Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
MOJA OTADŽBINA

Ne plačem samo s bolom svoga srca
Rad zemlje ove uboge i gole;
Mene sve rane moga roda bole,
I moja duša s njim pati i grca.

Ovdje, u bolu srca istrzana,
Ja nosim kletve svih patnji i muka,
I krv što kapa sa dušmanskih ruka
To je krv moja iz mojijeh rana.

U meni cvile duše miliona -
Moj svaki uzdah, svaka suza bona,
Njihovim bolom vapije i ište.

I svuda gdje je srpska duša koja,
Tamo je meni otadžbina moja,
Moj dom i moje rođeno ognjište

Aleksa Santic

Cene mesa ce pasti jer ce nam uvaljivati lesine podavljenih zivotinja ko prvoklasno meso...

Cene svinjetine ce da skoce, jer ce svinjari iz Macve i Srema da uticu na to. Verovatno ce svinjetina da budu bas, bas skupa sada na leto, jos skuplja nego i inace. A cena tada im je ionako najpaprenija. Sto se tice zita, to onako, ipak su Banati Backa bitniji za to. Maline i takvo neko fancy voce ce verovatno isto da bude skuplje nego inace. Mogli bi da gajimo pirinac, ovakvo vreme je super za to.:mrgreen:

MOJA OTADŽBINA

Ne plačem samo s bolom svoga srca
Rad zemlje ove uboge i gole;
Mene sve rane moga roda bole,
I moja duša s njim pati i grca.

Ovdje, u bolu srca istrzana,
Ja nosim kletve svih patnji i muka,
I krv što kapa sa dušmanskih ruka
To je krv moja iz mojijeh rana.

U meni cvile duše miliona -
Moj svaki uzdah, svaka suza bona,
Njihovim bolom vapije i ište.

I svuda gdje je srpska duša koja,
Tamo je meni otadžbina moja,
Moj dom i moje rođeno ognjište

Aleksa Santic

Sorry, nemam ništa sa simpatizerima SNS a njih je 95%.

Al si nas opravila svaka ti cast...

Pa i jeste nas "opravila". Jer su mnogi postali materijalisti ( i bezboznici) i sekiraju se za nesto unapred kao sto vidimo po komentarima i ovde, sve unapred "znaju", a nisu znali ni za ovu katastrofu da ce da dodje,pa kako znaju sta ce unapred biti i da li ce biti gladni?

Mozda je ovo opomena da se srpski narod obozi i da ne gleda toliko materijalna sredstva, jer se mnogo materijalizma, zla, sodomije i svakojakog nemorala sakupilo, nego pre svega duhovno blago:

25. Zato vam kažem: Ne brinite se dušom svojom, šta ćete jesti, ili šta ćete piti; ni tijelom svojim, u šta ćete se odjenuti. Nije li duša pretežnija od hrane, i tijelo od odijela?

26. Pogledajte na ptice nebeske kako ne siju, niti žanju, ni sabiraju u žitnice; pa Otac vaš nebeski hrani ih. Niste li vi mnogo pretežniji od njih?

27. A ko od vas brinući se može pridodati rastu svome lakat jedan?

28. I za odijelo što se brinete? Pogledajte na krinove u polju kako rastu; ne trude se niti predu.

29. Ali ja vam kažem da se ni Solomon u svoj slavi svojoj ne odjenu kao jedan od njih.

30. Pa kada travu u polju, koja danas jeste a sutra se u peć baca, Bog tako odijeva; a kamoli vas, malovjerni?

(Zač. 19). 31. Ne brinite se, dakle, govoreći: šta ćemo jesti, ili šta ćemo piti, ili čime ćemo se odjenuti?

32. Jer sve ovo neznabošci ištu; a zna i Otac vaš nebeski da vama treba sve ovo.

33. Nego ištite najprije Carstvo Božije i pravdu njegovu, i ovo će vam se sve dodati.

34. Ne brinite se, dakle, za sutra: jer sutra brinuće se za se. Dosta je svakom danu zla svoga.

24. Svaki, dakle, koji sluša ove riječi moje i izvršuje ih, uporediću ga sa čovjekom mudrim koji sazida kuću svoju na kamenu;

25. I udari dažd, i dođoše vode, i dunuše vjetrovi, i navališe na kuću onu, i ne pade; jer bješe utemeljena na kamenu.

26. A svaki koji sluša ove riječi moje i ne izvršuje ih, biće sličan čovjeku ludom koji sazida kuću svoju na pijesku;

27. I udari dažd, i dođoše vode, i dunuše vjetrovi i udariše na kuću onu, i pade, a pad njezin bijaše strašan.

http://www.rastko.rs/bogoslovlje/novi_zavet/jevandjelije_po_mateju.html

Pa i jeste nas "opravila". Jer su mnogi postali materijalisti ( i bezboznici) i sekiraju se za nesto unapred kao sto vidimo po komentarima i ovde, sve unapred "znaju", a nisu znali ni za ovu katastrofu da ce da dodje,pa kako znaju sta ce unapred biti i da li ce biti gladni?

Mozda je ovo opomena da se srpski narod obozi i da ne gleda toliko materijalna sredstva, jer se mnogo materijalizma, zla, sodomije i svakojakog nemorala sakupilo, nego pre svega duhovno blago:

Ovo nam se desava jer Bog kaznjava SPC i njihove debele i alave svestenike :mrgreen:

Ovo nam se desava jer Bog kaznjava SPC i njihove debele i alave svestenike :mrgreen:

I za to, izmedju ostalog.

Evo jedne molitve Nikolaja Zickog sa srpski narod, odavno napisane, a kao da bas danas najvise vazi i gde lepo pise o svemu. Kamo srece da svako bar malo razmisli o recima molitve:

МОЛИТВА СВЕНАРОДНОГ ПОКАЈАЊА
светог Николаја Жичког

Кајемо се прво за себе у свему што згрешисмо и Божју Реч прекршисмо и образ окаљасмо било лагањем или крадењем, било злобом и пакошћу, било развратом или отимањем, било пијанством и ждерањем или варањем и коцкањем, било псовањем и хуљењем светиње или клеветањем и оговарањем ближњих својих, било маловерством или саблажњавањем својих ближњеих! Кајемо се за безбројне грехове своје, знане и незнане, вољне и безвољне, било словом или делом или помишљу, било јавне или тајне, кајемо се и молимо Бога, да нам опрости и да због нас не казни сав народ наш и сву државу нашу. Скрушено се кајемо, опрости нам, Господе!

Потом, кајемо се за све грехе оних духовника и свештеника који у чему год згрешише пред Господом Богом и Светим Савом, било да малаксаше у вери или у страху Божјем; било да небрижљиви бише у делу Господњем или да ослабише у љубави братској. Уколико се они не кају, кајемо се ми за све што је зло пред Богом у срцу, на језику или у владању њиховом. Скрушено се кајемо, опрости им Господе!

Кајемо се за грехе оних наших народних првака и вођа, који заборавише да су Свеци српски основали ову државу и да је ово света земља, и који заборавише да су истакнути за прваке и вође једног светог и мученичког народа, па без страха Божијег и љубави према народу злоупотребљаваше своју власт на народну привремену несрећу а на вечну пропаст и проклетство себе и свога порода. Скрушено се кајемо, опрости им, Господе!

Кајемо се за грехе оних учитеља и књигописаца и књигопреводилаца, који омладини југословенској показаше клизав пут разних белосветских фантазера и фразера, пут безбожан и неморалан, који води народе у крв и злочин и уништење, на радост сатане и његових паклених сила. Скрушено се кајемо, опрости им Господе!

Кајемо се за грехе свих оних српских синова и кћери, који презреше дух и искуство и памет и веру и светињу и поштење и доброту свога народа, и примише туђинску лудост и непоштење и сваку јевтину робу, да тиме замене чисто злато народно, у стотинама ватри опробано. Скрушено се кајемо, опрости им, Господе!

Кајемо се и за све неправде свих неправедних судија и кметова, и порезника и шумара, и закупаца и прекупаца, увозника и извозника! Кајемо се за злобу свих злотвора, за пороке порочних, за страсти страсних, за убиства убица, за насиље насилника, за увреде деце према родитељима; кајемо се за свађе и деобе међу слабијим, и за све немилости имућних наспрам сиромашних, и за све баналности и вулгарности које се могу чути или видети по кафанама, по позориштима и разним игралиштима широм свете земље наше, под чијом се кором скривају села многих милиона војника и Мученика за Крст Часни и Слободу Златну. Скрушено се кајемо, опрости им, Господе!

Кајемо се и за све оне чија је душа подељена и чији је карактер неутврђен, те Свеце славе а Свеце псују, Крсту се клањају а Крст псују, пост држе а пост псују, Богу се мола а Бога руже, Црквом се хвале а у цркву не иду, Српство величају а Србе цепају, државом се поносе а државу штете. Ај, Боже велики, за све њих ми Ти приносимо скрушено и плачно покајање. Ако Ти није довољно покајање наше за браћу нашу, покај и њих, Господе благи. И не допусти, Царе и Творче Неба и земље, да се бич гнева Твога праведнога, којиму све дане бијеш охоле и безбожне, спусти на народ слуге Твога светога Саве и мученика твога кнеза Лазара. Слава Ти, Боже наш, слава Ти Творче и Спаситељу наш на век века. Амин.

Sta mislis koliko ce mrtvih da bude, a koliko medju njima sirotinje a koliko popova ?

Nije smesno.

Pa ne mogu to ovako odokativno da pricam. Mogu samo da kazem za koliki broj popova se nadam da ce da ih odnese poplava, ali onda ce da me banuju. U stvari, ionako ce da me banuju jer sam psovao, tako da cu da napisem- nadam se 100 popova minimum.

Ako nije smesno, onda bolje da se roknemo, jer je smeh najnormalnija stvar svuda i u svim situacijama.

Inace, prirodne nepogode su cesta pojava u svetu, nepogode sa hiljadu puta vise mrtvih. I ovako retardirana reakcija na iste postoji samo u istocnoj Evropi verovatno. Ja ne verujem cak ni da su oni na Haitiju toliko patetisali kao vi ovde. Te pateticne reakcije na ozbiljne zivotne situacije su toliko retardirana stvar, da mi je smesno da ja matorim ljudima po forumu objasnjavam koliko je to retardirana stvar.

...meni same suze idu kad vidim kako sirotinja ostaje bez icega, oni nisu u drzavnim kancelarijama pa da ocekuju platu svakog meseca
ostadose bez ono malo stoke i imanja od cega su prezivljavali...
...kad je ovakva situacija u Drzavi treba zaboraviti na strancarenje, nacionalnu pripadnost itd...bar nekoliko dana ,dok svi ne budu na sigurnom i prodje opasnost od poplava...posle ce biti vremena za cinizam i ironije...
( u ovakvim situacijama bi lopovima i profiterima na nesreci naroda tetovirao znak dolara na celu , da ga nose dok su zivi )

Ministar pravde zajedno sa 400 zatvorenika brani bedem!
Nikola Selaković, zajedno sa direktorom Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milanom Stevovićem, i više od 500 pripadnika Uprave i zatvorenika angažovao se na punjenju džakova za bedeme. Iz požarevačkog zatvora Zabela stiglo je 250 dobrovoljaca

:hahaha1:

Inace, prirodne nepogode su cesta pojava u svetu, nepogode sa hiljadu puta vise mrtvih. I ovako retardirana reakcija na iste postoji samo u istocnoj Evropi verovatno. Ja ne verujem cak ni da su oni na Haitiju toliko patetisali kao vi ovde. Te pateticne reakcije na ozbiljne zivotne situacije su toliko retardirana stvar, da mi je smesno da ja matorim ljudima po forumu objasnjavam koliko je to retardirana stvar.

Nisam primetio toliko patetike na forumu, al kod Vučića to svakako postoji. Toliko teatralnosti, patetike i glume sabrano u jednom čoveku. On je definitivno promašio profesiju, trebao je u glumce al ipak je politika isplativija pa čovek otisao tamo gde se isplati glumiti, lagati, patetisati.

Back