Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pomoc Srbiji za polave, jedan deo
Ambasada SAD – 145.000 evra (ali u robi)

Ambasada Velike Britanije – 100.000 evra

Ambasada Italije – 200.000 evra

Ambasada Japana – 73.000 evra.
SBB KKR - 215.000 evra

Knjaz Miloš i Bambi – 100.000 evra

MK Group – 88.000 evra

Victoria Group – 88.000 evra

Elixir grupa – 88.000 evra

Delta Holding – 70.000 evra (u robi)

Filip Moris – 55.000 evra

Atlas grupa (CG) – 50.000 evra

Apatinska pivara – 44.000 evra

Heineken – 25.000 evra

Eko Serbia – 22.000 evra

Budvanska rivijera (CG) – 20.000 evra

Rudnik Pljevlja (CG) – po 10.000 evra za Srbiju i Bosnu

Opština Kotor (CG) - po 10.000 evra za Srbiju i Bosnu

Državna lutrija Srbije – 13.000 evra

Henkel – 10.000 evra

Knjaz Miloš i Bambi – 100.000 evra

MK Group – 88.000 evra

Victoria Group – 88.000 evra

Elixir grupa – 88.000 evra

Delta Holding – 70.000 evra (u robi)

Filip Moris – 55.000 evra

Atlas grupa (CG) – 50.000 evra

Apatinska pivara – 44.000 evra

Heineken – 25.000 evra

Eko Serbia – 22.000 evra

Budvanska rivijera (CG) – 20.000 evra

Rudnik Pljevlja (CG) – po 10.000 evra za Srbiju i Bosnu

Opština Kotor (CG) - po 10.000 evra za Srbiju i Bosnu

Državna lutrija Srbije – 13.000 evra

Henkel – 10.000 evra

Opština Bar (CG) – 10.000 evra

Bemax (CG) – 10.000 evra.

Od Udruženja građana izdvajamo samo dva:

Fudbalski savez Srbije (FSS) – 130.000 evra

Srpska pravoslavna crkva (SPC) – 87.000 evra.

Među pojedincima, istakli su se:

Tomislav Nikolić (lična donacija) – 15.000 evra

Ana Ivanović – 10.000 evra

Nenad Zimonjić – 10.000 evra

Goran Bregović – po 10.000 evra za Srbiju i Bosnu.

djokovic preko milion eura i jos salju preko fondacije, dejan stankovic takodje vise od milion eura. to nije za isticanje, ali Diploma jeste?????

27/05/2014 - 15:47 NENORMALAN NAPAD MIŠEVA: Popasli 50 hektara ječma vrednog 140.000 evra!
Najezda miševa na useve, kako procenjuju stručnjaci, može se dovesti u vezu s obilnim padavinama u protekle dve nedelje i podizanjem nivoa podzemnih voda
Foto: Wikipedia/Volker Detering, Foter/Flickr/Steven.Hunter http://s.tf.rs/2014/05/27/Jecam-polje-jecma-misevi-mis.jpg

Na parceli PIK-a Bečej miševi su potpuno uništili 50 hektara ječma pričinivši tako štetu koja je procenjena na oko 16 miliona dinara, izjavio je pomoćnik stečajnog upravnika u tom kombinatu Petar Maksimović.

Ističući da takav “nenormalan napad miševa na useve”, za kakav nije ni čuo, a pogotovo ne video u svom dugogodišnjem radu u poljoprivredi, Maksimović je napomenuo da su ti sitni glodari praktično “popasli” trećinu parcele od 150 hektara pod tim usevom.
- Značajnu štetu miševi su napravili ne samo na ječmu već i na drugim ratarskim kulturama poput pšenice i lucerke, na površinama od ukupno 400 do 500 hektara, uprkos tome što su u proteklom periodu vegetacije ti usevi tretirani protiv glodara, tri do četiri puta – rekao je Maksimović.

On je dodao da su u velikoj meri oštećeni i usevi na susednim njivama privatnih poljoprivrednih proizvođača.
Sve te parcele nalaze se na najvišem terenu u tom delu bačke ravnice tako da bi se ta “najezda” miševa na useve, kako procenjuju stručnjaci u PIK-u Bečej, mogla dovesti u vezu sa obilnim padavinama u protekle dve nedelje i podizanjem nivoa podzemnih voda koje su verovatno pokrenule glodare.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Nista neobicno - i misevi moraju negde da odu kad voda krene da se penje. To sto su dosli bas tu - to je priroda, na to ne mozemo da se ljutimo. Zato se plati osiguranje pa nema problema.

Vlada Indije daje 100.000 dolara za pomoć narodu Srbije

Vlada Indije uputila je finansijsku podršku u iznosu od 100.000 američkih dolara kao neposredan vid pomoći narodu Srbije, koji je pogođen strašnim posledicama nedavnih katastrofalnih poplava, saopštila je danas indijska ambasada u Beogradu.

U ime indijske vlade, ambasada Indije će predati ovaj iznos vladi Srbije, kao odziv na njen apel za pomoć, kaže se u saopštenju.

Vlada Indije je, kako se navodi, duboko ožalošćena zbog tragičnih gubitaka ljudskih života i materijalne štete nastale usled neuobičajenih poplava u Srbiji, sa kojom Indija gaji istorijske i prijateljske veze.

Vlada Indije iskreno saoseća sa vladom Republike Srbije i njenim narodom, naročito sa ožalošćenim i raseljenim porodicama, navodi se u saopštenju ambasade.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/468954/Vlada-Indije-daje-100000-dolara-za-pomoc-narodu-Srbije

Хвала браћи индијанцима!

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/46...e-oni-u-hotelima-a-sta-je-sa-ljudima-u-halama

Vesić: Napravili štetu od 100.000 evra
Vesić objašnjava da su pojedini građani kojima je smeštaj bio obezbeđen u hotelu "Slavija" tamo ostavili haos, unišili sobe i napravili štetu od oko 100.000 evra.
- Među građanima koji su iseljeni iz hotela, a kojima je ponuđen alternativni smeštaj, ima i onih koji žive u Bariču, mestu koje nije potopljeno. Kažu, smatraju da su ugroženi i zato se ne vraćuju u svoje kuće - ističe Vesić.

pa ko ne voleo da krivinari besplatno u hotelu, na tudjoj grbaci....iskreno, kome nije kuca srusena ili jos pod vodom, znaci mars kuci. kome se voda povukla mora da ide da je cisti. a ovo su koliko vidim mahom Romi...mora da tripuju da su sada u svedskom azilu...

Otprilike tako, moj koelga iz firme se odmah vratio u poplavljenu kucu u Obrenovcu da sam polako rasciscava,

vidim ovde zdavi jaki momci i dalje po svratistima i hotelima, pa ko ce to da im sredjuje tamo, nije mi jasno!

Jadan smo mi narod kad je vec je počelo sa prozivanje i ove sirotinje iz Obrenovca,
kako tobože sede po hotelima i prihvatilištima i navodno čekaju da im drzava rasčisćava kuće!

Ja ih ne prozivam, ali zar si stvarno očekivao da će grad da im obezbedi smeštaj u hotelima sve dok ne bude bilo mogućnosti za povratak u obrenovac?
Čovićeva zgrada fmp-a u kojoj su takođe bili smešteni je ispražnjena još pre nekoliko dana. Ne znam gde su ih odveli. Ali hbg. mora da se izdaje sala za košarku, znaš koliko siroti čova gubi zbog toga. Ne znam koliko ih je još na sajmu, mada po onome što sam videla na sajmu su dominirali cigani.
Oni će verovatno da se sjedine sa onim ciganima na padini

Ovde su oko 2 miliona u evrima. Ne znam gde je spisak sa vecim donacijama, kao recimo 10 miliona od Emirata

nadam se da ove donacije koja se uplacuje preko sms na racun vlade nece otici za njihove plate nego tamo gde treba

Ne verujem niukakve novčane uplate. Nikakve pare jer 90% neće završiti tamo gde su stvarno i potrebne. A ono što sam priložila, ako neko kome nije namenjeno upotrebi, nek se ošuga, nek dobije žvale, gljivice i picajzle. Pa bilo dete il žena.
Kupila sam paket vlažnih maramica za bebe, paket uložaka, 2 četkice za zube 1 pastu i 2 sapuna. Devojka iz Lilly me pustila da u kesu ubacim i 3 para čarapa - novih naravno :lol:
( i za sebe kupujem te 3 za 100 kod cigojnera u prolazu na zelenjaku i ništa mi ne fali).

Šteta od 100.000 evra u Slaviji :lol:
Pa sigurno nisu smešteni u Slavija lux delu nego tamo gde oni studenti iznajmljuju sobe za 20.000. A ne verujem da je tolika vrednost onoga što se tamo nalazi

Otprilike tako, moj koelga iz firme se odmah vratio u poplavljenu kucu u Obrenovcu da sam polako rasciscava,

vidim ovde zdavi jaki momci i dalje po svratistima i hotelima, pa ko ce to da im sredjuje tamo, nije mi jasno!

Ali činjenica je da mnogi čekaju da im država ili već ko raščisti kuću i stanove. Ili da im neko drugo ispumpa vodu. Naravno da stručna lica moraju raditi isušivanje zidova ili dezinfekciju. Ali čekati da ti država izbaci zemlju iz kuće...

Lažni spasioci pljačkali kuće po Obrenovcu!

Policija je identifikovala najmanje dvojicu lažnih spasilaca koji su pljačkali kuće u Obrenovcu dok su navodno pomagali evakuaciju građana. Obojica su od ranije poznati zakonu.
Lažni spasioci su verovatno izviđali i javljali drugim lopovima gde se nalaze prazni stanovi.
- Čuo sam za nazovi spasioca koji je prvo evakuisao jednu porodicu, a onda se vratio da im pokrade stan. Kada se radi o kriminalcima sa tih područja, ne možete imati nikada poverenje da će oni biti mirni za vreme tragedija – smatra Spasić.

Očevidac pokušaja krađe u Obrenovcu bio je i Darko Trifunović sa Fakulteta za bezbednost, koji je u prvi mah pomislio da se radi o spasiocima, ali zatim shvatio da se radi o lopovima.
- Dok smo spasavali baku iz jedne zgrade, video sam trojicu koji čekićem lupaju vrata stana. Prvo sam mislio da su spasioci i da obijaju stan jer se neko nalazi u njemu. Upitao sam ih ko je ostao u stanu, na šta su me opsovali. Pošao sam prema njima i uzviknuo: “Stoj policija!” Ali ih ni to nije uplašilo, pa mi je jedan doviknuo da ga je baš briga jer nemam oružije. Međutim, imao sam pištolj sa sobom, koji sam repetirao i tek tada su se uplašili i počeli da beže – ispričao je Trifunović.
http://www.telegraf.rs/vesti/1091061-lazni-spasioci-pljackali-kuce-po-obrenovcu
У ратовима и природним несрећама, увек се појави оваква врста ,,хијена''.
Закон је благ према овој врсти лопова који користе туђу несрећу. Висина казне требало би да буде најмање двоструко већа од обичних провала и крађа. Засад Закон познаје само висину вредности украдене робе (ствари) а не цени околности под којима је крађа извршена.

Iz Beograda je otputovalo stotinak ruskih profesionalnih spasilaca koji su se daleko pre svih ostalih odazvali na poziv u pomoć, i koji su u nemogućim uslovima spasili oko 3000 ljudi, pri čemu su rizikovali i svoje sopstvene živote, piše Glas Rusije.

Međutim, kako su primetili neki najveći beogradski mediji – na ispraćaju ruskih spasilaca se nije pojavio bukvalno niko od srpskih ministara da im makar stiskom ruke i toplim rečima zahvali na svemu učinjenom.

Dakle, još na samom početku cele tragedije koju su izazvale nezapamćene poplave, Srbija je uputila zvaničan poziv Evropskoj uniji i Rusiji da joj pomognu u savladavanju vodene stihije i evakuisanju životno ugroženih građana. I dok su iz Brisela u tim dramatičnim trenucima stizale samo reči ohrabrenja, poput na primer izjave Ketrin Ešton koja je doslovno poručivala da su „njihove misli sa nama“, dotle su iz Rusije još istog dana krenuli vrhunski specijalci obučeni za takve situacije, zajedno sa avionima punim opreme za spasavanje, navodi Glas Rusije.

A zatim su, došavši odmah na lice mesta, po priznanju svih očevidaca, učinili nadljudske napore i spasili iz vode nekoliko hiljada ljudi, od čega je bilo oko 600 dece.

Inače, umesto običnog sumiranja njihovih rezultata, možda je najbolje citirati reči jednog stanovnika Obrenovca, koji je još 17. maja na početku spasilačke operacije, pred novinarima rekao sledeće: „Ovde svi najviše hvale Ruse. Iako se svi spasioci pristigli iz inostranstva jako trude i pomažu punom parom, tu nema zbora, Rusi su najbolji i oni su ti koji prednjače u požrtvovanju i svemu drugom. Niko ne može da veruje da toliko nesebično pomažu nekoga ko nije njihov narod“, a na kraju je dodao da se „u Obrenovcu spašava ko kako može, a Rusi izvlače i ljude i životinje. Spašavaju i ljude i pse i sve što mogu“, zaključio je taj očevidac za beogradske medije.

I upravo tu ponovo dolazimo na prilično poražavajuću činjenicu sa početka priče, koja kaže da su takvi heroji iz Obrenovca tiho i bez velike pompe odleteli natrag u Rusiju, pri čemu ih, kako u naslovima svojih elektronskih izdanja ističu dnevne novine Kurir, Blic i drugi domaći mediji – nije ispratio baš niko od srpskih ministara.
http://www.pressonline.rs/info/drus...su-ruski-spasioci-ispraceni-bez-pozdrava.html

Kad već niko iz Vlade nije smeo, evo da im ja uputim jedno veliko hvala za jedinu pravovremenu i nesebičnu pomoć koju su pružili srpskom narodu u nevolji.
Slava Rusiji

Zato sto nisu spasavali politicare vec obican narod,a narod im se zahvaljivao.

Medjutim sramota je zahvaljivati EU na fiktivnim parama a njih ne ispostovati,to da.

Inace tvoje "Evo da im ja uputim jedno veliko hvala za jedinu pravovremenu i nesebičnu pomoć koju su pružili srpskom narodu u nevolji Slava Rusiji " zvuci ovako "Здесь я ссылаюсь на них большое спасибо за только своевременно и щедрой помощи, оказанной сербского народа в беде Слава России " .

Back