Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
529442_463547500329625_383649132_n.jpg

Mislim da secerac ima oko 90 kcal, ako ga jedete umesto hleba koji ima 350 smrsacete. Al ne toliko bas. Za jaja, jedite belanca samo. Sta nema kcal, caj i kafa bez secera, i prosto se gubi glad, apetit. Moja najnovija uspesna dijeta je 1 obrok uvece (da mogu da zaspim) i moze nesto niskokalircno, moze i meso, ako ima, ili malo slatkog, al samo uvece jedem, ceo dan ne jedem i onda se castim, i stvarno sam smrsala, a nista ne radim od vezbi, necega. I to je protivno onome sto pricaju nutricionisti, svi kazu i jedite ujutru i jedite sto vise manjih obroka. Meni to jednostavno za moju psihu, u moj dan, ne uklapa se. Volim da trpim recimo (mada se navinkete nestane osecaj trpljenja), ali i na kraju nagradu za trud. Ne obrnuto, tako je meni lakse. A ne da sam doruckovala, pa posle mi dodje da sam gladna?? Ovako izdrzacu, pa znam jescu sigurno. Kazem svako ima sta njemu odgovora, ne slusajte puno lekare. Ni za preporucenu tezinu, devojke, ne slusajte lekare, idite ispod toga, do estetski u kupacem dok ne postignete sta hocete, ne slusajte sta vam kazu da je zdravo (Mnoge i tada imaju i viska)

Uopste se ne slazem sa tobom, ukljucujuci i prethodni post
I cak mislim da se hranis vrlo nezdravo, no ok, ako tvoj organizam tako podnosi (pitanje je dokle) u redu...

i nisu nutricionisti ludi, no svako je dovoljno mudar da sam odredi da li ce ih slusati ili ne...

joj, princes a da odes ti do psihologa prvo?
ovako ces stici na obroke jednom nedeljno, dok ces se preko nedelje baviti tim divnim osecajem trpljenja gladi, a u nedelju nagrada-lagani obrok ii tako sve dok sebi ne budes izgledala dovoljno mrsavo u kupacem, tj dok se ne srusis negde

...ucio ciga konja da ne jede puno...jel tako nekako bes ona poslovica, o ne jelu...:)

...strasno, nista gore se ne moze uraditi sebi nego se trenirati da ne jedes, a pritom jos ko da slusa nutricioniste
oni nemaju pojma, a ni vezbati ne treba nista, cak ni brzo hodati..samo se castis jednom laganom vecericom, a
preko dana mastas sta bi sve iz te vecerice trebalo izbaciti....

Mislim da secerac ima oko 90 kcal, ako ga jedete umesto hleba koji ima 350 smrsacete. Al ne toliko bas. Za jaja, jedite belanca samo. Sta nema kcal, caj i kafa bez secera, i prosto se gubi glad, apetit. Moja najnovija uspesna dijeta je 1 obrok uvece (da mogu da zaspim) i moze nesto niskokalircno, moze i meso, ako ima, ili malo slatkog, al samo uvece jedem, ceo dan ne jedem i onda se castim, i stvarno sam smrsala, a nista ne radim od vezbi, necega. I to je protivno onome sto pricaju nutricionisti, svi kazu i jedite ujutru i jedite sto vise manjih obroka. Meni to jednostavno za moju psihu, u moj dan, ne uklapa se. Volim da trpim recimo (mada se navinkete nestane osecaj trpljenja), ali i na kraju nagradu za trud. Ne obrnuto, tako je meni lakse. A ne da sam doruckovala, pa posle mi dodje da sam gladna?? Ovako izdrzacu, pa znam jescu sigurno. Kazem svako ima sta njemu odgovora, ne slusajte puno lekare. Ni za preporucenu tezinu, devojke, ne slusajte lekare, idite ispod toga, do estetski u kupacem dok ne postignete sta hocete, ne slusajte sta vam kazu da je zdravo (Mnoge i tada imaju i viska)

da li ti sebe zaista vidis samo kao telo?
covek bez hrane moze da izdrzi 40 dana!
samo vodu unosi, nemoj ni jedan jedini zalogaj..
znas li koliki je to kalorijski deficit?
fenomenalno..
sve sto treba da istopis - istopis u tih 40 dana!
kupaci ti stoji perfect!!!!

e sad, kad budu krenuli organski ispadi..kad ti krvna slika ode u q..kad hormoni poremete nivo jer zlezde ne luce kako treba..kad srce i mozak pocnu da otkazuju, sta te briga..
tebi ce kupaci da stoji fenomenalno..
ko je lud jos da slusa dr ili one neznalice nutricioniste..:roll:

pozdrav svima!!:) Dugo vec pratim ovu i slicne teme jer i ja kao i vi kuburim sa odredjenim viskom, koji bogami i nije mali,nikako da se pomerim sa one postporodjajne tezine,isla sam kod nutricioniste,ali cini mi se da na oci vise ne smam ni da joj izadjem a i na ulici mi postaje neprijatno kad naletim na nju :zper: Naime uspem ja da skinem nekih tri kg a onda mi nesto kvrcne u glavi i vratim se na staro,mozda bi mi malo podrske trebalo,a nesto mi govori da sam na pravom mestu...jeste problem treba priznati,pa eto mene javno :think: Imali neko predloge neka uspesna dijeta,molim, ne saljite me kod nutricioniste...:dash:
Inace ne bi zurila polako,zdravo,planiramo eventualno jos jednu prinovu pa bi sve sto je brzo mozda bilo previse u takvoj situaciji...:think:

pozdrav svima!!:) Dugo vec pratim ovu i slicne teme jer i ja kao i vi kuburim sa odredjenim viskom, koji bogami i nije mali,nikako da se pomerim sa one postporodjajne tezine,isla sam kod nutricioniste,ali cini mi se da na oci vise ne smam ni da joj izadjem a i na ulici mi postaje neprijatno kad naletim na nju :zper: Naime uspem ja da skinem nekih tri kg a onda mi nesto kvrcne u glavi i vratim se na staro,mozda bi mi malo podrske trebalo,a nesto mi govori da sam na pravom mestu...jeste problem treba priznati,pa eto mene javno :think: Imali neko predloge neka uspesna dijeta,molim, ne saljite me kod nutricioniste...:dash:
Inace ne bi zurila polako,zdravo,planiramo eventualno jos jednu prinovu pa bi sve sto je brzo mozda bilo previse u takvoj situaciji...:think:

Dobrodosla na temu, na pravom si mestu, a evo jedne fb grupe na kojoj ces sigurno pronaci inspiraciju, fantasticne slike postavljaju: https://www.facebook.com/PlanetKitchen

eat to live,don't live to eat....hm...jedna od poruka ili there is no diet that will do what eating healthy does..hm...valjda cu usvajati to vremenom,ufff,naravno svesna sam ja svega toga ooodavnoooo,ali.....:dash: ali da vredi,vredi,samo treba preusmeriti misli,staviti dobro na jednu i sve ono lose sto donosi losa ishrana na drugu stranu..:worth:

Kako ti bre nutricionista nije pomogao, ja se bre kunem u njega :D

Dobrodosla

Hvala na dobrodoslici..i jeste pomogao kada sam bila pre par godina prvi put kod njega,pardon nje i bila sam skinula nekih 12-ak kg za nepuna dva eseca recimo vise se i ne secam,ali vratila sam vecinu kg..onda sam pre nekih godinu nesto jace drzala Un- dijetu skinula nekih 9 kg za prvi mesec dijete onda je dosla zima,praznici i propade moja dijeta,druga dva meseca nisam drzala...skoro sam probala sa istom,ali kg ni priblozno ne idu dole brzinom kojom su isli onda i izgubim volju,tako da...verujem da razunete odkud ja onda ovde :whistling::dash:

...evo da upisem ovde nesto, kad sam danas u jednom velikom ogledalu videla svoje ruke, i shvatila da ne lice vise na ruke boksera,
bas sam bila zadovoljna....sutra cu se najverovatnije izmeriti pa javljam kilazu.....

Hvala na dobrodoslici..i jeste pomogao kada sam bila pre par godina prvi put kod njega,pardon nje i bila sam skinula nekih 12-ak kg za nepuna dva eseca recimo vise se i ne secam,ali vratila sam vecinu kg..onda sam pre nekih godinu nesto jace drzala Un- dijetu skinula nekih 9 kg za prvi mesec dijete onda je dosla zima,praznici i propade moja dijeta,druga dva meseca nisam drzala...skoro sam probala sa istom,ali kg ni priblozno ne idu dole brzinom kojom su isli onda i izgubim volju,tako da...verujem da razunete odkud ja onda ovde :whistling::dash:

Meni tu nesto ne stima, ne bi to trebalo tako brzo da ide dole :think:
ako hoces dijetu delotvornu na duge staze, mora to sporije..
..ja sam od marta i posete nutricionisti skinula 8 kg, meni to super
i vidi se, a i ja se bolje osecam
primetila sam cak i da bolje podnosim ove vrucine i manje se znojim, pretpostavljam da i to ima veze sa promenom ishrane
i meni sad kg idu nekako jako sporo dole, ali ne odustajem
uostalom, i dr je rekla da je najbitnije da sam usvojila drugaciji nacin ishrane, a rezultati ce doci
tu dolazimo do onoga -nisam na dijeti, vec se hranim zdravo- ;)

sta si jela tad kad si bila na dijeti, jel se secas?
moras da se naoruzas sa mnooooooogo strpljenja i da ne klones ako skines 2kg a ocekivala si 4kg minimum. nego hrabro dalje
i tako u krug

Dorucak uglavnom kuvano jaje i salata parce crnog hleba,ili virsla,tunjevina i sl sa salatom nemasnim jogurtom i parcetom crnog ili integralnog hleba uglavnom,rucak kuvano uglavnom na vodi,sa malo soli,dve uzine obiccno vocke,vecera musli,ili parce sira sa vise se ne secam cim i tako nekako;) Za UN dijetu si verovstno cula i ako sto sam napomenula i uz nju sam uyspela da skinem solidno kilazu za samo taj prvi mesec,dakle 9 kg,ali sto je brzo to je i kuso pa sam stoga brzo i vratila,mene zima ubija cim se malo opustim tu je kraj lako se vratim na staro..:rumenko:

Prikaz knjige: „GLADOVANJE RADI ZDRAVLJA“

Autori: sovjetski lekari: J.S. Nikolajev i E.I. Nilov
Izdavaè: NIP „Parizan“ – Beograd, 1977. godine. Prevod: Božo Bobot.

Citati i sažeci delova teksta: poglavlje „unutrašnji lekar“ (strane br. 35-48) i
poglavlje: „Gladujte radi zdravlja“ (strane br. 61-71).

KNJIGA JE NAPISANA NA OSNOVU REZULTATA 15-GODIŠNJEG RADA SA 7.000
PACIJENATA ...
POtrazite ..ima je u pdf .
Teorija iskustveno proverila.Radi najzad nesto radi.:worth:

pa nisi na pravom mestu..pravo mesto je u prirodi na bajsu i vezbama..trcanje i znoj..dosta tecnosti i batalis to sto jedes

Pozdrav :cao:

Trebala bi da iz korena promeniš način ishrane. Znači zdrava hrana, sa puno svežeg, sirovog voća i povrća.
Izbegavaj beli hleb, so, slatkiše, masno, testenine, pite i sve gurmanluke...
Ja se recimo ne sećam kada sam poslednji put pojela picu ili pljeskavicu :ljutko:

Sada je leto, ima svega ;) npr ja jedem sladoled i plazmu i to ti preporučujem kad se baš zaželiš slatkog, inače izbegavaj čokolade, torte, kolače...znam da je teško :( ali kad posle 8 meseci budeš, kao ja, bila slabija za 12kg bićeš mnogo srećna! :D I tada se časti čime god želiš, a veruj mi više ti to neće ni prijati! ;)

To je moj predlog iz iskustva! Srećno! :cao:

Dorucak uglavnom kuvano jaje i salata parce crnog hleba,ili virsla,
Срећо немој данас...а и немој никада.
tunjevina i sl sa salatom nemasnim jogurtom
Веруј ми да су немасни јогурти или млека скок у мрак.
Млечне масти су важне за апсорбовање калцијума и неких витамина.
То са '% масти у млеку у и јогурту је халуцинација, па не попије нико литре млека да се од тога угоји!
i parcetom crnog ili integralnog hleba uglavnom,rucak kuvano uglavnom na vodi,sa malo soli,dve uzine obiccno vocke,vecera musli
Иаоко је маса људи убеђена да је мусли здрав то је вероватно важило док се спремао пре много деценија у кућној радиности, данас препун је конзерванаса, вештачких боја, чудних арома којима се подилази светини и додатака сваке врсте
ili parce sira sa vise se ne secam cim i tako nekako;) Za UN dijetu si verovstno cula i ako sto sam napomenula i uz nju sam uyspela da skinem solidno kilazu za samo taj prvi mesec,dakle 9 kg,ali sto je brzo to je i kuso pa sam stoga brzo i vratila,mene zima ubija cim se malo opustim tu je kraj lako se vratim na staro..:rumenko:

Срећо немој данас...а и немој никада.

Веруј ми да су немасни јогурти или млека скок у мрак.
Млечне масти су важне за апсорбовање калцијума и неких витамина.
То са '% масти у млеку у и јогурту је халуцинација, па не попије нико литре млека да се од тога угоји!Иаоко је маса људи убеђена да је мусли здрав то је вероватно важило док се спремао пре много деценија у кућној радиности, данас препун је конзерванаса, вештачких боја, чудних арома којима се подилази светини и додатака сваке врсте

Za preradjevine nafilovane nitratima se slazemo. Ali za mleko i mlecne preradjevine znas moj stav: isti kao za meso i mesne preradjevine. Bilo koja masnoca, ne samo ona najgora, mlecna, koja najgore naslage stvara u krvnim sudovima, ce da posluzi za resorpciju vitamina D neophodnih za resorpciju kalcijuma. I pritom biljne namirnice ne remete pH ravnotezu i ne crpe kalcijum i fosfor iz kostiju kao proteini zivotinjskog porekla. BTW i za musli se slazem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back