porodjaj

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja se redovno i uredno probudim u totalnoj...a to moze da bude opasno po mene. zato se i plasim totalne i nadam se da mi vise u zivotu nece trebati. aj sad, al ako dozivim babece godine i zatreba neka operacija, a oslabi srce, al moraju da mi daju onda vecu dozu anestetika ili epidural.

nisi se ti budila u komplikacijama nakon carskog zato tako i pricate

ne nerviraj me sa temom...nisi ukocen kapiras, paralizovani su mlitavi...nema nervnog impulsa, nema nicega, mrtvo. tema nije za zahebanciju.

Јбт жено ко се заебава, епидурал је ко кад ти безболно ваде зуб, а знам многе зубаре који су пацијенткиње омамили па опалили...значи ако жене не осећају ништа у шта заиста сумњам, онда по теби ни мушкарци не би могли ништа? Која је сврха епидурала, кад је порођај једини још преостали процес који људе чини људима...Бол није оправдање иако разумем потребу за његовим неутралисањем.

doktorka, ne vjerujem da je sa krste
toliko dobro izgleda da bi je zivu za dan pojele ovdje
i spalile kosti :rotf:

Један мој рођак ми рече пре неки дан, знам једну која каже да ниси нормалан јер јој овај рекао да има рођака Марлона на Крсти. Сад покушавам да је наватам која је јер пише овде на ЖК, макар овом провокативном темом.

Јбт жено ко се заебава, епидурал је ко кад ти безболно ваде зуб, а знам многе зубаре који су пацијенткиње омамили па опалили...значи ако жене не осећају ништа у шта заиста сумњам, онда по теби ни мушкарци не би могли ништа? Која је сврха епидурала, кад је порођај једини још преостали процес који људе чини људима...Бол није оправдање иако разумем потребу за његовим неутралисањем.

nije isto...aj recimo slicno je, ali kada ti vade zub daju ti lokalnu anesteziju cije je dejstvo manje i generalno su manje mogucnosti za komplikacije....kod epidurala ako aneseziolog promasi mesto uboda zena moze da ostane trajno paralizovana. osteti kicmenu mozdinu i cao zdravo. nema popravke :(

ne funkcionira to tako
uz epidural si svjestan, osjecas kontrakcije i sve
al sa smanjenim intenzitetom
kako bi se uopce mogao obaviti porodjaj
totalna je nesto drugo
to je za cr
mada cr moze i pod lokalnom, takoreci

nije isto...aj recimo slicno je, ali kada ti vade zub daju ti lokalnu anesteziju cije je dejstvo manje i generalno su manje mogucnosti za komplikacije....kod epidurala ako aneseziolog promasi mesto uboda zena moze da ostane trajno paralizovana. osteti kicmenu mozdinu i cao zdravo. nema popravke :(

Фала лепо, био би кретен да то сам тражим. Јел нешто мора да потпише пре давања...као оно да не сноси лекар последице ако кине па боцне мало ниже или више?

Један мој рођак ми рече пре неки дан, знам једну која каже да ниси нормалан јер јој овај рекао да има рођака Марлона на Крсти. Сад покушавам да је наватам која је јер пише овде на ЖК, макар овом провокативном темом.

pa otvori temu :lol:

И ја сам се пробудила за време роталне анестезије. Почех нешто да вичем у смислу - престаните, шта ми то радите.

То није нешто баш шокантно... када сам монтирао Игмански марш три ноћи смо радили сцену одсецања ногу док су певали Још не свиће рујна зора... После 4 непроспаване ноћи у монтажи сам се свалио у кревет ко пас мртав у форми гипса а тадашња девојка ми дан касније рече да сам устао и у сну ухватио се за ногу и отпевао Рујну зору па се опет завуко у кревет :mrgreen:

Фала лепо, био би кретен да то сам тражим. Јел нешто мора да потпише пре давања...као оно да не сноси лекар последице ако кине па боцне мало ниже или више?

za svaku operaciju potpisujes pristanak....i u totalnoj anesteziji isto. za porodja ne znam dal se nesto potpisuje, pitaj ove koje su se poradjale, ali za operacije da potpisuje se pristanak.

ja tri operacije u totalnoj i tri budjenja. treci put klinicka smrt kao posledica bolova. zato sam i napisala ja ne smem u totalnu, a plasim se i epidurala, zbog moguce paralize. ta paraliza je zasita retka, ali bolje da riknem, nego da mi se paralizuju noge.

Moja jedna i jedina klinička smrt je toliko bila vizionarska da sam malo posle toga postao vidovit...u najbukvalnijem smislu...ali nikad po necijem pitanju vec kao bljesak. vidim coveka i na tren znam dosta o njemu pre no sto otvori usta.... i jako se retko prevarim. ne dao bog nikome takvo iskustvo.

Први пут кад ме је злозика испсовала пре 7 година, одмах сам знао да није то искрено мислила и да је она једна дивна особа ;)

Back