Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Al sam dobra u teoriji, jel da?

:grudvanje3: Svi smo mi sjajni u teoriji i hocu da se pojedem od muke sto sam nakon onako dobrih rezultata , dozvolila sebi da me prevari planina i setnje i podlegnem srpskoj staroj kuhinji .
Jos Bozicne djakonije ... a ima ih jos ............ nije nama lako :dash:
A tako me mami onaj prebranac od Badnje veceri :besna:
ostalo i ne tako ... sve mogu da preskocim
dali da ga zamrznem ?? :think:

pa znaš, to sa zamrzavanjem je sjajna i praktična ideja. Tako sam ja zamrzla jednu porciju sarmi i tamo negde u četvrtak izvadim... super ručak, bez ikakvog truda. A pre toga smo ih jeli 3 dana i svi smo ih mrko gledali.

Hvala za za avatar... e moja Mrs. Bi :)
Veruj mi ne radim ja nista sto treba, ako u jedan obrok uracunamo jabuku i komadic sira...sitno je to, ali ovo planiram samo jos 10ak dana i gotovo. Teror za organizam, jedino mi je rucak malo jaci. Od dijete je bitnije nauciti se zdravim i pravim navikama u ishrani. To kaze neko ko godinama boluje od kompulsivnog prejedanja..:zstidljivko:.Zato ti i govorim, ne znam koliki ti je visak, ali samo planirano. Sto vise povrca i voca, obroke planiraj spram svoje aktivnosti i rada u toku dana, dovoljno da si sita, ali ne i prejedena. Ne moras ni izbacivati slatko, samo se bori sa samom sobom da ogranicis to na recimo svaki drugi, pa svaki treci, pa svaki cetvrti dan...I sto vise kuvanog!
Ne moze sve odjednom. Joga je super, setaj jos malo i to ti je sasvim OK.
Svi smo mi u teoriji najstrucniji, al' praxa nas nesto za**bavaz:mrgreen:
Ja se posle ove dijete borim sa samom sobom da steknem neke navike...

To se i trudim, da uvedem zdrave navike u ishrani i mogu ti reći da sam dosta loših navika prevazišla, da imam tako periode kad uspem da smanjim slatkiše na svaki 3.-4. dan. Ja za sebe smatram da nemam mnogo viška, s obzirom da imam dosta godina i da sam se celog života borila sa tih nekoliko kg viška. Sada mi je samo cilj da bar održim tu neku podnošlljivu težinu, pa nek je i koje kilo veća od idealne. Nikad idealna nisam ni bila. Imam svoje standarde. E sad sam pred i za vreme ovih praznika uspela da nabacim skoro 5 kg. Nadam se da će 2 otići brzo, čim prestanem sa večernjim prejedanjem. A ostala 3 su već godinama borba. Dugoročni cilj mi je da se spustim ispod 60, a kratkoročni 62, koliko sam uspela da održavam jedno vreme. Zvuči da nije mnogo, ali nije lako.

za sve praznike( od 25.dec-pa na ovamo) pojela sam:300 gr kuvane riže...3 kese boranije...mnogo jogurta..čajeva..malo kafe...4 baklave...200gr slanih štapića i malo voća...i par komadića ribe...:prstic:
kilaža stoji na 58 :besna:
iako po odeći vidim da sam utanjla(ajd sad!) nema stomaka..butinje su tanje..struk ok..nema na ledjima ič od smetnji...kako izgubiti još 5kg koji su smetnja :dash::dontunderstand:

za sve praznike( od 25.dec-pa na ovamo) pojela sam:300 gr kuvane riže...3 kese boranije...mnogo jogurta..čajeva..malo kafe...4 baklave...200gr slanih štapića i malo voća...i par komadića ribe...:prstic:
kilaža stoji na 58 :besna:
iako po odeći vidim da sam utanjla(ajd sad!) nema stomaka..butinje su tanje..struk ok..nema na ledjima ič od smetnji...kako izgubiti još 5kg koji su smetnja :dash::dontunderstand:

sve sami ugljeni hidrati tol..
i riza i boranija i jogurt i baklave..
nema cudjenja..

e ja stvarno nikad neću naučiti šta su ugljeni hidrati. Ako su boranija i jogurt ugljeni hidrati, šta su onda testa i slatkiši? Zar jogurt nisu proteini, kao i sir, a boranija malo vitamina i skrob. Dobro, skrob jestu UH, to shvatam. Mislim, šta onda nisu UH. Kad ih ima i u voću .... samo su neki dobri, a neki loši?

e ja stvarno nikad neću naučiti šta su ugljeni hidrati. Ako su boranija i jogurt ugljeni hidrati, šta su onda testa i slatkiši? Zar jogurt nisu proteini, kao i sir, a boranija malo vitamina i skrob. Dobro, skrob jestu UH, to shvatam. Mislim, šta onda nisu UH. Kad ih ima i u voću .... samo su neki dobri, a neki loši?

slozeni su dobri, prosti su losi..
prosti su testa i slatkisi..

uh su dobri i neophodni u ishrani, ali kad skidas kilograme onda unos svedes na minimum i unosis ih u prepodnevnim satima..
u siru, jogurtu i mleku ima proteina, ali mnogo vise uh..
to mozes da procitas na ambalazi..

ono sto treba unositi u popodnevnim i vecernjim satima je meso, riba sa kupusastim povrcem - kelj, blitva, spanac, kupus,brokoli, karfiol, tikvice, patlidzan, zelena salata, radic,rukola,prokelj..
od ostalog povrca biti blago distanciran dok topljenje masnoca ne krene..
paradajz, crvena paprika, paskanat, sargarepa,secerac,krompir,bundeva,pirinac, pasulj, grasak - depoi uh..

...evo mene samo da vas pozdravim....bolje da ne pisem sta sam jela.....jedino slatkise bas i nisam,
ali sam se ipak sve u svemu malo kretala koliko bih u stvari trebala....
...drzite se devojke...jos par dana pa krecemo po starom....:)

fizičkim aktivnostima?
neko bi rekao da si suviše malo jela pa si usporila metabolizam.
Kako tačno znaš šta si pojela, ja ne bih mogla da se setim, ni da me muče.

znam tačno šta sam jela jer danima nemam vremena da jedem pa onda je barem lako...puuuuno hodam po spratovima, znači metabolizam nema teorije da je uspavan...jako sam umorna...spavam samo 6h..jako aktivna od 7,30 do 18-19h :( i NI MRD kg :(

sve sami ugljeni hidrati tol..
i riza i boranija i jogurt i baklave..
nema cudjenja..

ebote dive...pa ne smem žitarice..mleko..sireve...šampinjone, kupus..grašak nikakve semenke(sem mlevene)testa...meso mi se gadi...samo povrće jedem kao salate pretežno redano presno...supe ne jedem jer mi se gade( tek neke čorbice bez mesa jer ne podnosim masti iz mesa)..masno ič...one baklave su bile hir jer ne pamtim kada sam nešto slatko pojela jer ni torte čoko..niš ne jedem...
razmišljam šta bi bilko kada bih TO sve jela???? na šta bih tek ličila?...a jako puno hodam..skoro do iznemoglosti...sada su mi mišići navikli na turing..inačeje bio haos od bolova:(

znam tačno šta sam jela jer danima nemam vremena da jedem pa onda je barem lako...puuuuno hodam po spratovima, znači metabolizam nema teorije da je uspavan...jako sam umorna...spavam samo 6h..jako aktivna od 7,30 do 18-19h :( i NI MRD kg :(

ebote dive...pa ne smem žitarice..mleko..sireve...šampinjone, kupus..grašak nikakve semenke(sem mlevene)testa...meso mi se gadi...samo povrće jedem kao salate pretežno redano presno...supe ne jedem jer mi se gade( tek neke čorbice bez mesa jer ne podnosim masti iz mesa)..masno ič...one baklave su bile hir jer ne pamtim kada sam nešto slatko pojela jer ni torte čoko..niš ne jedem...
razmišljam šta bi bilko kada bih TO sve jela???? na šta bih tek ličila?...a jako puno hodam..skoro do iznemoglosti...sada su mi mišići navikli na turing..inačeje bio haos od bolova:(

nisi umorna zbog aktivnosti, nego zbog nedostatka onoga sto tvom organizmu treba..
prekontrolisi nivo gvozdja..sa ovim sto jedes vrlo je moguce da ti je nivo fe na donjoj granici..

nemam KADA lekaru otići..jer dodjem kući oko 7,30...a ne mogu da izostajem...pijem neke šumeće multivitamine..i presne salate od cvekle, spanaća celera jabuke.onako džumle(vikendom kada mogu da u secku to sve zbudžim)inače radnim danima nema teorije..sada sam uzela malo smokvi i oraha da nosim na posao..rekli su mi da to secnem po komad dva u jogurt sa pola banane i kašičicom meda i malo borovnice u to( a GDE da nadjem borovnice sada?)

nemam KADA lekaru otići..jer dodjem kući oko 7,30...a ne mogu da izostajem...pijem neke šumeće multivitamine..i presne salate od cvekle, spanaća celera jabuke.onako džumle(vikendom kada mogu da u secku to sve zbudžim)inače radnim danima nema teorije..sada sam uzela malo smokvi i oraha da nosim na posao..rekli su mi da to secnem po komad dva u jogurt sa pola banane i kašičicom meda i malo borovnice u to( a GDE da nadjem borovnice sada?)

imas osusene u prodavnicama zdrave hrane ili zamrznute u marketima..

na sta bi licila pobogu?pa na sta licis sa 58kg?mora da budes visoka 115cm da bi s tom tezinom bila debela posle 25. rodjendana :neutral:

na malce popunjenu ribu...visoka sam 158...barem još 3 kg dole bilo bi dobro..lice mi nije stradalo, ni gornji visetji elementi ;) fali samo dobro spavanje(samo 7h-dovoljno) mirniji život(ali pored mojih staraca to manjka) i hodanje pored reke ....Ada napr.t...u je catch! formula mi je poznata, ali nedostižna :)

pa dobro ali u principu nije strasno
meni si na fotkama izgledala ok,ali znam kako je kad ti kazu da izgledas dobro a kako kad se ti sama osecas d izgledas dobro,nije ista stvar
uspeh je sto se nisi ugojila u ovom periodu veruj mi
a ja ne smem ovde ni da virnem,grozna sam :rumenko:

letos sam u 23jci sretala redovno jednu gospodju..ne bih rekla da ima više od 60...kaže da svaki dan provodi na Adi par sati.( negde od 9-11h i kasno popodne..ne na suncu...već u šetnji pored vode..ili nadje malo mesta u hladovini i čita...kaže da je lekovito..posle reče da ima 80...kad se nisam srušila od iznenadjenja..nema bore...okice prelepe..negovana..skromna ;)
formula je onakva koja nam najviše godi da se opustimo i smejemo što više i pevamo-glasno(nije važno koji zvuci izlaze ako je nama lepo) :)

Poslednja izmena:
pa dobro ali u principu nije strasno
meni si na fotkama izgledala ok,ali znam kako je kad ti kazu da izgledas dobro a kako kad se ti sama osecas d izgledas dobro,nije ista stvar
uspeh je sto se nisi ugojila u ovom periodu veruj mi
a ja ne smem ovde ni da virnem,grozna sam :rumenko:

hajde ženo nemoj da se sakatiš...tvoja lepota je taman...umeš to fino da nosiš..sve što si nam pokazala(bilo da smo se sprdali ili navijali...no to je deo magije...da se opustimo i osetimo nečiju energiju, nikada nisam osetila zluradost...jer svako jeste story i kuriozitet....posebnost ;)

ako bog da probaću i tu mezzo..barem godinu dana nekog kvazi mira...no uzela sam sada od nivee kreme za lice izuzetne su(za lifting -zatezanje)..pomažu..ono što sam htela + mi je skupo..a i pitanje kako bi koža podnela-da li bi bilo rezultata.
Telo?..ima malo celulita koji me ne tangira jer nije tako vidljiv...a i nećuseudajemdamoramdabidnemutegnuta i tiptop :hahaha: negujem..pazim..mažem...oblažem prirodnim materijalima..ma..KOME???ZA KOGA??? kada se šmeknem u izlogu...mirna jesam..A...OGLEDALO?..e to je već Božja kazna...istina te pronadje makar se krio po crnim rupama svemira...
ajd..volim vas sve...čuvajte nerve...ne maltretirajte telo extremima...spavajte..imajte redovan sex...brzo hodanje..dozvolte užitku bilo koje vrste da vas pogodi i kupite svremena na vreme sebi neku sitnicu..ili krupnicu(NE hranu)

Poslednja izmena:
letos sam u 23jci sretala redovno jednu gospodju..ne bih rekla da ima više od 60...kaže da svaki dan provodi na Adi par sati.( negde od 9-11h i kasno popodne..ne na suncu...već u šetnji pored vode..ili nadje malo mesta u hladovini i čita...kaže da je lekovito..posle reče da ima 80...kad se nisam srušila od iznenadjenja..nema bore...okice prelepe..negovana..skromna ;)
formula je onakva koja nam najviše godi da se opustimo i smejemo što više i pevamo-glasno(nije važno koji zvuci izlaze ako je nama lepo) :)

a gospodja cuti u sebi da je taman sisla sa botoks terapije :D

jebbem ti ja tu lepotu u 80 godina
zeno isusovaaa

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back