Posao u Australiji

Hexy:
Form 80 online aplikanti popunjavaju tako što ga skinu s neta, odštampaju, skeniraju, i uploaduju natrag. Malo debilski, ali tako je. TRN je automatski odštampan na formularu, zajedno sa imenom aplikanta, mada mislim da je bio samo na prvoj strani, a možda je bio i na svim. I nije isti form 80 za online i paper aplikante. Jeste li vi uopšte pristupali svom "parčetu" njihovog servera, gde možete videti sve vaše podatke, uploudovane dokumente, zahtevane dokumente, status aplikacije? Ili samo radite šta vam ejdžent kaže?

Mada online aplikacije nisu iste od 1.jula ove godine, tako da vaše i moje ne mora da bude isto.

Znam ja Tree kako to sve IDE sa skidanjem,štampanjem....slanjem...itd !

Kažeš da na Prvoj strani treba da stoji TRN zajedno sa Imenom Aplikanta !

A nama GOSPOĐA poslala blanko (prazne) form 80 !!!
Kao što sam već u nekom od predhodnih Postova i napisala - JA sam takav isti skinula sa Interneta još u Januaru !!!!

A GOSPOĐA treba da nam pošalje sa našim Imenima i TRN - Kao što nam je poslala i za Lekarske (za svakog od nas po 2 formulara sa gore pomenutim podacima).

Ajd uzdravlje odo ja da se upucam sa metlom i GOTOVO !!!!! :udriglavu::mafijas::dash:

Ajd smiri se. Vi ste aplicirali pre Jula, što će reći da vam možda ne trebaju novi nego stari formulari. Novi formular je onako malo interaktivan, pa ti izvadi iz baze podataka tvoj broj i odštampa, jaka stvar. Ja se nisam bunio što moram da štampam, popunjavam, skeniram.... a sve to može i direktno, u akrobatu, a nisu mi dali tu opciju. Čak mislim da su mi tražili samo za mene f80, a ne i za secondary aplikanta.
Ispuni to što ti traži i kako traži i šalji.
Pa njima 3 meseca nije radilo online dizanje dokumenata kako treba, pa nikom ništa, što bi im onda agenti bili up-to-date. Samo se ti ne nerviraj, mada možda je i dobro da se nekad malo nerviraš, brže prodje vreme.

Ajd smiri se. Vi ste aplicirali pre Jula, što će reći da vam možda ne trebaju novi nego stari formulari. Novi formular je onako malo interaktivan, pa ti izvadi iz baze podataka tvoj broj i odštampa, jaka stvar. Ja se nisam bunio što moram da štampam, popunjavam, skeniram.... a sve to može i direktno, u akrobatu, a nisu mi dali tu opciju. Čak mislim da su mi tražili samo za mene f80, a ne i za secondary aplikanta.
Ispuni to što ti traži i kako traži i šalji.
Pa njima 3 meseca nije radilo online dizanje dokumenata kako treba, pa nikom ništa, što bi im onda agenti bili up-to-date. Samo se ti ne nerviraj, mada možda je i dobro da se nekad malo nerviraš, brže prodje vreme.

Ma OK > Tree,
Smiriću se jaaaa !!! Mada je meni ´´nervoza´´ ustvari Middle Name - oni koji me duže poznaju dadoše mi nadimak Toza- Nervoza (baš se pitam-zašto :think:)!!!
Ma uostalom Poslaću joj ovako popunjene !
Ali jedva čekam da joj se lično (face to face) zahvalim na saradnji tamo kad stiiiignem !!!!

A GOSPOĐA treba da nam pošalje sa našim Imenima i TRN - Kao što nam je poslala i za Lekarske (za svakog od nas po 2 formulara sa gore pomenutim podacima).

:udriglavu::mafijas::dash:

Nešto mi ovdje nije jasno hexy... Zašto agent mora da ti šalje formulare kad ih imaš na netu, tj pretpostavljam da ako si online aplikant možeš valjda da popuniš formular na računaru direktno i uploaduješ njima, bez štampanja, popunjavanja ručno i skeniranja. Nemam pojma kako online form izgleda - ti i Tree ste tako slali dokumenta, ali možete vidjeti onaj moj, papirni pa uporediti.
Imaš i opciju praćenja aplikacije samo da ukucaš taj TRN broj i znaćeš dokle si stigla : https://www.ecom.immi.gov.au/inquiry/query/query.do?action=eVisa
Taj TRN broj koji ti je poslao agent važi i za form 80 i ne treba da čekaš da ti pošalje novi.
Sad je i kod nas papirnih to malo modernizovano, najnovijim up-to-date Adobe readerom, pa i mi možemo popuniti direktno preko kompa i poslati mailom formulare i dokumentaciju koja fali. Zbogom štampanju i skeniranju :brus:

Nešto mi ovdje nije jasno hexy... Zašto agent mora da ti šalje formulare kad ih imaš na netu, tj pretpostavljam da ako si online aplikant možeš valjda da popuniš formular na računaru direktno i uploaduješ njima, bez štampanja, popunjavanja ručno i skeniranja. Nemam pojma kako online form izgleda - ti i Tree ste tako slali dokumenta, ali možete vidjeti onaj moj, papirni pa uporediti.
Imaš i opciju praćenja aplikacije samo da ukucaš taj TRN broj i znaćeš dokle si stigla : [B]https://www.ecom.immi.gov.au/inquiry/query/query.do?action=eVisa[/B]
Taj TRN broj koji ti je poslao agent važi i za form 80 i ne treba da čekaš da ti pošalje novi.
Sad je i kod nas papirnih to malo modernizovano, najnovijim up-to-date Adobe readerom, pa i mi možemo popuniti direktno preko kompa i poslati mailom formulare i dokumentaciju koja fali. Zbogom štampanju i skeniranju :brus:

E da znaš da i meni nije mnogo toga jasno - da ga- _ebem,ali sad to mi je što mi je !
Slala nam je tako i za Lekarske - valjda to tako kod NJE fuknkcioniše,šta ti ja znam !
A za taj sajt i JA znam,manijačim i pratim ga 2-3 puta nedeljno-kao da ću videti nešto novo ! :hahaha:
Poslaću JOJ ovako popunjene (bez TRN-a), pa šta nam BOG da !

Poslednja izmena:
Pre nekoliko nedelja je KAFEKOLICARKA se izjadala da penzioneri ovde pate pa voze autobusse.
Nasao sam vam uslove rada. ISTO KO U GSP Beograd:hahaha:
Bus Operators

Swan Transit is a leading provider of public transport, committed to providing safe, efficient services. Swan Transit is the largest operator of Transperth Bus Services in Perth. Currently there are vacancies for Full Time and Casual drivers (working almost every day with good hours and a view to becoming full time). No experience is required.
All positions offer excellent long term job stability to the successful applicant. Our network of depots gives many drivers the ability to work at a location close to home.
We have depots located in:

* North Fremantle
* Shenton Park
* Midvale
* Canning Vale
* Kalamunda
* Beckenham
* Redcliffe
* Southern River

Applications are automatically sent to the depot closest to your residence.
Swan Transit offers excellent working conditions with generous hourly rates of:

* Weekdays $24.62 to 26.52 (Casual Rate)
* Saturdays $35.94 to $38.72
* Sundays $41.36 to $44.53

Average incomes for drivers are in the vicinity or exceed $60,000.
Swan Transit also encourages females to apply.
MR or HR driving licences are preferred but suitable C car licence applicants will be considered favourably. All successful applicants will receive paid training prior to commencing the position.
Full-time positions offer drivers excellent income opportunities with overtime. Annual Leave is 5 weeks for Full-Time drivers however this is also flexible with further leave available through overtime trade-offs. We also offer flexible arrangements for Permanent Part Time drivers. 10% Superannuation.

Applicants should advise their residential address in Perth to ensure applications are sent to the closest depot.

Ima li nekoga ko hoce da PATI:rotf:

Kad već pominješ firmu, ajd i nešto iz prve ruke:

kod nas takodje penzioneri voze buseve, mada priznajem znatno manje njih nego pre 5 godina, sad više ima mladih, sa falsifikovanim radnim iskustvom, koji slabo znaju da voze, ali su zato jako nervozni, a da ne pričamo o bezobrazluku i nedostatku emocija (mada ko je skoro vozio po Beogradu, osetio je kako je teško ostati normalan ako provodiš vreme u saobraćaju).

Naši vozači imaju sve vrste beneficija, koeficijente zarade kao inženjeri, plaćene šihte, turnuse, produženi, noćni rad i rad nedeljom, odmor od 30 radnih dana.
Jedina mala razlikica je što sve to kad se izračuna teško mogu preći 3 evra na sat. Ako je za utehu, tu je obavezan topli obrok i regres, sve uračunato u platu, da bi ispao veći prosek kad vlast računa pred izbore koliki je prosek plate u Bg, koliki u državi.

A tu je i zadovoljstvo u poslu: ne verujem da u Oz vozač može da ugnječi neku baku vratima busa, ili da krene naglo dok joj je još jedna noga na stepeniku, pa je iskipuje nazad na trotoar, sve to zato što ga nervira što ljudi sporo ulaze i izlaze, a da prodje nekažnjeno. Ako ipak može, onda je to stvarno zemlja budućnosti, jer em zaradjuješ kintu, em nekažnjeno gaziš po cveću i ljudima, šta ćeš bolje.

Dajte još neki opis zanimanja u Oz, pa da pravimo poredjenja, baš je zanimljivo. Npr, Topaz, ako znaš slučajno, živo me zanima šta radi australijski pandur uličar, saobraćajac, i da li si probao da mu daš dozvolu sa 1000 dinži unutra da vidiš reakciju?

Poslednja izmena:
...

Dajte još neki opis zanimanja u Oz, pa da pravimo poredjenja, baš je zanimljivo. Npr, Topaz, ako znaš slučajno, živo me zanima šta radi australijski pandur uličar, saobraćajac, i da li si probao da mu daš dozvolu sa 1000 dinži unutra da vidiš reakciju?

Pa ako je zandar i numizmaticar a ti mu podmetnes 500000000000 dindzi inflacijskih... mozda se nesto i desi povoljno ;)

Bilo bi dobro da npr uporediti voznju svog kamiona u Ozu (privatnik - sleper) sa onom u Srb.

Pa ako je zandar i numizmaticar a ti mu podmetnes 500000000000 dindzi inflacijskih... mozda se nesto i desi povoljno ;)

Bilo bi dobro da npr uporediti voznju svog kamiona u Ozu (privatnik - sleper) sa onom u Srb.

Ili možda Tema : Koliko u OZ-u zarađuju Električari po Građevinama - a koliko ovde U Beogradu !
Moj muž Konkretno što na Crno (na ruke) a što na Belo (tekući račun) dobija 30-35 000,radeći za Velikog Gazdu !

Od tih 30 000 > 13-15 000 dobija na račun ! Hajde da kažemo imamo 1000 dindži Dnevno (što za Srbiju i nije loše primanje) !

Smene su mu od 12-18 sati dnevno, pa kada to preračunaš u Koliko je to na SAT bude :
1000:12= 1 euro na sat (manje više) !!!
1000:18=55,55 dinara na sat (jer se prekovremeno NE PLAĆA) !!!

Eto sada mi dajte Informaciju :
Koliko su Električari plaćeni Na Sat tamo u OZ-u pa da Izračunamo !

I naravno posebna Priča je to da na Godišnji nije išao (3 godine) -Jer Veseli Gazda neda Kinte za ono vreme KOJE provedeš na Godišnjem ,a ISTO tako je kada se nedaj BOŽE razboliš pa trebaš da ideš na Bolovanje !!!!

Eto pa Molim odgovorite mi.....Hvala....

Poslednja izmena:
mnogo be podvlacis, podebljavas, menjas boje... time odvlacis paznju od sustine teksta

Medo bre čoveče:
PA NEMOJ DA SI TAKAV, TE TI SMETAJU SMAJLIJI SAD TI SMETAJU PODVUČENE REČI !

Koga interesuje text pročitaće ga i razumeće ga ovakav - kakav je !
Ljudi su hvala Bogu pismeni, uostalom naglašavala sam stvari koje su Važne !!!!

Eto sada sam zbog tebe izmenila pa čitaj opet-ako Hoćeš !!!

Mene tako ponesu malo EMOCIJE pa se sva zanesem !!!!..........
U ostalom pogledaj MALO šta tebi piše u Opisu TVOG profila >>> Lokacija : pučuna ( a valjda treba PUČINA) !!! Eto JOŠ jednog dokaza da nismo baš SVI MI savršeni !!! Nema ljutiš...... POZDRAV

Poslednja izmena:
Ma ne smeta to meni.
To smeta TEBI tj poruci koju ti hoces da preneses.
Semantika i leksika nije problematicna

Kad imas previse naglasavanja (podebljano, podvuceno, druga boja, druga velicina teksta, smajli) nista nije razumljivo.

Blagodarim na ukazanoj gresci u pisanju, popravicu blagovremeno

Poslednja izmena:
Ma ne smeta to meni.
To smeta TEBI tj poruci koju ti hoces da preneses.
Semantika i leksika nije problematicna

Kad imas previse naglasavanja (podebljano, podvuceno, druga boja, druga velicina teksta, smajli) nista nije razumljivo.

Blagodarim na ukazanoj gresci u pisanju, popravicu blagovremeno

Hvala Vam na nadasve opširnom obrazloženju a koje se odnosi na moje nepoznavanje pisanija postova i ko zna čega još !
Vidim da ste blagovremeno otklonili grešku na koju sam Vam predhodno ukazala !

U nadi ka budućoj saradnji, pozdravljam Vas.....Hexy

Poslednja izmena:
zdravo ljudi i svi mi sto cekamo .
u vezi ovih online formi sa trn brojem, kako mozete da ih skinete:
odete na check progress of online application,tu ukucate svoj trn broj i ostalo sto ste vec verovatno radili,otvori vam se stranica sa pasosima za svakog clana vase porodice ,u gornjem delu imate napisano document checklist kliknete na to i tu imate po osobama sta vam jos od papira sve treba. Da biste dobili trn broj u dnu stranice forme 80 i forme 49(declaration-resident of former yugoslavia)morate da skinete za svaku osobu posebno sa njenog pasosa tako isto i za lekarske,zbog toga sto u dnu nepise samo trn broj vec i datum rodjenja i broj pasosa i to mora da imate na svakoj stranici

Kad već pominješ firmu, ajd i nešto iz prve ruke:

kod nas takodje penzioneri voze buseve, mada priznajem znatno manje njih nego pre 5 godina, sad više ima mladih, sa falsifikovanim radnim iskustvom, koji slabo znaju da voze, ali su zato jako nervozni, a da ne pričamo o bezobrazluku i nedostatku emocija (mada ko je skoro vozio po Beogradu, osetio je kako je teško ostati normalan ako provodiš vreme u saobraćaju).

Naši vozači imaju sve vrste beneficija, koeficijente zarade kao inženjeri, plaćene šihte, turnuse, produženi, noćni rad i rad nedeljom, odmor od 30 radnih dana.
Jedina mala razlikica je što sve to kad se izračuna teško mogu preći 3 evra na sat. Ako je za utehu, tu je obavezan topli obrok i regres, sve uračunato u platu, da bi ispao veći prosek kad vlast računa pred izbore koliki je prosek plate u Bg, koliki u državi.

A tu je i zadovoljstvo u poslu: ne verujem da u Oz vozač može da ugnječi neku baku vratima busa, ili da krene naglo dok joj je još jedna noga na stepeniku, pa je iskipuje nazad na trotoar, sve to zato što ga nervira što ljudi sporo ulaze i izlaze, a da prodje nekažnjeno. Ako ipak može, onda je to stvarno zemlja budućnosti, jer em zaradjuješ kintu, em nekažnjeno gaziš po cveću i ljudima, šta ćeš bolje.

Pa evo ja cu ti kazem :) Ovde nema policije kao kod nas, jako ih je malo, stalno na radiju slusamo kako traze nove policajce, kako nude benificije, kako dobijaju bolje uslove za kredite i td. :per: , nema sanse da mu tutnes koju kintu ispod dozvole jer mozes samo da naje.es, ali su zato kazne cupanje usiju:rtfm: Ortak je prosao neki 100-nak metara sa 93 na sat (ogranicenje je bilo 60) i dobio je kaznu od 700 $ plus 50 $ sto nije poneo dozvolu i 5 kaznenih poena. Za telefoniranje u toku voznje kazna je 200 $, isto i za nevezivanje pojasa. Ove cene pomnozi sa 2 za vreme vikenda:rtfm: to je to se kazni tice, retko setaju ulicom i stoje po coskovima, uglavnom su u kolima (Mad Max-fazon)

zdravo ljudi i svi mi sto cekamo .
u vezi ovih online formi sa trn brojem, kako mozete da ih skinete:
odete na check progress of online application,tu ukucate svoj trn broj i ostalo sto ste vec verovatno radili,otvori vam se stranica sa pasosima za svakog clana vase porodice ,u gornjem delu imate napisano document checklist kliknete na to i tu imate po osobama sta vam jos od papira sve treba. Da biste dobili trn broj u dnu stranice forme 80 i forme 49(declaration-resident of former yugoslavia)morate da skinete za svaku osobu posebno sa njenog pasosa tako isto i za lekarske,zbog toga sto u dnu nepise samo trn broj vec i datum rodjenja i broj pasosa i to mora da imate na svakoj stranici

Nateraste me da proverim posle svih ovih priča o ludim formularima, pa primetim da je redizajniran immi sajt, čestitam, ko zna šta li im tek sad ne radi na njemu. Meni je tražen form80 samo za mene, ne i za drugog aplikanta, pa sam im tako i dao. Inače, sve stoji onako kako sam i ostavio i pretpostavio, tj. ono pravilo "imate 28 dana da dostavite dokumente" nije baš primenjeno, tj još uvek mi radi link za upload.

Back