Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E moram da vas pitam ....

Kad ste zadnji put uradile/i komplet labaratorijske analize ?
Kod mene je uvek sve bilo u redu a onda se desilo , sticajem okolnosti , da sam morala odmah nakon svih ovih bahanalisanja u zadnjih 15 dana i moram da priznam da sam u soku ... negativnom , naravno
Preselila sam se na razne forume ''zdravlje''.

Mislite o tome ..... da ne bude kasno .... nije sve u estetskoj figuri nego i u onom sto nam se desava u organima :(

Kod mene je uvek sve bilo u redu a onda se desilo , sticajem okolnosti , da sam morala odmah nakon svih ovih bahanalisanja u zadnjih 15 dana i moram da priznam da sam u soku ... negativnom , naravno

Mislite o tome ..... da ne bude kasno .... nije sve u estetskoj figuri nego i u onom sto nam se desava u organima :(
sta se desilo? :(

dobro, sad ces opet paziti i to je to...

i izvuci sebi namirnice s losim i sa dobrim holesterolom
za pocetak...
ovde kada se kaze holesterol, svi misle da im je to samo od pecenja i sarme, ali nije....
iznenadila bi se koje sve namirnice imaju taj los holesterol, a i ne primetis da ih uneses tokom dana...

Holesterol , trigliceridi , ....... ma opsti kolaps ................ nakon cuvene srpske kuhinje po raznim restoranima svakodnevno

...meni je holesterol bio povisen negde po zadnjem nalazu prosle godine...onda sam skinula 10kg, i vratio se u normalu,
pre tacno cetiri meseca sam radila kompletnu biohemiju, i sve je bilo ok...a i tada je doktorka tvrdila da to nije zbog onoga
sto jedem, vec da mi stitna pravi problem....kad sam se aktivirala i to je sredilo....
...pila sam neki Omegol 2kom dnevno...ali ni on nije dao rezulate...
...nemoj da se nerviras, sredice se to....

nocas sam se bavila time i proucavala na drugim forumima i raznim linkovima ........... nismo ni svesne sta radimo
tezina moze da ide dole ako izbacimo neke vrste ali one sto koristimo isto mogu da naprave haos

mada , ruku na srce ....... kajmak , masni sirevi , razne pogace , svadbarski kupus , kolenice vake , nake ..... przeno , peceno ... pecenja ..... pogace prelivene nakim saftom u kome su suve sljive i bukovaca ....... da ne meracim dalje ...... koliko god samo malo da se proba ................ ode sve kardinalno u pm

e sad cu da zobam salatice i beli luk i limun ..... mesecima
i to ne zbog tezine jer to sam odmah regulisala nego onog sto je mnogo vaznije

Afro ......... potpuno si u pravu ...... fizicka aktivnost je tata-mata za sve ...... i verujem da mi to najvise nedostaje ....... previse sam se ulenjila ... kola , kola ... ni 100 m ne predjem
Sad ce morati da se menjaju navike i opet postepeno jer bi i to bio sok za organizam

nocas sam se bavila time i proucavala na drugim forumima i raznim linkovima ........... nismo ni svesne sta radimo
tezina moze da ide dole ako izbacimo neke vrste ali one sto koristimo isto mogu da naprave haos

mada , ruku na srce ....... kajmak , masni sirevi , razne pogace , svadbarski kupus , kolenice vake , nake ..... przeno , peceno ... pecenja ..... pogace prelivene nakim saftom u kome su suve sljive i bukovaca ....... da ne meracim dalje ...... koliko god samo malo da se proba ................ ode sve kardinalno u pm

e sad cu da zobam salatice i beli luk i limun ..... mesecima
i to ne zbog tezine jer to sam odmah regulisala nego onog sto je mnogo vaznije

Afro ......... potpuno si u pravu ...... fizicka aktivnost je tata-mata za sve ...... i verujem da mi to najvise nedostaje ....... previse sam se ulenjila ... kola , kola ... ni 100 m ne predjem
Sad ce morati da se menjaju navike i opet postepeno jer bi i to bio sok za organizam

...pa jeste, sve je u kretanju, neki dan sam gledala na tv-e neku emisiju o tome, i rekose da nas ne kretanje pre ubije nego duvan i alkohol...znaci batalis auto,
neka ga na parkingu neka se druzi sa svojim drugarima...a ti lepo udobnu obucu i hodaj...za pocetak i preporucuju samo hodanje, onda malo brzi hod koji ce
vremenom precu u lagano trcanje....
...zaobidji lift, bus za dve stanice...i videces da ce ti biti bolje....
...moja lekarka kad je videla zadnji nalaz krvi, pitala me je sta sam radila, pa sam sve dovela u normalu (dogro sve sem antitela)...nije obratila paznju na kilazu,
vec sam joj kaze izgledala zdravija...e pa to je caka..samo sto se mi ulenjimo, uljuljkamo i ne obracamo paznju na ono sto je najbitnije....
...mozes ti da pojedes i nesto jace nekad, samo je bitno da ga i potrosis......
...i probaj da se ne nerviras, evo ja to stalno pricam, a jos nisam naucila....nervoza nikom dobra donela nije....

Nervoza :think:

Ma sad kad odstrelim sve one koji me nerviraju ........... rascisticu vise od pola problema .
Zivot je suvise kratak da bi dopustila da mi se beskonacno penju po ganglijama .

Ili je ovo za rupu ?

Kako god ... odluke su donete .... razne :evil:

Jel probao neko herbalufe?z:poz:

Ja ne .............. ali imam prijateljicu koja se time bavi godinaaama i prilicne prihode ima od toga .
Pije i ona naravno razne dodatke ali na njoj ne vidim da je ista bolje od nas koji to nekoristimo i ne zelimo .

Znam i za lose aspekte toga .............. a kako i da neznam kad nas ubi sa tim pricama

Sve u svemu ja sam veliki protivnik tih zamena praskastih

Jel probao neko herbalufe?z:poz:

misliš herbalife ili što bi se na srpskom reklo herbalajf. Ja sam koristila i mogu ti reći da je to čisto bacanje para. Ti uz to opet ne možeš da jedeš koliko i šta hoćeš. Da bi oslabila moraš da zameniš dva obroka time i moraš mnogo da se krećeš. Pa kad redukuješ ishranu i povećaš fizičke aktivnosti, onda ti taj prašak i ne treba. Ne ulazim u to jel od GM soje i od čega je i koliko je samim tim loš ili opasan.
Bolje za tih 4-5 hiljada dinara koliko košta šejk kupi neku kvalitetnu ribu, voće, povrće, uplati aerobik, pilates, bazen, kupi sobni bicikl.... ima stvarno mnogo korisnijih načina da se potroše pare.

Nervoza :think:

Ma sad kad odstrelim sve one koji me nerviraju ........... rascisticu vise od pola problema .
Zivot je suvise kratak da bi dopustila da mi se beskonacno penju po ganglijama .

Ili je ovo za rupu ?

Kako god ... odluke su donete .... razne :evil:

hahaha, podsetila si me ne mene danas. Dolazim kod drugarice i kažem "ja imam problem sa XY"
"Kakvih", pita ona
"Ne mogu da je podnesem"....
a ne mogu da je podnesem zato što je negativna. U svemu vidi problem. I sve gleda sa negativne strane. "Pa daj bre, pogledaj to malo drugačije", pa joj nabrajam...
valjda je i ovo za rupu, ali ja sve obavljam na ove 3 teme na koje idem.

Elem, da se malo pohvalim. Ja sam sinoć sišla 2 stanice ranije i uključila štopericu da tačno izmerim koliko ja to "gubim" vremena. I ispalo je 8 minuta, 49 sec. Znači, za toliko stignem do stanice na kojoj inače izlazim. I od nje do kuće jo 7 minuta. Znači 15 minuta brzog hoda. Nije mnogo, ali više nego ništa.
Ako budem raspoložena večeras ću da sidjem još jednu stanicu ranije.
E, sad što sam ja posle toga opet smlatila 'leba i čokolade.... za to ću izgleda morati kod psihijatra.

Momentalno prestani da mislis .
Znam i jednog koji je umro .... znaci zaboravi :tiganj:

nesmes sebi dozvoliti da budes gladna .................. 5 obroka dnevno ali malih , na svakih par sati
da sam samu sebe slusala , ne bi zabrljala

Da vam mahnem svima...dugo me nije bilo ovde :cao:

Radila sam analize skoro (pre praznika) i sve je bilo u redu...holesterol 4,9...trigliceridi 0,7 :eek: - ovo je malo...al ajde....NIkad nisam imala problem sa tim....osim ponekad holesterol zna da mi bude na granici ali moja doktorka me ubedjuje da je to od stresa, a ne od ishrane.

Inace nisam pazila sta i koliko jedem duze vreme...jos uvek se na kilazi ne pokazuje osim 1 kg koji kod mene uvek seta gore - dole, ali definitivno moram da pocnem ovih dana, tj. cim se ogranizujem sa namirnicama...a do tada smanjujem kolicine.

Necu da dozvolim da vratim skinute kilograme, tako da cete me vidjati cesce ovde :D

P.S. Bila sam kod interniste zbog usporenog pulsa i ona mi trazi da radim hormone stitne zlezde...kaze da joj je sumnjivo zbog moje sklonosti ka gojenju.
E to ne mogu da se nakanim da uradim, ali moram ovih dana.

Poslednja izmena:
...obavezno to uradi sto pre Cru, nemoj da te mrzi, bolje da znas da je sve u redu nego da sumnjas...

...ja sam danas bila da se igram sa bebom i tamo se kao trudila da ne jedem nesto puno...ali ko jede sa omladinom
zna kako je, narocito kad je omladina jesna...definitivno cu morati da se sklanjam kad jedu...:rumenko:

...jeste da sam bila i aktivna bas, ali nista to nije toliko znacajno...dok se ne oznojis sve je slaba vajda...

dobro, Afro, nemoj baš da se znojim, ne volim, mada sam i to večeras uradila.
Naime, sišla sam još jednu stanicu ranije, znači 3, ali to i nije bila neka vajde, jer sam hodala duže samo 3 minuta 46 sekundi. Zamislite, da se samo toliko ide peške od jedne do druge autobuske stanice. Dobro, neke su bliže jedna drugoj, neke su udaljenije... i to je sve ukupno, do kuće, bilo nepunih 20 minuta. Sutra silazim 4 stanice ranije. Samo što stu 4. i 3. baš udaljene. I tu sam se prepirala s mužem koliko treba peške. I baš ću da sidjem pa makar posle na 2. ili 3. opet ušla u bus. Ali da izmerim.
Posle sam opet večerala i jela slatkiše. ebiga...

Kamenicvete, nema nam Jace koja je oslabila isto koliko i tvoja komšinica UN dijetom. Možda i ta dijeta ima nedostatke, ali bar je jela normalne namirnice i ne verujem da je to koštalo više od uobučajene ishrane. Doduše i to je uobičajena ishrana, samo se ne jede sve svakog dana.
Mora da se smanji količina. Ja sam držala tu dijetu i za 3 meseca oslabila 3 kg. Prilično sam se pridržavala rasporeda, ali očigledno nisam redukovala količinu.

...dobro ne moras bas bukalno da se oznojis, ali da osetis da ti je onako toplije nego inace, to je caka, da se zagreje organizam, da malo sto bi se reklo
sve "proradi"...i nije da nije nista 20 minuta narocito brzog hoda, kad bi to radila svakodnevno videla bi kakve bi efekte postigla...:)

...meni je mnogo lakse bilo dok sam bila sama da se pridrzavam rezima ishrane i da ne jedem i ne kupujem nista masno i bas kaloricno,
sad je druga prica, i potpuno te razimem....kad samo suskaju sa nekim slatkisima..pa se vecera u 22h...:mrgreen:

...e, sad imam neku najavu za posao, ako bude srece pa stvarno to bude, od prve plate cu da uplatim neku rekreaciju, jer cemo i stan
menjati, sigurno nece biti na ovoj visini, sto ce mi dodatno otezati odrzavanje kilaze, koja je vec ugrozena:(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back