Pohvalite se III

Postoji razlika izmedju iso sam u luvr da protrcim, da se kaze da sam bio....i iso sam da napunim dusu i naparim oci....nemoj da se zajebavamo
Ko oce neka ga protrci za tri sata slobodno, stvar izbora, al to ne znaci univerzalno da je dovoljno
Ja bih tamo par dana isla
Ajde bre ispred statue nefertiti u berlinu sam samo stajala preko pola sata blenula, tri sata mi je trebalo samo za odeljenje egiptologije tamo, bas cu u luvr na tri sata da idem, kad bi se salili :lol: blasfemija

Postoji razlika izmedju iso sam u luvr da protrcim, da se kaze da sam bio....i iso sam da napunim dusu i naparim oci....nemoj da se zajebavamo
Ko oce neka ga protrci za tri sata slobodno, stvar izbora, al to ne znaci univerzalno da je dovoljno
Ja bih tamo par dana isla
Ajde bre ispred statue nefertiti u berlinu sam samo stajala preko pola sata blenula, tri sata mi je trebalo samo za odeljenje egiptologije tamo, bas cu u luvr na tri sata da idem, kad bi se salili :lol: blasfemija

Kao sto rekoh odredila sam prioritete, nisam prtrcala kroz ceo muzej nego sam pregledala odredjene delove koji su mene zanimali. Ne zanima me sve.

I uzivala sam ali u odredjenim umetnickim delima.

21150219_1630555236986258_7502759143474955535_n.jpg

Мени је опет греота провести дане у музеју.

zavisi gde si...i od interesovanja
ja sam recimo u berlin i frankfurt samo zbog muzeja otisla, sami gradovi su ruglo, moderno sivilo, guzva, bg na steroidima, sta tu ima da se gleda, meni bljak
u ny bih isto isla samo zbog muzeja, ne zanimaju me oblakoderi
dok u prag, minhen, pestu, barsu i sl gradove sam isla najvise zbog samog grada....

Париза се не можеш нагледати, месец дана је мало. Два пута сам била и сматрам да нисам видела ни десет посто.

slazem se, kome je takva arhitektura i kultura draga nece mu biti dovoljno tako ti mali izleti od par dana...
meni je u minhenu bilo mala nedelju dana recimo, moracu jos da idem
pa samo sam ceo jedan dan provela u rezidenciji hbt, a najvise vremena u odeljenje sa blagom :balavi: kakva dekadencija

Пешта има шмек велеграда који Праг ипак нема. Некако је провинцијалан. Као Загреб.

to da
ali meni licno nije to problem
no taj mrak koji vlada pragom, ne koriste za dz gotiku za neke bajkovite horore i sl...ona ima tu dozu mraka u sebi kojim zraci...mocna je i snazna ali isto tako i negativno zraci...meni to smeta, jelo bi me
plus je klima vlazna nekako meni neodgovarajuca

a pestica je svetla sva, siroke ulice, drugacija arhitektura, svetlina vlada tamo, a i klima je bolja znatno
minhen takodje, on je sav bez, pesak boje, isto siroke ulice, ima tu toplinu, milinu...

Пештица је први пут када сам је видела била мрачна, сиво-црна и кишна. То ми се допало максимално. Моћна слика.

А имала сам 13 година. Источни блок, немаштина. Мислим, код њих.

После је била сва сунчана и друкчија. Све зависи кад дођеш и у ком историјском периоду је затекнеш.

Пештица је први пут када сам је видела била мрачна, сиво-црна и кишна. То ми се допало максимално. Моћна слика.

А имала сам 13 година. Источни блок, немаштина. Мислим, код њих.

После је била сва сунчана и друкчија. Све зависи кад дођеш и у ком историјском периоду је затекнеш.

ja sam prvi put bila, cek da sracunam, mislim da je 95, da jeste, i jeste bila sivlja nego sad, ali ta srina ulica i arhitektura su je vadili i nije mi ostavila taj utisak sivila istocnog bloka...
posle od 2000-ih kad su se nakupili para iz eu i renovirali i svasta joj uradili je sinula, sad svetli ko las vegas, i fasade su obnovljene ciste pa i danju sija...milina

ti si znaci isla kad je bila ono bas dividus istocni blok crnilo :lol:

Јесте, више пута онда и више пута после. И увек је било добро.

Ресторани и онда сјајни, нисам имала примЈедби. Сећам се палачинака са чоколадом у ресторану Хунгариа.

Келнер препознао мог стрица. Каже - ја вас знам. Како јбт...Испоставило се да је био на пракси у хотелу Југославија где је мој стриц долазио на пиће и вечере са породицом.

Свет је село.

Back