Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam juče prekršila dijetu po svim stavjkama, osim po prejedenju i danas krećemo iz početka, mada idem na neki ručak a tamo će biti roštilja pa ću videti da jedem neku piletinu na grilu, da ne preterujem sa ćevapčićima, jer bih se baš smorila da sada posustanem kad mi fino krenulo...

ja nikako da počnem da čitam knjigu, danas ću valjda

doručkovala sam voće i čaj, ručala dinstanu papriku, plavi paradjz i komadiće soje

Ja sam odlucila da uzmem o obzir i one savete Hromodijete (tako li se zvase)...
Voce 16-18 h, proteini i ugljeni hidrati nikako zajedno.
Nastavljam sa sejkom do kraja.
Nekad preverim, svidjaju mi se one lanene plocice.

e, ovsena i zobena kasha; nebo i zemlja
obe su dobre, al je ukus potpuno razlicit

upravo veceram;
ovsena kasha s malo vode, mikrovalna na 3 min
+ kiselo mlijeko umuceno
u blenderu sa sakom smrznutih visanja i 2 suve sljive = mljac : )

Sto dobro zvuci ovo sa kis.mlekom. :jede:
A koje kis. mleko - extra ili obicno..?

Btw, ne mogu da nadjem knjigu sto je Zlotvor preporucila :rumeko:

e, mojne bacas kintu na te kapsule
kupi fino zeleni caj na mjerenje
i pij barem 3 solje dnevno
samo, ne zanosi se idejom da ce samo zeleni caj odraditi posao
korigiraj ishranu i cim budes mogla pocni s nekom, za pocetak umjerenom, fizickom aktivnoscu
tipa shetnja...

Ja popijem uglavnom jednu šolju zelenog čaja dnevno.
Al ne zbog ne znam ni ja čega, nego mi je ukusan :)

Nisam još krenula u teretanu, i sramota me...
Ali ispitni rok, do kasno učim, rano ustajem, imam praksu, opet učim, kuvam, spremam...
Srediću se malo :)

Ja popijem uglavnom jednu šolju zelenog čaja dnevno.
Al ne zbog ne znam ni ja čega, nego mi je ukusan :)

Nisam još krenula u teretanu, i sramota me...
Ali ispitni rok, do kasno učim, rano ustajem, imam praksu, opet učim, kuvam, spremam...
Srediću se malo :)

dodaj na to jios jednu, al veliku\
umjesto vode
ili napravi ujutro caj
sipaj ga u termos i ponesi sa sobom...: )

zavisi
u zadnje vrijeme cesce doruckujem zobenu/ovsenu kashu s kiselim mlijekom
inace, omlet s nekim povrcem i dva reznja slaninice (da, slaninice...:lol:)
kuvane pilece grudi ili one u omotu ako me mrzilo da kuvam prijethodne veceri s malo ajvara na
hljebu od cijelog zrna (neki njemacki kupujem u maxiju kad me mrzi da pravim) ili od psenicnih klica
(isto ima u maxiju...)
ili neko voce tipa banane
kad je sezona (ne svidja mi se ukus ovog padarajiza iz staklenika) narezem paradajiz, krastavce i malo sira s pola kashike maslinovog...
ponekad na sve to dodam i malu najljepse zelje crnu cokoladu...
i tako...svasta nesto...kombiniram, al gledam da ostanem unutar zone korisnih namirnica
i da nema praznih kalorija...
deviza mi je bolje rezanj slaninice nego djubre tipa keksa...;)
obicno pijem instant kavu, nezasladjenu
no, vec od podne pichim zeleni caj i tako...

e, sad...za dva i pol mjeseca, otprilike, skinula sam oko 7 kg...
tako racunam, mada vaga varira za kg, gore dole..ovisno o tome cim sam se prijethodni dan bavila...
kako je raspolozena...:lol:

edit; zaboravih napomenut
skoro citav zivot imam problem s probavom;
konstipacija, nadimanje, bolovi...
prije par godina pridrzavala sam se plana ishrane iz sauth beach dijete
i tad sam sredila probavu, konacno...
ovo sto radim sad je slicno - gledam da unosim vise vlakana

Poslednja izmena:
Drage moje dijetalke. Čitam vas, ne komentarišem, pridržavam se nekog svog plana, i ide nekako...Nego, imam mali problem.Doručkujem do 8 h, i ručam oko pola jedan. Ne mogu sada da objašnjavam, tako moram. :) I nije mi frka da uveče popijem samo jogurt, ali mi je frka od ručka do tog jogurta. Šta bih mogla da gricnem u međuvremenu, a da ne zgrešim? Jabuku, uopšte voće, i šta još? Nešto malo da pojedem, a da ne kvarim dobre rezultate.

Drage moje dijetalke. Čitam vas, ne komentarišem, pridržavam se nekog svog plana, i ide nekako...Nego, imam mali problem.Doručkujem do 8 h, i ručam oko pola jedan. Ne mogu sada da objašnjavam, tako moram. :) I nije mi frka da uveče popijem samo jogurt, ali mi je frka od ručka do tog jogurta. Šta bih mogla da gricnem u međuvremenu, a da ne zgrešim? Jabuku, uopšte voće, i šta još? Nešto malo da pojedem, a da ne kvarim dobre rezultate.

Pa mogla bi valjda neku voćkicu, izmedju 16 i 18 h, taman da se i sa tim uklopiš u onu Hromo.... kako beše... što je pominjala ona neka nova dijetalka,a i dolcevita...
A ja sam tebe pominjala, a evo i Zlotvor danas pominje slaninicu... i ja mislim da je to bolje i zdravije i konkretnije nego neki keksići...
Što sam dobro potkovana teorijski, a sad sam izašla da kupim neko pecivo... uhvatila me neka kriza. Inače sam nedisciplinovana ovih dana. Nikako da uhvatim ritam. Grdite me slobodno...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back