Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
У овом тренутку је 80.000 хектара обрадивог земљишта поплављено, а губици су у велики и у сточном фонду где је реч о неколико десетина тона угинулих животиња, изјавио је данас државни секретар Министарства пољопривреде Зоран Рајић, позивајући се на последње податке са терена. После велике битке која се водила са водом у Дрмну код Термоелектране „Костолац“ ситуација је стабилна. Вода је под контролом и граде се нови превентивни насипи. Поједини мештани су се евакуисали. Електрана ради пуним капацитетом.

Kad ćete da shvatite da nijedna pomoć od EU nije bespovratna?
Ta jedna milijarda nije ni deseti deo štete koju su načinili EU i NATO gomnari '99.
A istina je da su naši domaći gomnari veoma doprineli da se EU gomnari ponašaju tako kako se ponašaju. Kad EU lihvar namiriše domaću gomnarsku hijenu, on joj baci lešinu da ždere dok on drpa zdravo meso sa naših kostiju.
Tupsoni...

Tako ti je uvek bilo u Srbiji. Trucima su bile krvave sake a poturicama ruke do do laktova.

Македонски тигри не стају у пружењу помоћи...

http://vecer.mk/default.asp?ItemID=BE72C67F52CE49428C1A74CB5CAA6CCC

Македонската елитна полициска единица Тигри која од вчера е во Србија не запира со својата работа. Македонскиот полициски хеликоптер постојано е на терен и врши извидувања и доставување на храна и потребни намирници во најзагрозените региони, пишуваат српските медиуми.

http://vecer.mk/?ItemID=A74A877F13A2394FA4D0BF60F8F64EC3

Македонија помага!

BDE63C78B3B1CA469339EA3D6D94749F.jpg

Из Подгорице и из Црне Горе свима који је потребан фризер и шишање да дођу сјутра испред храма Христовог Васкрсења од 9 до 19, и сав новац иде на помоћ за угрожене у поплавама.

- - - - - - - - - -

situacija na zabrežju u obrenovcu je okej stigla je informacija iz prve ruke. Sve su dezinformacije

sa tvitera

Ако је тако, онда ће ови пустити неку количину воде у Обреновац.

Него људи, где нам је председник републике, јес' да би нам добро дошло његово искуство с лопатом, али нико не очекује да ожуља руке, него да бар прозбори коју у овом тренутку...
Nešto sam video malo pre, da je "dao" šleper humenitarne pomoći, tako kažu doslovno, on dao, Kakvu vlast mi imamo, katastrofa, utrkuju se ko će da se pojavi na televiziji i reklamira na nesreći poplavljenih. .

A koji su to oni?

Zajecar je nayebavao gadno od poplava zadnjih godina zato su ljudi sami bili spremni nisu cekali da im dodje Gospodar Vucic i da im vadi djubre iz rukavaca
i kanala. A u Beogradu se bas zahuktavala nova gradska vlada pa nisu stizali da se brinu o eventualnim poplavama, a kako vidimo bas je bilo briga i same
stanovnike grada.
. Oni imaju imena i prezimena. Samo da te obavestim da je vlast i sve ostalo u vezi nje na nivou opštine a ne okruga ( što je Beograd u svojoj suštini).

Poslednja izmena od moderatora:
Nešto sam video malo pre, da je "dao" šleper humenitarne pomoći, tako kažu doslovno, on dao, Kakvu vlast mi imamo, katastrofa, utrkuju se ko će da se pojavi na televiziji i reklamira na nesreći poplavljenih. .

Његова жена има неку фондацију, али не знам детаље.
А он би морао да да неку изјаву, не очекује нико да он иде да спасава, то ни министри на челу са другом првим не треба да раде, али овде је све извитоперено...

NEVIDLJIVI VELJA ILIć: Ministar za vanredne situacije spreman da podnese ostavku

Velimir Ilić kaže da njegovo ministarstvo još nije formirano, da je ipak obilazio ugrožena područja, ali da ništa od toga nije zabeleženo

velja_ilic.jpg

BEOGRAD - A Velja se češlja... Velimir Ilić, ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije, kao da je u zemlju propao. Vlada je proglasila vanrednu situaciju pošto je Srbija potopljena, ali od ministra kome je u opisu posla da obilazi ugrožena područja, koordinira jedinice koje evakuišu ljude - ni traga ni glas
Ilić, međutim, ima objašnjenje za svoju „nevidljivost“ i spreman je, kako kaže, da prihvati i smenu. - Moje zaduženje je bilo da pratim situaciju na područjima Moravičkog i Pomoravskog okruga, kao i u zapadnoj Srbiji. Obišao sam Milanovac, Čačak, Kraljevo, Ovčar Banju... Nije bilo struje, znate kako je kad ne vidite gde idete, upadate u vodu, a morate da dođete do ljudi kojima je potrebna pomoć. Treba im dostaviti vodu i hranu. Bila je to odbrana i borba za život. Telefon se brzo isprazni, nema gde da se dopuni - brani se Ilić, a na sve primedbe da bi zbog nesnalaženja trebalo da podnese ostavku, odgovara: - Nije problem ostavka. Ako treba da se piše, neka se piše. Bio sam, verujte, na terenu, ali to nije zabeleženo jer nisam vodio kamere i novinare sa sobom. Za razliku od njega, javnost je bila upoznata s tim da su ostali ministri obilazili poplavljena mesta i pomagali u evakuaciji. Tek juče, posle više od dva dana katastrofalnih poplava, Ilić se oglasio konstatacijom da su poplave nanele „veliki udarac“ državi i da će biti potrebno četiri ili pet godina da se poljoprivreda oporavi. OPORAVAK - Ovo je izuzetno veliki udarac za budžet, što će se videti nakon procene štete. Za takvo stanje nisu krivi loši sistemi za odbranu od poplava, već nenormalno visok vodostaj, koji se ne može kontrolisati. Upitan zašto se obratio građanima, Ilić nam se požalio na uslove u kojima radi: - Znate kako, ministarstvo još nije formirano, još nisam dobio kabinet, nemam sekretaricu... Imam samo kola i vozača, ni benzin ne mogu da zadužim.

Ceo tekst: http://www.media1.rs/politika/14845...vanredne_situacije_spreman_da_podnese_ostavku

20:41 - CRVENI KRST OBJAVIO SPISAK EVIDENTIRANIH U PRIHVATILIŠTIMA

Crveni krst Beograda objavio je danas spisak osoba koje su do sada evidentirane u tri centra za trijažu i 43 prihvatna centra Crvenog krsta na teritoriji grada.

Kako se navodi u saopštenju te organizacije, spisak sa imenima i prezimenima osoba, kao i godinom i mestom rođenja, može se pronaći na veb adresi http://poplave.crvenikrst011.org.rs.

Zbog zaštite privatnosti, ostale informacije o evidentrianim osobama mogu se dobiti na brojeve 011/21-83-744, 011/26-20-616, 060/17-14-796 i 060/17-14-789, kao i putem elektronske adrese tracing@redcross.org.rs.

Telefoni za prijavljivanje nestalih osoba su 011/26-23-970 i 011/30-32-127, lokali 227 i 108.

Objavljeni spiskovi, kako je saopšteno, još nisu konačni, ali veliki broj volontera u prostorijama Crvenog krsta neprekidno radi na unosu i proveri svih spiskova pristiglih iz prihvatnih centara.

20:24 - MNOGI OBRENOVČANI ODBIJAJU DA NAPUSTE KUĆE

Uprkos naredbi o hitnoj i potpunoj evakuaciji Obrenovca, mnogi građani i dalje odbijaju da napuste svoje domove. Kako javlja Kurir, policija megafonom poziva ljude da ne odbijaju evakuaciju i da hitno napuste grad.

Međutim, mnogi ljudi stoje na prozorima i poručuju da ne žele da idu. Spasioci i policija potrvđuju da su do nekih građana dolazili i više desetina puta.

Mnogi izgleda nisu svesni nove opasnosti jer se sa većine obrenovačkih ulica voda uglavnom povlači, pa im to stvara iluziju da opasnost prolazi.

evo primer onoga sto sam gore komentarisao u postovima, price koje dolaze od ljudi sa terena su potpuno drugacije od onoga sto funkcioneri serviraju na televiziji.

да причају шта се дешава на терену таман посла-рејтинг би почињао са нулом овим који свом снагом али у пропаст:sad2:

NEVIDLJIVI VELJA ILIć: Ministar za vanredne situacije spreman da podnese ostavku

Velimir Ilić kaže da njegovo ministarstvo još nije formirano, da je ipak obilazio ugrožena područja, ali da ništa od toga nije zabeleženo

velja_ilic.jpg

BEOGRAD - A Velja se češlja... Velimir Ilić, ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije, kao da je u zemlju propao. Vlada je proglasila vanrednu situaciju pošto je Srbija potopljena, ali od ministra kome je u opisu posla da obilazi ugrožena područja, koordinira jedinice koje evakuišu ljude - ni traga ni glas
Ilić, međutim, ima objašnjenje za svoju „nevidljivost“ i spreman je, kako kaže, da prihvati i smenu. - Moje zaduženje je bilo da pratim situaciju na područjima Moravičkog i Pomoravskog okruga, kao i u zapadnoj Srbiji. Obišao sam Milanovac, Čačak, Kraljevo, Ovčar Banju... Nije bilo struje, znate kako je kad ne vidite gde idete, upadate u vodu, a morate da dođete do ljudi kojima je potrebna pomoć. Treba im dostaviti vodu i hranu. Bila je to odbrana i borba za život. Telefon se brzo isprazni, nema gde da se dopuni - brani se Ilić, a na sve primedbe da bi zbog nesnalaženja trebalo da podnese ostavku, odgovara: - Nije problem ostavka. Ako treba da se piše, neka se piše. Bio sam, verujte, na terenu, ali to nije zabeleženo jer nisam vodio kamere i novinare sa sobom. Za razliku od njega, javnost je bila upoznata s tim da su ostali ministri obilazili poplavljena mesta i pomagali u evakuaciji. Tek juče, posle više od dva dana katastrofalnih poplava, Ilić se oglasio konstatacijom da su poplave nanele „veliki udarac“ državi i da će biti potrebno četiri ili pet godina da se poljoprivreda oporavi. OPORAVAK - Ovo je izuzetno veliki udarac za budžet, što će se videti nakon procene štete. Za takvo stanje nisu krivi loši sistemi za odbranu od poplava, već nenormalno visok vodostaj, koji se ne može kontrolisati. Upitan zašto se obratio građanima, Ilić nam se požalio na uslove u kojima radi: - Znate kako, ministarstvo još nije formirano, još nisam dobio kabinet, nemam sekretaricu... Imam samo kola i vozača, ni benzin ne mogu da zadužim.

Ceo tekst: http://www.media1.rs/politika/14845...vanredne_situacije_spreman_da_podnese_ostavku

Пази кад ипак имамо министарство за ванредне ситуације.
А министар то схватио као награду, а не као обавезу...

Lazanski upravo priča na RTS 1, lritikuje kako nemamo helikoptere sa sajlom koja bi sama uvukla spasioca+spašenog, nego lelujaju na vetru.. i lepo reče da je Vlada stavila akcenat na treću misiju vojske (da ide u UN mirovne snage), a potcenila prve dve misije- odbranu zemlju i pomoć civilima u nepogodama."Vojska je kompletno transformisana kako je traženo sa Zapada " reče i tu se podrazumeva da prve dve misije nisu ni bile bitne.

Poslednja izmena:

velja_ilic.jpg

ова лоповска бараба није имала времена од крадуцкања и опијања да ради оно зашта је одређен

Сведоци смо катастрофе која је задесила нашу земљу. Имам скоро 43 године и заиста тешко да могу да се сетим већег срања које смо доживели.
mozda ne mozes ti ali mnogi se secaju veced sranja od ovog a to je zlocin muslimana i hrvata nad srpskim narodom u bivsoj yu. danas mi kolega prica da mu sin svalodnevno pije lekove i cesto ide psihijatru kad je bilo Nato bombardovanje doziveo strah. eto malo dete sta dozivelo a ovi sns i ds suruju sa tim istim zlocincima. najvece zlo srpskom narodu su veleizdajnici sns ds i ostala gamad. seme im se zatrlo

Back