Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja znam neke koje su na isti nacin htjel da "ubrzaju" mrsanje, pa na kraju napravile dupli posao, sa smanjenim zeljezom u krvi...zato napisah post. :)
A sto kazes, ko sta voli, nek` izvoli, i snosi odgovornost za sopstvene odluke...

Gdin. Dukan mi se cini ok, kao da i nije dijeta vec rezim ishrane...samo 4 dana su kriticna, tj. prva faza napada...i brani sve ono sto je meni slaba tacka-tjestenina, hljeb, krompir i sl. "skrobasto" povrce...a forsira proteine koje ja slabo unosim...pa vidjecemo...
(dok kuckam uredno "srcem" nes, i neke stapice sa susamom :rumenka:)

...isto, samo je kod mene red kafe red jabuke...zanimljiva kombinacija...:lol:

...isto, samo je kod mene red kafe red jabuke...zanimljiva kombinacija...:lol:

A jabuka mi je po navici, uvijek zasebno, ne znam zasto :think:...a drugo voce da uz nes (ili instant, tj. "nes samo sa vodom " :lol:), moze i kockica crn-crne cokolade (jer volim da pijem bez secera), ili smokva (suva/svjeza nebitno, posto ih obozavam), ili malo grozdjica, banana-cips...sta god slicno, samo da je malo i slatko... :rumenko:

Ja sam mislila da je na ovoj temi pre svega reč o zdravoj, pravilnoj ishrani i fizičkoj aktivnosti (a gubitak suvišnih kilograma je samo propratni efekat), nego o tome da se smrša po svaku cenu. Kako dijeta koja se bazira na mesu i mastima (Dukan), a zabranjuje voće može biti zdrava? Još kad videh onaj jelovnik pre par strana, sa onolikim viršlama, smučilo mi se.
Ne mislim da se od Kirkolina i sl. čajeva mršavi, oni eventualno mogu da pomognu kod održavanja težine (dakle, teže ćeš se ugojiti). Ne može da se smrša od čaja ako se ne koriguje ishrana i ne bavi nikakvom fizičkom aktivnošću. Jeste primetili da na kutiji piše, parafraziram 'smršaćete od ovog čaja ako se budete umerenije hranili i bavili fizičkom aktivnošću'. Mislim, šta će mi onda čaj? Slažem se s Afroditom, jako je nezgodan, na silu ti izazove stomačne grčeve. Ja ga odavno ne pijem, a i čula sam da se od sene može dobiti kancer debelog creva, pa ko voli nek izvoli.
Uh, al' sam se naljutila :D Ne zamerite, žene, ispade da stalno nešto kritikujem, ali morala sam.

Meni je već više dosta ove jake hrane.
Iako nisam jela puno tokom praznika i izbegavala sam večere, osećam se kao slončina (mada vaga to ne pokazuje, sve je isto).
Verovatno je do vrste hrane.
Samo jaja, samo šunka, samo teško, da se ne baci.
E ne mogu više ni u sebe da bacam, smučilo mi se.
Danas ionako idem u šoping pa ću usput uzeti neke slame i sena da malo očistim dig. trakt :lol:
Sad je onaj najgori period - sezonsko voće i povrće još uvek nije pristiglo zapravo, a jabuke i narandže su ogavne.
Jedva čekam višnje i trešnje i jagode i kruške i lubenice, jeeeeeeej! :zskace:

Ja sam mislila da je na ovoj temi pre svega reč o zdravoj, pravilnoj ishrani i fizičkoj aktivnosti (a gubitak suvišnih kilograma je samo propratni efekat), nego o tome da se smrša po svaku cenu. Kako dijeta koja se bazira na mesu i mastima (Dukan), a zabranjuje voće može biti zdrava? Još kad videh onaj jelovnik pre par strana, sa onolikim viršlama, smučilo mi se.
Ne mislim da se od Kirkolina i sl. čajeva mršavi, oni eventualno mogu da pomognu kod održavanja težine (dakle, teže ćeš se ugojiti). Ne može da se smrša od čaja ako se ne koriguje ishrana i ne bavi nikakvom fizičkom aktivnošću. Jeste primetili da na kutiji piše, parafraziram 'smršaćete od ovog čaja ako se budete umerenije hranili i bavili fizičkom aktivnošću'. Mislim, šta će mi onda čaj? Slažem se s Afroditom, jako je nezgodan, na silu ti izazove stomačne grčeve. Ja ga odavno ne pijem, a i čula sam da se od sene može dobiti kancer debelog creva, pa ko voli nek izvoli.
Uh, al' sam se naljutila :D Ne zamerite, žene, ispade da stalno nešto kritikujem, ali morala sam.

Posto sam pomenula Dukana, da objasnim... :) Ja meso i mesne preradjevine ne jedem nekih 6,7 godina unazad...i "smece" hranu uopste konzumiram malo ili nikako...gazirano, ne pijem, kuvano svaki dan, vjezbam (doduse vise vjezbe istezanja)...a opet imam visak kg. :) I naravno da mi je zdravlje prije svega...
Ovaj sistem "dijete" mi odgovara jer forsira proteine i "zelenjavu" povrce...voce se ne smije jesti samo jedan odredjen preiod. Na "crnoj listi" su tjestenina, zreli (masni) sirevi, skrobasto povrce (sto je pretezno moj jelovnik), slatko...(bez ovoga najlakse mogu)... A faza napada traje samo 4 dana, nije strasno za izdrzati. (kad se jedu samo proteini) s obzirom da sam vec bila na rezimu detoksikacije i 5 dana "jela", tj. pila samo vodu, limunadu i javorov sirup, pa mi "gladovanje" nije problem...
Naglasavam da meni odgovara, jer mi treba da malo izbacim skrob, skroz, skinem zacrtano i poslije samo odrzavam... Teretana (i forisirane vjezbe) ne dolazi u obzir, jer se nabildam u roku keks...a neko moze na taj nacin da smrsa, npr. da pojaca fizicku aktivnost...ja ne. :)
Znaci, svako sebi negdje nadje sto mu odgovara, nekome isti/slican, a nekome razlicit rezim...ako se dodje do cilja -kg, i nenaruseno zdravlje, pozdravljam sta god koem odgovaralo... :)

ovo je tema na kojoj svi pišu svoja iskustva i daju savete i podršku u vezi sa zdravom ishranom, mršavljenjem, vežbama itd, tako da nema potrebe da je svodimo samo na ovo ili ono, niti da nam smeta bilo čiji način mršavljenja.. ok je izneti svoje mišljenje na temu da li je nešto zdravo ili ne, ali svako odlučuje na koji način će se hraniti i mršaviti

Ja ne smem da se javim na temu, opet sam prekardašila sa slatkišima :roll: :lol: .
Ali dobra vest je da sam se fizički aktivirala, radim u bašti, a sve radim pomoću motičice i ašova, dakle, ništa mehanika, pa tako aktiviram sve mišiće :D.
Mislim još se nisam merila, niti očekujem neke brze rezultate naravno, ali već se bolje osećam.

Podržavam sve koji su na dijeti ali evo vam opravdanje kad zgrešite!

DIJETA:
1. Kad bi šetanje bilo zdravo, poštar ne bi nikad umro
2. Kit pliva ceo dan, jede samo ribe i pije vodu pa je ipak debeo
3. Zec trči i skače pa živi samo 10 godina
4. Kornjača ne trči, ne skače, ne radi ništa al zato živi 450 godina

......ZAKLJUČAK:
BEM TI DIJETU I REKREACIJU

DIJETA:

......ZAKLJUČAK:

:eek::hahaha:i sta ja bese rekoh sta je ova tema:lol:

DIJETA:

......ZAKLJUČAK:
1.Поштаре држава трује само зато да својим животом без краја и конца не би угробили пензиони фонд.
2.Дебљина је природно стање... па за кита!
3. Такви, десетогодишњи зецови врло су срећни, они остали обично добаце 3-5 година!
4.И ти би живела 450 година да имаш оклоп испод кога си узорно твиги!
:bye:

kokice mmm...svidja mi se ideja...a i ekonomicnije su :))))))

Kokice su kaloricne.
Odavni se vise ne merim, odeca sve govori. Pre dve noci sam prvi put uradila nesto, pojela pola tosta, a drugu polovinu sazvakala i ispljunula.
I dalje menjam dorucak i veceru sejkom, ali ne vise Herbalajfom, nego MyoFusion-om. Svi kazu da je dosta, ali ja teram dalje. Volim kad sam bas bas vitka. Mrsavica.

Poslednja izmena:
Kokice su kaloricne.
Odavni se vise ne merim, odeca sve govori. Pre dve noci sam prvi put uradila nesto, pojela pola tosta, a drugu polovinu sazvakala i ispljunula.
I dalje menjam dorucak i veceru sejkom, ali ne vise Herbalajfom, nego MyoFusion-om. Svi kazu da je dosta, ali ja teram dalje. Volim kad sam bas bas vitka. Mrsavica.
Немој да ти то прерасте у опсесију!
:sad2:
:think:

Kokice su kaloricne.

Šta je to? jel se isto kupuje preko welnes savetnika/trenera? jel lepše? jel jeftinije?

Kokice su kaloricne.

bez uvrede, ali ovo zvuci malo:sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back