Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...sve te fit jogurte i mleka sam probala, i samo mogu da iznesem svoj utisak, da se bolje i brze vari obican jogurt ili obicno mleko
2,8mm.....odavno sam to shvatila na svoju srecu i opustila se ne pijem u jednom obroku vise od solje jogurta, koliko bi on trebao
da bude masTan da bi me gojio....

...meni je uglavom vecera velika solja jogurta i nista vise.....

...i da, dok sam se "zaludjivala" svim mogucim muslijim, kornfleksima i ostalim zrnevljem nisam primecivala narocitu razliku, koristila
sam i maltex......ili je samo trebalo vremena da krene, posle je sve bilo lakse...

...trenutno mi je najveca muka sta obuci, a da mi ne stoji kao na vesalici, mnogo odece u M velicini mi je veliko, da ne pricam o
majicama u velicini L...:(((((

....pusto zensko nikad zadovoljno:mrgreen:

...sve te fit jogurte i mleka sam probala, i samo mogu da iznesem svoj utisak, da se bolje i brze vari obican jogurt ili obicno mleko
2,8mm.....odavno sam to shvatila na svoju srecu i opustila se ne pijem u jednom obroku vise od solje jogurta, koliko bi on trebao
da bude masTan da bi me gojio....

...meni je uglavom vecera velika solja jogurta i nista vise.....

...i da, dok sam se "zaludjivala" svim mogucim muslijim, kornfleksima i ostalim zrnevljem nisam primecivala narocitu razliku, koristila
sam i maltex......ili je samo trebalo vremena da krene, posle je sve bilo lakse...

...trenutno mi je najveca muka sta obuci, a da mi ne stoji kao na vesalici, mnogo odece u M velicini mi je veliko, da ne pricam o
majicama u velicini L...:(((((

....pusto zensko nikad zadovoljno:mrgreen:

Kako koja žena tj devojka! :manikir:
Ima i nas lepih, pametnih i zadovoljnih (i sobom i svojim životom)! ;) :heart: :zaljubljena:
A što se garderobe tiče - tek tu sam prezadovoljna! :okok::vatromet:

Pa Japanci jedu pirinac a i pasulj (u slatkoj varijanti za kolace) a nisu bas debeli (osim ako ne jedu zapadnjacku 'hranu' kao KFC ili Mek).

Niko nije pročitao članak o pirinču koji sam postavila ali sve do jedne "znaju" kako ga nije dobro jesti tokom dijete. :roll:
Sve pršti od kompetencije! :roll:

Što se mene tiče, obzirom ko sve učestvuje na ovoj temi - naslov bi trebao biti "Napred u propast"! :aha:

:cao:

Da se i ja malo umešam u priču o pirinču. Nisam neki stručnjak, pa ću da citiram Poznavaoca stvari koji je jednom prilikom ovde napisao da, kad dobijemo napad želje za slatkim, pojedemo nekoliko kašika kuvanog integralnog pirinča. Probala sam, nije baš da može da mi zameni čokoladu ili keks, ali ipak u tom momentu ne pojedem slatkiš. Isto tako je neko rekao da je kod jake želje za slatkim bolje pojesti neki koncentrovani šećer, tipa kockicu-dve čokolade nego kekse.
Ja inače mnogo volim integralni pirinač, ukusniji mi je od glaziranog i mogu uvek da ga jedem u svim kombinacijama, a opšte je poznato da je zdraviji i manje goji. Tako da, ko zameni glazirani pirinač integralnim, sigurno može više da se sladi sutlijašem i suklijašem. I naravno, uvek je najbitnija količina koja se pojede. Ono: jedite koliko hoćete, a ipak ćete mršaviti postoji samo u reklamama.
Ja danas počinjem da radim, (divno, petak, pa odmah vikend kad ne radim), muž mi je otsutan na duže, deca na raspustu, pa ne znaju ni sami ni gde su, ni kad jedu, ni kad spavaju, pa nemam neke obaveze da redovno kuvam, tako da bih lepo mogla da napravim plan ishrane za sebe, uhvatim ritam, smanjim količine, izbacim večernje grickanje keksa i sladoleda (meni bi bilo dovoljno i samo to), uvedem silazak nekoliko stanica ranije i pešačenje do kuće...
Doručkovala sam kafu i krišku lubenice, ručaću terijaki piletinu sa pirinčem, užina kuvani kukuruz, večera ??? šetnja?? Nije baš po propisima, ali to imam u kući, pa ću danas tako. Večeru moram lepo da osmislim i da se pridržavam. Znam da je najbolje proteine....

Da se i ja malo umešam u priču o pirinču. Nisam neki stručnjak, pa ću da citiram Poznavaoca stvari koji je jednom prilikom ovde napisao da, kad dobijemo napad želje za slatkim, pojedemo nekoliko kašika kuvanog integralnog pirinča. Probala sam, nije baš da može da mi zameni čokoladu ili keks, ali ipak u tom momentu ne pojedem slatkiš. Isto tako je neko rekao da je kod jake želje za slatkim bolje pojesti neki koncentrovani šećer, tipa kockicu-dve čokolade nego kekse.
Ja inače mnogo volim integralni pirinač, ukusniji mi je od glaziranog i mogu uvek da ga jedem u svim kombinacijama, a opšte je poznato da je zdraviji i manje goji. Tako da, ko zameni glazirani pirinač integralnim, sigurno može više da se sladi sutlijašem i suklijašem. I naravno, uvek je najbitnija količina koja se pojede. Ono: jedite koliko hoćete, a ipak ćete mršaviti postoji samo u reklamama.
Ja danas počinjem da radim, (divno, petak, pa odmah vikend kad ne radim), muž mi je otsutan na duže, deca na raspustu, pa ne znaju ni sami ni gde su, ni kad jedu, ni kad spavaju, pa nemam neke obaveze da redovno kuvam, tako da bih lepo mogla da napravim plan ishrane za sebe, uhvatim ritam, smanjim količine, izbacim večernje grickanje keksa i sladoleda (meni bi bilo dovoljno i samo to), uvedem silazak nekoliko stanica ranije i pešačenje do kuće...
Doručkovala sam kafu i krišku lubenice, ručaću terijaki piletinu sa pirinčem, užina kuvani kukuruz, večera ??? šetnja?? Nije baš po propisima, ali to imam u kući, pa ću danas tako. Večeru moram lepo da osmislim i da se pridržavam. Znam da je najbolje proteine....

opaaaaa, a ne zoves? :per:

Kako koja žena tj devojka! :manikir:
Ima i nas lepih, pametnih i zadovoljnih (i sobom i svojim životom)! ;) :heart: :zaljubljena:
A što se garderobe tiče - tek tu sam prezadovoljna! :okok::vatromet:

Tema "Tražim muža" je na pdf-u Poznanstva.:)

I molila bih bez provokacija. Ova tema je sasvim fino fercerala bez svađa i razmirica dok vi gđice niste naišli sa vašim suKlijašem. Što mnogo govori o Vama, zar ne?
U buduće se uzdržite od zajedljivosti. Hvala.

Niko nije pročitao članak o pirinču koji sam postavila ali sve do jedne "znaju" kako ga nije dobro jesti tokom dijete. :roll:
Sve pršti od kompetencije! :roll:

Što se mene tiče, obzirom ko sve učestvuje na ovoj temi - naslov bi trebao biti "Napred u propast"! :aha:

:cao:

Misliš "s obzirom"?:)

Elem, tema...debela sam i dalje. Taaakva me mrza uhvatila poslednjih par nedelja da je to čista bruka. Nisam vodila računa ni šta jedem ni kada. Doduše, nisam se ugojila. Ali nisam ni smršala.
Red je da se potrudim. Ali sa dijetom, kao i sa pušenjem je poenta u istoj stvari: moraš zaista rešiti.

Ljub za sve vas koje ste smršale.
A ljub i za one poput mene, buce-debeljuce.

Tema "Tražim muža" je na pdf-u Poznanstva.:)

I molila bih bez provokacija. Ova tema je sasvim fino fercerala bez svađa i razmirica dok vi gđice niste naišli sa vašim suKlijašem. Što mnogo govori o Vama, zar ne?
U buduće se uzdržite od zajedljivosti. Hvala.

Misliš "s obzirom"?:)

Elem, tema...debela sam i dalje. Taaakva me mrza uhvatila poslednjih par nedelja da je to čista bruka. Nisam vodila računa ni šta jedem ni kada. Doduše, nisam se ugojila. Ali nisam ni smršala.
Red je da se potrudim. Ali sa dijetom, kao i sa pušenjem je poenta u istoj stvari: moraš zaista rešiti.

Ljub za sve vas koje ste smršale.
A ljub i za one poput mene, buce-debeljuce.

Где си била госпоЏо буцо када су мене провоцирали заједљивим коментарима? :dontunderstand:

А израз обзиром користим само у опхођењу са "дивним и пријатним" женама! ;)

Много говори и о теби то што спомињеш подфорум "Познанства"! :manikir:

Поздрав од скоро савршене! :cao:

Poslednja izmena:
Prosvetlite me malo za taj integralni pirinac.
Ja jednom probala da ga kuvAM- pa to nikad da bude gotovo. Ond ami neko rece da treba da pre kuvanja stoji potopljen u vodi. Ako to treba da mi resi problem kad me uhvati napad z aslatkim pisi propalo, dok ja njega spremim pojescu celu cokoladu :).

meni je super i ovde, missim ja nemam problem sa tim :))))

Nemam ni ja, ali spamujemo

Ja jednom probala da ga kuvAM- pa to nikad da bude gotovo. Ond ami neko rece da treba da pre kuvanja stoji potopljen u vodi. Ako to treba da mi resi problem kad me uhvati napad z aslatkim pisi propalo, dok ja njega spremim pojescu celu cokoladu :).

Integralni pirinač nikad ne bude tako mekan kao običan. Uvek ostaje a la dent. Ja ga ne potapam, nego ka kuvam u cepteru, ne mogu ti reći tačno koliko, nekih 15-20 miniuta, onda ostavim poklopljeno, pa on još nabubri i malo omekša. Ako nemaš cepter, kuvaš ga u bičnoj posudi, ali u manje vode nego običan, jer on ne upija toliko. Probaš, gledaš, pratiš, dodaš malo vode ako zatreba. Njega ne možeš da kuvaš kad "dobiješ napad", podrazumeva se da ga imaš skuvanog.
Jer ja isto kad mi se prijede nešto slatko, zgrabim i pojedem pre nego što uspem i da pomislim da ne treba. To me i ubija. Kao da neki djavo udje u mene, oduzme mi moć rasudjivanja i natera me da jedem keks.

Pa kako ista prica kad se nisu gojili od pirinca? Verovatno je kolicina u pitanju, mislim da sve treba jesti ali malo.
Riba naravno da je presna za sushi ili sashimi i tako neka jela.

E da svakako da je stvar ukusa, ja pored cokolade ne bih ni jedan drugi slatkis ni pogledala (osim sladoleda tu i tamo).

Probaj mini Bambi sa likerom od kafe, iskustvo je skoro orgazmicko... tj. ako si prevazisla ono mlecno djubre od cokolade, crne su ipak samo za iskusne. :manikir: I zahvalna sam do neba ovima iz Bambija sa mini programom! :worth: Ako i ne uspem da se iskontrolisem i podelim je, nije toliko tragicno ako odjednom pojedem sve 4 kockice. :)

Natopljen zaledis pa prilikom napada hipoglikemije skuvas, imas valjda kontrole za 15tak minuta. I ne pokusavajte nepoklopljen da ga kuvate u mikrotalasnoj, to je ravno katastrofi... u smislu naknadnog ciscenja. :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back