- Poruka
- 28.382
Mnogou dobrouu....Moja mala uživa jede pomoranjae,ja joj kažem mala,vidi priruda.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mnogou dobrouu....Moja mala uživa jede pomoranjae,ja joj kažem mala,vidi priruda.
Ja sam udata u Vojvodini i nisam se uklopila moram priznati. Ja sam u dusi izgleda "brđanka" iako sam rođena i odrasla u BGu, planina i brda su moja strast ipakImam želju da živim van sela u kom sam proživeo čitav život.
Pripremam salaš blizu Tise.
Meni je bitno samo zelenilo u okruženju .Ja sam udata u Vojvodini i nisam se uklopila moram priznati. Ja sam u dusi izgleda "brđanka" iako sam rođena i odrasla u BGu, planina i brda su moja strast ipak![]()
Nema brza hrana,nema koka kolaaMnogou dobrouu....![]()
Ima ben fogle emisije gde ljudi zive bas u divljini extremnije, msm da je inspirativnije od zivota na izvolteNjih sam gledala i bas takav zivot zamisljam ALI... Oni imaju i vise nego dobra primanja. To im je jedan problem manje. Jedan od vecih problema im je u startu resen time.
Ali svakako sam uzivala gledajuci tu epizodu sa njima![]()
Puno epizoda sam odgledala ako ne i sve. Odlicna emisija, poucna, inspirativna, drugacija, zanimljiva... Neverovatno kako sve ljudi zive i nista im ne fali. Emisija koja siri vidike i otvara nove hotizonte. Sve ono sto je danasnjem prosecnom coveku nezamislivoIma ben fogle emisije gde ljudi zive bas u divljini extremnije, msm da je inspirativnije od zivota na izvolte
https://www.google.com/search?gs_ss...gn-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#ebo=0
Puno epizoda sam odgledala ako ne i sve. Odlicna emisija, poucna, inspirativna, drugacija, zanimljiva... Neverovatno kako sve ljudi zive i nista im ne fali. Emisija koja siri vidike i otvara nove hotizonte. Sve ono sto je danasnjem prosecnom coveku nezamislivo
ovo je zanimljivo iako smatram da je dosta i opasno , tako da je za to potrebna izuzetno dobro i pametno planiranje koje ce svakako uzeti i dosta vremena pre samog starta.I ona po svetu,pa sad nek kazu da je tesko samo se otkaciti komfora blizine potrosackog drustva
Njena prica jeste ektremna i vrlo zanimljiva ali svakako nije ni blizu onoga sto je tema. Jer ona ne bi mogla da zivi tim slobodnim i ekstremnim zivotom da ima decu kod kuce...ovo je zanimljivo iako smatram da je dosta i opasno , tako da je za to potrebna izuzetno dobro i pametno planiranje koje ce svakako uzeti i dosta vremena pre samog starta.
iako deluje da je samo sela na biciklo i krenula nije bas tako jednostavno, kretati se u drugim zemljama i kulturama zahteva daleko vise
Pogledaj sta kaze da nigde nije imala ni1 problem i da su ljudi mnogo bolji nego sto mediji plaseovo je zanimljivo iako smatram da je dosta i opasno , tako da je za to potrebna izuzetno dobro i pametno planiranje koje ce svakako uzeti i dosta vremena pre samog starta.
iako deluje da je samo sela na biciklo i krenula nije bas tako jednostavno, kretati se u drugim zemljama i kulturama zahteva daleko vise
Ja sam porastao na planini ali Sta to znaci danas kad su se izgradili putevi pa su gradska naselja blizuКако "градска породица" да пресече све и оде на планину са децом да живи?
Од чега живети?
Шта радити?
Како школовати децу?
Да ли би сте се усудили то да урадите?
Знате оне бројне емисије попут "Сасвим природно" које приказују људе који су све оставили у граду и отишли ван цивилизације...
Махом су то људи без деце, а како са децом то извести?
Знате ли некога?
![]()
Pa jeste... Na kraju se izgleda sve svodi na to da treba da se organizuje prevoz, da se imaju kola i za gorivo svaki dan i nema brige. Ako tu nema prepreke onda je zivot na planini moguc i moze biti vrlo lagodan sa vise prednosti nego manaJa sam porastao na planini ali Sta to znaci danas kad su se izgradili putevi pa su gradska naselja blizu
Lagodan ako imas para. A ako ne i ne bas hahaha.Pa jeste... Na kraju se izgleda sve svodi na to da treba da se organizuje prevoz, da se imaju kola i za gorivo svaki dan i nema brige. Ako tu nema prepreke onda je zivot na planini moguc i moze biti vrlo lagodan sa vise prednosti nego mana
Moj brat i zena mu nisu nigde radili pa su pravili decu i usput se zaposlili,pre su mogli da prezive uz sitne kombinacije i od zemlje a danas im je malo 150 000,to je taj fazon lagodnog zivota u potrosackom drustvu iz kog mi pametni bezimoLagodan ako imas para. A ako ne i ne bas hahaha.
Ma ja da sam bio pametan nikad s planine ne bih otisao, pa da zivim ko Crni siromah. Eto zapalo me da ostaram u tudjini i dobro je ali sam ostao uvijek zeljan moje brojne brace, konja i vike kad bismo vukli balvane a bogami i zelje za zivotom koju sam tad imao.Moj brat i zena mu nisu nigde radili pa su pravili decu i usput se zaposlili,pre su mogli da prezive uz sitne kombinacije i od zemlje a danas im je malo 150 000,to je taj fazon lagodnog zivota u potrosackom drustvu iz kog mi pametni bezimo
U kuci su mi troskovi smesni u odnosu na grad,oko 20€ struja i net 10,u gradu ne moze da se sabere ispod 100€,kuvam na plin,samo za drva izdatak veci,a drva su oko 10 000 blize gradu,ka unutrasnjosti 7000 sam nasao,bice i 50€ na prolece,ako se kupi i suma ima se i tu usteda,takodje majstori za auto su duplo jeftiniji nego u gradu,sve to na stranu zdrav zivot je neprocenjiv koji je u gradu robija, da se ko sardine bijete za kupatilo u po 10kvm svakom sta je nego robija,da vodis decu u park ko kucice u setnju sramota,ne moze se nista porediti sa slobodom na svojoj zemljiPa dobro, zavisi sta je kome lagodno
Da bi ziveo na planini sa decom, a da deca nista ne gube mora da se ispune sledeci uslovi ovim redosledom:
*Posao online plus malo bašta i koja životinja
*Dobra kola za svakodnevnu voznju grad-planina
*Novac za gorivo za svu tu svakodnevnu voznju (znaci dobar online posao)
Jel tako?
U sustini nije nerealno i nedostizno.
Ja se vracam tome zdravlje boze od malena zelja za dedovinomMa ja da sam bio pametan nikad s planine ne bih otisao, pa da zivim ko Crni siromah. Eto zapalo me da ostaram u tudjini i dobro je ali sam ostao uvijek zeljan moje brojne brace, konja i vike kad bismo vukli balvane a bogami i zelje za zivotom koju sam tad imao.
Baš tako. Nista se ne moze porediti sa tom slobodom.U kuci su mi troskovi smesni u odnosu na grad,oko 20€ struja i net 10,u gradu ne moze da se sabere ispod 100€,kuvam na plin,samo za drva izdatak veci,a drva su oko 10 000 blize gradu,ka unutrasnjosti 7000 sam nasao,bice i 50€ na prolece,ako se kupi i suma ima se i tu usteda,takodje majstori za auto su duplo jeftiniji nego u gradu,sve to na stranu zdrav zivot je neprocenjiv koji je u gradu robija, da se ko sardine bijete za kupatilo u po 10kvm svakom sta je nego robija,da vodis decu u park ko kucice u setnju sramota,ne moze se nista porediti sa slobodom na svojoj zemlji
Xexe ma kakvi vratio,dijagnoza je kad kazu da odu samo na vikend i brzo nazad u grad ne bi mogli da se muce,pazi muce,baba i deda 6oro dece bez vode u kuci drugi svetski rat,pa jesu oni kukali kao danasnji dembeli videli kokosku samo na tvuBaš tako. Nista se ne moze porediti sa tom slobodom.
Ipak, uvek je tesko preseci jer zaista je velika promena ako ste odrasli u gradu i jos imate decu, nekako treba vremena da se "presaberete" u glavi ali mislim da kad se presece i kad se krene, da se sve kockice same sloze na kraju.
Uostalom, mozemo se uvek vratiti u grad na staro zar ne?
Ali ne verujem da je to iko uradio ko je otisao iz grada![]()
Xexe ma kakvi vratio,dijagnoza je kad kazu da odu samo na vikend i brzo nazad u grad ne bi mogli da se muce,pazi muce,baba i deda 6oro dece bez vode u kuci drugi svetski rat,pa jesu oni kukali kao danasnji dembeli videli kokosku samo na tvu