Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Stravicno je sta se desilo nasim gradjanima Obrenovca. Jadni ljudi. Molim vas jos jednom da im uputite svaki moguci vid pomoci. Narocito su kriticni lekovi, ves i hrana za bebe.

Ja se vratih sa nekoliko dana volontiranja na nekoliko mesta.

Skupljali smo pomoc i distribulirali je prvo u Cacak, onda u prihvatilista za Obrenovcane, a onda sam se zadrzao neko vreme i pomogao kolegama koje volontiraju u jednom od prihvatilista za Obrenovcane, koliko je bilo u mojoj moci.

Inace stigao nam je kontigent starih i bolesnih iz Obrenovca u gerontoloski centar u Kg-u. Posle idem da vidim sta se tamo radi.

Када бих вам то написао...не би ми... поверовали...:aha2:...али сазнаћете једног дана, а можда и пре...:per:

Али зато ми верујте да ће ...НОВИ КРЕДИТИ ММФ-а...које ће " наша власт " - УЗЕТИПОТОПИТИ И ПРЕОСТАЛО

Sad je covek reko da nista ne kriju i da odvlace policiju sa tim tvrdnjama,pa nije lud da laze majku mu da kriju leseve ,sta bi sa time sad podstigao ?

Budite realni ,nemojte da dolivate so...nema dokaza za te tvrdnje .
Овде, богами, неки као да би хтели да је што више мртвих...

Sad je covek reko da nista ne kriju i da odvlace policiju sa tim tvrdnjama,pa nije lud da laze majku mu da kriju leseve ,sta bi sa time sad podstigao ?

Budite realni ,nemojte da dolivate so...nema dokaza za te tvrdnje .

ja rekoh da prosto ne mogu da verujem. a sem toga citirao sam danasnju izjavu ministra koja je drugacija od izjave premijera za isti grad. u samo 24h. dalje ja kao i drugi smo culi od ljudi - ocevidaca da se stvarno stanje razlikuje. ono sto ne znamo je za koliko.

Stravicno je sta se desilo nasim gradjanima Obrenovca. Jadni ljudi. Molim vas jos jednom da im uputite svaki moguci vid pomoci. Narocito su kriticni lekovi, ves i hrana za bebe.

Ja se vratih sa nekoliko dana volontiranja na nekoliko mesta.

Skupljali smo pomoc i distribulirali je prvo u Cacak, onda u prihvatilista za Obrenovcane, a onda sam se zadrzao neko vreme i pomogao kolegama koje volontiraju u jednom od prihvatilista za Obrenovcane, koliko je bilo u mojoj moci.

Inace stigao nam je kontigent starih i bolesnih iz Obrenovca u gerontoloski centar u Kg-u. Posle idem da vidim sta se tamo radi.

bravo ,svaka cast i ako sam mnogo daleko mene si postideo

Вода носи оне који који се утопили, верујем да су људи, када су видели да им вода плави станове, излазили и покушавали да се спасу пливањем. Многи од њих ће се наћи ко зна када, а неки никада.
Читао сам о оном лику који је оставио жену и двогодишње дете код таста, као сигурније је, а оно у међувремену тамо надошла вода, попели се сви на кров. И док је таст сишао да узме ћебе, његове жене и детета није било.
Лик данима ради на спашавању, не једе, не спава и нада се да ће зарадити карму, да ће му се жена и дете однекуд појавити.

Очај живи, бем ти овакву земљу и овакве руководиоце.

ponedeljak 19.05.2014 | 18:39
Merkelova uputila telegram saučešća
Izvor: Tanjug

Berlin -- Kancelarka Nemačke Angela Merkel uputila je danas telegram saučešća premijeru Aleksandru Vučiću povodom stradalih u poplavama.

Ona je istovremeno poručila da će Nemačka i EU podržati Srbiju u ovom teškom trenutku.

"Sa velikim zaprepašćenjem pratimo elementarnu nepogodu koja je pogodila Vašu zemlju. Vesti o nastradalima i velikim materijalnim štetama usled katastrofalnih poplava izazivaju tugu i saosećanje", navodi se u telegramu.

"Molim Vas da moje saučešće prenesete i članovima porodica nastradalih. Povređenim licima želim brz oporavak. Nemačka i Evropska unija će Vas podržati u ovim teškim trenucima", navodi se u telegramu kancelarke Merkel, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Telegrame saučešća povodom nastradalih u katastrofalnim poplavama, koje su pogodile Srbiju, uputili su i premijer Turske Redžep Tajip Erdogan, premijer Makedonije Nikola Gruevski, kao i Vlada Bugarske.

Сведоци смо катастрофе која је задесила нашу земљу. Имам скоро 43 године и заиста тешко да могу да се сетим већег срања које смо доживели.

Najveca katastrofa, koja je svekolika konstanta u Srbiji je sto iebeni SDB vlada zemljom od 1945te pa i dan danasnji. Ta katastrofa je samerljiva sa 1000x ovakvih poplava, jer su nas ti ljudi pokrali, ponizili, uveli u torove kao ovce, popisali se na nas, i ismejali nas jos pride! :dash:

Ta katastrofa ce se nastaviti... Jos, i jos, i jos... From Here to Eternity! :whistling:

_nobody_

smisao onoga sto diskutujemo nije u ovome sto si napisala. nema tu nikakvog prizeljkivanja vec opipljivih javnih izjava drzavnih funkcionera. tebi ne smeta sto se izjave ministra i premijera znacajno razlikuju? uz price koje dolaze sa terena? ajde da kazemo da su price sa terena rekla kazala, a zasto se onda izjave funkcionera razlikuju. funkcionera za koje smo inace svesni da lazu nonstop.

Nije da neko želi nego je situacija takva. Nisu ih na vreme upozorili i metar vode je zaticao ljude na spavanju, nepokretne,stare, bolesne. Drugo, masa njih nije htela da se evakuiše. Ako je "samo" tih 12, onda je to velika sreća.
Ako je brojka veća, Vučić i društvo mogu već sada da pakuju kofere.

Vucic, sa ovim retardiranim patetisanjem oko broja mrtvih, se samo jos vise ukopava. On u sred krize lupete i sere po onim uplasenim ljudima koji zovu uplaseni, i jos poistevecuje broj mrtvih sa brojem nadjenih tela. Covek je lud, ali ozbiljno.

I jos je okruzen takojevicima koji nemaju muda da mu lupe samar kada tako krene da histerise.

Ostavlja utisak psihickog bolesnika, sa nekim prvim znacima sizofrenije.

Него људи, где нам је председник републике, јес' да би нам добро дошло његово искуство с лопатом, али нико не очекује да ожуља руке, него да бар прозбори коју у овом тренутку...

Ovaj Gasic nije sposoban da bude i baba- sera, sta ga koji moj vise pustaju na TV u pm...
tako da
zemljace, dal imas nesto drugo na jelovniku osim blacenja i pluvanja partijskih neistomisljenika i prozivanja doticnih
imas dosta postova koji su smisleni i piju vodu , al mnogo vise imas direktivu valjda u glavi ili po partijskom naredjenju da prozivas politicke protivnike u ovoj
jebenoj situaciji....
ja sam ne stranacka spodoba..svakakva sranja sam preziveo ...pravo je cudo sto stojim na nogama, tako da je moja preporuka da se sad spustis loptu i da se ne bavis mlacenjem prazne slame i defetizmom..toga smo se vec nagutali dovoljno preko 2 decenije....
ima u tebi necega humanog samo moras da se izgrbavis da bi to iz sebe iskpao, klasifikovao i projektovao

Vucic, sa ovim retardiranim patetisanjem oko broja mrtvih, se samo jos vise ukopava. On u sred krize lupete i sere po onim uplasenim ljudima koji zovu uplaseni, i jos poistevecuje broj mrtvih sa brojem nadjenih tela. Covek je lud, ali ozbiljno.

Nenad Prokić ( koga inače ne gotivim) je provalio Vučića na keca, odmah posle izbora. Reče: "Ako ga vlast opije, to će biti strašno." Ne da ga je opila nego komirala.

I jos je okruzen takojevicima koji nemaju muda da mu lupe samar kada tako krene da histerise.

Ostavlja utisak psihickog bolesnika, sa nekim prvim znacima sizofrenije.

Његова одбрана се тренутно заснива на томе да нестали нису исто што и мртви. Да је ово нормална држава, већ би постојали спискови са именима оних који се воде као нестали.

Ти кршеви не добаце ни 15км, 40 км је висина за Сухоје.

- - - - - - - - - -

Серре бре, Орбан се окренуо Русима, а њега избацили из Фидеса па сасвим помахнитао.

Za nas je dovoljno da gadjaju i sa 5 km :hahaha:

A Suhoji vidim sve zare i pale po svetu. Nisu ubili coveka 50 godina :hahaha:

- - - - - - - - - -

Phahaha onda nema sta da racuna :D

- - - - - - - - - -

naravno da nije,Srbiji je potrebna sok terapija,nesto sta ce je podici iz letargije.Naravno da poplave ovog obima nije bilo moguce spreciti, ali je redovnim j i ozbiljnim pristupom,radom godinama unazad steta mogla biti daleko manja.Pojedine regione u Srbiji malo malo pa pogodi poplava,zemljotres kao u Kraljevu,...i nikom nista ,niko se nije potresao zbog toga.Ljudi su se uglavnom snalazili bez pomoci drzave i drustva u celini.Krajnje je vreme da narod u Srbiji neodgovorne kazni,nesposobne najuri,krive pozatvara.Posmatraj ovo kao sansu da ljudi konacno otvore oci i zatraze odgovornost nadleznih da se ubuduce ovakve stvari ne bi ponavljale.Kada tako budes razmisljao neces zivotariti kao Haicani,u suprotnom odgovrni ce se opet provuci i gledacemo reprizu za koju godinu deceniju

sok terapija.. pa samo neka vucic pozove nato oma ce da srede :D

tako da
zemljace, dal imas nesto drugo na jelovniku osim blacenja i pluvanja partijskih neistomisljenika i prozivanja doticnih
imas dosta postova koji su smisleni i piju vodu , al mnogo vise imas direktivu valjda u glavi ili po partijskom naredjenju da prozivas politicke protivnike u ovoj
jebenoj situaciji....
ja sam ne stranacka spodoba..svakakva sranja sam preziveo ...pravo je cudo sto stojim na nogama, tako da je moja preporuka da se sad spustis loptu i da se ne bavis mlacenjem prazne slame i defetizmom..toga smo se vec nagutali dovoljno preko 2 decenije....
ima u tebi necega humanog samo moras da se izgrbavis da bi to iz sebe iskpao, klasifikovao i projektovao

Dobro...

Da, na privatnoj svojini i tržišnom formiranju cena je zasnovana cela ekonomija.

Ali SNS evidentno čezne za centralno-planskom privredom, koja postoji u njihovim idealnim društvima SSSR i Severna Koreja.

Ма да, чезне, а овамо продају Телеком и ЕПС.
Они мисле да паралелно организују радне акције и продаје предузећа, оно, ајмо народе да направите ово бесплатно, а ми ћемо после то да продамо...

Back