Život na planini SA DECOM daleko od grada

Вишња

Početnik
Poruka
19
Како "градска породица" да пресече све и оде на планину са децом да живи?
Од чега живети?
Шта радити?
Како школовати децу?
Да ли би сте се усудили то да урадите?
Знате оне бројне емисије попут "Сасвим природно" које приказују људе који су све оставили у граду и отишли ван цивилизације...
Махом су то људи без деце, а како са децом то извести?
Знате ли некога?
🤔☺️

Од чега живети?
Шта радити?
Како школовати децу?
Знате оне бројне емисије попут "Сасвим природно" које приказују људе који су све оставили у граду и отишли ван цивилизације...
Знате ли некога?
🤔☺️
Nije neizvodljivo zbudžiti se u prirodu, al kud ćeš bez skole za decu, muvanja, izložbi, pozorišta, koncerata, grada generalno... be real.

Nije neizvodljivo zbudžiti se u prirodu, al kud ćeš bez skole za decu, muvanja, izložbi, pozorišta, koncerata, grada generalno... be real.
Те потребе се могу задовољити рецимо 1 недељно. Нпр викендом ићи до града. Оно чега би деца била лишена су рецимо тренинзи по мени. Моја деца су спортски типови и мислим да би им то фалило, а школа не знам шта да кажем. Мислим да је то највећи проблем или заправо једини? 🤔
Тешко је извагати предности и мане свега...

Sa decom je neizvodljivo. Tj. nefer - lišavaju ih druženja i uopšte života koji su oni proživeli pa kad im je dosadilo odlučili da se izoluju.
Па шта знам... Може са више страна да се посматра. Деца у градовима су лишена здравог живота, правог детињства, слободе и самосталности... Зар не?
Па сад, шта је важније и коме?
Тешка тема али зато сам је и поставила.
Волела бих да се јави и неко ко живи таквим животом па да чујемо из прве руке искуства...
Знам да има таквих породица али не знам колико "висе" на нету 😀

Ne izvoditi besne gliste koje nekom drugom upropašćuju šanse za budućnost, posebno ne sopstvenoj deci.

Ako ti se ide u planinu, ne rađaj decu. Ako imaš decu, ne idi u planinu. Ako si izrodio decu a ide ti se u planinu, prenesi preko centra za scoijalni rad pravo staraoca na babu i dedu (tvoje ili njegove/njene roditelje, ili oba para), pa onda idi.

I posle ne očekuj da ti deca menjaju pelene kad zanemoćaš.

Ako su ti Beograd i eventualno Pančevo, Novi Sad i Niš kao iole urbaniji preveliki, preseli se u Pazovu, Ćupriju, Ljuboviju ili Negotin, a ne na Staru planinu ili Homolje.

Па шта знам... Може са више страна да се посматра. Деца у градовима су лишена здравог живота, правог детињства, слободе и самосталности... Зар не?
Волела бих да се јави и неко ко живи таквим животом па да чујемо из прве руке искуства...
Zdrav život i sloboda mogu da se ostvari i na nekom selu gde ima ljudi u blizini.

Jer šta je detinjstvo bez drugova i iskustva koje prožive.

Zamisli da su tebe roditelji lišili filmova, muzike, sporta...

а људи су сви одрасли на селу Господе Боже!
То што је теби данас незамисливо живети далеко од града није било незамисливо твојој баби и деди, а да не причам даље....
То што смо данас алави и жељни свега не значи да је то исправан живот.
Треба ваљда све сагледати са свих страна, а не бити затвореног ума и бити убеђен да је једино исправно живети у граду, радити од 8 до 16, возити кола, виђати децу од 16х до спавања и то је то.
Какав социјални рад, какве пелене

Gledaj, imam poznanike koji žive onako kako ti opisuješ, ali samo približno. Selo na nekih 3,4 kilometara od grada, lepa, velika, komotna kuća. Šuma blizu.
I ok, super je i njima i deci. Ali, čoveče, i kola su tu, silazi se do grada redovno, ide se gde god požele, ne daj da ti bajkoviti eskapizam popije sav mozak i uništi svu ravnotežu realnih sastojaka života. ;):cool:

а људи су сви одрасли на селу Господе Боже!
То што је теби данас незамисливо живети далеко од града није било незамисливо твојој баби и деди, а да не причам даље....
То што смо данас алави и жељни свега не значи да је то исправан живот.
Треба ваљда све сагледати са свих страна, а не бити затвореног ума и бити убеђен да је једино исправно живети у граду, радити од 8 до 16, возити кола, виђати децу од 16х до спавања и то је то.
Какав социјални рад, какве пелене
Ne, već samo treba biti realan: i to tvoje i ovo suprotno što karikiraš su ekstremi. ;)
Nađi balans i uživaj...:cool:

Од чега живети?
Шта радити?
Како школовати децу?
Знате ли некога?
🤔☺️
Ja sam na pola puta do tamo samo da nadjem normalnu zenu
I tamo ima dece i skola i oduvek se zivelo normalno,van grada i potrosackog drustva,deca ne treba da idu na 5 sportova i glumu i solfedjo,moj brat na selu ima 4 dece i koji je problem

Ja stvarno ne znam kako smo dosli do toga da je nekima nemoguca misija zivot na selu??
Ili mozda ja nisam bila jasna?
Zivot na planini na selu sam mislila.
Nisam mislila sigurno u dzungli gde su jedini zivi stvorovi divlje zveri.
Planina, prirodan zivot, porodica na okupu vise nego u gradu, manje telefona, manje stresa, SLOBODA pod broj jedan!
Deca u slobodi i ljubavi odrastaju.
Ne znam sta je tesko shvatiti?
Samo jeste problem ako hocete na selo gde nema skole, a gde nema skole nema dece ili ima par dece koja putuju u skolu.
E tu je pitanje...
Da li je to previse ekstremno ili nije?
Da li ste deci ipak uskratili sve mogucnosti ili je samo potrebno reorganizovati sve?
Ili ipak otici na neko selo gde je to vise kao mali gradic gde imate skolu do 8 razreda, gde imate sve skoro kao u gradu?
Ne znam...
Nadam se da cete naci zenu koja ce vas pratiti na tom putu i dobiti bar 4 dece kao vas brat 🥰

Ja stvarno ne znam kako smo dosli do toga da je nekima nemoguca misija zivot na selu??
Planina, prirodan zivot, porodica na okupu vise nego u gradu, manje telefona, manje stresa, SLOBODA pod broj jedan!
Samo jeste problem ako hocete na selo gde nema skole, a gde nema skole nema dece ili ima par dece koja putuju u skolu.
E tu je pitanje...
Da li ste deci ipak uskratili sve mogucnosti ili je samo potrebno reorganizovati sve?
Ili ipak otici na neko selo gde je to vise kao mali gradic gde imate skolu do 8 razreda, gde imate sve skoro kao u gradu?
Ne znam...
Nadam se da cete naci zenu koja ce vas pratiti na tom putu i dobiti bar 4 dece kao vas brat 🥰
Da mi poklone stan da se vratim u grad ne bih,pametni ljudi ne zive u mravinjaku,ako imas nesto prodaj ostace ti razlika,razni poslovi mogu da se pocnu od plastenika do meda i pica a radi se i preko neta,putuju do grada mnogi,u svetu je normalno po 2 sata kolima,toliko se i vise izgubi u gradu busem,ortak iz surcina radi na karaburmi pa vidi koliko mu treba

Da mi poklone stan da se vratim u grad ne bih,pametni ljudi ne zive u mravinjaku,ako imas nesto prodaj ostace ti razlika,razni poslovi mogu da se pocnu od plastenika do meda i pica a radi se i preko neta,putuju do grada mnogi,u svetu je normalno po 2 sata kolima,toliko se i vise izgubi u gradu busem,ortak iz surcina radi na karaburmi pa vidi koliko mu treba
Pa realno... Zivot nam prođe u kolima ili busu. Sa jednog kraja grada u drugi. I onda kad stignemo ispijeni kuci, provedemo par sati zajedno sa porodicom. I tako u krug kao Dan mrmota
Vala i ja sam sve blize planini i selu 🥳

Pa realno... Zivot nam prođe u kolima ili busu. Sa jednog kraja grada u drugi. I onda kad stignemo ispijeni kuci, provedemo par sati zajedno sa porodicom. I tako u krug kao Dan mrmota
Vala i ja sam sve blize planini i selu 🥳
Kolima je lakse ne oseti se,mnogo je jeftiniji zivot van grada i eto za gorivo,vidis na sve strane se grade putevi brzo se stigne iz barajeva,mladenovca,lazarevca,pravac iz novog sada,ne moze ni u gradu bas skola preko puta a i ima ih na selu

Од чега живети?
Шта радити?
Како школовати децу?
Знате ли некога?
🤔☺️

E tu je pitanje...
Ne znam...
Napisala si
ван цивилизације..
To nije isto što i na selu.

Posle si se pozvala na višenje na netu a to se može i na selu ako ima signala. Kao što i u gradu deca mogu da ne vise non stop ako ih roditelji pravilno vaspitavaju.

Ljubav prema deci ne zavisi od mesta življenja nego od psihologije roditelja.
Kao ni sloboda.

Ako imaš npr. neki dobar zanat imaš i (relativnu) slobodu u gradu. Kao što i na selu nemaš slobodu da odeš na putovanje jer si vezan za komšiju da ti čuva stoku.
Ili ne možeš da plasiraš proizvod kako misliš da treba.
Itd.

Back