porodjaj

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
meni je snajka rekla da ukoliko joj se ne obezbedi epiduralna,da ne racunam na unuce :lol:
moja sestra se u kanadi porodila sa epiduralnom,mesec dana je imala glavobolje
joj ne pominji mi to, meni se dize
kosa na glavi od epiduralne msm svako to neko petljanje oko kičme a cerki sam rekla sve je to prirodno kad sam mogla
ja moći ćes i ti...bas za ne daj boze ali verujem da će ako bude trudna sve biti ok. ona je moja zilava devojčica:D

Ма дал си бре нормална... те америчке бисере могу само сатанисти да смисле.

- - - - - - - - - -

Опс пардон... ја сам се пребацио моје даме. Мислио сам на ону иглу којом проверавају плод.

Pa sad mozda bi razmislila u Americi...ono apartman samo za tebe, maze te i paze
i titraju:lol: jbg. ovde je i porodjaj uz merdevine ok.

- - - - - - - - - -

nemam pojima šta je epidural znam da se daje porodiljama ali ne znam zašto!
smešno mi je što si se uključio u ovu raspravu na temi o porođajima
epidural oduzme donji deo tela da ne osetiš porodjaj, koliko ja znam

nemam pojima šta je epidural znam da se daje porodiljama ali ne znam zašto!
smešno mi je što si se uključio u ovu raspravu na temi o porođajima

oduzima te od struka prema dole, kao paralizovana ne osecas bolove nikakve. ako promasi anesteziolog moze da ostane trajna paraliza. ne daje se samo za porodjaj, moze i kod operacija ukoliko postoji neki problem najcesce oboljenje srca, pa je totalna izuzetno rizicna.

- - - - - - - - - -

porodilje placaju epidural, koliko znam, jer se smatra za luksuz kod normalne trudnoce.

- - - - - - - - - -

i bolje da ne znaju lekari da sam s ebudila pod totalnom svaki put...msms, ne znam sta bi bilo gore opet u totalnu ili epidural. pa taman i da me spici auto, ja ne smem ni jedno, ni drugo. :sad2:

oduzima te od struka prema dole, kao paralizovana ne osecas bolove nikakve. ako promasi anesteziolog moze da ostane trajna paraliza. ne daje se samo za porodjaj, moze i kod operacija ukoliko postoji neki problem najcesce oboljenje srca, pa je totalna izuzetno rizicna.

:think:

Искусна гђо, једно наивно питањце, ако мушком дају јел може да му се трајно парализује Живан у укоченој варијанти?:mrgreen:

:think:

Искусна гђо, једно наивно питањце, ако мушком дају јел може да му се трајно парализује Живан у укоченој варијанти?:mrgreen:

koliko ja znam ako je paraliza od struka na dole ni zivan ne funkcionise def.

- - - - - - - - - -

mada ne znam sto bi tebi davali epidural, neces se poradjas :zcepanje:

- - - - - - - - - -

porodilje placaju epidural, koliko znam, jer se smatra za luksuz kod normalne trudnoce.

- - - - - - - - - -

i bolje da ne znaju lekari da sam s ebudila pod totalnom svaki put...msms, ne znam sta bi bilo gore opet u totalnu ili epidural. pa taman i da me spici auto, ja ne smem ni jedno, ni drugo. :sad2:

ne placa se vise
al nisu svuda bas raspolozeni da daju epidural
i osjetis itekako, samo je intenzitet bola manji
epidural se takodjer regulira
meni je radio prvih sat, dva
kasnije nista...tj radio je na pogresnom mjestu - utrnula mi vanjska strana jednog bedra :lol:
to ima veze s nacinom na koji se razlije i anesteziolog mora bit bas velika faca
da bi to mogao donekle ishendlati
ova sto je meni davala je bila ok, al je ispalo kako je ispalo
problem je sto me kulirala kad sam rekla sta se dogadja
pa sam na kraju rekla da cu ustat i otic..tad je nastala panika :mrgreen:

ne placa se vise
al nisu svuda bas raspolozeni da daju epidural
i osjetis itekako, samo je intenzitet bola manji
epidural se takodjer regulira
meni je radio prvih sat, dva
kasnije nista...tj radio je na pogresnom mjestu - utrnula mi vanjska strana jednog bedra :lol:
to ima veze s nacinom na koji se razlije i anesteziolog mora bit bas velika faca
da bi to mogao donekle ishendlati
ova sto je meni davala je bila ok, al je ispalo kako je ispalo
problem je sto me kulirala kad sam rekla sta se dogadja
pa sam na kraju rekla da cu ustat i otic..tad je nastala panika :mrgreen:

najverovatnije trudnicama daju manju dozu, pa se oseca bol i dalje. ostavih ti u reki za ona dva slucaja.
ili si ti bila toliki baksuz da ti nije delovala kako treba anestezija...desava se...ja uvek nadhebem totalnu recimo :lol: i nahebem u totalnoj :sad2:

- - - - - - - - - -

Воло би да ми се укочи до пролећа па да се одморим ко човек испод ћебета које личи на шатор :mrgreen:

fora je u tome sto se kod paralize ne koci, mrtav je kao i noge :(

najverovatnije trudnicama daju manju dozu, pa se oseca bol i dalje. ostavih ti u reki za ona dva slucaja.
ili si ti bila toliki baksuz da ti nije delovala kako treba anestezija...desava se...ja uvek nadhebem totalnu recimo :lol: i nahebem u totalnoj :sad2:

- - - - - - - - - -

fora je u tome sto se kod paralize ne koci, mrtav je kao i noge :(

Моје ноге и кад су укочене могу свашта да раде!

pa to, nije radilo kako treba
dogadja se, niko nije kriv za to
totalna je radila ko zmaj :mrgreen:

ja se redovno i uredno probudim u totalnoj...a to moze da bude opasno po mene. zato se i plasim totalne i nadam se da mi vise u zivotu nece trebati. aj sad, al ako dozivim babece godine i zatreba neka operacija, a oslabi srce, al moraju da mi daju onda vecu dozu anestetika ili epidural.

a cim je vragana mogla da ustane zasrali su joj epidural....:lol:

ma, dogadja se to
a i to sam ja samo prijetila
uvjerljiva sam, izgleda :lol:

- - - - - - - - - -

ja se redovno i uredno probudim u totalnoj...a to moze da bude opasno po mene. zato se i plasim totalne i nadam se da mi vise u zivotu nece trebati. aj sad, al ako dozivim babece godine i zatreba neka operacija, a oslabi srce, al moraju da mi daju onda vecu dozu anestetika ili epidural.

mislim da tu anesteziolog ima veliku ulogu
i sad su se nesto i ti lijekovi mijenjali
trebalo bi svakako da im to sve prijavis

Back