Vjeruj mi da otprilike toliko izadje (naravno pricam o ful svadbi sa crkvom,maticarem,svim obicajima i na kraju pjevaljkom

) - racunaj koliko kostaju burme, kum mora dati u kovertu, u crkvi, prase

(to mi je bilo naj smjesnije ali su rekli da mora tako ), pri raznim obicajima (npr kicenje ne moze ispok 5 EUR-a (sramota

) pa kicenje auta, gdje god se pojavis trubaci traze kuma i ako im ne zakacu koji KM,svi ogovaraju a 10KM ( 5EUR) je naj manja papirna novcanica, a tek muzika pre 5 god kod nas je bila pjesma mislim oko 10 EUR a sramota da kum ne naruci bar 5-10 pjesama. O sitnim troskovima tu i tamo da ne pricam, ma haos.
Naravno moze to i mnogo manje, sve zavisi kakva je svadba (ako je samo opstina i rucak ne kosta mnogo) i kako se dogovoris sa kumom, meni je naj postenije da se unapred kaze finansisko stanje i da kum ne ocekuje previse. Bila sam na svadbama gdje je kum dao 1000 EUR-a samo u kovertu, Mada kod nas ispod 50 EUR-a ne daju ni oni naj ne bitnji gosti. Ja i suprug ako idemo obavezna je stotka.
Mada bilo je ljepo kada smo se mi vjencavali

bilo lepo para, platili sve troskove, otisli na medeni mjesec, kupili jos nekih sitnica u kucu i ostalo nam nesto para.