Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
А фасаде? А стакла, излози, јесу ли гланцали и излоге? Нисам паметан, једино ако се вода јако брзо повукла, али опет, морала је некуд да оде, где је толика водурина отишла?

...onoliko dobrovoljaca valjda znaju sta rade ....a mozda su i poplavu izmislili:think:

ne
kada si karakter i nisi ponizan i ne srozavas svakim svojimpostupku zelju koju reprezentujes kmececi i puzeci pred trecerazrednim birokratama, onda se i ta zapadna oligarhija prem tebi malko kulturnije postavi. ovako oni se njih gade i otresaju ih sa sebe.

a tako ce se i ovo zavrsiti kao sto su se zavrsile sve nase srske nesrece.

Tacno tako .

Dugujem repku !

Која је поента овога твог поста?

Покајање, то је један од основних постулата, и духовног и световног поретка...

А ја, опет, за разлику од неких материјалистички настројених, никада нисам било шта радила у смислу политичке користи.

Била сам наивна, ето, политички. И само сам желела добро Србији и овом мученом народу.

Као, уосталом, и многи други.

Као и ви, који сте се некада клели у Вучића и Тому, док су били у радикалима.

Да ли бих сад ја требало исто тако да вама спочитавам ту некадашњу наивност?

Милунка, поредиш неупоредиво.
Вучић и Тома , посебно Вучић, су променили политички курс.
Део народа је остао уз њих, део народа, разочаран, је баталио политику, а део остао уз радикале.

А жути су одувек имали исти курс- лоповлук, крађа, празне приче и приче о ЕУ у којој нама реално, најреалније,оваквима какви смо није место.
С тога, немаш шта спочитавати људима који су некад подржавали тај двојац, а сад их не подржавају.

Теби је деценија требала да схватиш ко су жути. То много значи.

Ево, из мог угла гледано, ја ником ко није уклавирио већ после 9 месеци од доласка жутих на власт тј. ДОС-а, ко чини ДС екипу, не бих дала ни да примириши политици нити некој битној државној служби, месту на ком се одлучује , које захтева промућурност и оштроумност.
Јер 10 година подржавати опцију која сахрањује државу и толико дуго то не увиђати...ехеј, читај књиге, пиши љубавне романе, ал' немој о политици!

I,e i prezime osobe koja ti je potvrdila izbor srbija danas?

a posebno pitanje sta znaci izjava tvog lidera od juce da nema vise nestalih, a ima spisak od 800 njih, da ne spominjem one jadne cigane koji nit imaju mobilne a ni internet?

sto bi reko noam comski...

9) STVARANJE OSEĆAJA KRIVICE
Treba ubediti svakog pojedinca da je samo i isključivo on odgovoran za sopstvenu nesreću, usled oskudnog znanja, ograničenih sposobnosti, ili nedovoljnog truda. Tako nesiguran i potcenjen pojedinac, opterećen osećajem krivice, odustaće od traženja pravih uzroka svog položaja i pobune protiv ekonomskog sistem

Poslednja izmena od moderatora:
obrenovac3.jpg

Овде као да поплаве није ни било, стакла на излозима су чак и чиста..

Verovatno uzvisenje gde nije bilo puno vode ,u daljini se vidi da je dublja.

Otvoriti jos destetak takvih centara po Srbiji .

Еј бре бууудало, ми идемо ка ЕУ и НАТО...

А НАТО није прстом мрднуо да нам из бондстила помогне са било чим, а тамо сигурно имају и пумпе, и понтонске мостове, и инжењерију, и све остало...

- - - - - - - - - -

Иде снимак Обреновца на пинку

Мени можете да верујете, зато што сам ја увек све радила искрено, читавог живота, и јер сам живела од свога рада, и зато што сам, напросто, частан човек - што је лако утврдити, ко стварно жели...

А, Коштуница је - политичар.

Наравно, ако сте добронамерни, а не унапред склони злурадости, и вађењу душе људима за неке прошле, чак, ето, не личне, већ грехе из политичке наивности.

Ти и ја се годинама знамо с овог форума и никад нисам помислила да си лоша особа али да си наивна, то јеси.
И супер је што си то увидела али онда је ред у складу с тим се и понашати.

Коштуница јесте политичар. Био је довољно прагматичан за неке ствари и довољно чврст за неке друге. Он није владао уређеном државом па да може све под конац да се ради али је у средини у којој је био, урадио за ову земљу, у тренутку док су је сви растакали, сасвим довољно. Не заборави да је Јужни ток његова замисао и успех!
И да ће захваљујући том стратешком пројекту Србији бити много лакше.
Приде то што ни материјално није профитирао, док су други куповали станчуге, пресељавали се у дедињске виле и летовали по најексклузивнијим локацијама.

Ти и ја се годинама знамо с овог форума и никад нисам помислила да си лоша особа али да си наивна, то јеси.
И супер је што си то увидела али онда је ред у складу с тим се и понашати.

Коштуница јесте политичар. Био је довољно прагматичан за неке ствари и довољно чврст за неке друге. Он није владао уређеном државом па да може све под конац да се ради али је у средини у којој је био, урадио за ову земљу, у тренутку док су је сви растакали, сасвим довољно. Не заборави да је Јужни ток његова замисао и успех!
И да ће захваљујући том стратешком пројекту Србији бити много лакше.
Приде то што ни материјално није профитирао, док су други куповали станчуге, пресељавали се у дедињске виле и летовали по најексклузивнијим локацијама.

i ja joj oprastam sto mi je povredila nekoliko puta ovde verska osecanja, ti me znas....

- - - - - - - - - -

Pa ne stvarno, pitaš mnogo, vidiš i sam na slici, do kog dela je bila voda, na fasadi se vidi, bila je manja u nekim delovima u nekim i nekoliko metara, na uzvišenjima je nije ni bilo.

euronews bez reci... da vidite nasta to lici unutra...sad mi jasno sto su sve kablovske kanale ugasili cak i 24 kitchen

Еј бре бууудало, ми идемо ка ЕУ и НАТО...

А НАТО није прстом мрднуо да нам из бондстила помогне са било чим, а тамо сигурно имају и пумпе, и понтонске мостове, и инжењерију, и све остало...

- - - - - - - - - -

Иде снимак Обреновца на пинку

Ja mislim da ne treba ni sekunda vise provesti u uzaludnim pokusajima ulaska u EU i NATO.

Protivim se tome i smatram da je jedini izbor okretanje onima koji hoće da saradjuju .

Веља није српски Шојгу
У нашем систему националне безбедности за ванредне ситуације најважнија особа је – министар унутрашњих послова, и ту не нема места за министра без портфеља, каже Зоран Драгишић

Велимир Илић: Ја сам тамо где треба да будем, где ме народ позива и где сам се са премијером Вучићем договорио да идем (Фото Танјуг)
Ако нисте пријатељ на „Фејсбуку” са председником општине Параћин Сашом Пауновићем, сигурно не знате да је министар Велимир Илић протеклог викенда обишао ову општину, која је такође погођена катастрофалним поплавама. Осим Параћинаца, који су данима без воде и струје, мало ко је чуо за Вељин долазак и обећање да помоћ ускоро стиже. Они су, чини се, међу малобројнима који су у данима ванредног стања видели министра задуженог за ванредне ситуације. Или то ипак само тако делује?

Где је Веља? Шта ради српски Сергеј Шојгу када је добар део Србије под водом? Као да је у земљу пропао... Питања и коментари у јавности на тему зашто се Илић нигде не појављује, као да потврђују савремену тезу да ако те нема на телевизији (сад и на друштвеним мрежама) – не постојиш. Јер, министар Илић тврди да је нон-стоп на терену, само да га популарност не занима у овом тренутку.

„Ја сам тамо где треба да будем, где ме народ позива и где сам се са премијером Вучићем договорио да идем. Решавам проблеме на лицу места. Јуче сам био у Љигу и Милановцу, дан пре тога у Ражњу, Бајиној Башти, Пожеги, Лучанима, за викенд у Праћину, Свилајнцу и осталим местима у том крају. И немам времена да се свакодневно јављам, подносим извештаје и држим конференције за новинаре. А поштено да вам кажем, нисам за то да са собом вучем неке силне екипе. Једини циљ ми је да се посао одради”, сталожено одговара Илић на питање „Политике” где је нестао, очигледно већ навикнут на такве прозивке.

Прозивке нису случајне. Осим што његова функција говори да треба да буде у првим редовима, наш народ је навикао да види Вељу тамо где је гужва. Да гази по води и блату у поплављеном Јаши Томићу, обнавља порушене путеве и мостове у разореној Србији после бомбардовања, гради куће страдале у поплавама и земљотресима... Као да је посустао.

„Мене та врста популарности не интересује. Десет година сам био надлежан за ванредне ситуације у разним владама. Обновили смо 24.000 километара разних путева, стотине мостова. Решавали смо проблеме у Јаши Томићу, Међи, Богдању и Колубарском округу... Не знам шта је сад проблем, зар је битно ко руководи”, пита Илић, који је лидер Нове Србије.

Кад смо добили министра који је задужен за ванредне ситуације, многи су очекивали да ће то бити српска верзија руског колеге Сергеја Шојгуа, кога је и српска јавност добро упознала у улози министра за ванредне ситуације када нам је неколико пута притекао у помоћ. Шојгу, који је сада министар одбране, по истраживањима јавног мњења, најпопуларнији је министар у влади Дмитрија Медведева. Константин Абрамов, председник Сверуског центра за истраживање јавног мњења, објашњава да Шојгу висок рејтинг дугује томе што има „неке особине Бетмена, увек жури да помогне људима”.

Због тога је у својој земљи одликован је за допринос на функцији министра за ванредне ситуације. Ипак, управо се у њиховим функцијама, које на први поглед изгледају исто, крије разлика.

Јер, као што истиче Зоран Драгишић, професор Факултета безбедности, ми немамо министра за ванредне ситуације, него је Велимир Илић министар без портфеља коме је дато да се бави ванредним ситуацијама. Али, кад су те ситуације у питању, ми имамо Сектор за ванредне ситуације у МУП-у, који је носилац свих активности. Требало би да имамо и цивилну заштиту, али она није до краја устројена. И имамо Војску Србије, чија је мисија да помаже цивилним органима. Постоје штабови на нивоу јединица локалних самоуправа, покрајински и републички штаб за ванредне ситуације... Имамо и уредбу која говори о саставу и начину организовања тих штабова, па је тако министар унутрашњих послова Небојша Стефановић по функцији командант републичког штаба.

„У нашем систему националне безбедности за ванредне ситуације најважнија особа је – министар унутрашњих послова. У тако устројеном систему не постоји нигде никакав министар без портфеља. Он као министар без портфеља заправо од премијера треба да добије конкретне налоге шта треба да ради у ванредним ситуацијама. У тренутној ситуацији, која је била право ванредно стање, где се морало брзо реаговати, просто нико није имао времена да сачека Велимира Илића да се истакне у акцији”, објашњава Драгишић.

Професор не сумња да је Илић деловао на терену онако како се договорио са председником владе Александром Вучићем. А и то каква ће Илићева улога бити у будућности, зна само премијер, који му је доделио то место.

„Сада је премијер преузео на себе највећи део посла. Када је ванредна ситуација проглашена на територији читаве Србије, влада доноси одлуке и она преузима на себе руковођење читавим послом. Командант републичког штаба је министар полиције, али је главни човек ипак премијер. Тако да ту Вучић ни у једном тренутку није прекорачио своја овлашћења. Он је доста користио и свој политички ауторитет, па смо на крају прошли много боље него што смо могли да прођемо, имајући у виду о каквој је катастрофи реч”, закључује Драгишић.

Све је то прихватљиво и министру Илићу, који каже да би било нелогично да неко од министара води све, а да први човек владе буде посматрач. Овако је, сматра Илић, сваки грађанин схватио да је ситуација крајње озбиљна.

„Најбитније је да премијер својим ауторитетом и координацијом министарстава у овој ситуацији држи све конце у рукама. Он нам даје задатке и сасвим је примерено да први човек владе стане на чело тима у најтежим данима. Касније ће окренути својим пословима, а ово ће оставити министрима да решавају уз подношење извештаја. Али, не треба у овом моменту питати ко шта ради. Раде сви колико могу. Нећемо сви отићи на једно место, чланови владе одлазе на различита места како бисмо обишли читаву Србију”, истиче Илић.

http://www.politika.rs/rubrike/tema-dana/Velja-nije-srpski-Sojgu.sr.html

А таман је мислио да преспава 4 године министарског мандата... Бедак..

[

ko je prvi poceo da se kurci sa ispitivanjem? daj odgovor zasto kazete da je ono hakovan profil a zena ima ime i prezime kaze gde se tacno u obrenovcu nalazi?

svako ko se ne divi spasiocu srpstva je znaci lazov.... http://www.srbijadanas.net portal nije zabranjen, vaseljenska je zabranjena znaci da su informacije kolko tolko tacne a novinar nije duzan da se potpise osim pseudonimom..ako si tolka neznalica onda ti nema pomoci

blic je objavljivao intervju prve sa onom zenom pa ste rekli da je snimak lazan :lol:

Poslednja izmena od moderatora:
Ja mislim da ne treba ni sekunda vise provesti u uzaludnim pokusajima ulaska u EU i NATO.

Protivim se tome i smatram da je jedini izbor okretanje onima koji hoće da saradjuju .

Ови на власти мисле другачије, почело је спиновање око ЕУ помоћи, аплицирања, донација... Уопште нису маштовити, исте приче слушамо годинама и све смо сиромашнији и сиромашнији.

Istina je samo ono sto vodja kaze da je istina, sve ostalo je laz.

Ако макар мало сумњаш у вођу, ЕУ комесарка, или шта је већ, ће ти одмах објаснити да је цела ЕУ задивљена брзом реакцијом владе Србије. Дакле, будимо срећни што смо живи...

Чепурин: Били смо уз Србију пре 500, пре 100 и пре 15 година, и сада смо ту

БЕОГРАД – Амбасадор Русије у Београду Александар Чепурин изјавио је да је Русија од почетка била укључена у решавање кризе која је захватила Србију и поручио да ће остати уз Србију у периоду обнове и да ће српски народ уз помоћ руског народа преживети трагедију која га је задесила.

Он је након радне конференције, на којој су усаглашени приоритети обнове и дате смернице потенцијалним донаторима шта је Србији најпотребније рекао ће српска трагедија бити превазиђена и да ће руски народ саучестовати у свему.

“Мислим да је Русија у овој ситуацији деловала искрено и пожртвовано и тако ће и наставити. Били смо уз Србију пре 500 година, пре 100 и пре 15 година. И сада смо ту и заједнички ћемо надвладати трагедију”, поручио је Чепурин.

Из Владе Србије данас је најављено да ће најкасније у јуну бити организована донаторска конференција на којој ће потенцијални донатори бити у позицији да изађу са конкретним износима помоћи.

Данашња конференција, коју су медији оквалификовали као донаторску имала је пре свега радни карактер и послужила за консултације Владе Србије са представницима европских и светских Влада.

Ови на власти мисле другачије, почело је спиновање око ЕУ помоћи, аплицирања, донација... Уопште нису маштовити, исте приче слушамо годинама и све смо сиромашнији и сиромашнији.

За мене је још увек енигма да ли су те особе које чине власт у Србији заиста толико лоши људи или су глупи, луди, заслепљени...

Verovatno uzvisenje gde nije bilo puno vode ,u daljini se vidi da je dublja.

Да нисам никада био у Обреновцу ...и ја бих то помислио...:think:

У овој улици која се није много променила од мог задњег доласка у Обреновац ...мало уназад ( није у кадру ) је пекара у којој сам у пролазу доручковао пре одласка у ТЕНТ...:aha2:

За мене је још увек енигма да ли су те особе које чине власт у Србији заиста толико лоши људи или су глупи, луди, заслепљени...

Похлепни су, то им је основна одлика...

- - - - - - - - - -

Да нисам никада био у Обреновцу ...и ја бих то помислио...:think:

У овој улици која се није много променила од мог задњег доласка у Обреновац ...мало уназад ( није у кадру ) је пекара у којој сам у пролазу доручковао пре одласка у ТЕНТ...:aha2:

А што је то битно за ову причу?

kaze nema imena novinar... ja sam pisao za nin pod pseudonimom pre dve godine jer je to bio moj zahtev.... dal ovi ljudi uopste imaju predstavu sta je novinarstvo, sta je informacija, sta ne valja nikako raditi ako se nesto uradi pogresno... ili ciljno i namerno izazivaju narodni gnev manipulacijom, to treba njih pitati.

ne valja kad se neko potpise, onda je hakovan, ne valja kad je pseudonim, onda je nema ime daj licnu kartu, ne valja kad daje izjavu za tv, onda snimak je izmontiran ili to je dao izjavu narodni nerijatelj...to bas rece kolege mracak :lol:

zato nam je i ovako zbog neznanja, fusheraja u svemu, nekulture, prostakluka i lazi kojima su svima puna usta.

Од неких 10-12 милиона Срба - пола живи у иностранству. То је последица политике што се води већ деценијама негде од краја другог светског рата. И данас они кукају о некаквом одливу мозгова из Србије а сами политиком коју воде томе доприносе. Лицемери. Ми тренутно у Србији изгледа немамо више довољно квалитетних људи, част изузетцима, отишо је свако које имао шансу и озбиљну понуду, те терет вођења државе и вршења власти раде аматери и свакакви фрикови. Чињеница је да само малоумници и потпуно неодговорне особе могу да запале сопствену скупштину и краду слике и намештај из ње а успут да причају да ће то довести до квалитетнијег живота и брзог уласка у еу. То је слика Србије из оног времена које су неки идиоти прозвали временом наде и оптимизма.

Back