Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dobro, Afro, nemoj baš da se znojim, ne volim, mada sam i to večeras uradila.
Naime, sišla sam još jednu stanicu ranije, znači 3, ali to i nije bila neka vajde, jer sam hodala duže samo 3 minuta 46 sekundi. Zamislite, da se samo toliko ide peške od jedne do druge autobuske stanice. Dobro, neke su bliže jedna drugoj, neke su udaljenije... i to je sve ukupno, do kuće, bilo nepunih 20 minuta. Sutra silazim 4 stanice ranije. Samo što stu 4. i 3. baš udaljene. I tu sam se prepirala s mužem koliko treba peške. I baš ću da sidjem pa makar posle na 2. ili 3. opet ušla u bus. Ali da izmerim.
Posle sam opet večerala i jela slatkiše. ebiga...

Kamenicvete, nema nam Jace koja je oslabila isto koliko i tvoja komšinica UN dijetom. Možda i ta dijeta ima nedostatke, ali bar je jela normalne namirnice i ne verujem da je to koštalo više od uobučajene ishrane. Doduše i to je uobičajena ishrana, samo se ne jede sve svakog dana.
Mora da se smanji količina. Ja sam držala tu dijetu i za 3 meseca oslabila 3 kg. Prilično sam se pridržavala rasporeda, ali očigledno nisam redukovala količinu.

hehe
moram da vam ispricam nesto
ja ovde u bus jako retko udjem, bas ako je neki kijamet
i sad gde god sam isla, i na drugi kraj grada, ja peske
i svi se cude, i smeju mi se i krste (msm, beogradjani)
i onda mi objasne, da tako mi novosadjani ovde, valjda smo tamo navikli da nam je sve tu i blizu i navikli smo svuda peske
pa onda i ovde u beogradu idemo
ne znam
ali stvarno cak ni ovde nije nista daleko
vise steknes utisak da je daleko kada se vozikas pa guzve na svako malo, a kad si pesak, bas te briga za sve i te guzve i cuda...

ali je meni cudnije sto se svi izbece kada cuju da sam dosla peske
kao da sam krenula peske od ns do beograda...

Pa jeste u pravu si! Često ni ne pokušamo da idemo peške, mislimo sve daleko. Vidiš kako sam se ja iznenadila što sam razdaljinu izmedju dve stanice prešla za 3 minuta. To je stvarno smešna razdaljina. I u principu sve dokle može da se stigne za pola sata peške je blizu. I što kažeš, naročito kad su gužve, pre može da se stigne peške nego autobusom. Sad već planiram da i kad krenem na posao otpešačim par stanica. Ima jedna prodavnica nameštaja u koju hoću da svratim. A onda mi je usput i jedna tekstilna fabrika sa fabričkom prodavnicom gde nekad mogu da se nadju solidni komadi odeće po nižim cenama. :sanke:

hehe
moram da vam ispricam nesto
ja ovde u bus jako retko udjem, bas ako je neki kijamet
i sad gde god sam isla, i na drugi kraj grada, ja peske
i svi se cude, i smeju mi se i krste (msm, beogradjani)
i onda mi objasne, da tako mi novosadjani ovde, valjda smo tamo navikli da nam je sve tu i blizu i navikli smo svuda peske
pa onda i ovde u beogradu idemo
ne znam
ali stvarno cak ni ovde nije nista daleko
vise steknes utisak da je daleko kada se vozikas pa guzve na svako malo, a kad si pesak, bas te briga za sve i te guzve i cuda...

ali je meni cudnije sto se svi izbece kada cuju da sam dosla peske
kao da sam krenula peske od ns do beograda...
meni se bas u novom sadu desavalo da zaustavim nekoga na ulici da ga pitam gde je ovo ili ono i kako da stignem do toga peske, i onda mi se ljudi cudei kao jao znas koliko ima da se pesaci do tamo :eek: obicno me onda ubedjuju da uzmem autobus jer je mnoooogo daleko i tako to a uglavnom se na kraju ispostavi da je to daleko 15 minuta sporim hodom :lol: valjda zavisi na koga naletis, ja u beogradu uvek puno pesacim i gde god mogu idem peske, prvo sto ne volim autobuse,a i sto mi se ne da da placam karte...isti slucaj je i ovde, svi se nesto bune i komentarisu kako je ovo daleko od onoga, kao jao gde ces peske ovo ono, a na kraju se ispostavi da je to opet 15-20 minuta mojim hodom, sto je prakticno nista za nekog ko voli da pesaci. ljudi u velikim gradovima su postali previse zavisni od prevoza pa valjda izgube osecaj da neke stvari stvarno nisu tako daleko kao sto izgleda...

Nek se beče, ko ih šiša. Neki ljudi ne mogu ni do obližnje prodavnice bez auta.
Ja od ponedeljka krećem ponovo na aerobik (bila je neka pauza zbog praznika).

e, pa tako su me zezali i za bajs
posto kad dodje prolece, ja sednem na bajs i iz novog sada vozim za srbobran i nazad...
taman ustedim pare za bus, a vidim moje
i kada sam donela bajs za bg
par njih kao da budu duhoviti... "jel si dosla bajsom iz novog sada"...
ha-ha :S
pa mislim se, da imamo normalne puteve mozda i bih, ali kad se setim tog puta starog za bg, sve rupa do rupe, uzas...

Evo mene, redovni večernji izveštaj o pešačenju izmedju autobuskih stanica od Mrs.Bi:
Večeras sam sišla još jednu stanicu ranije, što je ukupno 4 stanice i 7 minuta dužeg pešačenja izmedju stanice 4 i 3. Tako da je sa onih 19 od juče (mislim, i danas sam to opet prešla, ne sabiram jučerašnja i današnja vremena) , to sad ukupno 26 minuta brzog hoda, što je već jedno vreme koje nije zanemarljivo. Pošto sutra ne idem na posao, već sam smislila da obidjem neke prodavnice nameštaja. Ddanas naravno nisam uspela da krenem ranije na posao pa da to uradim. A moram neki cilj da imam. Ne mogu samo tako da hodam. Mislim, mogu, ali ovako je zanimljivije.
url=http://www.smilies.4-user.de]
smilie_sp_057.gif
[/url]

U ponedeljak počinje joga

eto.... ima različitih uglova gledanja. Sve je istina....

Ja juče opet puno šetala, ali i puno jela. Ali da sam samo jela, a nisam šetala, to bi bilo još gore. Bili sinoć na večeri kod prijatelja, a ja volim tako uz iće i piće i da zapalim po neku cigaretu, iako sebe smatram nepušačem, jer je to samo u ponekim prilikama. E, sinoć nisam pušila, pa se hvalim društvu: Eto, kako sinoć nisam pušila! Još samo da prestanem da pijem i da jedem i biću idealna!

Stavljam sad da mi se prave pšenične klice, da probam konačno da popravim situaciju s noktima. Izlomiše mi se potpuno. A kad ikad mi je Poznavalac to preporučio.
Poznavaoče, koliko toga treba da se jede da bi uticalo na nokte?

Poslednja izmena:
...ja jedom pravila te klice... i nekako su mi se osecale na budj...nesto sam gresila, sta ne znam..posle sam odustala...:rumenko:
...i mislim da bi bilo bolje kad bi se prijatelji okupljali na rucku umesto na veceri..narocito ako su vecere posle 20h...

e, znaš kako, Afro, ova prijateljica je to pokušala da uvede, ali meni, pravo da ti kažem to ne odgovara. To je naravno logičnije jer onda ne jedemo uveče i ne mora svako kod svoje kuće da pravi ručak. Ali mi nekako onda ceo dan ode na taj ručak. A znaš da mi zaposlene žene vikend koristimo za sve ono što ne stignemo preko nedelje. Osim toga, napijem se i najedem za taj obrok, pa onda samo mogu da legnem i hukćem posle toga. Onda bolje da je ponoć nego da je 6-7 uveče, jer svakako posle toga ništa ne mogu da radim. A da treba ti obroci da budu manji i lakši - treba! A mi smo sad uhvatili neki ritam, nas tri para se sastajemo i svako izmišlja nešto novo što sprema da se pokaže pred drugima, da to meni sad već počinje da liči na onu emisiju Dođite na večeru, ili kako se već zove.... Nekad smo se sa prijateljima češće posećivali i sedeli samo uz kafu i sok i ništa nam nije falilo. Ne znam kad se, kako i zašto to pretvorilo u obilne večere. Ali, da znaš da ću sad stvarno, ozbiljno da uzmem u obzir tvoju sugestiju. Pa, ili da uvedemo ručkove ili da te večere budu više kao neka zakuska, čisto da se ne sedi samo uz piće. Neki kanapei, korpice, projice. Ono što sad napravimo kao predjelo, da u stvari bude sve.

e, znaš kako, Afro, ova prijateljica je to pokušala da uvede, ali meni, pravo da ti kažem to ne odgovara. To je naravno logičnije jer onda ne jedemo uveče i ne mora svako kod svoje kuće da pravi ručak. Ali mi nekako onda ceo dan ode na taj ručak. A znaš da mi zaposlene žene vikend koristimo za sve ono što ne stignemo preko nedelje. Osim toga, napijem se i najedem za taj obrok, pa onda samo mogu da legnem i hukćem posle toga. Onda bolje da je ponoć nego da je 6-7 uveče, jer svakako posle toga ništa ne mogu da radim. A da treba ti obroci da budu manji i lakši - treba! A mi smo sad uhvatili neki ritam, nas tri para se sastajemo i svako izmišlja nešto novo što sprema da se pokaže pred drugima, da to meni sad već počinje da liči na onu emisiju Dođite na večeru, ili kako se već zove.... Nekad smo se sa prijateljima češće posećivali i sedeli samo uz kafu i sok i ništa nam nije falilo. Ne znam kad se, kako i zašto to pretvorilo u obilne večere. Ali, da znaš da ću sad stvarno, ozbiljno da uzmem u obzir tvoju sugestiju. Pa, ili da uvedemo ručkove ili da te večere budu više kao neka zakuska, čisto da se ne sedi samo uz piće. Neki kanapei, korpice, projice. Ono što sad napravimo kao predjelo, da u stvari bude sve.

...znam da nije zgodno, i znam da bi "izgubili" celi dan tada..ali sam samo onako razmisljala da bi to bila zdravija varijanta....e pa da nekad se moglo sedeti uz kafu i nesto malo da se
bocne na cackalicu, nekad ni to...jednom htedoh da te pitam zasto se "takmicite" ali rekoh ajde da me ne shvatis gresno...ustvari dobro je dok mozete to sebi da priustite, em se lepo
druzite im em probate nove ukuse...samo kad biste primenili termin sve bi bilo idealno...:)

eto.... ima različitih uglova gledanja. Sve je istina....

Ja juče opet puno šetala, ali i puno jela. Ali da sam samo jela, a nisam šetala, to bi bilo još gore. Bili sinoć na večeri kod prijatelja, a ja volim tako uz iće i piće i da zapalim po neku cigaretu, iako sebe smatram nepušačem, jer je to samo u ponekim prilikama. E, sinoć nisam pušila, pa se hvalim društvu: Eto, kako sinoć nisam pušila! Još samo da prestanem da pijem i da jedem i biću idealna!

Stavljam sad da mi se prave pšenične klice, da probam konačno da popravim situaciju s noktima. Izlomiše mi se potpuno. A kad ikad mi je Poznavalac to preporučio.
Poznavaoče, koliko toga treba da se jede da bi uticalo na nokte?
Педесетак грама сувог пшеничног зрна, дакле пре наклијавања.
Иначе је много јачег дејства од хемије.
Можеш мислити кад је та количина помогла мојој ташти да залечи пукотину на пети, додуше једном ујутро и једном увече, даклеМ двострука доза!:rida:
Тиме ће за нокте бити довољно и једном дневно!

...mene sad zanima jel se dnevno jede tih 50 grama klica ili kako??:rumenko:
Па једеш свакодневно док се не среди стање, а доцније по 1-2 недељно, а има га (б-комплекс са свим енцимима који дају синергично дејство)и у куваном интегралном пиринчу, кољиву итд.
Али све то кад клице из пшенице одраде посао.
Коме се не допада укус клица нек их једе уз неко воће(банане, јабуке, крушке...)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back