Dr.Jekyll
Elita
- Poruka
- 16.708
Dok je bio Tito živ,niko nije smeo ništa loše da kaže jer bi završio u nekoj prdekani ili Golom otoku...kada je Tito umro i dalje niko nije smeo niko ništa da kaže - zašto???Od koga su se bojali?gresis, ili gresite, kako god.
vise od 40 godina, sistematski se unistavalo ovde sve sto ima veze sa srpskim nacionalizmom. onaj ko zna sta je nacionalizam, shvatice o cemu pricam.
mene su roditelji, hvala im, naucili boze pravde. tako sam i ja naucila svoju decu. a sve ostalo sto imamo jecu, cecu i ostale skrndelje donelo nam je postkomunisticko vreme, tj sloba, mira i zeljko mitrovic. i svi su oni bili titovi pioniri, ja se nesto ne secam da je sloba za himnu odabrao boze pravde.
dakle, nastavljene su tekovine komunistickog doba kad nisi bio srbin nego jugosloven. u zemlji rata i haosa, koja je unistena, pokradena, ne znam sta drugo ocekujes?
posebno ne u zemlji na cije celo dolaze sve veci mufljuzi, olosi i lopurde.
i? sta cemo povodom toga?
ja znam ko su moji heroji, nema potrebe da mi heroje namecu ucitelji u osnovnoj, kao sto su nama pricali o drugu titu i bombaskim akcijama boska buhe.
a istorija... treba da je bolje razumemo, kako bi bolje razumeli buducnost. kako nikada vise nikome ne bi palo na pamet da formira nakazni savez sa ustaskim koljacima i hrvatskim cvecem. nikad i nigde.
Ja samo znam da je tada običan radnik mogao da živi od svoje plate i da je (za razliku od danas) imao radnički savet koji je štitio radnika gde nije smela jedna para da mu fali u isplati...poljoprivreda je živela od običnog seljaka a ne danas od onih koji otimaju seoske table na njivama...i to im je malo pa bi da se šire,da stvaraju imperiju dok je taj isti seljak koji je nekada živeo od svog prinosa sa njiva,sada u milost i nemilost kojekakvih balavandera koji su u miksu sa tajkunima preuzeli sve što imalo štrči sa plodnih oranica,vinograda,voćnjaka...
Malo je vremena i prostora napisati i uporediti sve razlike ove od danas i one od pre 30-40 godina.
I bolje je što je što tada nisi znao ko je srbin,hrvat,makedonac...tada se nisu delili ljudi na nacionalnu pripadnost već na one koji su hteli da rade i da doprinose svojoj državi i stvarali sebi svoje uslove za život i na one lenčuge od kojih je danas (čast izuzecima) iznikla ta famozna "tajkunska imperija" s početka 90-ih a upotpunila je posle petookotobarska koalicija.