Pokojnik ne dolazi u san slučajno

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
336.680
san_upozorenje_duh_vrata_percepcije_foto_shutterstock_1423x940.jpg


Sanjati pokojnika mnogima je najveći strah, a takvi snovi često nose određenu poruku.
Sanjati neku osobu koja nam je draga, a koja je preminula u stvarnom životu, može biti odraz naših osećanja u vezi te osobe.

Tumačenjem snova se bavi oneiromancija koja datira jos iz drevnog Vavilona, ali kod sanjanja mrtvaca-pokojnika u snu značenje se veoma razlikuje - od obične promene vremena, žalosti što je neka osoba otišla i stvarnih pravih poruka koje vam pojavljivanje pokojnika u snu donosi.

Veruje se da ukoliko osoba sanja preminulu osobu nakon što prođe period žaljenja onda će od nje da dobije neku pouku. Međutim, ukoliko se to desilo neposredno nakon smrti, tada nećete imati nikakvu pouku i san će vam uglavnom biti nejasan. Nekada se desi da preminula osoba u snu ne progovara, ali i to je znak da su oni i dalje uz vas i da se o vama brinu.

Pokušavaju da kažu da je sve u redu
Mir kaže da često naši preminuli ne dolaze dok niste završili proces žaljenja tako da bi njihova poruka mogla da dopre do vas. Ako vidite da oni dolaze do vas u snu, znači da su dobro i da su stigli do "druge strane". Posećivaće vas da bi vam dali do znanja da su prisutni – bilo to preko mirisa ili treptaja svetlosti ili određenom pesmom na radiju.Pokušavaju da vam stave do znanja da će uvek biti tu da vas podrže u svemu.
Možete videti vaše voljene u snu, kad se nalazite pred teškom životnom odlukom, što je način da vam kažu da vas podržavaju.

Hoće da vam kažu da vas vole
Samo žele da znate da paze na vas.

Možda vas i upozoravaju
Ako hoće da vas upozore na nešto, pojaviće se na način drugačiji nego što to rade uobičajeno. Izgledaće čudno ili neprirodno u snu, a to su znaci koje ne smete da ignorišete.

Nekada ne progovaraju ni reč
Oni možda neće progovoriti u snu, već će preneti poruke telepatski. Možda će se samo nasmejati i otići dajući vam do znanja da paze na vas.
Zanimljivo je da u našem narodu postoji verovanje da ako nas preminula osoba u snu pozove da pođemo sa njom, ne treba da se odazivamo, jer je to veoma loš znak.

(izvor:direktno)
 
Poslednje sam sanjala babina tri rođena brata.

Bili su na obali mora a ja, i još par rođaka na vrhu dugih stepenica. Kad sam ih videla sjurila sam se dole, brat od strica kaže ne možeš dole nisi kupila kartu. Ja reko neću na brod, samo da ih pozdravim. Neki bradonja me na dnu stepenica zaustavi za kartu, ja reko samo da ih zagrlim. Onaj levo i desno sa mnom razmeniše par reči, da ne gnjavim sad, a ovaj u sredini se izgrli sa mnom, ispriča, i kaže idemo mi sad, stiže nam brod, Dragan nam je svima uplatio krstarenje. A to je sin jednog od njih, i on i jeste organizovao sahrane svoj trojici. Pozdravili smo se i ja sam se vratila na vrh stepenica, i sećam se samo da sam pitala Dragana koliko je platio karte za krstarenje.

A taj s kojim sam se slatko izgrlila i izljubila je jedini na čijoj sahrani nisam bila, jer njegova ćerka nije nikog ni obavestila.Bili smo bliski, redovno sam ga zvala , i bilo mi je žao što mu nisam išla na sahranu, jer je to poslednji pozdrav na ovom svetu.
 
Noćas su me pohodili mrtvi.
Nova groblja i vekovi stari;
Prilazili k meni kao žrtvi,
Kao boji prolaznosti stvari.

Noćas su me pohodila mora,
Sva usahla, bez vala i pene,
Mrtav vetar duvao je s gora,
Trudio se svemir da pokrene.

Noćas me je pohodila sreća
Mrtvih duša, i san mrtve ruže,
Noćas bila sva mrtva proleća:
I mirisi mrtvi svuda kruže.

Noćas ljubav dolazila k meni,
Mrtva ljubav iz sviju vremena,
Zaljubljeni, smrću zagrljeni,
Pod poljupcem mrtvih uspomena.
.
... (Dis )​
 
Rođenog dedu sam sanjala od dana njegove sahrane do dana pre izdavanja pola godine, svaku , baš svaku noć. Bili su to snovi flešbekovi iz detinjstva, sadašnjost, neki snovi gde znam da je pokojan, neki nerealni, i tako skoro šest meseci i taj "poslednji" san u tom "serijalu" je bio da mi se obraća sa rečima " ne brini za mene, dobro je meni ovde" , i posle tog sna prestala sam da ga sanjam. Sutradan smo mu izdali pola godine.
Ponekad, ponekad, sad, naiđe mi na san.
 

Back
Top