Ponoš: Spremni da reagujemo

zovem nato da blokira akcije artiljerije i oklopnih jedinica, trazim pomoc aviona i helikoptera za blisku podrsku, A10 i AH-64....oslobadjam puteve, pravim mostobran i izvlacim se....o civilima ne razmiljam (ko je ikad o njima razmislao u ratnoj zoni).....

Значи напушташ Косово као и Етиопију у скорој прошлости, па то и јест циљ те блокаде. Значи да је добар предлог.

Kosmet je Srbija i ja ne vidim zasto bi Srbija trebala bilo sta da izjavljuje ili preduzima po tom pitanju. Svi ovi pregovori i ostale glupostu su smesne, mogli su samo da im predaju dokument koji predstavlja ponudjenu autonomiju po najvisim svetskim standardima i reci "to je to gospodo, a vi kako hocete...dovidjenja". Na siptarima i njihovim saveznicima je da otmu teritoriju, prvano ne mogu to vec znamo, a na silu ako su planirali, neka je primene, oni su prvi na potezu. Posle toga je lako sagledati sve opcije i uraditi onako kako nam odgovara, a sve do tada, neka pricaju sta god hoce, dok ne urade nesto konkretno, na to se ne treba obazirati.

Тачно тако, и нека се сете Вијетнама а и у новије време Афганистана и Ирака, а у прошлости и Аустроугарског и Турског царства, и Цара Лазара, јер ако се Срби определе за небеско царство, џабе им Нато и Америка.

Levčanin: "Došao sam da ga nerazumnog urazumim, da sklanja vojsku sa Kosova, da beži. Da se ne tuče, već da pregovara".

Car Lazar: "Prvo, Levčanine, o glavi možda i može da se pregovara, ali o obrazu, ko ima obraza, ne može. Znam ja zašto ti nećeš u bitku, ti misliš daleko je Levač od Kosova, a Kosovo će ti sutra stići u Levač".

Levčanin: "I jači od tebe su priznali tursku vlast".

Car Lazar: "Kažeš jači, a šta su oni uradili sa tom jačinom, jesu li oni vratili Altomanovićeve zemlje ili ja? Ko je od poražene i raskomadane Srbije stvorio Kneževinu, koja bi, ako Bog da, uz Božiju pomoć i našu slogu i snagu jednom opet mogla postati carstvo. I ko je sabirao: Marko, Konstantin, ili Lazar".

Tamnavac: "Marko i Konstantin su izbegli prolivanje krvi, sačuvali su zemlju, sačuvali narod".

Car Lazar: Sačuvali su oni, Tamnavče, svoje krune, bolje da kažem - misle da su sačuvali".

Tamnavac: "Dok tvoji seljaci, Lazare, zajedno s' tobom budu ostavljali kosti po Kosovu, njihovi će mirno da žanju pšenicu".

Car Lazar: "Žanju da mogu Turcima da plate harač. Mirno žanju da bi mogli mirno da gladuju. Od takvog se mira moramo braniti. I jos nešto, nemojte vi da mi pričate o seljacima, nije vama ni do seljaka, ni do Srbije. Vama je svejedno da li će vam Levač, Vraniševo, ili Tamnava, ili Mačva, osvanuti sutra u Ugarskoj ili Turskoj. Vama je važno da vam je kruna na glavi, zlato u kesi, a sukno u sanducima... Nije pitanje hoćemo li ili nećemo da se borimo, nego hoćemo li, ili nećemo da postojimo. A dolaziti Muratu pod čador, usput se klanjati njegovim konjušarima, berberima, kuvarima i konjskim repovima, a samom Muratu ljubiti skut i čizmu, da li to za tebe znači postojati? "

Tamnavac: "Kneže, prevelika je turska sila uvek bila".

Car Lazar: "Prevelik je Tamnavče bojim se tvoj strah. Jeli se sve ovo gradilo i stvaralo zato da ga naš strah razgrađuje i rastvara. Ako na tursku silu danas ne poletimo kao sokolovi, sutra će nam kneževsku trpezu preletati kokoške, kokodačući".

-----------------

zamenite imena tamnavca i levcanina imenima tadica i ponosa, zamenite ime turske imenom amerike i sve ce biti isto kao nekad. istorija se po ko zna koji put ponavlja.

jeli, da te ja pitam, na proslo pitanje mi nisi dao odgovor iako sam ga 10 puta javno trazio...

a koga da zamenimo za kneza Lazara?

Значи напушташ Косово као и Етиопију у скорој прошлости, па то и јест циљ те блокаде. Значи да је добар предлог.

А јуче му је на ТВ био филм "Мост предалеко" када су тако Енглези и Амери избацили командосе у немачку позадину и требали да држе мостове док не дођу савезнички тенкови. Тенкови су били заустављени, командоси заробљени:)
"Операција Маркетгарден" :)

Штета, нио био би бољи војсковођа да је гледао филм:)

Авиони су полетели и упркос тврдњи да су линије додира преблизу, напали непријатељске положаје.
услед близине додира већина њихових убојних средстава пала је на ваше положаје и имала разорније дејство од непријатељске артиљерије.
Напад није успео да неутралише непријатеља и артиљерија и даље туче.

Курири вам јављају о огромном броју погинулих цивила, али и ваших војника из ваше базе. за друге незнате јер немате везу.
Јављају вам да не знају где ће да сместе рањене и сахране мртве.
Од б/т средстава остало вам је само лако наоружање.......itd.

Posto vidim da se razumes, hajde da vidimo:

1.Kako stvoriti u naroidu klimu za moblizaciju 250.000 ljudi.
2.Kako prikriti opstu moblizaciju, jer ona to jeste, od neprijatelja?
3.Gde smestiti moblisane ljude, i kako ih transportovati na polazne polozaje , a da to bude sakriveno od neprijatelja?
4.Sta raditi sa masom od 250.000 ljudi, u koja transportna sredstva ih staviti, i u koja oklopna borbena vozila za prevoz pesadije, i koje borbene tenkove?
5.Kako spreciti hitne vazdusne udare NATO na polazne polozaje nasih jedinica?
6.Kako spreciti i sta raditi u slucaju masovnih vazdusnih udara po vojnim ciljevima, jedniciama, sredstvima komunikacije?
7.Kako spreciti akciju masovnih vazdusnih udara po civilnim ciljevima: putevima, aerodromima, mostovima?
8.U slucaju kopnene intervencije NATO snaga, kako nadoknaditi nedostatak dubine teritorije koji je neophodan za izvodjenje manevara i pregrupisavanje, a prisutan zbog Kosova koje je postalo samo po sebi ''tactical theatre'' i na kome se vec vode krvave borbe, dakle, nemoguce ga je upotrebiti kao teritoriju za podrsku borbenim dejstvima u ostalim delovima SRbije?
9.Da li je VS sposobna da odgovori na tri pravca dejstava , a preko kojih su NATO snage izvrsile kopnenu invaziju?
10.Kako neutralisati potpunu premoc u vazduhu koju ima NATO?

На исти начин како то раде силеџије са запада. Надам се да није потребно објашњавати.

Све се догађа у складу са редовним активностима војске, као ови позиви који се деле ових дана.

3.Gde smestiti moblisane ljude, i kako ih transportovati na polazne polozaje , a da to bude sakriveno od neprijatelja?

То смо научили 1999.

4.Sta raditi sa masom od 250.000 ljudi, u koja transportna sredstva ih staviti, i u koja oklopna borbena vozila za prevoz pesadije, i koje borbene tenkove?

То НАТО неможе да уради преко ноћи. Планови за 1999. годину су почели 1992. године, а организовање и распоред снага је почео почетком 1998. године. Нема ништа од НАТО удара на Србију.

6.Kako spreciti i sta raditi u slucaju masovnih vazdusnih udara po vojnim ciljevima, jedniciama, sredstvima komunikacije?

Ово није 1999. година... Ипак, такав сценарио је лако спречити. Русија је управо избацила из употребе системе С-300ПМУ2 који су били задужени за одбрану Москве, заменишви их са С-400. Само треба наручити. Неће НАТО тамо где му прете велики губитци. Зато НАТО никада неће са нама ратовати на копну, јер би њихови губитци били огромни.

7.Kako spreciti akciju masovnih vazdusnih udara po civilnim ciljevima: putevima, aerodromima, mostovima?

Види 6.

8.U slucaju kopnene intervencije NATO snaga, kako nadoknaditi nedostatak dubine teritorije koji je neophodan za izvodjenje manevara i pregrupisavanje, a prisutan zbog Kosova koje je postalo samo po sebi ''tactical theatre'' i na kome se vec vode krvave borbe, dakle, nemoguce ga je upotrebiti kao teritoriju za podrsku borbenim dejstvima u ostalim delovima SRbije?
9.Da li je VS sposobna da odgovori na tri pravca dejstava , a preko kojih su NATO snage izvrsile kopnenu invaziju?

Види 6.

Онима који овде помињу атомску... Да ли је вама јасно шта то значи? Употребити атомску у срцу Европе? То је изазивање нуклеарног "оверкил"-а.

Друго, данас имамо јак став Русије око Косова. Путинове поруке НАТО-у задњих месеци и дана су биле више него јасне. Руске нуклеарне ракете поново циљају на западне центре моћи. Руски атомски бомбардери су 24 часа у ваздуху. Борбени бродови (Носач авиона, ракетне крстарице, подморнице...) северне и црноморске флоте долазе у Средоземље. Русија је препознала план запада, који више не крије своје намере (ракетна база у Пољској и Чешкој, порука да Русија нема право на природна богатства која се налазе на територији Русије итд.).

Posto vidim da se razumes, hajde da vidimo:

Као Египћани 1972, константним мобилизацијама

Види под 1. Константним мобилизацијама и честим војним вежбама. у једном тренутку топови ће користити бојеву муницију.

Види под 1.

не стављаш 250,000 у тенкове!

Минирањем БТ, Филип мориса, УС Стила...

Види под 6

Падне агресорска бомба на Руску амбасаду... Ђубрад НАТО-вска!

Копнена интервенција је мало вероватна као и ваздушни удари јер би значили отворену агресију. Акција Србије на Косову није агресија јер је део територије Србије, а поготово ако акција није усмерена против НАТО већ само Албанаца.

Нема инвазије.

Брзином акције и заробљавањем КФОР

[QUOTEНа исти начин како то раде силеџије са запада. Надам се да није потребно објашњавати.
][/QUOTE]

Као Египћани 1972, константним мобилизацијама

Све се догађа у складу са редовним активностима војске, као ови позиви који се деле ових дана.

Narod vise nije spreman da gine, jer je svestan kako su se zavrsili svi nasi ratovi.
Deljenje poziva je jedno, moblizacija nesto sasvim drugo.

То НАТО неможе да уради преко ноћи. Планови за 1999. годину су почели 1992. године, а организовање и распоред снага је почео почетком 1998. године. Нема ништа од НАТО удара на Србију.

NATO Global Contingency Plan.Znaci spremnost da se izvrsi udar u svakom trenutku, na svakoj tacci planete.

Ово није 1999. година... Ипак, такав сценарио је лако спречити. Русија је управо избацила из употребе системе С-300ПМУ2 који су били задужени за одбрану Москве, заменишви их са С-400. Само треба наручити. Неће НАТО тамо где му прете велики губитци. Зато НАТО никада неће са нама ратовати на копну, јер би њихови губитци били огромни.

Trazili smo ih i 1999., pa nam nisu dali jer je jedna velesila kao sto je KIpar odbila da bude posrednik, odnosno da brodovi sa S300 prenoce u njenim lukama.Nema nista od toga.

не стављаш 250,000 у тенкове!

Ne, ali ih moras nekako dovesti do polaznih polozaja, sto znaci upotrebu civilnih zelznica i ostalih vdova prevoza, sto, slozices se, privlaci paznju.

Минирањем БТ, Филип мориса, УС Стила...

I sta s tim?Preselice fabrike u neku od susednih zemalja, a mi cemo, po obicaju, naskoditi samo sebi.

Падне агресорска бомба на Руску амбасаду... Ђубрад НАТО-вска!

Nadam se da nisi ozbiljan.Pala mrska raketa i na kinesku ambasadu, isecam se da sam pomislio u vezi NATO, ''e sad su na'******".Ali Kina nije htela da rizikuje svoje ekoneomke veze sa Zapadom zbog jedne ambasade ili tamo neke SRbije.Ako mi insceniramo rokanje ruske ambasade, da li zaista mislis da se to nece saznati?

Копнена интервенција је мало вероватна као и ваздушни удари јер би значили отворену агресију. Акција Србије на Косову није агресија јер је део територије Србије, а поготово ако акција није усмерена против НАТО већ само Албанаца.

Pa?Imacemo ponovo 1999.Zabole njih za Albance, ali su ih iskoristili kao izgovor za bombardovanje 1999., iskoristice ih i sad.Otvoirena agresija je bila i tad, pa su Rusi ulagali ostre proteste.

То смо научили 1999.

Slazem se u potpunosti, ali tada nije bilo opste moblizacije.

Ja ne znam da li ste vi normalni sa takvim pitanjima i da li znate da je KiM u Srbiji, pa nam zato ne treba nosac aviona i hercules avioni za transport trupa 5000km na neki drugi kontinent i zemlju koju osvajamo. Ratujemo u nasem dvoristu i sa ovim sto imamo rat sa siptarima bi bio gotov u 72 casa.
e ako nema nosaca aviona,podmornica i herculesa onda od rata nema nista.........yebes takav rat

sve je ono gore jako lepo sto vi pricate....
ali postoji jedan veliki problem....

kako je nasa vojska sacuvala ljude i tehniku 1999?
skrivanjem, bezanjem, maskiranjem i ostalim dostpunim tehnikama - svaka cast sacuvali su je...unisten je mizeran broj tenkova....

ali, sta je tada vojska radila?
vojska se tada BRANILA, sve osim PVO je upotrebljavano na kasicicu.

da je artiljeljerija pisnula - nasli bi je za cas.
da je tenk pisnuo - nasli bi ga za cas
(ne kazem da nisu)

i paz sad....
nato, koji vec zna za mobilizaciju, koji zna da ta mobilizacija ne moze da se izvrsi za 12 sati salje trupe, tehniku avione, pojacanja na kosovo....

i sta sad?
kako se sakrivati tenk, kako postavljati maketu tenka ako si u napadu?

Kada je Izrael osnovan..niko nije verovao da ce mo izdrzati..cak ni u ratovima koji u sledeli protiv arapa..iako smo bili u losijem polozaju..i sto se tice tehnike i ljudstva..uspeli smo da pobedimo...mnogo jace neprijatelje..samo nesme da se gubi nada i vera u Boga...i nagrada sledi..mi smo uspeli da sacuvamo Izrael..Srbima je potrebno da sacuvaju ovo malo Srbije sto je ostalo..

Ја ћу да питам, и то ове форумаше овде, јер смо сви овде мање-више писмени, и за разлику од просечног грађанина који ни не мисли, већ ради оно што мора, макар знамо шта су све људи радили, и ко је како пролазио.

А и занима ме мишљење људи, па и твоје. Да ли си одслужио војску, и како би се осећао да те ово државно и војно руководство позове сад у децембру или јануару да се вратиш у униформу? Да ли стварно верујеш да се тај евентуални рат (који се највероватније неће ни догодити) неће одвијати по истом принципу као и сви остали? Оно, губи време и живце, ризикуј живот и здравље, да би се на крају повукао као губитник, и још након тога 15 година слушао како си "агресор" или тако нешто.

Odsluzio sam vojsku ( 18 + 3 meseca )
Bio sam u jednom od "ratova koje srbija nikada nije vodila"

Kada bi neko dosao da me vodi na ratiste,ili da mi uruci poziv, napushio bi ga kur*cem, a ako bi bio bezobrazan, kao svojevremeno slobina vojna policija, onda bi ga bacio sa sprata, da bude malo bar pripadnik 63. padobranske , ali bez padobrana.......

Odsluzio sam vojsku ( 18 + 3 meseca )
Bio sam u jednom od "ratova koje srbija nikada nije vodila"

Kada bi neko dosao da me vodi na ratiste,ili da mi uruci poziv, napushio bi ga kur*cem, a ako bi bio bezobrazan, kao svojevremeno slobina vojna policija, onda bi ga bacio sa sprata, da bude malo bar pripadnik 63. padobranske , ali bez padobrana.......
Znaci da si nas upravo lagao da si bio na ratistu...jer da si bio nebi tako pricao..

Kada je Izrael osnovan..niko nije verovao da ce mo izdrzati..cak ni u ratovima koji u sledeli protiv arapa..iako smo bili u losijem polozaju..i sto se tice tehnike i ljudstva..uspeli smo da pobedimo...mnogo jace neprijatelje..samo nesme da se gubi nada i vera u Boga...i nagrada sledi..mi smo uspeli da sacuvamo Izrael..Srbima je potrebno da sacuvaju ovo malo Srbije sto je ostalo..

vi st e uspeli da stvorite i sacuvate izrael zato sto ste verovali da vam druge nema, vec da je pitanje opstanak ili nestanak. drugo vi ste uradili upravo ovo o cemu sam ja u postu iznad ovog govorio. uhapsili ste i unistili sve domace izdajnike, nasli saveznika u jednoj velikoj sili a zatim i postali nuklearna sila.

Srbija mora da sledi put Izraela ako misli da opstane. U drugom slucaju ce nestati a Srba vise nece biti.

vi st e uspeli da stvorite i sacuvate izrael zato sto ste verovali da vam druge nema, vec da je pitanje opstanak ili nestanak. drugo vi ste uradili upravo ovo o cemu sam ja u postu iznad ovog govorio. uhapsili ste i unistili sve domace izdajnike, nasli saveznika u jednoj velikoj sili a zatim i postali nuklearna sila.

Srbija mora da sledi put Izraela ako misli da opstane. U drugom slucaju ce nestati a Srba vise nece biti.

Majmune retardirani, ovaj je u Izraelu, koliko ti u Beogradu......seljak postuje sa neke planincine.....i pali retarde ko sto si ti:D

BTW........Izrael je najbolji prijatelj i saveznik USA, i odlicno si primetio da i Srbija mora tim putem.........:D:D:D

Upravo tako..Izrael je napravljen kao jedna velika kasarna danas..svi koji zele drzavljanstvo Izraela bez obzira odakle su danas..a imaju Jevrejsko poreklo moraju da sluze vojsku..zene..muskarci nije bitno..kod nas rat nikada nije prestao..a nije ni kod nas u Srbiji...samo neki toga nisu svesni..obuku imaju vec u srednjoj skoli..mozes da vidis kada setas ulicom ekskurziju koju obezbedjuju deca iz iste te skole..bitna je sloga..evo u Izraelskoj vojsci danas svaki drugi vojnik trazi novi Zavet da polaze zakletvu..uglavnom su poreklom sa podrucija Srpskih i Ruskih..

srbija ne moze da izabere za saveznika USa kao izrael jer USA ne zeli da podrzava nase interese vec zeli da radi na njihovu stetu. Stoga je nama Rusija jedini moguci saveznik i partner. No retardirani podvodaci to ne mogu da shvate.
Za USA i Izrael gresis..USA prisiljava i Izrael da prizna palestinske teritorije u nekakvu drzavu..i to niko do Jevreji koji danas zive u USA..a rade u USA administraciji

Back