Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mene vise brine sta ce biti posle.

Bolestine jer ce se kasniti sa uklanjanjem leseva zivotinja, poskupljenje hrane jer su njive unistene, sveopsti ekonomski kolaps zbog unistene imovine vredne milione eura...
Biće katastrofa. Eto to će biti.

Ljudi će biti smeštani u privremene smeštaje, gradnja novih domova biće jaako spora i trajati verovatno cele godine, a mnogi ljudi po selima u Zapadnoj Srbiji će verovatno i ostati zauvek bez krova nad glavom. Ionako vlast briga za njih, a oni ne mogu da se probiju do medija, tako da za to niko neće ni saznati.

Bolesti će krenuti od leta, ali će sve to biti prepumpano, a onda eto novih panika i ubrizgavanja penicilina u venu od strane ministra Zdravlja, ili pak ovog puta Svesrpskog Sina i Spasitelja Vučića, ipak mi samo u njega imamo poverenja, jer samo on brine o našim životima.

A ekonomija, ne smem ni da zamislim... deliće se hrana u redovima, nacionalne kuhinje radiće više nego ikad. Tako da će ono svrstavanje BBC-a Srbije u Afriku biti dobro predskazanje...

Ako je predskazanje?!

A mozda i sledece
A možda do sledećih redovnih izbora.

Biće katastrofa. Eto to će biti.

Ljudi će biti smeštani u privremene smeštaje, gradnja novih domova biće jaako spora i trajati verovatno cele godine, a mnogi ljudi po selima u Zapadnoj Srbiji će verovatno i ostati zauvek bez krova nad glavom. Ionako vlast briga za njih, a oni ne mogu da se probiju do medija, tako da za to niko neće ni saznati.

Bolesti će krenuti od leta, ali će sve to biti prepumpano, a onda eto novih panika i ubrizgavanja penicilina u venu od strane ministra Zdravlja, ili pak ovog puta Svesrpskog Sina i Spasitelja Vučića, ipak mi samo u njega imamo poverenja, jer samo on brine o našim životima.

A ekonomija, ne smem ni da zamislim... deliće se hrana u redovima, nacionalne kuhinje radiće više nego ikad. Tako da će ono svrstavanje BBC-a Srbije u Afriku biti dobro predskazanje...

Ako je predskazanje?!

A možda do sledećih redovnih izbora.

ja samo znam da prekoputa mene grade kuce od 2010 za ljude kojima su kuce na klizistima a zavrsetak radova na tabli ispred ponosno stoji "Oktobar 2011".

Tako ce da bude i sad.

Dunav u proseku narastao 30cm, ne znam koliko ce i on da pogura Savu.
Sava u Sapcu u utorak dostize 680cm, a S. Mitrovica u ponedeljak 845cm. Vanredna odbrana u Sapcu krece od 500cm, ne znam koliko mogu podneti jos?

Може се стићи одбранити ако буде организације, сигурно ће бити мања Сава јер ће је пустити на њиве.

baš sam juče kad sam krenula na poso obratila pažnju na slivnike na ulicama a o tome sam i pisala ovde na temi. cigani kradu rešetke, braća im cigani iz gradske čistoće đubre ne skupljaju lopatama pa u kantu nego metlom guraju unutra, pola slivnika u gradu je zatrpano đubretom.

Ovo stanje je dokaz da bolje da ostave skroz otvoren saht, nego da ga zatrpaju djubretom. Manja je steta.

Dunav u proseku narastao 30cm, ne znam koliko ce i on da pogura Savu.
Sava u Sapcu u utorak dostize 680cm, a S. Mitrovica u ponedeljak 845cm. Vanredna odbrana u Sapcu krece od 500cm, ne znam koliko mogu podneti jos?
Daće Bog da makar dotad otopli i ogreje Sunce, a po svim prilikama hoće. Ako nakon toga padne ijedna kiša, Šabac i Sremska Mitrovica proćiće kao Obrenovac, ne daj Bože.

Само Пинк даје нешто.
Šta daje? ˘Tišina! Nemoj da sam čuo nijednu reč više.˘, evo čujem već treći-četvrti put večeras.

Još jedan dokaz svrhe današnjeg prenosa.

Nek nam je Bog u pomoći sa ovakvima. Ako od njih trebamo da čekamo spas...

ja samo znam da prekoputa mene grade kuce od 2010 za ljude kojima su kuce na klizistima a zavrsetak radova na tabli ispred ponosno stoji "Oktobar 2011".

Tako ce da bude i sad.
Mnoge kuće ni ljudima u zemljotresu 2010. u Kraljevu još nisu sagrađene. Razmere ove katastrofe su mnogo veće, u smislu izgubljene imovine, poljoprivrednih dobara...

Odgovor ti se sam nameće šta sledi.

Ради боље представе, исто место пре око годину дана у СМ:

983668_10203940346213383_3181811514364058571_n.jpg

(фото мој)

И јуче:

sremska-mitorvica-foto-facebook-1400261309-497937.jpg

(Foto: Facebook/Nena Simov)

u, pa samo put deli od kuća , jel tako ?

Back