Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni su se pokazale najpraktičnijima staklene tegle sa metalnim poklopcima na navoj (slatke su one od džema,kao burence):ništa se ne prospe,jedino treba paziti da se ne slome,može se u njima i podgrejati (inače više volim staklo od plastike,mislim da je zdravije za pakovanje hrane).

zaboravila da prokomentarišem tegle. jesu zdravije i bolje dihtuju, ali su, sestro slatka, teške... Ja sve što mi treba pokušavam da stavim u moju "damsku" tašnu, jer ne volim da nosim kese i torbe pored tašne.
Možda bi baš trebalo da ih nosim, jer juče čitam negde tekst kako smo možda stalno umorne jer nosimo preveliki teret. A mojoj koleginici je lekar preporučio manju torbu i kesu ako baš mora sve to da nosi, da se taj teret rasporedi jer je na jednom mestu preveliko opterećenje za kičmu.
Eto kako je komplikovano hraniti se zdravom domaćom hranom na poslu :(

....Bi, ima onih malih plasticnih teglica od zacina ili cega vec...videla sam ih negde...mozda da obratis paznju, pa nagde nadjes nesto tako,
da ti ne bude dodatni teret...
...nego ja prosetala kupila jabuke, i psenicu...malo samo 150gr...jel izvodljivo da je samo skuvam, pa da jedem, ne bih da meljem ni bilo sta
drugo sa njom....nisam je bas odavno jela...a stavla bih malo da proklija, samo da se vratim unazad i otkrijem kako se to radi...:)

....Bi, ima onih malih plasticnih teglica od zacina ili cega vec...videla sam ih negde...mozda da obratis paznju, pa nagde nadjes nesto tako,
da ti ne bude dodatni teret...
...nego ja prosetala kupila jabuke, i psenicu...malo samo 150gr...jel izvodljivo da je samo skuvam, pa da jedem, ne bih da meljem ni bilo sta
drugo sa njom....nisam je bas odavno jela...a stavla bih malo da proklija, samo da se vratim unazad i otkrijem kako se to radi...:)

moguće je da je ne melješ, onda treba dobro da je žvaćeš. Ja to ništa ne meljem
A vidim i moja mama i to pravi ono tipa žito sa šlagom, ali ona ne samelje pšenicu i samo doda šećer i mlevene orahe, nema ni šlaga ... mislim onda je to sasvim drugo jelo, ali je zdrav poslastica. Još ako se umesto šećera stavi nešto primerenije

moguće je da je ne melješ, onda treba dobro da je žvaćeš. Ja to ništa ne meljem
A vidim i moja mama i to pravi ono tipa žito sa šlagom, ali ona ne samelje pšenicu i samo doda šećer i mlevene orahe, nema ni šlaga ... mislim onda je to sasvim drugo jelo, ali je zdrav poslastica. Još ako se umesto šećera stavi nešto primerenije

...pa da i ja bih da zvacem, ne da bude kao klasicno zito sa slagom...zasladila bih to malo onim maltexom...nekad su to moja deca jela u vrticu, tako cela zrna psenince u mleku...
...nego ajde ako te ne mrzi, napisi, mogu li samo da operem psenicu i da je stavim u plasticni tanjir sa malo vode, da pusti klice....toga bih tek malo da pokrije dno pa uz neku salatu
tek da probam....koliko se ceka na to....

danas mi kaže kolega- e baš ti se vidi da si smršala
ja srećna
a onda ko popisana
vidi se, lice ti je onako baš mršavije...
o zemljo Indijo, kako je moja pokojna baka volela da kaže kad joj je svega bilo preko glave
što baš Indija, nije ni ona znala...

uglavnom toliko o efektma mog mršavljenja )realno ima pomaka u cm i pod ruku - empirijske metode, ne zanima me vaga....
ali pitam se čemu kad se od manjka u struku vidi manjak na licu....

danas mi kaže kolega- e baš ti se vidi da si smršala
ja srećna
a onda ko popisana
vidi se, lice ti je onako baš mršavije...
o zemljo Indijo, kako je moja pokojna baka volela da kaže kad joj je svega bilo preko glave
što baš Indija, nije ni ona znala...

uglavnom toliko o efektma mog mršavljenja )realno ima pomaka u cm i pod ruku - empirijske metode, ne zanima me vaga....
ali pitam se čemu kad se od manjka u struku vidi manjak na licu....

...ahahaha...Mileva, nasmeja me, ja uvek vodim borbu sa tim,
meni kazu kad smrsam sva se "izbecim" kao ne valja to malo mi
upadnu obrazi...i svasta jos nesto...
...ali....
...ja bi rado bila i "izbecena", samo da ovo sa ruku, struka, kuka
i zadnjice skinem....bas me zabole za obraze ako se ja osecam
bolje....:think:

...a ti vidi sta ti je draze....:ok:

I to je tačno (kad se stavimo u kožu proizvođača), ali to nam te proizvode ne čini manje dostupnim..
Pre je uvek bilo jefnitijeg i skupljeg voća i povrća, pa recimo, ko nije mogao kupiti narandže, kupovao je jabuke.. sada je sve manje-više podjednako skupo.
Nisam mislila da omaložavam trud (jer i moj posao ja naplaćujem) nego čisto govorim o tome koliko je nama lično sve nedostupnije da se hranimo pretežno sirovom hranom.. tako je kako je, činjenično stanje je da sve postaje luksuz u ovoj zemlji. Time ne osuđujem proizvođače, jer znam koliko treba sredstava, truda za sve to....dakle, nije to kritika namenjena njima.. ali je činjenica da sve manje mogu kupiti.
Zato jedva čekam da unapredim baštu kako treba, pa da većinu odatle uzimam. Žao mi je samo što nemaju svi takve mogućnosti... grad i beton takve metode ne podrazumevaju.

Valeria, sve se slažem s tobom.

Ja stvarno gledam da kupujem sezonsko voće ili povrće, ali mi se nekad stvarno jede krastavac (i Afrodita je delimično kriva jer je pominjala kako je jela krastavce pre par dana :D ) I onda platim više, ko mi je kriv. Bolje da se držim zelene salate i šargarepe.
Za te klice sam čula da su jako zdrave, moja baba-tetka ih 'priprema', ja ipak ne bih jer mi se to čini kao suviše veliki posao (lenja sam)

Valeria, sve se slažem s tobom.

Ja stvarno gledam da kupujem sezonsko voće ili povrće, ali mi se nekad stvarno jede krastavac (i Afrodita je delimično kriva jer je pominjala kako je jela krastavce pre par dana :D ) I onda platim više, ko mi je kriv. Bolje da se držim zelene salate i šargarepe.
Za te klice sam čula da su jako zdrave, moja baba-tetka ih 'priprema', ja ipak ne bih jer mi se to čini kao suviše veliki posao (lenja sam)

...hehe..izgleda da postajem dezurni krivac...:lol:

...psenicne klice su u toku spremanja....kad budu slikacu da ih vidite...:think:

Jel ste probale sa nekim cajevima za mrsavljenje...Ja sam proslo leto pila neki kirkolina,kupila ga u liliju,...Nisam preterivala,pila sam jedan pred spavanje,jedan kad ustanem,i mogu vam reci tad sam skinula 4-5 kg :)

a ja ću da budem dežurni defetista i da kažem, ne verujem da si smršala samo zato što si pila dve šolje tog čaja dnevno. Mora da si manje jela i više se kretala. Moža si pila taj čaj umesto nečeg drugog što si inače jela u to vreme, što onda opet znači da si manje jela.
na mene ti čajevi nisu delovali

a ja ću da budem dežurni defetista i da kažem, ne verujem da si smršala samo zato što si pila dve šolje tog čaja dnevno. Mora da si manje jela i više se kretala. Moža si pila taj čaj umesto nečeg drugog što si inače jela u to vreme, što onda opet znači da si manje jela.
na mene ti čajevi nisu delovali

...ajde i ja koju da kazem u vezi bas te Kirkoline....u njoj ima sene, a zna se sta sena radi....uglavnom ja sam negde pre 3 godine kad sam naglo fakticki "preko noci",
dobila visak kilograma, kupila taj caj, po savetu prijateljice....popila jedan pre spavanja, rece da tako treba....u toku noci dobila strahovite grceve i bol u stomaku, te
muke nikom ne bih pozelela, to je strasno, bar meni bilo....poklonila sam joj caj neka uziva u njemu...nikad vise...

...inace danas za rucak fungi pasta...ili pene sa sampinjonima....pre toga sam popila veliku solju zelenog caja...i rezultat toga je mnogo manja kolicina
nego inace.....

...meni se od svega najvise dopada kad se ujutro probudim i vidim da mi je stomak ravniji, da se polako to salo na stomaku topi...juce se iz setnje vratih
sva mokra, iako je duvao vetar...:)

Ja slabo jedem,a jedan jedini obrok mi je obicno nezdrav...npr testenina koja je bas bas zacinjena sa sve koka kolom,i cokolada u 23h...a do vecere se desi da popijem samo kafu...(bla bla bla mogu da zamislim na sta mi lici organizam...bla bla bla dorucak je najvazniji xD)...tako da...dal je od cajeva,ili nesto drugo ja sam smrsala,i htela da podelim sa damama :D

Ja slabo jedem,a jedan jedini obrok mi je obicno nezdrav...npr testenina koja je bas bas zacinjena sa sve koka kolom,i cokolada u 23h...a do vecere se desi da popijem samo kafu...(bla bla bla mogu da zamislim na sta mi lici organizam...bla bla bla dorucak je najvazniji xD)...tako da...dal je od cajeva,ili nesto drugo ja sam smrsala,i htela da podelim sa damama :D

ti si u stavri smrsla, jer nista ni ne jedes :D

...ajde i ja koju da kazem u vezi bas te Kirkoline....u njoj ima sene, a zna se sta sena radi....uglavnom ja sam negde pre 3 godine kad sam naglo fakticki "preko noci",
dobila visak kilograma, kupila taj caj, po savetu prijateljice....popila jedan pre spavanja, rece da tako treba....u toku noci dobila strahovite grceve i bol u stomaku, te
muke nikom ne bih pozelela, to je strasno, bar meni bilo....poklonila sam joj caj neka uziva u njemu...nikad vise...

...

Ista reakcija i kod mene, kad sam probala da pijem senu/bekunis i sl. cajeve. Inace, zna se za sta su primarno (hronicna opstipacija/zatvor), a kad se piju na "svoju ruku", poremete crijevnu floru, uspore rad crijeva, i najgore od svega-slabe krvu sliku, pogotovo zeljezo koje se poslije tesko vrati u normalu...

Inace, ja ovih dana krsim sva moguca pravila... :rumenka: ...Jos malo gustam, posto sam se uzeljela mlijecnih proizvoda...pa cu na Dukan-a, za koji dan. :)

Ista reakcija i kod mene, kad sam probala da pijem senu/bekunis i sl. cajeve. Inace, zna se za sta su primarno (hronicna opstipacija/zatvor), a kad se piju na "svoju ruku", poremete crijevnu floru, uspore rad crijeva, i najgore od svega-slabe krvu sliku, pogotovo zeljezo koje se poslije tesko vrati u normalu...

Inace, ja ovih dana krsim sva moguca pravila... :rumenka: ...Jos malo gustam, posto sam se uzeljela mlijecnih proizvoda...pa cu na Dukan-a, za koji dan. :)

..ne znam zasto je ona mislila da ja imam bas taj problem, ne secam se da sam se na to zalila, ni tad ni sad nemam problema te vrste....neka pije ko zeli, ne bih ja to vise sebi
radila, niti kome preporucila....

..hehe...znaci "gospodin Dukan" je nadraljao....:)

..ne znam zasto je ona mislila da ja imam bas taj problem, ne secam se da sam se na to zalila, ni tad ni sad nemam problema te vrste....neka pije ko zeli, ne bih ja to vise sebi
radila, niti kome preporucila....

..hehe...znaci "gospodin Dukan" je nadraljao....:)

Ja znam neke koje su na isti nacin htjel da "ubrzaju" mrsanje, pa na kraju napravile dupli posao, sa smanjenim zeljezom u krvi...zato napisah post. :)
A sto kazes, ko sta voli, nek` izvoli, i snosi odgovornost za sopstvene odluke...

Gdin. Dukan mi se cini ok, kao da i nije dijeta vec rezim ishrane...samo 4 dana su kriticna, tj. prva faza napada...i brani sve ono sto je meni slaba tacka-tjestenina, hljeb, krompir i sl. "skrobasto" povrce...a forsira proteine koje ja slabo unosim...pa vidjecemo...
(dok kuckam uredno "srcem" nes, i neke stapice sa susamom :rumenka:)

E pa to mene ubije...Ne jedem nista do 18h i onda pojedem forneti,i blejim na tv film neki cips i koka kola :D

:)... probaj, ako vec imas naviku da grickas,a i kg ti nisu problem...da umjesto cipsa (naj smece, licno se uvjerih :lol:, jedno vrijeme sam ga bas voljela, sreca pa mi se ogadio), kole, forneta i sl., grickas kokice, kostunjavo voce, voce, napravi neki sejk, bilo sta sto ima bar neku hranjivu vrijednost... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back