Podsetnik za jugonostalgicare

Pitao bih te koju bi pevao pesmu da ti sad socijalno odgovorna vlada ispostavi realni račun za te stanove kupljene u uslovima hiperinflacije
da i da odbije ulaganja porodice od 100 godina radnog staza i sto godina ulaganja u fond za izgradnju:D
svaki zaposleni je po zakonu ulagao u taj fond od tih sredstava su se pravili i dodeljivali stnovi..ali to je za vas naucna fantastika za vas je liberalni kapitalizam gde uvece legnes imajuci posao a ujutru te saceka otkaz ili radis za 20 hiljada i cutis da i to ne izgubis..zivela demokratija..

Ево тек сад прочитах од Џорџа Петог писанију.
Ја сам купио четири половна аута за кеш, половна, из увоза, за 10 година, колико ми иде стаж.
Мој отац за то вријеме са екстра платом није имао ауто - седамдесетих.
Узео га је тек 1981, и то "кеца", на кредит од 10 година.
А има још елемената за причу.
Сјећам се ја и бонова, и несташице струје, и свега...
Пустите Блајбингера и којекакве носталгичаре.
Таквима је углавном криво што сада други краду и крадуцкају умјесто њих.
Живи примјер је пердсједник Фудбалског савеза Србије.
Осам "банки", а нови четворогодишњи мандат.

Kažem , da imaš obraza.

Šta si uradio za zajednicu?

Preskočio jendek?

Bacio kuglu, ?

Nije te sramota da za tu tvoju zajebanciju koja je tad bila dobrao plaćena i dan danas sisaš krv poštenih ljudi koji uplaćuju penzijski doprinos znajući da nikad penziju neće dočekati?

ja uradi sta uradi..hahahahaha..ti sinak nikada nisi niti ces bilo sta uraditi ni za sebe a o zajednici da ne govorim:D:D:bye:

da i da odbije ulaganja porodice od 100 godina radnog staza i sto godina ulaganja u fond za izgradnju:D
svaki zaposleni je po zakonu ulagao u taj fond od tih sredstava su se pravili i dodeljivali stnovi..ali to je za vas naucna fantastika za vas je liberalni kapitalizam gde uvece legnes imajuci posao a ujutru te saceka otkaz ili radis za 20 hiljada i cutis da i to ne izgubis..zivela demokratija..

cekaj, tom logikom od sto godina, tvoja mama je u trenutku dobijanja besplatnog stana imala 118 godina ili?
ja ne branim niti zastupam tzv demokratiju koja je trenutno na vlasti, ja sam stava da nas je jugoslavija unazadila ne samo ekonomski nego i po pitanju nacionalnog identiteta.
dok su tebi svirali "hej sloveni", mom sinu sviraju "boze pravde" i to nema cenu :)

Дечко...
Носи се и ти и твој јин и јанг.
Мислим ако ти некоме кажеш синак и ја ћу тебу дечко.
Сви смо овдје 35 плус, углавном.
Бајке причај на тинејџерском странама.

cekaj, tom logikom od sto godina, tvoja mama je u trenutku dobijanja besplatnog stana imala 118 godina ili?
ja ne branim niti zastupam tzv demokratiju koja je trenutno na vlasti, ja sam stava da nas je jugoslavija unazadila ne samo ekonomski nego i po pitanju nacionalnog identiteta.
dok su tebi svirali "hej sloveni", mom sinu sviraju "boze pravde" i to nema cenu :)
slazem se Srbi su najvise ispastali u toj kvazi zajednici ne karikiraj govorim oradnom stazu porodice od 4 clana zaposljenih i zbir godina staza...
a u toj zajednici je bilo greh biti srbin svi su iomali veca prava od Srba i ako potenciras svoju Srpsku pripadnost odmah te Srbi dupeuvlakaci proglase nacionalistom..
Srbima niko nije branio da idu u crkvu ali nisu smeli da kroce u nju dok su hrvati imali i zabavne parkove po selima oko crkve i celo selo nedeljom na misi kada bi se to dogodilo negde u summadiji..ebali bi im nanu naninu..ali to su KRCUNOVI kadrovi tako uradili znaci srbi sebi samima...

Разлика је огромна, ту сте у праву, ја се и сада најежим када чујем ''Хеј Словени'', а 90% грађана Србије не зна цео текст химне ове данашње...

Када 50000 људи на стадиону устане и стави руку на срце и из свег гласа, СВИ запевају химну, то нема цену...

А ово данас неки устану, неки седе, неки се бију а сви отварају уста држећи руке прекрштене па после пљешћу као да су нешто постигли, то је нешто сасвим друго...
Али добро ваше право, то је вама ваша борба дала...

Разлика је огромна, ту сте у праву, ја се и сада најежим када чујем ''Хеј Словени'', а 90% грађана Србије не зна цео текст химне ове данашње...

Када 50000 људи на стадиону устане и стави руку на срце и из свег гласа, СВИ запевају химну, то нема цену...

А ово данас неки устану, неки седе, неки се бију а сви отварају уста држећи руке прекрштене па после пљешћу као да су нешто постигли, то је нешто сасвим друго...
:super::ok:
meni zmarci niz kicmu krenu..ali to oni nikada nece ukapirati

Дечко...
Носи се и ти и твој јин и јанг.
Мислим ако ти некоме кажеш синак и ја ћу тебу дечко.
Сви смо овдје 35 плус, углавном.
Бајке причај на тинејџерском странама.

Да бисте били уверени у приче шта је и како било у Југославији морате имати најмање 50 година.
Ако имате 35 то значи да сте имали око десет година када је све већ пукло. Према томе имали 35 или 15 година на исто дође јер знате потпуно исто, из приче...

to je produkt komunizma i malih titovih pionira. prvu pesma koju su moja deca naucila je boze pravde. potrebno je vremena da se izbrise klica komunistickog zla iz ovog naroda, ne moze to preko noci.

Normalno. Kada su je učili od rođenja.

Kada za 10-15 godina stasaju generacije koje "Bože pravde" uče od rođenja, imaćeš istu sliku na stadionima...

I ja znam "hej Sloveni", a ne znam ceo tekst "Bože pravde"...

Ali je i za mene razlika ogromna..."Bože pravde" je himna moje države i mog naroda...a sa "Hej Sloveni" se ni na koji način ne identifikujem.

Jedan engleski pisac je jos 1919. godine rekao da su Srbi jako pogresili sto su se ujedinili u zajednicku drzavu sa Hrvatima, jer su ta dva naroda jedni od onih koji se najvise mrze na svetu, a kada narode koji se mrze na silu naterate da zive zajedno kao rezultat dobijete netrpeljivost i ratove. Zalosno je sto i dan danas ima Sbra koji ovo ne mogu da shvate.

Hronologija terorizma u SFRJ...

Period posle Drugog svetskog rata pa do prve polovine osamdesetih godina bio je obelezen cestim teroristickim napadima u organizaciji emigrantskih organizacija na institucije SFRJ. Prema objavljenim podacima iz knjiga “Smrt je njihov zanat" (Politika, 1993. godina) i “Teroristi iz seste kolone" (Borba, 1979), u tom peridu ubijeno je oko 20 gradjana SFRJ na radu u inostranstvu, ambasadora i sluzbenika jugoslovenskih diplomatsko-konzularnih predstavnistava. U istom intervalu zabelezeno je 22 upada teroristickih grupa na teritoriju SFRJ, 87 eksplozija mina i bombi i 13 podmetnutih pozara (u zemlji i inostranstvu, uglavnom u ambasadama i jugoslovenskim klubovima van zemlje). Pored toga, evidentirana su 62 oruzana i fizicka napada na jugoslovenske institucije i gradjane u kojima nije bilo zrtava, te cetiri otmice aviona stranih kompanija od strane jugoslovenskih emigranata. Kao izvrsioci pomenutih akata oznacene su, pre svih, emigrantske organizacije: Organizacija srpskih cetnika Ravna gora, Hrvatsko revolucionarno bratstvo, Hrvatski narodni otpor Luburicevci, Zbor, Hrvatsko krizarsko bratstvo, Tajna revolucionarna ustaska postrojba, Osvetnici Blajburga, Organizacija slovenackih antikomunista, Srpski omladinski pokret otadzbine, Hrvatski oslobodilacki pokret... Navodimo samo neke od karakteristicnih akcija iz tog perioda.

1945 - upad na teritoriju Jugoslavije 20 terorista iz Italije na celu s bivsim ustaskim oficirima Antom Moskovim i Josom Rukavinom

1946 - ubijen Vicko Glumcic, konzul Jugoslavije u Napulju. Kao izvrsioci obelezeni cetnicki emigranti

1947 - predvodjeni Bozidarom Kavranom i Ljubom Milosem, u manjim grupama tokom ove i prethodne godine, ilegalno u SFRJ ubaceno 85 hrvatskih terorista. Svi su 1948. osudjeni na smrtne i duze vremenske kazne

1957 - pripadnici Organizacije srpskih cetnika Ravna Gora podmetnuli pozar u jugoslovenskoj agenciji za informacije u Parizu. Naneta je materijalna steta u visini 15 miliona francuskih franaka

1960 - fizicki napad na zvanice prijema povodom Dana Republike u jugoslovenskoj ambasadi u Torontu. Istog dana bacena bomba s amonijakom u prostorije bioskopa za jugoslovenske gradjane

1961 - dvojica cetnickih terorista, Novo Medenica i Bosko Benek, ubaceni u SFRJ, ali su poginuli u obracunu s policijom

1962 - na Dan Republike izvrsen oruzani napad na ambasadu SFRJ prilikom koga je ubijen sluzbenik Momcilo Popovic, a ranjen Stane Dovganc. Izvrsioci iz organizacije Hrvatsko krizarsko bratstvo, kasnije pravosnazno osudjeni u Jugoslaviji

1963 - ubaceni teroristi “Hrvatskog revolucionarnog bratstva" iz Australije podmetnuli eksploziv na pruzi Rijeka-Zagreb. Svi kasnije osudjeni na kazne od sedam do 14 godina zatvora.

1963 - uhapsen i osudjen u Mariboru Janez Toplisek, pripadnik emigrantske “Organizacije slovenackih antikomunista"

1966 - u Stutgartu ubijen sluzbenik jugoslovenskog konzulata Savo Milanovic. Atentator Franjo Goreta, pripadnik HRB, osudjen na osam godina zatvora.

1967 - 29. januara izvrsene sinhronizovane diverzije tempiranim minama na sest jugoslovenskih diplomatskih predstavnistava u SAD i Kanadi. Kao izvrsioci identifikovani pripadnici cetnicke emigracije.

1968 - 23. maja, od eksplozije dve mine na beogradskoj zeleznickoj stanici ranjeno 14 lica. Ivan Jelic, pripadnik HRB, osudjen na smrtnu kaznu zbog ovog akta.

1968 - eksplozija u bioskopu “20 oktobar" u Beogradu. Od posledica eksplozije jedno lice je poginulo, a 85 ranjeno. Izvrsilac je ustaski terorista Miljenko Hrkac koji je kasnije osudjen.

1971- 7. aprila u Stokholmu ubijen ambasador SFRJ Vladimir Rolovic i ranjena sluzbenica Mira Stempiher. Izvrsioci, ustaski teroristi Miro Baresic, Andjelko Brajkovic i Ante Stojanov, koji su pravosnazno osudjeni u Svedskoj.

1972 - avion JAT DC-9 srusio se nad teritorijim CSSR zbog eksplozije mine koju su podmetnuli ustaski teroristi. 27 ljudi poginulo, a jedno lice tesko ranjeno. Prezivela Vesna Vulovic.

1973 - diverzija u garderobi zeleznicke stanice u Beogradu, kada je jedno lice poginulo a 8 povredjeno.

1974 - na Velebitu ubijen policajac Milan Vucinic prilikom obracuna sa pripadnicima HRB ilegalno ubacenim iz Nemacke.

1974 - u Posti broj 2 u Zagrebu eksplodirala paket mina, od koje je poginuo radnik Nikola Pribanic. Paket mina je bila upucena iz Nemacke.

1976 - ubistvo Edvina Zdovca, konzula SFRJ u Frankfurtu.

1977 - diverzija u medjunarodnom vozu na relaciji Dortmund-Atina kod stanice Trbovlje. Poginuo Jugosloven Besim Pobric, a osam ljudi ranjeno.

1979 - otmica aviona boing 727 na liniji Njujork-Cikago sa 137 putnika. Izvrsilac cetnicki emigrant Nikola Kavaja osudjen na 20 godina zatvora.

Poslednja izmena:
pogledaj mi nik, sta da ti kazem :lol: kad god nekome zacepim usta, krene da povlaci ono cobanica. :lol:

Značenje mog nicka ne može da se izgugla ili čuje od nekog.

Ono je deo kulturnoistorijske baštine i neću dalje otkrivati.

Prave sagovornike na forumu prepoznaću po tome što će znati kako da mi se obrate.

Ove druge što demonstriraju sopstveni prostakluk ionako ne bodujem mnogo.

to je produkt komunizma i malih titovih pionira. prvu pesma koju su moja deca naucila je boze pravde. potrebno je vremena da se izbrise klica komunistickog zla iz ovog naroda, ne moze to preko noci.

Ма дајте какав комунизам, па нема га већ двадесет година, ови што имају 35 како каже један корисник мало пре није ни стигао да живи у том ''комунизму'' о овим млађима да и не говорим, само неки изговори, и кривци се траже на овим просторима, па то је више страшно.

Нормално је да нико неће да научи химну када је ненормално дугачка, ја не знам ни једну дужу у Европи (мислим на континент наравно), ни једну.
Друго, нема више тог осећаја солидарности, нема више тих малих људи који се међусобно помажу и моле НЕМА ОСЕЋАЈА ЗАЈЕДНИШТВА, па ни патриотизма ако хоћете.
Данаса људи више говоре о прошлости него о заједничкој будућности, и заваравају се неким мантрама.
Млади не желе да помажу, хероји су јеца цеца и шмрка а књиге оне најпродаваније су нађи дечка или како да се обогатим а да не радим. Сви ''блеје'' (као овце да гајимо а не децу) и иду у теретану...
А Алију Сиротановића и не знају ко је. Онда си могао да не знаш ко пева по вашарима (а сподобе су само на таквим местима и биле), али за Алију си морао да знаш и ГРАНИЦЕ СВОЈЕ ЗЕМЉЕ, химну, њене хероје, писце, сликаре, културне знаменитости...
Ма да не причам.

Најважнији је мени коментар ''ја сам променио троја кола, а мој тата једна''
То је данас најбитније каква кола имаш и колико их често мењаш.

Ето толико.

Back