Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e kad sam već našla, evo i taj napitak od soje koji sam pre imala. Ali , koliko sma izguglala, i on je sad preko 300 dinara

Uploaded with ImageShack.us

E, baš na te sam i mislila SoVita i RiceVita...

http://www.biospajz.rs/katalog/dijabet/sokovi

Danas proverila u Veru, sojino obično je na akciji 230 din, sa vanilom i kakaom je 263 din,
a pirinčano svi uskusi 271 din.
(zaokruživala sam cene, mislim ne pamtim ono iza zareza :lol:)

E, baš na te sam i mislila SoVita i RiceVita...

http://www.biospajz.rs/katalog/dijabet/sokovi

Danas proverila u Veru, sojino obično je na akciji 230 din, sa vanilom i kakaom je 263 din,
a pirinčano svi uskusi 271 din.
(zaokruživala sam cene, mislim ne pamtim ono iza zareza :lol:)

Ceci, hvala ti ko sestri. Stvarno su velike razlike u ceni. Isplati se otići do Vera (mada meni nije nikako usput). A kažeš, to je baš to pakovanje? Danas sam bacila pogled i po onim zdravim hranama na Zemunskoj pijaci. I tamo su 340-360 dinara. Pa to su razlike za više od 100 dinara po kutiji. Mene jesu malo odrali kod mene, ali tako je to sa tim malim prodavnicama u zabačenim krajevim. Ali meni došlo da kupim tog momenta.
Ima da odem po to sojino mleko na akciji, pa nek stoji. Ili ću da kombinujem. Evo danas sam lepo ubacila kašičicu tog mleka u nesicu, nekako je ublaži i da joj neki šmek i punoću.

Inače, doručak ovsene pahuljice sa jabukom i bademom
Ručak kelj- treći dan. Užina - kelj. Nešto sam zapostavila moj šejk.
Jutros vidim kroz san negde na TV čitaju neke novine kako je u tom herbalajfu i još nekim preparatima genetski modifikovana soja.... Ma, ko zna šta kod nas sve ima... niko to ne kontroliše i ne obeležava... Ne sekiram se ja zbog toga. Neke stvari ne možemo da izbegnemo koliko god se trudili. što, naravno ne znači da se nećemo truditi i dalje.

A i tu soju hvale i za probleme u menopauzi, a ja sam tu negde.

Poslednja izmena:
Ceci, hvala ti ko sestri. Stvarno su velike razlike u ceni. Isplati se otići do Vera (mada meni nije nikako usput). A kažeš, to je baš to pakovanje? Danas sam bacila pogled i po onim zdravim hranama na Zemunskoj pijaci. I tamo su 340-360 dinara. Pa to su razlike za više od 100 dinara po kutiji. Mene jesu malo odrali kod mene, ali tako je to sa tim malim prodavnicama u zabačenim krajevim. Ali meni došlo da kupim tog momenta.
Ima da odem po to sojino mleko na akciji, pa nek stoji. Ili ću da kombinujem. Evo danas sam lepo ubacila kašičicu tog mleka u nesicu, nekako je ublaži i da joj neki šmek i punoću.

Inače, doručak ovsene pahuljice sa jabukom i bademom
Ručak kelj- treći dan. Užina - kelj. Nešto sam zapostavila moj šejk.
Jutros vidim kroz san negde na TV čitaju neke novine kako je u tom herbalajfu i još nekim preparatima genetski modifikovana soja.... Ma, ko zna šta kod nas sve ima... niko to ne kontroliše i ne obeležava... Ne sekiram se ja zbog toga. Neke stvari ne možemo da izbegnemo koliko god se trudili. što, naravno ne znači da se nećemo truditi i dalje.

A i tu soju hvale i za probleme u menopauzi, a ja sam tu negde.

...hehe..nema bacanja Bi, tako ja danas....ima da se jede ono za sta su se
dale parice..nema svercovanja...e pogledacu i ja kod mene u onom novom
marketu Aman...prilicno su povoljni imaju li ta mlekca pa javljam....

...kupila sam file oslica i tikvice da pravim onu testeninu, dopala mi se onako
na oko...nadam se da je ukusna bar onoliko koliko lepo izgleda...

...to za soju u menopauzi sam cula, nisam probala, ali znam da je za te muke
najbolja crvena detelina i svi preparati koji je sadrze....ja sam prve godine koristila
tablete i vrlo brzo sam se resila muka...zasto nisam ponovila postupak necu ni
da vam pricam....predpostavljate i same...:think:

Поједи маслине или авокадо, по систему замене.
Ако унесеш тог дана авокадо, одвади неку другу храну и мирна Бачка.
Исто важи и за маслине.
Осим тога можеш те ,,маснише", маслине и авокадо, да унесеш 2-3 сата пре јоге или тренинга, они се ионако у калоријском смислу, споро ресорбују у организму!

Poznavaoce pa ti si car, bas ti hvala.:)
Ma volim ja te "masnise" opasno, ali necu preterivati.:bye:

za sve korisnike herbalajfa:

BEOGRAD - „Zdrava hrana“ truje Srbiju!
Američka kompanija „Herbalajf“ nekoliko godina preko nezavisnih distributera i putem interneta prodaje našim građanima dodatke ishrani napravljene od genetski modifikovanih organizama! Da zlo bude veće, ova veštačka hrana, prepuna veštačkih vitamina, aspartama, fluora, GM soje i sličnih štetnih sastojaka, prodaje se kupcima pod etiketom „zdrava hrana!“

- Dokazano je da aspartam izaziva veoma ozbiljne simptome, od gubitka pamćenja pa do tumora na mozgu. Iako ga je američki zavod za zaštitu zdravlja odobrio, aspartam je jedna od najopasnijih supstanci kojoj su ljudi ikada bili izloženi! - objašnjava dr Slađana Velkov. Ona dodaje da kod nas malo ljudi zna da ti proizvodi ne podležu nikakvoj nezavisnoj kontroli u SAD.

- Prema njihovim zakonima, sam proizvođač kontroliše kvalitet svog proizvoda i odgovoran je za posledice u slučaju nečije tužbe ili žalbe. A malo ljudi zna da je upravo ova kompanija članica komisije Kodeksa alimentarijusa, koji se zalaže za proizvodnju hrane od GMO i za zabranu prodaje prirodnih lekova - kaže dr Velkov i podseća da je Norveška 2000. godine zabranila prodaju proizvoda „Herbalajfa“ jer su u njima pronašli ogromnu količinu GM soje!
- Veliki broj ljudi širom sveta veoma tužio je ovu kompaniju zbog toga što im je zdravlje narušeno korišćenjem njihovih proizvoda - objašnjava dr Velkov.

U pokušaju da saznamo ko prodaje njihove proizvode kod nas, putem internet oglasa kontaktirali smo s nezavisnim distributerom, koji se predstavio kao Jovan Nenadović.
- Ja sam samo distributer, koji je platio članarinu u „Herbalajfu“, a zauzvrat su mi dostavili pakete s dodacima ishrani koje prodajem. Vode se kao „zdrava hrana“ jer je 99 odsto njihovih proizvoda napravljeno od sastojaka biljnog porekla. Koliko je meni poznato, u Americi nije zabranjena prodaja GM hrane - objasnio je Nenadović.

Ministarstvo: Nisu registrovani!

- Proizvođači i uvoznici dijetetskih proizvoda imaju obavezu, propisanu Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda, da sve dijetetske proizvode upišu u bazu podataka Ministarstva zdravlja. Upis se vrši u skladu sa članom 22 navedenog pravilnika. Navedena kompanija dosad nije izvršila upis dijetetskog proizvoda u bazu podataka Ministarstva zdravlja - saopštili su nam nadležni iz ovog ministarstva.

Šta nude?
* Dijetetske proizvode za kontrolu težine
* Proteinski prah
* Multivitaminske komplekse
* Koncentrat guarane

Šta može da izazove GMO
* Alergijske reakcije
* Neplodnost
*u Smanjenje imuniteta
* Ubrzano starenje
* Rak
* Umiranje ploda
* Uvećanje jetre
* Krvarenje unutrašnjih organa
* Dijabetes
* Poremećaje u radu organa za varenje
* Oštećenje sluzokože želuca
* Poremećaje u radu bubrega

hvala.znam jednu osobu koja koristi vec duze vreme taj preparat, i prilicno me je zabrinula kad je rekla da od kad uzima herbalife, pije i do 6 litara vode dnevno,i da su joj konstantno suva usta...a meni te kolicine vode i konstantno pisanje stvarno nisu normalne, i ne verujem da su tu cista posla. da sve bude gore, nekako sve koje poznajem a da su uzimali/uzimaju taj sejk pricaju nekako ko sektasi,ubedjujuci me kako je to super i zdravo. a ja se pitam sta radi sa metabolizmom kad te dovede u stanje da ko kamila pijes rezerve vode :neutral: ili sam ja jednostavno previse pristalica filozofije no pain no gain :neutral: ali meni ste to izgleda ko zaradjivanje na tudjoj muci i nesreci - u vreme kad je ne znam kolko svetske populacije gojazno, "slucajno" izadje svemocni napitak. hau jes nou.

hvala.znam jednu osobu koja koristi vec duze vreme taj preparat, i prilicno me je zabrinula kad je rekla da od kad uzima herbalife, pije i do 6 litara vode dnevno,i da su joj konstantno suva usta...a meni te kolicine vode i konstantno pisanje stvarno nisu normalne, i ne verujem da su tu cista posla. da sve bude gore, nekako sve koje poznajem a da su uzimali/uzimaju taj sejk pricaju nekako ko sektasi,ubedjujuci me kako je to super i zdravo. a ja se pitam sta radi sa metabolizmom kad te dovede u stanje da ko kamila pijes rezerve vode :neutral: ili sam ja jednostavno previse pristalica filozofije no pain no gain :neutral: ali meni ste to izgleda ko zaradjivanje na tudjoj muci i nesreci - u vreme kad je ne znam kolko svetske populacije gojazno, "slucajno" izadje svemocni napitak. hau jes nou.

Takodje znam jednu osobu koja je moram priznati luda za tim sejkom i neprestalno mi ispira mozak o tome koliko je to zdravo i dobro, kako ja dzabe dajem pare nutricionisti da mi pravi program za dijetu... najbolji proizvod...:eek:
Ma ja sam nepoverljiva prema svim tim proizvodima muckalicama.
Moram odmah da joj posaljem ovo, od skoro je u tome i bolje da prekine na vreme.

Dobro vam jutro, zaneo me ovaj Herbalajf pa se zaboravih.
.
Evo ja doruckovala i pijem kaficu pa ko je raspolozen nek izvoli.
Program za danas:
Ovsena kasa, zelena banana, riba(losos) i salata, zele od jagode, tost sa pastetom od tune.

dobro jutro, može kafica, :) hvala

eto, ja pijem taj herbalajf, ali ne bih ga preporučivala. Ne verujem baš da je nešto mnogo opasan, ali, iskreno, bez mnogih drugih odricanja, nema rezultata. Ja sam živi primer. Učinilo mi se u jednom momentu da će mi pomoći da prebrodim neke krize, ali nisam bila istrajna niti dovoljno disciplinovana.
Sve to može da se reguliše pravilnom ishranom.
I zaista priznajem kao jedini zdrav način to što filotea radi. Kod stručnjaka, po savet, po plan i program, na kontrolu, sve pod nadzorom.

I ja sam protiv tog Herbalajfa, znam par ljudi koji ga konzumiraju i zvuče kao neki sektaši, toliko ga hvale.
A ovo za koka-kolu, svesna sam da je nezdrava, ja prva već godinama izbegavam gazirano, ali onda kad počneš, nekako se navučeš. Sad sam smanjila i pijem jednom u 10ak dana.
Juče sam htela malo da pročistim organizam od slatkiša i koječega što sam tamanila prethodne nedelje, pa sam pojela 3 pomorandže i pila ceđeni limun, tako ceo dan.
Jutros sam takođe doručkovala 2 narandže, a za ručak nemam pojma šta bih, razmišljam o nekom rižotu s povrćem.

Eto, lepo zamenjuješ koka kolu polako prirodnim cedjenim sokovima ... a možeš i ponekad koka kolu da te želja mine.

Ja se nadam da nisam nikad zvučala sektaški, čak sam vrlo uzdržano i nevoljno i ovde pominjala. Ako grešim, slobodno me opomenite.
Sad mi je nezgodno da uzimam šejk, jer ne pijem jogurt, industrijski sokovi su puni šećera i veštačkih boja i aroma, a malo sam lenja i nemam uvek vremena da napravim neki domaći sok. Mislim, nemam blender.
A nekako sam se dobro organizovala sa ishranom, pa nemam sad ni mesta za šejk.

dakle
danas trcanje pa brz odlazak u leclerc da kupim caj,i od silnih reklama (te za mrsavljenje,te za eliminaciju,te za detox **** palac) ja se odlucih za najobicniji zeleni caj s aromom mente od twiningsa,i trenutno ga pijem
kupila sam i bye bye celulite bez masaze od nivee,zato jer je pisalo bez masaze i jer mi je anakin (ko se seca? :) ) rekla kako joj to super radi ,a somatoline sam nasla na netu za 30€ (nivea je 13€ )
znaci ispada da sam lagala da cena nije problem :lol:
videcemo
dakle trcala sam namazala kremu i popila caj
a za dukana to mi se uopste ne dopada,kljukati se toliko proteinima bez svezeg povrca ne mogu ja to,a i meni je cilj da proemnim navike i uz to da smrsam i bolje mi ovako polako,pa da se ne vraca
evo me jutros posle kreme,ima tu jos da se skida i poravna ali sta mi fali :D

kropovanje je moralo da padne jer jeste da sam bila vredna i bavila se sportom ali zato pored ceka planina za peglanje :rumenko:
vdihxf.jpg

a ni krevet nije namesten:rumenko: sa'cu na brzinu :lol:

Poslednja izmena:
.....cao dijetalke...

.....gledala sam malo tog Dukana, ima po nesto zanimljivo, ali oni koji ne vole meso tesko bi to izdrzali...lici na onu mesnu dijetu, ustvari malo je blaza varijanta nje...
.....od tih preparata koji se nude na trzistu, samo sam jednom kiristila Tanana tablete/bombone...nisam bila nezadovoljna, ali sad kad se setim toga nisam ni imala
neke potrebe za njima...Herbalajf je uzasno skup, znam ljude koji ga koriste godinama (cela porodica) oni su i distributeri, hoce li imati kakvih problema kasnije ne
bih znala, oni meni izgledaju zdravo, i mnogo, mnogo mladje nego sto jesu....u cemu je caka ne zna..mada kad procitam ovo gore....iskreno ja se uplasim tih
hemikalija...

...danas, za dorucak kiselo mleko...za rucak ona testenina sa oslicem i tikvicom, samo umesto pavlake cu dodati malo kuvanog paradaiza, promenice sigurno ukus
izvornog recepta..ali ce biti dijetalnije.....veceru nemam pojma sta bih mogla...izmedju obroka cedjena narandja i limun - jabuke....

...inace sto se tice pijenja vode, napredujem..2l svaki dan kako dodjoh do toga ja koja nisam mogla da popijem jednu casu...ne znam ali eto cuda se desavaju...: )

eee kad sam prosla kod macke sad je svejedno sta ce ostali da napisu :lol:
hvala
Ne zezaj. Moj hitlerovski fazon je proizasao iz muke koju sam videla da bih dozivela da udjem u bilo koju radnju i kupim BAS ono sto mi se svidja, i da mi pritom to dobro stoji. Smucilo mi se da stalno kombinujem, i da prikrivam..ako kapiras sta hocu da kazem. A kairaju sve one koje imaju ili su imale taj problem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back