu.
A pošto sam ja svoj form 80 poslala zajedno sa aplikacijom onda mi to nije trebalo.

Hvala Tree na ovom updateu. On se i poklapa sa nedeljnim izvještajem od ASPC, kad pošaljem onaj prazni mail. Odakle ti ovako iscrpni izvještaj?

Samo Online aplikanti, Hexy... Transaction Record Number .
Na mom form 80 nigdje se ne pominje da treba ikakav broj da stavim. Možda se ti brojevi naknadno stavljaju, kad već pošalješ aplikaciju i kad od njih dobiješ TRN za online aplikante, a paper based svoj ID broj, kao na ljekarskom formularu.
A pošto sam ja svoj form 80 poslala zajedno sa aplikacijom onda mi to nije trebalo.

OK ! Fala lepo Palmo !

Hvala Tree na ovom updateu. On se i poklapa sa nedeljnim izvještajem od ASPC, kad pošaljem onaj prazni mail. Odakle ti ovako iscrpni izvještaj?
Sakupio iz arhiva sa neta.

Hexy:
Form 80 online aplikanti popunjavaju tako što ga skinu s neta, odštampaju, skeniraju, i uploaduju natrag. Malo debilski, ali tako je. TRN je automatski odštampan na formularu, zajedno sa imenom aplikanta, mada mislim da je bio samo na prvoj strani, a možda je bio i na svim. I nije isti form 80 za online i paper aplikante. Jeste li vi uopšte pristupali svom "parčetu" njihovog servera, gde možete videti sve vaše podatke, uploudovane dokumente, zahtevane dokumente, status aplikacije? Ili samo radite šta vam ejdžent kaže?

Mada online aplikacije nisu iste od 1.jula ove godine, tako da vaše i moje ne mora da bude isto.

Back