Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e, sto vi uzivate
ja danas gladovala; bila van kutje
i za cijeli ebeni dan pojela samo 5 onih cuda od expandirane rize, jogurt i jabuku
umirem
odo nabit nos u frizider i iskopat neke proteine : (((

Kakva su ti ta čuda? Mislim, kako ih podnosiš? Ja sam to jednom kupila i bilo mi je bas grozno, potpuno bezukusno, kao stiropor. Nije baš da sam jela stiropor, ali me podseća po izgledu i težini. A nisam znala sa čim bih to uopšte mogla da jedem.

Juče i danas sam dobra i disciplinovana... ali večeras ima još vremena da se pokvarim. Veče je najteže

Kakva su ti ta čuda? Mislim, kako ih podnosiš? Ja sam to jednom kupila i bilo mi je bas grozno, potpuno bezukusno, kao stiropor. Nije baš da sam jela stiropor, ali me podseća po izgledu i težini. A nisam znala sa čim bih to uopšte mogla da jedem.

Juče i danas sam dobra i disciplinovana... ali večeras ima još vremena da se pokvarim. Veče je najteže

sta znam, ko karton jbga...al su mi nekako dobro djelovala
u kombinaciji s jopgurtom, a s nogu...:lol:

sutra cu bit lukavija;
upravo sam umijesila hljeb od spelte pa cu si napravit sendvice ;)

ti gospojo |Bi, mojne vecer shvacas tako drasticno
nema tu nista tesko;
odaberes povrce + proteini
ili neka kashica i fino se najedes...ne lomis se oko toga : )

zlotvore, baš si zlotvor, šta ti je sad spelta ili spelt ili kako je već nominativ?

a za veceru taman imam od ručka, zapečeno raznorazno povrće sa pečurkama i malo slaninice radi šmeka... to bi onda moglo da odgovara tvom savetu..
A morala sam da zapečem, onako preliveno jajima i pavlakom da bi deci bilo prihvatljivije da jedu. Ja sam moga i samo onako obareno.

zlotvore, baš si zlotvor, šta ti je sad spelta ili spelt ili kako je već nominativ?

a za veceru taman imam od ručka, zapečeno raznorazno povrće sa pečurkama i malo slaninice radi šmeka... to bi onda moglo da odgovara tvom savetu..
A morala sam da zapečem, onako preliveno jajima i pavlakom da bi deci bilo prihvatljivije da jedu. Ja sam moga i samo onako obareno.

varijacija na temu psenice
ja koristim integralno brasno krupnika/spelte

Od navedenih vrsta najveći značaj ima obična - meka pšenica {Triticum vulgare), sa svoje dve forme ozime i jare, tvrda pšenica (Triticum durum) i novo otkrivena vrsta, krupnik, koji se ponovo širi u mnogim zemljama Evrope i Severne Amerike.

Krupnik ima visoko stablo i sklon je poleganju. Klasovi su dugački, bez osja sa lomljivim vretenom. Posle žetve dugačko zrno ostaje u plevici, koju je pre mlevenja potrebno odstraniti specijalnim mašinama.

Od očišćenog zrna krupnika može se dobiti integralno i belo brašno, odnosno hleb. Integralni hleb krupnika ima veoma lepu braonkastu boju, kao i hleb, kome se obično dodaje slad ili druge boje, da bi se prodao po većoj ceni. Braon boja u integralnom hlebu krupnika potiče od mekinje koja sadrži najviše mikroelemenata i vlakana. Beli hleb krupnika je sličan običnom belom hlebu, i duže ostaje elastičan i mek. Hleb od integralnog brašna krupnika ostaje mek i nedelju dana, ima sladunjav i prijatan ukus. Tehnologija pečenja hleba je identična običnom hlebu (slika 4).

http://www.poljoberza.net/AutorskiTekstoviJedan.aspx?ime=AR4_08_02.htm&autor=12

zlotvore, hvala na ovako iscrpnom objasnjenju i korisnom linku...
i samo nek mi neko kaže kako gubim vreme na forumu, nemaju pojma šta sve ovde moze da se sazna i nauči

Dolcevita, bojim se da su te pločice ipak kalorične. Ali posto su sasvim lagane, verovatno ih ne pojedeš baš puno

Meni jabuke tako ne prijaju, mnogo mi otvore apetit...
Jedino mogu da ih jedem sitno izrendane, mada i to retko.

A moja supa se i dalje kuva,a ja gladna... kontam da pojedem neku voćku

I mene jabuke nekako ''ostruzu'', taman da pojedem ''vola pecenog'', pa jabuku, opet sam gladna.
Nego koliko vode ili mleka da stavim za 2 supene kasike ovsenih pahuljica? Smandrljacu jabuku u super secka, dodati cimet i smuckacu sa kasom.

Zavisi da li volis gusce ili redje, probaj, pa oceni sama.
Ja kuvam ovsenu kasu u malo vise mleka, ali se to zgusne od skroba i bude nesto izmedju pudinga i sutlijasa.
Svidja mi se tako bez dodataka, a moj muz kaze da ima ukus k'o Karbofiks. :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back