Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma nećemo da te grdimo, popravićeš se ti :*
I ja sam jutros doručkovala musli, pa sam ogladnela oko 14-15h,
što je meni i normalno vreme za ručak.
Jedino što je ručak tek tada stavljen da se kuva, pa sam ja pojela pola kriške hleba sa malo slaninice.
One kuvane slanine... i to baš malo, komadić-dva samo da osetim ukus.
I malo pre, odnosno oko 18h sam pojela tanjir pasulja uz kornišone, bez hleba.
I to je to za danas.
Možda uveče još neki čaj, limunada, ili tako nešto

Drage moje dijetalke. Čitam vas, ne komentarišem, pridržavam se nekog svog plana, i ide nekako...Nego, imam mali problem.Doručkujem do 8 h, i ručam oko pola jedan. Ne mogu sada da objašnjavam, tako moram. :) I nije mi frka da uveče popijem samo jogurt, ali mi je frka od ručka do tog jogurta. Šta bih mogla da gricnem u međuvremenu, a da ne zgrešim? Jabuku, uopšte voće, i šta još? Nešto malo da pojedem, a da ne kvarim dobre rezultate.

e. mene kad to uvati, a uvati me
uzmem par suvih sljiva, pola sake oraha ili badem, ljesnika i tako...
ili krknem jedno kiselo mlijeko...to je samo 55 kalorija... : )

Pa mogla bi valjda neku voćkicu, izmedju 16 i 18 h, taman da se i sa tim uklopiš u onu Hromo.... kako beše... što je pominjala ona neka nova dijetalka,a i dolcevita...
A ja sam tebe pominjala, a evo i Zlotvor danas pominje slaninicu... i ja mislim da je to bolje i zdravije i konkretnije nego neki keksići...
Što sam dobro potkovana teorijski, a sad sam izašla da kupim neko pecivo... uhvatila me neka kriza. Inače sam nedisciplinovana ovih dana. Nikako da uhvatim ritam. Grdite me slobodno...

el si uzivala ti u tom pecivu?
ako jesi, sta ima da te grdimo...
usvoji devizu; kad grijesim, grijesim...najbolje sto mogu
i uzivaj u svom pecivu, a zatim nastavi po planu : )

Ja sam po pitanju dijete konfuzna do...:roll: Citam vase postove i kao da nista ne kapiram sta od toga da primenim..
(a i nisam bas redovna na temi).

Za dorucak jedem jedno parce hleba namazano sa Dobro jutro(m) i pileca prsa..Nekad opet to isto ali sa majonezom (:rumenko:),
nekad pojedem 1 przenicu do 2..ili neko parce proje.

Znam da je nesto od ovoga kaloricno (majonez i przenice posebno) ali vise nisam pametna ni sta da jedem :confused:

Ja sam po pitanju dijete konfuzna do...:roll: Citam vase postove i kao da nista ne kapiram sta od toga da primenim..
(a i nisam bas redovna na temi).

Za dorucak jedem jedno parce hleba namazano sa Dobro jutro(m) i pileca prsa..Nekad opet to isto ali sa majonezom (:rumenko:),
nekad pojedem 1 przenicu do 2..ili neko parce proje.

Znam da je nesto od ovoga kaloricno (majonez i przenice posebno) ali vise nisam pametna ni sta da jedem :confused:

eo, imam ja konkretan prijedlog;

- izbaci majonez i margarin, umjesto toga ubaci npr. kasicu ajvara (zbog probave, ako vec unosis kalorije nek budu upotrebljive...)
ili paradajiz/krastavac
- przenice od hljeba koji je pravljen od cijelog zrna napravi na teflonu samo s bjelanjcima (mada, npr. ja jedem cijela jaja, al ne jedem obicno ulje nikako...)
ili
napravi kashu ovsenu/zobenu s nekim vocem i kiselim mlijekom
ili
sama napravi namaz od sira s manje masnoce i zacina tipa persuna, vlasca...
ili pojedi konzervu ribe (iscijedi ulje) na komadu hljeba od cijelog zrna...
ili...
pa ima zilion kombinacija, zeno : )

sustina je slijedece;
margarin, majonez, bijelo brasno i obicno ulje ispadaju
povrce voce, mlijecni proizvodi i integralna brasna/peciva od cijelog zrna upadaju...

Ако сте гладне једите..
Свеједно ако је то ван ,,предвиђених" оброка. У противном или ће те подлећи глади и преждерати се или ће вам се дијета огадити.
И немојте ни иначе упадати у ,,гладна стања", ни плански ни неплански. Увек је боље нешто појести и смирити глад него се изгладњавати.
Само кад узмете храну у таквим случајевима нека не буде кисела(то појачава киселост желуца и бићете врло брзо још гладније) и исто нека не буде слатка(ово изазива појачано лучење киселине у желудцу и ето глади, ето белаја:sad2:).
Злотворкин систем са језграстим воћем(орах, лешник, бадем) је сасвим ок, мада ће вас разни нутриционисти поплашити тврдњом о 600 калорија на 100гр, али је то ипак претеривање, не због количине калорија, већ зато што се споро вари и не ,,лепи" се баш тако лако.
А и засићује!

kupila kašu,ovsenu,probala je bez ičega i super je, mogu misliti tek kad krenem da isprobavam slatke i slane varijante
samo me buni koliko vode da stavim,probala sam sa malo vode ali je bila nekako žilava pa sam dodala vode,izgleda da ne ide baš prelamo vode...

ima i neka fesni sa vanilom i malinama ali nisam nju kupila

kupila kašu,ovsenu,probala je bez ičega i super je, mogu misliti tek kad krenem da isprobavam slatke i slane varijante
samo me buni koliko vode da stavim,probala sam sa malo vode ali je bila nekako žilava pa sam dodala vode,izgleda da ne ide baš prelamo vode...

ima i neka fesni sa vanilom i malinama ali nisam nju kupila

ja to ovako; smuckam s vodom - teko toliko da se razbuca pa dodam kiselo mlijeko...ako je slana
ako je slatka s mlijekom onda sipam 0.6 mlijeka koliko mi se oce ; )

a mleko dodaš odmah, mislim kiselo ili tek pošto je vadiš iz mikro? jedva čekam da je jedem sa cimetom ili sa jogurtom i ne znam još čim
cimet+vocni jogurt ili cimet+mleko+malo meda (meni je u toj varijanti bezukusno). ili moze da se doda malo rendanog kokosa radi ukusa, vrlo mala kolicina mu da aromu,ili kasicica domaceg dzema i mleko....ima raznih varijanti. slano samni probala i nemam pojma ni u kojoj varijanti bi to trebalo da bude :confused:

eo, imam ja konkretan prijedlog;

- izbaci majonez i margarin, umjesto toga ubaci npr. kasicu ajvara (zbog probave, ako vec unosis kalorije nek budu upotrebljive...)
ili paradajiz/krastavac
- przenice od hljeba koji je pravljen od cijelog zrna napravi na teflonu samo s bjelanjcima (mada, npr. ja jedem cijela jaja, al ne jedem obicno ulje nikako...)
ili
napravi kashu ovsenu/zobenu s nekim vocem i kiselim mlijekom
ili
sama napravi namaz od sira s manje masnoce i zacina tipa persuna, vlasca...
ili pojedi konzervu ribe (iscijedi ulje) na komadu hljeba od cijelog zrna...
ili...
pa ima zilion kombinacija, zeno : )

sustina je slijedece;
margarin, majonez, bijelo brasno i obicno ulje ispadaju
povrce voce, mlijecni proizvodi i integralna brasna/peciva od cijelog zrna upadaju...

Ovo boldovano jedem, nesto manje integralno ali ipak jedem (skupi su integralni hlebovi), jedem crni ili polubeli hleb (mada je i to pitanje jer se prica da farbaju..otkud znam..)

Zlotvor hvala ti. :) (nadam se da nece biti problem ako budem imala jos pitanja :rumenka:)

Zlotvor i Poznavalac stvari, imate super jednostavne i vrlo primenljive savete i sugestije :ok::worth: Što je jednostavnije- lakše za primenu.

Ja jesam zgrešila kasno popodne s pecivom, ali bas me zasitilo, sad pijem čaj i mislim da ću moći da prođem samo sa tim za večeras.
I mnogo mi se dopadaju te razne varijante sa kašicama.

Ovo boldovano jedem, nesto manje integralno ali ipak jedem (skupi su integralni hlebovi), jedem crni ili polubeli hleb (mada je i to pitanje jer se prica da farbaju..otkud znam..)

Zlotvor hvala ti. :) (nadam se da nece biti problem ako budem imala jos pitanja :rumenka:)

jbga, skupo je sve sto valja
ono sto nije skupo to je kg integralnog brasna i malo vremena da ispeces hljeb
koji ces jesti cijeli tjedan : )

mada, racunaj ovako;
kupljeni hljeb te vrste izadje od 100 do 200 din
ako ga jedes samo ti trajat ce ti barem 5 dana
(meni traje 7 otprilike)
to ti je ko jedna obicna kifla dnevno : )

ps farbaju se...najcesce kakaaom
al to nije toliko bitno...bitno je da jedes hljeb ili pecivo od cijelog zrna, a ne obican crni...
koji je nekad bio super i imao odlican ukus, a sad je samo ofarbani bijeli : (

Poslednja izmena:
Da se po(h)valim.
Kad sam se vracala s posla, navratila sam u prodavnicu zdrave hrane i kupila ovsene mekinje i pahuljice, kao i 1/2 kg integralnog razenog hleba (115 dinara, mamicu mu).
Dosad sam jela taj ''crni'' lebac sa kakaom ili tost od ''crnog'' brasna.
Jedva cekam da probam kasu. Prosto mi pravite zazubice.
Ja cu slatku varijantu (mleko, ovas, kakao), ne volim jogurt, mada nisam volela ni mleko, pa sad pijem vise od 1/2 l dnevno.

pa mislim da šećer i ne treba tu zapravo
ja sam kupila i ječmenu kašu, prelila je vodom i spremam se da je jedem sa secaknom jabukom, jogurtom i cimetom, to ću za ručak, pošto sam doručkovala picu, taaaanko testo, ja pravila, sa povrćem doduše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back