Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E pa narode, ja donela jednu odluku, pa da vam saopštim. Ne znam koliko ću uspeti da je se pridržavam ali probaću.
Rešila sam da pokušam da postim. Jes da je nedelju dana posta već prošlo, ali meni tu neki datumi koje je crkva odredila ništa ne znače.
Svake godine me smlavi ovaj takozvani "prolećni umor". Nekoliko nedelja ne mogu sebi da dodjem. A ove godine me je na prepad i silnim intenzitetom uhvatio baš danas.
Crkla sam na jogi, ništa nisam mogla da uradim. I dok sam na kraju časa ležala u joga nidri (to je opuštanje) i nisam mogla da se opustim jer mi je glavu žuljao parket ispod 3 sundjeraste prostirke i peškira (što mi se nikad do sad nije desilo) smislila sam da pokušam da postim. Računam da će lakša hrana doprineti da mi i bude malo lakše. I takođe moram da se potrudim da imam više manjih obroka. Da u svakom slučaju budu manji, pa koliko god da ih ima.
Jutros sam (pre donošenja odluke) doručkovala viršle (jele mi se strašno), a onda sam ručala čorbu od povrća i prebranac (mogla sam i manje tog prebranca da pojedem), na poslu nes kafa (bez mleka, naravno) i čak sam i za šejk koji uzimam za užinu danas kupila sokić (inače sam ga pravila s jogurtom).
I dalje mi veče ostaje najkritičniji deo dana. Moraću da se zadovoljim voćem, valjalo ili ne.
Ja se neću previše opterećivati da baš ništa mrsno ne stavim u usta, ali će osnova da mi bude povrće, žitarice, pečurke (koje mnogo volim, a deca baš i ne, pa ih retko pravim) i riblji i morski specijaliteti (kojima sam u proteklom periodu prilično snabdela zamrzivač). Uh, kad ovako nabrojim, izgleda mi da ću baš da uživam.

Osećajte se pozvanim da mi preporučujete lepa i jednostavna posna jela, za koje ne treba puno namirnica i puno vremena da se spreme.
Sve vas volim :zag: i mnogo sam lepo raspoložena zbog današnje odluke.

Hvala, dolcevita, baš ima interesantnih recepata, proučiću to malo bolje kad ne budem na poslu.

Ona primedba u repki je baš zabrinjavajuća, nadam se da mi se to neće desiti.

Ej, ja danas kad sam donela tu odluku pitam instruktorku joge jel ona posti. A ona kratko i jasno kaže NE. Onda malo skromnije doda: "Ja sam vegetarijanka".. e baš mi bilo bez veze. A nekako mi se uklapa da su ti jogini vegetarijanci.

Hvala, dolcevita, baš ima interesantnih recepata, proučiću to malo bolje kad ne budem na poslu.

Ona primedba u repki je baš zabrinjavajuća, nadam se da mi se to neće desiti.

Ej, ja danas kad sam donela tu odluku pitam instruktorku joge jel ona posti. A ona kratko i jasno kaže NE. Onda malo skromnije doda: "Ja sam vegetarijanka".. e baš mi bilo bez veze. A nekako mi se uklapa da su ti jogini vegetarijanci.

I ja sam vegetarijanka. :think:

..Bi drugarice imas svu moju ;podrsku, pa koliko god izdrzis izdrzala si
i uradila dobro za svoj organizam...ja uvek kazem da ne postim, jer ne
mogu da se odreknem mleka..ali mogu slobodno reci da mi je skoro sva
ostala hrana posna..jedino sto ne kuvam skroz na vodi...

...inace i pored zelje da od danas krenem disciplinovano, nisam bas bila
sjajna..ali nisam ni preterala nesto puno..od sutra ujutro opet dorucak
kasa....a sta cu za rucak tek treba da smislim....

A jesi neki. Bas je bilo cool a nije bilo ni ruznih reci ni nacionalizma ni seksa. Malo ovo ono...cisto da se ubrza metabolizam. To je podrska dijeti...Ubrzavanja. O.k. kad si navalio....ali.......:zper::hvala:
E sjajno,postigosmo jedinstvo misljenja,slazem se DEFINITIVNO bas smo se lepo salile,a oni... vis kaki su...a ti stvarno nemo se zezas... nego bre drzi tu dijetu!:lol:

dobro jutro... ja samo da se pohvalim da sam juče lepo provela dan uz voće i povrće... danas za doručak pojela ječmene pahuljice sa kupinama. Za ručak će verovatno biti boranija... užina: e to ću nešto da improvizujem. Pošto za užinu uzimam onaj šejk, da ne bih kupovala sok, jer sam ubedjena da su svi ti kupovni sokovi prepuni šećera (ili veštačkih zasladjivača), veštačkih boja, aroma i ko zna čega sve ne, ja ću lepo da napravim kompot od jabuka ili kupina ili bilo čega, izmiksam i lepo razmutim šejk u tome. Znam da će biti prirodno, a i daleko jeftinije od kupovnog sokića.
Nego, imam gorušicu. Jel to sad reakcija na to silno voće sinoć i jutros, na koje nisam navikla?

Ja mislim da jeste, vocna kiselina prosto ostruze, narocito jabuke. Uzmi parce hleba, integralnog najbolje, da pokupi kiselinu.
Ovaj... a sejk... uzina? Nije bolje da ga ostavis za uvece?
Sto se tice sokova, oni su ti u onih Top 10, ja to zaobilazim u sirokom krugu, jedino kad bas moram, popijem visnju.

Ja sam krenula s tim šejkom za večeru.. i sad više ne mogu da se setim što sam ga prebacila za užinu. Mogu da ga vratim i za večeru. Misliš, bolje da izbegnem voće uveče..
A voće onda popodne. Pa probaću

Ja sam krenula s tim šejkom za večeru.. i sad više ne mogu da se setim što sam ga prebacila za užinu. Mogu da ga vratim i za večeru. Misliš, bolje da izbegnem voće uveče..
A voće onda popodne. Pa probaću

Sejk ti je najbolje za dorucak ili veceru, mada ovaj moj savetnik kaze, kad skinem jos par kg, da nastavim za dorucak, iako sam ja planirala za veceru. Kaze da drzi secer u normali i ne izaziva napade gladi. Voce uvece goji, pisale smo to i svi to kazu. Uzine su ti vocne, samo sto ja ne mogu pre podne, kratak mi je interval izmedju dorucka i rucka, pa mi se ne jede.

Ja sam šejk i uzela s namerom da ga jedem za večeru, da bih izbegla prežderavanje. Dođem gladna s posla, pa ne mogu malo, nego navalim. I onda sam računala, napravim šejk i to mi je što mi je. Medjutim, bilo mi je predugo od ručka oko 13-14h do večere oko 22, sa nekom uzinom, a nešto bi me mrzelo da nosim dve užine na posao. A treba. I treba zaista definisati i tačno znati šta se i koliko jede za koji obrok, a ne improvizovati. Tačno onako kako filotea piše.

Zdravo devojke, vidim da je ovde bas zivahno.

Bi, imas moju podrsku, stvar je u tome da se naoruzas dobrim receptima i videces da je lako. Pazi kad je i moja instruktorka vegetarijanka. Bas izgleda mladoliko, mislila sam da je mojih godina a ona 12god starija. Hrana i vezbanje mnogo znace.
Inace je lako meni da definisem i tacno znam sta jedem jer mi drugi sastavi program pa ne lupam glavu nego samo procitam.
A to sto kaze Oranz da se ugledate na mene, pa ne znam bas, ja sam sad uspela malo da se maknem sa mrtve tacke ali vec sest godina pokusavam sa nekim dijetama ne tako uspesno, malo skinem i ubrzo vratim sve.
Meni dosta pomaze to sto sam svoju staru sliku u bikiniju zakacila na frizider i ispod nje zalepila natpis"ovde super izgledas",tako da svaki put kad krenem da nesto gricnem a ona me opomene.
Moram da se pohvalim da sam se sinoc uvukla u farmerke od pre trudnoce i zakopcala ih. Nije najbolje ali to je jos onih 4kg sto treba da skinem.

Moj program za danas:
-ovsena kasa (prazna),
-banana,
-punjeni paradaiz, salata,
-zele sa vocem,
-tost sa pastetom od povrca,

Recept za punjeni paradaiz:
5-6 srednih,zrelih paradaiza, izdubiti sredinu i napraviti kao casice.Sredinu od paradaiza ostaviti za punjenje.
Fil:
mladi luk, 1 sangarepa, malo celera,1cen belog luka, sve to izdinstati i dodati sredinu od paradaiza(sitno iseckanu) malo persuna i mirodjije, vegetu,biber...na kraju dodati integralni pirinac(na svaki paradaiz po jednu kas) i dve kasike seckanog kikirikija. Paradaiz napuniti ovim filom,preliti sa malo maslinovog ulja i malo vode i peci u rerni. Ja koristim vatrostalnu sa poklopcem. Kad je gotovo otklopiti i na svaki paradaiz staviti malo posnog rendanog sira. Prijatno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back