Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni je samo zanimljivo kako se katastrofi u Svilajncu u medijima daje 1% paznje iako su tamo ljudi poplavljeni isto koliko i u Obrenovcu. cuo sam se sa prijateljicom sinoc, kaze da im je voda probila u kucu oko 3 ujutu, jedva su se sa bebom izvukli izk uce i bukvalno otplivali do zgrade preko puta. nemaju ni struju ni vodu.

Pa zato što su Obrenovac i Šabac strateški važna mesta, Svilajnac nije. Tužno, ali je tako.

Meni je samo zanimljivo kako se katastrofi u Svilajncu u medijima daje 1% paznje iako su tamo ljudi poplavljeni isto koliko i u Obrenovcu. cuo sam se sa prijateljicom sinoc, kaze da im je voda probila u kucu oko 3 ujutu, jedva su se sa bebom izvukli izk uce i bukvalno otplivali do zgrade preko puta. nemaju ni struju ni vodu.

pa od odbrenovca i njima zavisi struja.
ako ode obrenovac, ode sve u qjac

Istina. Ljudi su posli bez opreme iako je receno da istu nece dobiti osim dzakova i lopata. Na kraju nemaju ni to.
Normalno da nemaju, očekivali su da im ovi udele kada dođu i da im je organizovano apsolutne sve, a da fale samo oni kao ljudstvo. Pa zar po autobusima da vuku džakove i lopate?

Apsolutni kretenizam onih koji nas vode. Jednostavno je, vidis. Hajd` sad, laku noc.

Plasim se ujutru da ukljucim tv.
Ko je sada Vama gradonačelnik tamo?

Ja zaista ne znam šta da ti kažem, voleo bih da se ujutru probudim i shvatim da je sve ovo samo san. Pored svih strahota koje su nas trebale snaći tek nakon dolaska ove bagre, pre svih nas je snašlo ovo...

Što im bar nisu rekli da ponesu lopate, svako valjda ima jednu u kući za čišćenje snega. Ni toga se nisu setili.
Pa da su mogli, čitaj, smeli danas doći do reči od Vučića, možda bi i rekli... A on zaboravio, jadan čovek, jesi videla, od tolike brige za narod ga zamalo šlog strefi?

Poslednja izmena od moderatora:
Again, ako SNS želi da ukine privatno vlasništvo, sigurna sam da bi mnogo ljudi bilo zainteresovano da se useli u stan Radomira Nikolića na Dedinju.

Ne ukida niko privatno vlasništvo, već u stanju u kome bi trebalo uvesti ratne mere, već večeras, mole ljude da ustupe svoje čamce za spasavanje nekih drugih ljudi. Bukvalno su ih molili, pa kad se nisu odazvali, oni su lepo uzeli sami i kad završe posao, vratiće im. Ende i potpuno prihvatljivo sa mog stanovišta.

Тако је свукуда.
Радио аматери само јављају локације људи. Овде 10 овде 20, овде беба овде, три, четири...
Најгоре тек долази, дај Боже да буде што мање жртава.

Obrenovac ima TENT, a on je ipak najbitnija stvar za struju u Srbiji. I za bolesti i rakove, ali to je druga prica, bitno da nemamo nukleranu elektranu da nam se ljudi plase od radioaktivnog otpada.

Ne ukida niko privatno vlasništvo, već u stanju u kome bi trebalo uvesti ratne mere, već večeras, mole ljude da ustupe svoje čamce za spasavanje nekih drugih ljudi. Bukvalno su ih molili, pa kad se nisu odazvali, oni su lepo uzeli sami i kad završe posao, vratiće im. Ende i potpuno prihvatljivo sa mog stanovišta.

Varndedno stanje, mobilizacija, preki sud za profitere. Ende.

Gašić nije spavao tri noći. A, je l' istina da je on keramičar po struci?
Ma siguran sam da nije, evo nemaš pojma koliko mi ga je žao. Ne znam, znam samo to da je bio ćata u vojsci a sada je ministar. Posle Tome Menadžera, mislio sam da ne može gore, ali SNS je uvek tu da me iznova iznenadi...

Nosi hranu i vodu ugrozenima, on licno!!!
A jel stane u te žuljevite ruke i poneko dete?

1.30 - Око 200 припадника полиције и више хиљада грађана који су из Београда дошли у Шабац, заједно са локалним становништвом поставља џакове са песком дуж обале Саве, бранећи град од изливања реке, јавља Танјуг.

1.10 - Посланик СНС-а Зоран Бабић нови је шеф Штаба за ванредне ситуације Шапца, преноси Танјуг. Штаб у Шапцу је распуштен због, како је речено, несавесног рада.

23.50 - Министар правде Никола Селаковић и преко 400 запослених и осуђеника из Забеле, КПЗ Ниш и ВПД Крушевац стигли у Шабац како би радили на пуњењу џакова за бедеме.

RTS

Varndedno stanje, mobilizacija, preki sud za profitere. Ende.

To. Nema drugog načina. Čim ovo prođe, biće zaboravljene i žrtve i šteta i krivica i sve ostalo, a o tome kako da se sanira šteta, ne smem ni da mislim. Ovako lepo, mobilišeš sve od 18 do 55 godina, daš im raspored i dok se sve ne dovede u red, nema raspuštanja, niti odlaska kući. To bih ja uradila, časna reč.

Back