porodjaj

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ako me to zadesi,sto bezbolnije po mogucnosti.I da sto prije vratim strukic.
Zar je taj porođaj toliki bauk? Ili je u pitanju veliki stres?

...ako budes hodala do porodjaja kao ja, i ne budes se ugojila vise od 10kg onda dodjes kuci sa bebom i nosis stvari od pre trudnoce bez i jednog problema :)
...nije bauk, da mi je sve u zivotu bilo lako ko radjanje, valjda bi imala bar 4-ro dece...

- - - - - - - - - -

zeno, porodili se vise?
aj s nama u rupu, ebo ovo : )

...:rotf:

mene niko nista nije pitao, ja sam htela da me neko upuca sad odma tu, jer sam vec bila pod strasnim stresom zbog razloga zbog koga sam na pregledu, samo mi je jos falila publika i dr kako im objasnjava da sam knjiski primer tog problema, pa da uzmes motku jjebo te
nema veze sa porodjajem ovo moje....samo se nadovezah na to gledanje studenata, to moze i bolje da se istaktizira

...da, da, moze naravno...

- - - - - - - - - -

И ја сам ходала до порођаја али сам набацила 20 кила. Оставила дуван па се навадила на орахе и суво грожђе.

..ja nisam jedan jedini dim povukla od kad sam shvatila da sam trudna, otisla da se porodim sa 55kg...nikad u zivotu nisam vise voca i povrca pojela...sa drugom
cerkom kobasica i torti to nije bilo humano...sa njom isto 10kg....al je startna bila veca, pa sam usla u box sa 62kg...

naidjem malopre na tekst, pa nisam mogla da odolim, a da ne pogledam klip

kada biste se ponovo odlucile, kakav bi porodjaj izabrale - prirodan, carski rez, sa anestezijom, u vodi, u prirodi sami kao majka koja je ilustrovala ovu temu

Dugo sam bila pristalica svega prirodnog, do skoro. U poslednje vreme razmisljam da mozda ipak treba sebi olaksati.
Porodila sam se prirodno. Trajalo je dugo, namicili su se i dr i ja. Cak su mi ostali i delovi posteljice koji su izazvali sepsu i jedva preziveh.
Da je bio carski, verujem da do toga ne bi doslo pa bih sada mozda njega birala.

- - - - - - - - - -

...da, da, moze naravno...

- - - - - - - - - -

..ja nisam jedan jedini dim povukla od kad sam shvatila da sam trudna, otisla da se porodim sa 55kg...nikad u zivotu nisam vise voca i povrca pojela...sa drugom
cerkom kobasica i torti to nije bilo humano...sa njom isto 10kg....al je startna bila veca, pa sam usla u box sa 62kg...

Ti si bila bas mrsava trudnica.
Ja sam otisla sa 64kg da se porodim, a dosla kuci posle tri dana sa 48kg. Ni stomaka ni nicega. Treba normalno i zdravo jesti i setati sto vise :)

Dugo sam bila pristalica svega prirodnog, do skoro. U poslednje vreme razmisljam da mozda ipak treba sebi olaksati.
Porodila sam se prirodno. Trajalo je dugo, namicili su se i dr i ja. Cak su mi ostali i delovi posteljice koji su izazvali sepsu i jedva preziveh.
Da je bio carski, verujem da do toga ne bi doslo pa bih sada mozda njega birala.

- - - - - - - - - -

Ti si bila bas mrsava trudnica.
Ja sam otisla sa 64kg da se porodim, a dosla kuci posle tri dana sa 48kg. Ni stomaka ni nicega. Treba normalno i zdravo jesti i setati sto vise :)

...ja sam jela sve normalno, samo sam jako povracala cele trudnoce, i danju i nocu...i to mi je bila najveca muka u trudnocama, strasno....meni je porodjaj bio
mala maca u odnosu na tih 9 meseci muke sa kiselinama i cudima....dobro sam se i toliko gojila koliko sam sve iz sebe izbacivala :(
...pa da i ja se vratila kuci i svu garderobu nosila regularno :)

naidjem malopre na tekst, pa nisam mogla da odolim, a da ne pogledam klip

kada biste se ponovo odlucile, kakav bi porodjaj izabrale - prirodan, carski rez, sa anestezijom, u vodi, u prirodi sami kao majka koja je ilustrovala ovu temu

Sva tri puta,prirodno:super:Iskreno jesam se izmotavala ocu carski ,oci sa anastezijom.Moj doktor dobio infarkt od mene,cak mi pretio ,oce da me istuce:zloca:

...dobro, ne treba preterati ni sa vitkoscu...meni je nas dosta poznat ginekolog kazao da sada imaju sindrom premrsavih trudnica, prakticno anoreksicnih, neće da jedu da se ne ugoje slučajno pa im deca u stomaku zapadaju u poluomamljeno stanje. Kazao mi je da ni slučajno ne smem biti gladna.

Danas se zna koliko se treba ugojiti, ni puno ni malo, normalno, do 15kg. Samo se volumen krvi povećava, voda se zadržava, sve oko bebe...nije to bad samo salo...a i šta jeste, meni lični nije bitno...za sada se nisam ugojila ali možda hocu i začudo mi nije važno. Samo da se on fino ususka unutra i da ruckam zdravo.

Имала сам 80 пре порођаја, пре тога око 60.

У форму сам се вратила брзо јер сам ходач, са колицима сам обишла километре и километре.

...dobro, ne treba preterati ni sa vitkoscu...meni je nas dosta poznat ginekolog kazao da sada imaju sindrom premrsavih trudnica, prakticno anoreksicnih, neće da jedu da se ne ugoje slučajno pa im deca u stomaku zapadaju u poluomamljeno stanje. Kazao mi je da ni slučajno ne smem biti gladna.

Danas se zna koliko se treba ugojiti, ni puno ni malo, normalno, do 15kg. Samo se volumen krvi povećava, voda se zadržava, sve oko bebe...nije to bad samo salo...a i šta jeste, meni lični nije bitno...za sada se nisam ugojila ali možda hocu i začudo mi nije važno. Samo da se on fino ususka unutra i da ruckam zdravo.

I sto vise da setas

- - - - - - - - - -

У форму сам се вратила брзо јер сам ходач, са колицима сам обишла километре и километре.

To sa jednog kraja na drugi.Koliko puta sam ih presvlacila na Tasmajdanu .

ja sam se u obe trudnoce ugojla po 18 kg..bila am ko tenkic, ali sam sa prvim klincem recimo isla u manju setnu od sedam km par dana pred porodjaj.
porodila sma se brzo, ne znam sta bih menjala...nista/
mozda sa prvim mesto, i osoblje..one krampace crnogorske su mi ostale u vrlo losem secanju

Lako se vraća sve, rekao mi je čovek, kaže da niti je to salo pravo salo, niti je celulit pravi celulit i da su zene drugačije.

I stvarno, bliska prijateljica izuzetno lepog lica se deformisala u prvoj trudnoći. Vrat, glava i ramena su joj se nekako proširili. I šta ona sada da radi? Ništa, rekli su joj da živi normalno i da će se vremenom vratiti samo od sebe...i stvarno, ide polako ali je bolje nego pre 4 godine, kada se porodila...nije uvek žena "kriva" što se ugoji, ne nose sve žene isto...a nije baš ni toliko važno, realno. Jedno je 100kg a drugo 20kg i eto, nisi bas kao sto si bio, pa dobro.

Lako se vraća sve, rekao mi je čovek, kaže da niti je to salo pravo salo, niti je celulit pravi celulit i da su zene drugačije.

I stvarno, bliska prijateljica izuzetno lepog lica se deformisala u prvoj trudnoći. Vrat, glava i ramena su joj se nekako proširili. I šta ona sada da radi? Ništa, rekli su joj da živi normalno i da će se vremenom vratiti samo od sebe...i stvarno, ide polako ali je bolje nego pre 4 godine, kada se porodila...nije uvek žena "kriva" što se ugoji, ne nose sve žene isto...a nije baš ni toliko važno, realno. Jedno je 100kg a drugo 20kg i eto, nisi bas kao sto si bio, pa dobro.

Ја се нисам деформисала, само сам се угојила. То је спало за око пола године.

Smatram da ima dovoljno dece bez roditelja koji sa 18 moraju da napuste deo Zvecanske gde su i primiti ih u kucu/stan,pustiti da imaju normalan zivot je velika bitna stvar u zivotu.

Usvajanje je isto zaista sjajno ko nema problem sa cekanjem i zadovoljava uslove.

Porodjaj u sugavim uslovima Srbije gde ne postuju trudnice ni bebe,strah da li ce lazno biti proglaseno za mrtvo i ukradeno te cimanje ceo zivot da ga pronadjes,to sto samo privatna porodilista paprena postuju zene i bebe su dovoljna da se u tu egzibiciju ne upustas.

Roditelj je onaj ko odgaji dete.Nije dovoljno napraviti ga.

vrati se samo od sebe
uvjetno receno
ja sam u trudnoci dobila mozda 13-14 kg
i fizionomija mi se promijenila; bila sam dosta otekla u licu recimo
noge uopce ne, ali usta, obraz, nos jbte nos :lol:
imala sam oko 5 viska u startu
izasla sam s porodaja sa samo 2 od tih 13-14
medjutim, dojeci sam dobila vise nego u citavoj trudnoci
i izgubila sam ih tek kad sam prestala dojiti
kljucna rijec - prolaktin
kod mene je jednostavno bilo tako, al imala sam dosta godina
da sam rodila mladja mozda bi bilo lakse sve to i drukcije
trebalo mi je preko 2 godine da izgubim sav visak

Smatram da ima dovoljno dece bez roditelja koji sa 18 moraju da napuste deo Zvecanske gde su i primiti ih u kucu/stan,pustiti da imaju normalan zivot je velika bitna stvar u zivotu.

Usvajanje je isto zaista sjajno ko nema problem sa cekanjem i zadovoljava uslove.

Porodjaj u sugavim uslovima Srbije gde ne postuju trudnice ni bebe,strah da li ce lazno biti proglaseno za mrtvo i ukradeno te cimanje ceo zivot da ga pronadjes,to sto samo privatna porodilista paprena postuju zene i bebe su dovoljna da se u tu egzibiciju ne upustas.

Jel ti znas koje su peripetije da bi usvojila dete iz Zvecanske.Lakse je oticu u Bjeloj u C.Gori.Moja koleginica jeusvojila,prvo devojcicu pa decaka:)

a sto ti ne usvojis?

Javne licnosti svetski poznate promovisu to i namece se buducim kevama da ne smeju :aaa: nikako :aaa: nikako :aaa: niiiikako prebaciti mnogo kilazu jer je to ruzno i tesko se skida kasnije,nece biti vitke keve.Samim tim bice ruzne,neprivlacne i zapostavice sebe.

Idiotizam ali naseda se na to jezivo.

Javne licnosti svetski poznate promovisu to i namece se buducim kevama da ne smeju :aaa: nikako :aaa: nikako :aaa: niiiikako prebaciti mnogo kilazu jer je to ruzno i tesko se skida kasnije,nece biti vitke keve.Samim tim bice ruzne,neprivlacne i zapostavice sebe.

Idiotizam ali naseda se na to jezivo.

Ne treba se izgladnjivati ali ni jesti za dvoje. To su gluposti. Bez veceg voska se lakse porodis a i zdraviji si, bio trudan ili ne. Gojaznost pre svega nije zdrava. Kao i neuhranjenost.

Ne treba se izgladnjivati ali ni jesti za dvoje. To su gluposti. Bez veceg voska se lakse porodis a i zdraviji si, bio trudan ili ne. Gojaznost pre svega nije zdrava. Kao i neuhranjenost.

Bitno je da trudnica jede kad joj se jede,koliko joj se jede,sta joj se jede i ne staje na vagu uopste vec uziva.

Postaje keva,40 dana posle organizam se oporavlja i nema nikakve potrebe da se cima oko kilaze - ako je nagaze kao sto u Srbiji i te kako znaju treba da ih ucutka na keca.

Jel ti znas koje su peripetije da bi usvojila dete iz Zvecanske.Lakse je oticu u Bjeloj u C.Gori.Moja koleginica jeusvojila,prvo devojcicu pa decaka:)

Znam da oni koji to zele ne odustaju.Ko ne zeli,prihvati u svoj dom neko dete od 18 godina iz Zvecanske jer tada moraju da odu.
Postoji medju ljudima veliki problem u predrasudama da osoba bez ikog automatski postaje dete ulice - da,ima toga ali ima i divnih mladih tamo veoma zahvalnih kad im se pruzi druga sansa takva.

Koleginica ti je veliki covek,pruziti dom nekome ko ga nema je ultimativna ljudskost.
Cula sam za to da je lakse a ne znam zasto je zaista tako.

Back