Ponoš: Spremni da reagujemo

За напад на Србију треба некакво одобрење, макар НАТО држава. Оне треба да се састану. За пар дана.
:)

Већина ни незна шта се дешава доле. Сада је 3 ујутро и сви спавају...

А НАТО веверице исто спавају, немају своје људе у Србији, Србија мобилизује 250.000 људи за једно вече и за пар сати борбено готови и на положајима, као кад помериш оно чудо да брже пролази време пошто си издао наређења у некој компјутерској стратегији.

jel si duvao nesto?pa pavkovic je javio milosevicu vojska moze jos a ovaj njemu ne moze narod,jos se jedan americki general kajao sto nisu prve noci bombardovanja srusili sve mostove u beogradu i pogodili sve drzavne zgrade

Лепо си ово приметио!
Само сада би било овако.

НАТО команда јавља КФОР-у да ће НАТо да издржи, а командант КФОРА да НАТО може, али КФОР не може, жао ми је морам да се предам.

Но, имајући све ово у виду то јест немогућност одбране КФОР-а, постављам питање,

Ако Српска војска крене да млати Албанце, хоће ли се КФОР умешати и извршити колективно самоубиство?

Не знам, ја сам у другој половини двадесетих и нисам баш једва пунолетан, али немам још ни засновану породицу, нити ми је "стојко пун секса", већ сам у дилемама око организације сопственог живота, посла, везе, места становања и других планирања, тако да ми се ове приче никако у то не уклапају. Тим пре што заиста, али заиста, немам поверења у "ове наше".

Наша војска и полиција су контролисали КиМ 100% пре 8 година, обавили су свој део посла, изгубили одређен број људи, одређен број завршио са белим штапом или у инвалидским колицима, и повукли се сви до једног као да рата није ни било, још све заповеднике депортовали у иностранство да им суде што су уопште радили свој посао. А какве су сада околности? Шиптари направили војску, наша војска ослабила, потресана аферама и тоталним губитком угледа, НАТО се укопао у базама, а државни политички врх је на власти управо захваљујући подршци тих истих земаља које се залажу за независност Косова. И за који к... сад да ме неко цима да пешачим под пуном опремом, једем из порције по цичи зими, радим редарства или копам ровове по залеђеној земљи, или шта се већ ради на војним вежбама...

Па онда ништа, да их лепо пустимо до Београда па ти планирај породицу, шта да ти кажем кад смо у говњивој ситуацији. Немој да заборавиш да не тражимо ми рат него они. Можемо да им дамо Косово онда ће они да траже прокупље и тако у неодглед. како год да се окренемо дупе нам је позади.

Иначе старо добро правило да се пред припреме за рат или у сврху показне вежбе застрашивања ШББКББ (шта би било, кад би било) још увек одржавају маневри није изашло из употребе. Гле случаја баш је тај мусави НАТО случајно (гле у Книну и Бенковцу) имао највеће војне маневре у Европи у протеклих пар година са темом?
А тзв. Војска на Србија (пошто је у данашњој Србијици бласфемија користити придев српски) је имала маневре у???

Људи све то стоји али не одлучујемо ми. На пример, застој у саобраћају и из аута испред тебе изађе лик и запали шамарчину твојој кеви или жени, свеједно, шта онда?

Рецимо да сам сувозач, рецимо да је запалио и мени и њој па мој могу и да прогутам јер сам као возач и крив али шта да радим са њеним шамаром, и уосталом какве везе има ко је где кад нико нема право да шамара како хоће или можда има?

Рецимо да сам сувозач, рецимо да је запалио и мени и њој па мој могу и да прогутам јер сам као возач и крив али шта да радим са њеним шамаром, и уосталом какве везе има ко је где кад нико нема право да шамара како хоће или можда има?

pa brate razbi lika do bola ako ti pegla zenu sto mu je udarila auto.e sad ako je jaci od tebe sta,prangija?

''Спремни смо да ратујемо''
Не иде то баш тако лако. У рат се не креће ''крмељивим очима'', без добро ''обезбеђених леђа'' и ''припремљеног терена''.

Сетимо се Балканских ратова. Пре њих морала се ојачати војска,држава, економија спољнополитички положај, деловати на културном и политичком плану преко конзула у Приштини и Битољу,школских, културних, верских установа, организовати четничке групације, које ће представљати један од видова политичког деловања кад закаже дипломатија у ''белим рукавицама''.
И за све то време имати бар једног савезника у великим силама и створити савезе и сачекати повољне геополитичке околности да би се на крају регуларна послала војска на терен.

За све је то потребно време, мудрост, идеја визија.... и тада има смисла ратовати.
У супротном рат (а рат треба бити наставак политичке борбе недипломатским средствима) представља гурање државе и народа у пропаст.
Сетимо се Сливнице, колику је моралну, политичку штату нанела Србији.А она се не би могла поредити са овим. Политичка елита која гура народ у такву пропаст мора бити свесна своје одговорности, а то се не мора завршити само политичком и кривичном одговорношћу него могу и главе да лете.:evil:
А и ова наша ма колико лоша била не верујем да је склона баш толиком идиотизму.

dobro i sta da se radi?koliko imamo vojske,tenkova,hoces da kazes ajde malo da zaratimo kao milosevic 99,koji se valjda,tripovao da ce rusi dati oruzje a nato odustati od svega a pijanom jeljcinu dali milijarde,ne razumem?odnosno ovde nema tripovanja nego kao mi smo pokusali da sprecimo malo zaratili ali unapred smo znali da od pobede nema nista...

dobro i sta da se radi?koliko imamo vojske,tenkova,hoces da kazes ajde malo da zaratimo kao milosevic 99,koji se valjda,tripovao da ce rusi dati oruzje a nato odustati od svega a pijanom jeljcinu dali milijarde,ne razumem?odnosno ovde nema tripovanja nego kao mi smo pokusali da sprecimo malo zaratili ali unapred smo znali da od pobede nema nista...

Па да се бранимо свим средствима како знамо и умемо а да рат оставимо као задњу опцију.
Нико нормалан не жели рат али не можеш ништа друго да урадиш кад те неко нападне.

И да само потврдим моје становиште.

Наиме ја нисам рекао да је у овој мојој причи сукоб НАТО-Србија, то сте касније ви сами претпоставили.
Хтео сам да видим како ћете да реагујете.
Моја замисао је била сукоб НАТО-Албанци.

Дакле сви сте кренули од погрешне претпоставке.
Још нешто шта потврђује моју тврдњу је да УСА и сви други причајуи а ће све да ураде "Само да не дође до насиља" "Косово треба да буде независно иначе би дошло до насиља" и слично.

Дакле КФОР и НАТО су савршено свесни своје импотенције. Господо они се налазе у окружењу Албанаца тамо...

ДАкле све што треба да урадимо је да будемо већи скотови од Албанаца..
:)

Kosmet je Srbija i ja ne vidim zasto bi Srbija trebala bilo sta da izjavljuje ili preduzima po tom pitanju. Svi ovi pregovori i ostale glupostu su smesne, mogli su samo da im predaju dokument koji predstavlja ponudjenu autonomiju po najvisim svetskim standardima i reci "to je to gospodo, a vi kako hocete...dovidjenja". Na siptarima i njihovim saveznicima je da otmu teritoriju, prvano ne mogu to vec znamo, a na silu ako su planirali, neka je primene, oni su prvi na potezu. Posle toga je lako sagledati sve opcije i uraditi onako kako nam odgovara, a sve do tada, neka pricaju sta god hoce, dok ne urade nesto konkretno, na to se ne treba obazirati.

Mene interesuje koji bi vojnik u slučaju "reagovanja na razne načine" imao poverenja u vođu koji je završio USA tj. NATO vojne škole ? Kako je on zaslužio da vodi srpsko meso u eventualnom ratu ?

Ponoš je čovek koga je doveo Tadić. Isti onaj koji nam je "reformisao" vojsku. I to u periodu kad NATO i USA vršljaju po našoj (suverenoj ?) zemlji, postavljajući svoje ljude i forsirajući političke partije koje oni žele.

Naš problem nisu šiptari nego NATO. Zar će se iskreno voditi borba protiv ruke koja hrani (znate-već-koga) ?
Raspitaje se kolega Laci gde je vojvoda Misic zavrsavao vojne skole ;-)

нема везе где је учио важно је да осећа љубав према земљи и свом народу, па и Павле Јуришић је дошао чак из Пруске јер је осећао да је дужан своме народу. Сада и нама треба неко ко ће рећи НЕ НАТО-у , НЕ великој Албанији, па онда мало припретити иако нема чиме, али само да покаже пркос и да се не мири са оним што му се намеће, а ако му се пак и наметне да каже да ће учинити све да то отклони, а не овако ма ми ћемо то само овако икако нећемо урадити ово или оно

Па онда ништа, да их лепо пустимо до Београда па ти планирај породицу, шта да ти кажем кад смо у говњивој ситуацији. Немој да заборавиш да не тражимо ми рат него они. Можемо да им дамо Косово онда ће они да траже прокупље и тако у неодглед. како год да се окренемо дупе нам је позади.

Шиптари крећу на Београд? Ајде! :shock:

Ово си написао као да ратови тек треба да се догоде, и да им је исход неизвестан. А уствари, ратови су се већ завршили, а евентуални исход неких будућих је већ унапред познат - пораз.

Raspitaje se kolega Laci gde je vojvoda Misic zavrsavao vojne skole ;-)

Ja ne izražavam sumnju u znanje vojne taktike nego lojalnost zemlji kojoj služi - obzirom na to ko ga je doveo i postavio.

tadic i ponosh, a tako indirektno i sama reforma vojske, je tu po volji naroda.
niko nije uzurpator,
bili programi,bile biografije, bili izbori, sve slobodno i poshteno
a vi mozete roniti nad tim svoje radikalne suze
i sanjati zapadne neprijatelje

Pa i Velja je slobodno, pošteno s biografijom došao tamo gde je došao. I Davinić takođe. I mnogi drugi. Demokratski. Sada suze rone i neki drugi osim radikala. A u ovoj stvari su ulozi ljudski životi al bukvalno.
Tvoja opredeljenja su mi sasvim jasna, i politička i vizuelna (prema Ciganima) pa upravo zato me tvoj odgovor nije uspokojio.

shto se tiche rata, i lozenja......da, rat nam je definitivno dosta toga doneo, a sigurno ce tek :roll:
normalna osoba pred akciju iskalkulishe racionalno koristi i gubitke, pa razmisli
samo, nemaju svi podjednake sposobnosti izgleda :roll:

Tako je. I onda i šipci i NATO dođu do Beograda a mi mašemo zastavicama i prosipamo cveće. Kao u Zagrebu ... Znači, zavisi ko "pred akciju iskalkulishe racionalno koristi i gubitke, pa razmisli" - takve i reakcije.

... А уствари, ратови су се већ завршили, а евентуални исход неких будућих је већ унапред познат - пораз.

Ja razumem depresivnost usled ishoda ratova protekle 1,5 decenije, ali tvrdnja da ih više neće biti, makar skoro, na prostoru Srbije ?
Realno jeste da nam je sposobnost jako umanjena (ne slučajno) i da eventualni ishod bude katastrofalan. I to nije od realne pretnje šiptara, nego od mešanja globalnog siledžije. Taj siledžija vrlo lako može da inscenira splet događaja u kome nas može uvući u vojno angažovanje (ne verejuš u to ?). Koliko znam tako je Sadamu dato na znanje da može da spopadne Qvajt, a onda reakcija ... Bio je prevaren upravo od Amerikanaca.

Ovde se radi o klasicnoj prici o sedam prutova...da li cemo dozvoliti da nam svima dodju do kucnog praga kao sto su odavno na kucnim pragovima Srba sa Kosova i da nas jednog po jednog izbacuju iz istih ili cemo odluciti gde je granica interesa Srbije koju ne mozemo da damo...
To sto bi neko isao u eventualni rat a neko ne, pokazuje samo da je za sada onih sedam prutova podeljeno na dva dela koja je mnogo lakse prelomiti nego da su zajedno.

Back