Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
suKlijas :))))) manite se pirinca ljudi, to se daje profesionalnim sportistima koji treniraju po ceo dan pa im trebaju ugljeni hidrati :)

A nama ne trebaju? :eek: ;)
Ugljeni hidrati su i u testeninama / one provereno goje, a suklijaš ne (čak ni pomešan sa kakaom). :aha:

Inače skinula sam 1kg za tri nedelje :D ostalo mi je još - 4 do idealne težine tj do 54kg - juppppppiiii :vatromet:

Pirinač :heart: http://www.ishrana.org/pirinac.html

ps.Naravno, nemojte ga praviti sa belim nego sa žutim šećerom! ;)

Poslednja izmena:
A nama ne trebaju? :eek: ;)
Ugljeni hidrati su i u testeninama / one provereno goje, a suklijaš ne (čak ni pomešan sa kakaom). :aha:

Inače skinula sam 1kg za tri nedelje :D ostalo mi je još - 4 do idealne težine tj do 54kg - juppppppiiii :vatromet:

Pirinač :heart: http://www.ishrana.org/pirinac.html

ps.Naravno, nemojte ga praviti sa belim nego sa žutim šećerom! ;)
trebaju ti ali ne u tolikoj kolicini kao njima, ni blizu toliko zapravo. a za mrsavljenje posebno treba smanjiti preterani unos UH....missim, pirinac i secer, katastrofa :))) a ti zuti su zuti uglavnom jer su farbani a ne jer su pravi. jos jedna u nizu prevara za "zdravu ishranu"

Poslednja izmena od moderatora:
...u tim godinama je 5 godina "masa"...

...ja bih se radje okrenula fizickoj aktivnosti, nego sto bih volela tako da se hranim, to me podseca na ono sto propagira Maja Volk,
a ona meni izgleda kao zguzvana krpa...bez obzira sto se za potrebe tv-a smeje od uva do uva...

Da, ista filozofija. Samo je Mimi aktivna, trenira i jos ponesto osim joge.

Ako volite pirinac u raznim varijantama, predjite na integralni ili eventualno na dugo zrno, i tu je manji sadrzaj skroba nego kod kratkog zrna, predjite na braon secer (muskovado) mesto ovog naseg industrijskog zutog ili, jos i najbolje, na malteks.

Što se žutog šećera tiče - mnogo je blaži u odnosu na beli,

Dakle, svima koji vole slatko, a na dijeti su preporučujem suKlijaš sa kakaom! :D Nećete se ugojiti, ne brinite! ;) A zdravo je!
ps. Pročitajte članak o pirinču, i setite se nema baš mnogo gojaznih u zemljama u kojima je pirinač jedna od glavnih namirnica u ishrani! ;)

8edc393bf1292d9826e5ecde676999f2_view_l.jpg

Poslednja izmena:
Alo, zene! :mafijas: Eriu, ili kako ti je vec nick, kao prvo, suKlijas je interna sala kao recimo sad mu nije nista ili ja b' njega onim jogurtom ili recimo ostali samo dugmici... Drugo, ako ne jedes pirinac, otkud znas da TAKO DRASTICNO goji?! Da, fakat u Aziji do uvodjenja McDonalds'a skoro da i nije bilo gojaznosti.

nisam rekla da drasticno goji vec da nije dijetetski proizvod uprkos rasirenom uverenju da jeste. ne moram da budem debela da bih znala da nesto jeste ili nije manje pogodno za mrsavljenje i na kraju, ceo zivot je "dijeta" u smislu umerene ishrane, umerenog sporta i razumne brige o sebi i svom telu. i kao osoba koja smatra da tako zivi i trudi se da tako zivi imam pravo i da postujem na temi, imam odredjeno misljenje o nekim namirnicama i ucestvujem u diskusijama....ako je nekome dijeta ekspres mrsavljenje i vracanje starim navikama dva meseca kasnije i ostala instant resenja to nije moj problem :) no pain no gain, celog zivota a ne tokom par meseci....i kraj price,a dalje od toga kako ko voli.

Da, ista filozofija. Samo je Mimi aktivna, trenira i jos ponesto osim joge.

Ako volite pirinac u raznim varijantama, predjite na integralni ili eventualno na dugo zrno, i tu je manji sadrzaj skroba nego kod kratkog zrna, predjite na braon secer (muskovado) mesto ovog naseg industrijskog zutog ili, jos i najbolje, na malteks.

...meni su svi ti sveti poznati, ja sam od prosle godine od nekog maja meseca do sada skinula ukupno 15kg, uz velike fizicke napore, i osecam se odlicno,
nissam vratila ni gram, naprotiv, posel prvog gubljenja 12kg, izgubih jos ova 3 i meni dosta..znaci nema tu velike filozofije, nista grickalice, gazirano, testa,
i znate vec i sami...i doooostaaa fizicke aktivnosti...glavna je caka za gubljenje kilaze i odrzavanje takodje....

...ali nema vecere u neko doba, kolacica i sta ti ja znam, ako neko zeli i hoce, sve moze, bar sam ja odlican primer za to, pored hioptiroidisa, sam se
dovela u red....onda zdrave zene mogu jos lakse...

Sutlijas na dijeti je stvarno bezveze jesti. Koja je poenta? Rucas bez hleba da bi uneo pirinac kao slatkis posle rucka? Sto puta je bolje pojesti normalan pirinac za obrok i biti sit.

Licno bih odvojila neku kocku crne cokolade ili voce preliveno crnom cokoladom...pa cak i palacinku sa dzemom, ona ima svega 80-ak cal.
Musli za veceru isto...cemu sluze UH uvece...kontam da su jedino potrebni ljudima koji idu na neki sport...trebalo bi izbalansirati tu neku nasu ishranu bez da je unistimo...

Sutlijas na dijeti je stvarno bezveze jesti. Koja je poenta? Rucas bez hleba da bi uneo pirinac kao slatkis posle rucka? Sto puta je bolje pojesti normalan pirinac za obrok i biti sit.

Licno bih odvojila neku kocku crne cokolade ili voce preliveno crnom cokoladom...pa cak i palacinku sa dzemom, ona ima svega 80-ak cal.
Musli za veceru isto...cemu sluze UH uvece...kontam da su jedino potrebni ljudima koji idu na neki sport...trebalo bi izbalansirati tu neku nasu ishranu bez da je unistimo...

Pa dobro, ne prija svakome ista vrsta hrane. :aha:
Meni odgovara i ne goji me. I srećna sam zbog toga! :D

Predložite i vi nešto, umesto što komentarišete tuđe predloge! :roll:

jedu i presne ribe i kojekakvih egzotika u ogromnim kolicinama, pa da vidim koliko bi forumasa bilo spremno na takvu ishranu :)))) mene su svojevremeno napali kad sam stala u odbranu presne ribe i mesa, pa sve nesto sumnjam da bi pristalica takve ishrane bilo mnogo.

inace zivim u zemlji gde je pirinac baza ishrane, znaci jedu ga u nenormalnim kolicinama, bas sam danas za vreme rucka razmisljala kako toliko pirinca koliko oni pojedu za jedan obrok verovatno nisam pojela za pola godine, i to uz nesto malo mesa razmrljave ili specenog povrca i sve su samo ne mrsavi, mislim ako se vec vodimo nacionalnim primerima :)))) sad neko drugi moze da da primer petog naroda itd, sto na kraju nije ni bitno ako se posmatra VAN prehrabenih navika odredjene regije ili cak grada, porodice itd. ali ne goji se ni od pirinca niti od bilo cega drugog ako je dnevni unos energije izjednacen sa potrosnjom iste,ili manji...ali zna se valjda da kad se drzi dijeta odredjene namirnice pospesuju gubljenje kilograma a neke druge i ne bas i da to pre svega ima veze sa tim kako funkcionise ljudski metabolizam i koja hrana se u sta pretvara u telu.

takodje mislim da ako se nekome jede slatko bolje da uzme nesto konkretno u maloj kolicini i da bar ima svest o tome da je jeo slatkise a da pirinac pojede uz prilog ili na neki drugi nacin. ok mozda neko to ne vidi tako i omiljeni mu je slatkis sutlijas i svako ima pravo da se hrani kako hoce, cisto da se ogradim od potencijalnih histericnih ispada koji su uredno obrisani :sad2: kod ovakvih stvari koje su stvar ukusa uvek govorim samo i iskljucivo u svoje ime :neutral:

inace, japanci koje znam a koji su dosli u evropu da zive su se nagojili u rekordnom roku i to najvise od, po sopstvenom priznanju, krompira u svim varijantama i peciva....cisto da stavim krompir u istu pricu sa pirincem, za peciva vec znamo :mrgreen:

Pa kako ista prica kad se nisu gojili od pirinca? Verovatno je kolicina u pitanju, mislim da sve treba jesti ali malo.
Riba naravno da je presna za sushi ili sashimi i tako neka jela.

E da svakako da je stvar ukusa, ja pored cokolade ne bih ni jedan drugi slatkis ni pogledala (osim sladoleda tu i tamo).

Poslednja izmena:
Stos je u kolicini. Azijati generalno nemaju problem sa kilazom jer su ispred njih malene posudice iz kojih se svi sluze. Svako ko jede puno bilo cega imace problem...i dva kila grozdja nisu neki izbor ako covek hoce umereno da zivi, sto je valjda sustina svake dijete.

Ja jedem kolace jer nemam neki problem sa kilazom. Kada sam par puta u zivotu drzala dijetu nisam jela kolace i negde u to vreme sam prihvatila principe mediteranske ishrane o kojoj sam ovde pisala milion puta ali ljudima koji zele brze rezultate ta vrsta ishrane nije interesantna, govorila sam o piramidi koje se drzim k'o pijan plota i o davanju oduska kroz neko malo zadovoljstvo. Ja sam pescani sat i ja bih se ugojila da ne pazim, jasno k'o dan. Kao (polu)maratoncu trebaju mi UH nesto vise od proseka jer mi daju energiju pa kada se tome doda cest pad secera i izrazito nizak pritisak jasno je da meni kafa i kolaci dodju neophodni sto ne znaci da su potrebni svima.

Sta bih ja preporucila sestri da me pita, kazala bih joj da uzme stanglu crne cokolade pa podeli na dva dela koja ce pojesti u dva navrata tokom prvog dela dana, da skuva maline izlije ih u posude za puding, ohladi i doda malko slaga ako bas mora, da napravi patispanj u koji ce pobacati kupine i visnje, zatim isti iseckati na kockice i sladiti se ujutru danima a svakako joj ne bih preporucila sladak pirinac jer je bolje pojesti slan obrok nego sladak kako zbog hranjivih dodataka koje bi metnula u taj mediteranski pirinac (tipa maslina, piletine, gljiva, sargarepe) tako i zbog poznatog nepca koje ako oseti slatkis u vecoj kolicini trazi jos, jos, jos a covek koji je na dijeti jednostavno takav osecaj ne bi trebalo da pospesuje. Naravno, svako radi kako zeli.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back