Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...ja imam haljinu iz svoje 32-ge godine, kad sam nalepse izgledala u svom zivotu....kad bi opet usla u nju, bila bi
najsretnija...ali nema sanse....ma samo kad bih opet usla u farmerke 30, ali da su mi malko komotne...:(

Ćao društvo, pratim vas redovno, ali nisam imala ništa naročito da kažem.
A danas sam izvlačila letnje stvari i probavala, pa mi se nešto čini da su mi malo komotnije nego što ih pamtim. :brus:
Međutim, ne izgleda to ništa bolje, jer mi se stomak nešto ističe. :(
Moraću da uvedem i vežbe za stomak. Svako jutro, praktično pre nego što ustanem iz kreveta odvežbam 10-ak minuta mojih joga vežbi za vrat i leđa. Radi si klečeći i ležeći, pa zato to uradim odmah u krevetu. To su više terapeutske vežbe i čini mi se da su bolovi slabiji.
A ako budem radila i vežbe za stomak, valjda će i on biti slabiji :zper:

Ajde da i ja priznam svoje mere: 98-84-100...
visina 160 cm (nepunih)

gde ste, dijetalke, tri dana niko posta nije napisao, odlepiće nam temu.
Ja sam u guzvi i frci, pa niti imam vremena da pišem, a ponekad ni da jedem. Znam da to ne valja, ali kad se ne može - ne može se.
Idem sutra (četrvrtak) uveče u Grčku, malo na more. 6 dana i ne nameravam da se odričem girosa i ostalih specijaliteta. Javljam se kad se vratim za nedelju dana da prijavim šta sam sve pojela i kakve su posledice. Nadam se da će biti i za kupanje, pa će to malo da se uravnoteži. A za šetnju će svakako biti.

Bi srecan put i od mene, uzivaj pa kad se vratis videces nece biti nekog strasnog viska kg, bices aktivnija nego inace

a to i jeste poenta, da ne budes gladna, i da kg odlaze...

...ja sam se danas castila sladoledom, i ne grize me savest ni malo, prestojeci period ce biti mnogo aktivan, tako da
se nadam bas lepom skidanju kg...

Pridruzujem se zeljama za lijep odmor... :aha:
...prijavljujem da nisam mogla eskivirati slatko za svoj rodjendan...zato sam umjesto klasicne mamine torte, ja pravila neki "nazovi kolac", smisljen usput,sa 6 kasika secera. :lol: Planuo je u roku dan i po, a bio je minijatura... (od 3 jaja :mrgreen:) Srca su iz milka bombonjere, od jedne forumasice, pa su taman dobro dosla za dekoraciju, a i ovako je "bezbolnije", em iskoristena, em sam 1 :heart: pojela, em me vise ne mami u ostavi, svaki put kad proviirim, zaljubicasti mi se pred ocima... :lol: Zato sam doruckovala nes kafu, rucala supu i salatu, i prezivjeh (na vagi)... :)
...danas uzeh jednu haljinu, knap, knap, ali br. 38... (mislim da je ipak neki siri model, nisam jos toliko "ofalila")...
Ali mi se bas dopada, ljepsa je uzivo, ali... (bitno da sam ja stala u nju :lol:)

Pridruzujem se zeljama za lijep odmor... :aha:
...prijavljujem da nisam mogla eskivirati slatko za svoj rodjendan...zato sam umjesto klasicne mamine torte, ja pravila neki "nazovi kolac", smisljen usput,sa 6 kasika secera. :lol: Planuo je u roku dan i po, a bio je minijatura... (od 3 jaja :mrgreen:) Srca su iz milka bombonjere, od jedne forumasice, pa su taman dobro dosla za dekoraciju, a i ovako je "bezbolnije", em iskoristena, em sam 1 :heart: pojela, em me vise ne mami u ostavi, svaki put kad proviirim, zaljubicasti mi se pred ocima... :lol: Zato sam doruckovala nes kafu, rucala supu i salatu, i prezivjeh (na vagi)... :)
...danas uzeh jednu haljinu, knap, knap, ali br. 38... (mislim da je ipak neki siri model, nisam jos toliko "ofalila")...
Ali mi se bas dopada, ljepsa je uzivo, ali... (bitno da sam ja stala u nju :lol:)

Lepo ti stoji :)

....samo da prijavim, spadose mi farmerice...:D...za malooo...

:klap: :zag:

Užas. Užas nad užasima.
Na proteinskoj sam dijeti... nešto poput dukana i onog etkinskona kako li se već zove. Uglavnom, ne jedmem ništa slatko, ništa od tjestenine ni voće a bome ni povrće.
Od sjutra ću uvesti povrće. Klopam meso, ribu i mliječne proizvode(mlijeko, kefir i sir), uz to što ujutro uz kefir uzmem lan i zericu ovsenih, onako na vrh kašike. Ovaj režim traje nekoliko dana, i lakša sam možda pola kilograma, ali ću se vagati još ujutro i neću više, jer ću trenirati, pa da me ne deprimira vaga.

Trenirala sam večeras nešto traljavo, 20min bajs i 10min steper, ali sam zbog rasejanosti zaboravila istezanje. Posle sam se namazala receptom koji je i tara ovdje pisala, pomiješanim bršljan i konjskim gelom. I sve me svrbi pecka. Osjećaj neutoljivog svraba. Kao kada vas pred nekim počne svrbiti bradavica i nema šanse da je počešete a ona svrbi da imrete. Ovo je siti taj osjećaj samo što me svrbe komplet noge, i kada ih češem onaj ogavni gel se dodatno aktivira i onda svrbi još više... a pošto nisam trening odradila kako treba iz inata neću pod tuš da sperem ovo ***** vrelo.

Što se tiče ove dijete, meni jako fali slatko. No, baš sam zbog toga i nabacila kilograme, tako da je ovo odlična kazna. Kao loše stvari ovakvih dijeta navode se loš dah i problem sa probavom. Ja to sa dahom nisam zapazila, a probava... uzgleda da ći i pored lana uštediti na toalet papiru.

Crko' od ovog peckanja:(((((((((((((((((((((((((((((((((88

Waterfall hvala. :) Nije to jos ni blizu kako bi trebalo, ali idem ka tome, nadam se... (Inace, stvarno je uzivo ljepsa, ovdje lici na uniformu za cistacice :lol:)

PIL, za istu reakciju sam cula od jos jedne forumasice. :(
....ja preporucujem Fitogal ulje, em se brzo upija, cijena super, mirise, opusta... (nije ni cudo, zbog lavande)
A posto si na slicnom rezimu kao ja...moje iskustvo-jedva sam izdrzala 5 dana bez voca i povrca, nalivala sam se cajem-zelenim, nanom, kamilicom... (bas zbog metabolizma/probave)
Poslije 5 dana, ubacila sam povrce, i 1 jabuku... (i dalje sve na vodi kuvam)... tu i tamo kiksam sa malo slatkog, ali redukujem ishranu taj dan, drakonski, danas sam i malo tresanja probala, ali 7 kom., mislim ne vise...ali sam jela kuvanu mrkvu, karfiol, brokulu i zlenu salatu... (gladna dok jedes, ukratko :) )
...nakon 20 dana-3, 5kg manje, ali stagniram zadnjih dana otkako ne vjezbam redovno...i to je super, jer dozvolim sebi pokoji izlet sa "zabranjenim namirnicama"...
Dobra strana je sto se stvarno smanji apetit, naviknes na hranu bez ulja/masti, hljeba, tjestenine... (ja obozavam spagete, sad mi i ne padaju na pamet)...
Losa sto fali to malo "slatko"... :) Ubaci malo, ali bas malo kad ti padne secer...alii taj dan npr. spremi gljive, blitvu, spinat, celer... (sve one namirnice sa liste negativnih kalorija)...i nemas brige, kad se budes vagala. :)
Mislim na tebi je sta ces i kako, naravno... :)
Da, na ovo sam ulje mislila...

Prilozi

• DSCN5559.jpg
    DSCN5559.jpg
    16,8 KB · Pregleda: 12
A da li si ti imala problem sa alergijom... ili bilo kakvim svrabom po koži? To sam čitala ne nekom forumu da imaju tih problema. Ja sam s počela češati čim sam pročitala, tako da to ne uzimam zaozbiljno.

Ja bih da siđem na 55kg, i da onda nekako oblikujem mišiće, pošto ovu vožnju bajsa i steper ne znam u šta da računam.
Ovaj početak dijete nije nimalo zdrav... jesti meso bez povrća je katastrofa, ali zažmuriš to neko vrijeme... zato ću sjutra salatice uz možda šniclu ili tunjevinu. Ja nisam izbacila svinjetinu. Nju imam u zamrzivaču, a sada sam tanka sa parama da kupujem posno meso, nego svinjče i koka. Takođe i kefir, pravim ga nekada sa 2.8%.
I sir mi je neki mladi, ali nije onaj sa nula do nula.pet%... to stvarno ne mogu da jedem.
Vaga pokazuje 61kg.. pa ćemo vidjeti dokle ću dogurati.

Lavanda, mmmmmmm. to bih mogla probati. hvala:zag:

Što se tih alergija tiče... ne razumijem taj mehanizam... zašto se javljaju?
Znam da i na onoj un dijeti (ako je to dijeta sa kombinovanjem 4 dana) obavezan je red crne čokolade, i to baš zbog alergijskih reakcija. Tek to mi nije jasno zašto i kako.

zrno kakaovca od kojeg se pravi crna cokolada prepuno je antioxidansa..ima ga vise nego u vocu kad se gleda koncentrovanost na gram suve materije..a antioxidansi stite imunitet i vezuju slobodne radikale, tako da je smanjena mogucnost razvoja alergija..

pa da li bi onda dive mogao da prođe napitak kakaa sa mlijekom?
šta je sa njegovm uticajem na holesterol? nedavno sam slušala da jedna do dvije kašike dnevno ne štete zdravim osobama.
nije bilo rečeno da je koristan ili nešto slično, već baš to da neće mnogo štete napraviti ako je čovjek zdrav...

pa da li bi onda dive mogao da prođe napitak kakaa sa mlijekom?
šta je sa njegovm uticajem na holesterol? nedavno sam slušala da jedna do dvije kašike dnevno ne štete zdravim osobama.
nije bilo rečeno da je koristan ili nešto slično, već baš to da neće mnogo štete napraviti ako je čovjek zdrav...

sa mlekom nema isti efekat..
cist kakao skuvan kao napitak - isto..
najefikasniji je kad se unese u formi crne cokolade sa velikim % kakaovca..one sa preko 70%..

ja sam otišla na ispod 52 kg
sad već ne želim više da mršavim, jedem normalno, tj doručkujem kaše, musli ili prepečn tost i med, ručam dva puta, i za ručak jedem bukvalno sve, šta god da ima, skuvam itd,i to su normalne porcije, večera isto kao i ranije, čorbice, paradjz, sir, krastavac, ako sam baš gčadna grilovano povrće, belo meso itd, pijem vodu i limun, jer mi to prija baš
svaki dan skoro pojedem neki kolač ili nešto slatko, ali gledam da ga pojedem što ranije, dakle u prepodnevnim satima
sve ove navike su mi ok, nisu dijeta nego su nekako zdrave navike,ne gladujem uopšte.
ne gojim se, a opet ne želim da idem ispod ovog : I

posto je vrag odnio salu, mora i ja da se uozbiljim..:)
od petka sam na promenjenom rezimu ishrane, uz vezbe, masaze, struju, caj , vodi, i sve sto mi je palo na pamet:D
elem, operacija traje 30dana, pa cemo videti de cemo stici.
drzite mi fige.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back