Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Skini mi se bre s vrata vise, od juce me pratis, lepo sam rekla da kod mene nema nikakvih nasipa ni dakova!

Idi "ganjaj" nekog drugog!

Da, ali mozemo li se uporedjivati sa Nemackom i UK, realno?

Cak i da nisu ovi na vlasti koji su?

- - - - - - - - - -

Naravno, ali u fizickoj snazi nisu, vec u umnoj.

I to sada nije tema.

Ovde pricam o neorganizovanosti i panici koju su izazvali politicari, po tehnologiji, masinama i ostalim stvarima sigurno ne mozemo...

U nemackim medijima na dnevnicima samo sture informacije - na istocnom Balkanu velike poplave, najvise ugrozena Bosna i Srbija, i to je sve, to je bilo juce, a danas ni toliko. O takvim stvarima oni ovde javljaju izlisno, kao o onom zemljotresu u Haitiju, a ovo jeste u rangu sa istim. Sta ovde nije u redu, kad ne zele da pridaju vaznost ovoj katastrofi?:eek:

Ovde pricam o neorganizovanosti i panici koju su izazvali politicari, po tehnologiji, masinama i ostalim stvarima sigurno ne mozemo...

Ne bih rekla da su izazvali paniku politicari, vec da bas sve cine kako bi je umanjili (citam cak ovde da ima vise leseva po Obrenovci nego sto se javlja).

Npr. u Obrenovcu takodje juce ujutru je i sam neki covek na TV tvrdio kako je iznenada narastao nivo vode za sat vremena ili nesto malo vise.

To su stvari koje se ne mogu predvideti ni kontrolisati.

Pai mene ne zanima tvoja SNS propaganda, pa nikom nista. Zaobidji me.

Jedino ti ovde pricas o SNS... Mani nas, nije ovo tema za tvoje sirenje propagande..

- - - - - - - - - -

Ne bih rekla da su izazvali paniku politicari, vec da bas sve cine kako bi je umanjili.

Npr. u Obrenovcu juce ujutru je i sam neki covek tvrdio kako je iznenada narastao nivo vode za sat vremena ili nesto vise.

To su stvari koje se ne mogu predvideti.
:hahaha:
Kakve gluposti pises. Vidi se da si neuki SNS bot.

U nemackim medijima na dnevnicima samo sture informacije - na istocnom Balkanu velike poplave, najvise ugrozena Bosna i Srbija, i to je sve, to je bilo juce, a danas ni toliko. O takvim stvarima oni ovde javljaju izlisno, kao o onom zemljotresu u Haitiju, a ovo jeste u rangu sa istim. Sta ovde nije u redu, kad ne zele da pridaju vaznost ovoj katastrofi?:eek:

Па можда су то и прижељкивали... можда су у оној екипи харповаца који наводе циклоне на одређене територије... сада не знамо зашто то раде, али убрзо ћемо сазнати....... стока хитлеровска......

Skini mi se bre s vrata vise, od juce me pratis, lepo sam rekla da kod mene nema nikakvih nasipa ni dakova!

Idi "ganjaj" nekog drugog!

Da, ali mozemo li se uporedjivati sa Nemackom i UK, realno?

Cak i da nisu ovi na vlasti koji su?

- - - - - - - - - -

Naravno, ali u fizickoj snazi nisu, vec u umnoj.

I to sada nije tema.

Od juče a? Čudno jer sam ti se tak sad obratio na ovom nalogu. Znači ipak spamuješ sa više naloga kao svaki poslušni partijski robot!

Bas sam se pitala kako li javljaju ovo strani mediji, ali mozda po broju zrtava?

Doduse, ni mi ne javljamo vise kad se poplave dogode negde drugde (po Evropi), ako cemo bas. Izuzetak su cikloni po Indijskom, Atlantskom i Tihom okeanu.

Bn1PILQIQAAWsy_.jpg:large

Лапрдања у празно - раније сам на овој теми написао ДА ЋЕ СВИ ЋУТАТИ КАО ПИЧ*Е А КАДА ПРОЦЕНЕ ДА ЈЕ ГЛАВНИ ПРОБЛЕМ ПРОШАО - Е ОНДА ЋЕ ДА СЕ ОГЛАСЕ И ДА СЕ СЛЛИКАЈУ..... говна латинска лукава и подла и покварена.......

Hc je uvek bio na strani Srbije, garantujem da bi nam Austrija najvise pomogla da je on na vlasti

Лапрдања у празно - раније сам на овој теми написао ДА ЋЕ СВИ ЋУТАТИ КАО ПИЧ*Е А КАДА ПРОЦЕНЕ ДА ЈЕ ГЛАВНИ ПРОБЛЕМ ПРОШАО - Е ОНДА ЋЕ ДА СЕ ОГЛАСЕ И ДА СЕ СЛЛИКАЈУ..... говна латинска лукава и подла и покварена.......

Nije laprdanje u prazno. Proveri prve strane ove teme, ovaj covek je medju prvima (cak pre rusa) govorio da Austrija treba pomoci Srbiji od poplava.
Oni se zalazu i za srpsko Kosovo itd.

Stvar je u tome sto moraju da postoje planovi za ovakve i slicne situacije, kod nas toga nikad nije bilo, niko ne misli na sutra

- - - - - - - - - -

Hvala HC Straheu, najvecem prijatelju Srbije medju zapadnim politicarima

http://www.kurir-info.rs/hajnc-kristijan-strahe-eu-i-austrija-hitno-da-pomognu-srbiji-u-borbi-protiv-poplava-clanak-1368367

Tacno, ali to je "minuli rad" vise vlasti unazad.

Sa ovakvim branama tesko da se mogla nadvladati ovakva poplava, no ipak da cujemo reci strucnjaka kad se sve ovo zavrsi.

Naravno , njemu je vazno samo da se slika, umesto da sedi u nekom stabu i da sa strucnim ljudima rukovodi akcijom on je na terenu

Sistem odbrane od plplava, civilna zastita je odlično funkcionisala poslednjih 50 godina, dok nisu došli pametnjakovići.
U Srbiji a i u bilo kojoj normalnoj državi postoji sistem zaštite od elementarnih nepogoda, valjda postoji neki lanac komande, organizacija itd, a ovo što se dešava poslednjih dana deluje kao obična smejurija.

Заиста, колико хеликоптера има ВС? А МУП Србије?

Од 1968. до 1981. године за ЈРВ и ПВО увезена су из СССР-а 93 примерка. Због истека животног века, удеса, ратних губитака, кризе са ремонтом у ВиПВО преостала су само три Ми-8, која су на листи приоритета за ремонт.

У ВиПВО постоје и два примерак Ми-17, изведене варијанте Ми-8, са јачим моторима и новијом авиоником, који су 2006. године преузети од Министарства унутрашњих послова Србије.

Ljudi tek nas ocekuje strahota,kada se voda povuce i kada lesevi zivotinja pocnu zarazu da sire
doziveo sam poplavu, ko nije ne zna kako izgleda kada voda ode,a mulj u kuci ostane po pola metra te kuce ce godinama biti vlazne i neuslovne za zivot,u mojoj kuci na prizemlju nikada vise niko i nikada nije prespavao niti ziveo i posle deset godina osecala se vlaga..

stoka se pokupi,pokopa ili spali.Malter sa zidova obije i pusti da se cigla susi,podovi podignu drvenarija izmenja,za tri meseca omalterises i prekrecis.Kosta ali sta da se radi.
Mozda je ovo test za citavu Srbiju, da se rasani i ujedini

Problem nas Srba je sto se vazda kazemo pa nece ....

Znaci ako nam grad omlati voce , mi necemo sledece godine osigurati voznjak i kupiti protivgradne mreze nego cemo kazati kako eto sleedece godine nece sigurno...

Ista stvar vam je i sa ovim poplavama.

Neko rece da je 1981. bila slicna poplava u Obrenovcu.

I niko nije za tih 30 godina se setio da uredi korita reka Kolubare i Save oko Obrenovca.

A sam grad lezi na smesnih 80 metara nadomorske visine

Drugo svi ocemo da zivimo u ravnici pored reke niko nece vise na brdo, a nas narod je upravo zbog poplava uvek govorio - njiva pod brdo a kuca na brdo.

Sistem odbrane od plplava, civilna zastita je odlično funkcionisala poslednjih 50 godina, dok nisu došli pametnjakovići.
U Srbiji a i u bilo kojoj normalnoj državi postoji sistem zaštite od elementarnih nepogoda, valjda postoji neki lanac komande, organizacija itd, a ovo što se dešava poslednjih dana deluje kao obična smejurija.

Пре нејки дан ја на послу, пада киша, гледам најављују још веће падавине, нешто мислим, надоћи ће реке, што држава не организује јачање насипа, довожење песка, покушавам да нађем негде вести да то и раде, али нико ништа, власти не дају гласа од себе.

Онда одједном, "изненада" кренуше поплаве, а власти ето позивају добровољце, курте, мурте...

Онда схватим да држава и није имала чиме да реагује, све је уништено и распродато, ова гомила дрипаца која се годинама врти по телевизијама су уствари дунстери који су ту само да уживају у привилегијама, а све остало је по систему кад се деси видећемо шта и како, а шта год да се деси, најпрече ће нам бити да се провртимо опет по медијима и прикажемо себе како радимо, трудимо се итд...

Back