Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam ti onda tipicni narkoman, doduse jedem crni hleb, ali volim grickalice. Kad vratim film, vidim da sam jela pogresnu hranu u pogresno vreme, a pri tom se nisam prezderavala, bas naprotiv!

e, nije to nista strasno
ocu rec lako tome mozes uz malo organizacije stat u kraj
zato je i ova tema dobra; zene vode on line dnevnik ishrane, razmjenjuju iskustva...

ono sto bi ti bilo pametno jest da vodis vlastiti dnevnik ishrane i aktivnosti
i ne prekoravas sebe nesto vec gledas da stvari postupno dovedes u red

recimo kod mene nije u pitanju toliko bila klopa koliko nacin zivota; posao
iz stolice 24/7
onda sam to odlucila promijeniti
i pocela vjezbati
prvo je bilo...bljak
sad, kad je moje tijelo prihvatilo promjene, osjecam da mi odgovara...
uz to sam promijenila i mnoge navike u ishrani...zapisujuci pa analizirajuci...

i mojne sebe prekoravas nego rezoniraj npr. ovako
ebes tri snite hljeba, pecivo...grickalice...
ako se ocu necim nagradit nagradicu se ko coek
tipa komadom odlicne zaher torte, jednom nedeljno...
ili necim tako.,..izvanrednim, da se podsjetim kako u zivotu
treba uzivati : )))

Svesna sam ja svih svojih gresaka i uopste nisam prozdrljiva, ali sam onaj tip sto ceo dan ne mora nista da stavi u kljun, ali zato uvece ne znam sta je dosta, ali opet ne kolicinski, nego ti hebeni ugljeni hidrati, valjda mi padne secer, pregladnim. Najveca greska mi je sto skoro da nisam unosila proteine (ne jedem meso, ni mlecne proizvode, osim mocarele), ali zato voce i povrce jako volim. Sto se tice jabuke uvece, ona me toliko izgladni, da sam prestala da je jedem, osim ponekad. Tesi me sto se svi kao cude zbog dijete i kazu da uopste nema potrebe, ali meni smeta, osecam taj visak. Nisam ja debela, ali hocu idealnu tezinu.

navika...to ti je upravo "ovisnost" o kojoj pricam...
znam, iz iskustva...
natjeras se prvih par dana i proci ce
ako ne volis meso pichi ribu i proizvode od soje; tofu, odreske, ljuspice, jogurte....
pa pecurke...i tako...naci ces ono sto tebi pashe

sto se...debljine tice
meni se npr. nije svidjao pravac u kome moje tijelo ide
sto da izgledam starija od datuma proizvodnje?
tezina je tu najmanji problem...mada ce postati
ako se zapustim...o tome se radi...; )

Ćao affro :)
Ja ne bih mogla od sutra, u bakinoj kuhinji i tetkinim kolačima uživam samo 2 puta godišnje :)
Ne jedem ja mnogo, ali jedem - sve.
Ali i šetam mnogo, danas sam prepodne 2 sata po gradu šetala, i poslepodne opet 2 sata.
Ali kad se vratim u Srbiju vraćam se i na temu :)

...joooj...skroz te razumem....ja nisam mogla da odolim nicemu, ikao sam
dosta radila..i zadnjih dana se bas puno kretala...setala po 3h sa mojom
slatkicom..i imam upalu misica...ali sad se vracam na staro, a ti kad god
da nam se pridruzis super....sad uzivaj, ima vremena za restrikcije slatkisa...:))))

• Podržavam
Reactions: Nez
Vagamo se 31.12.2010. nakon toga 14.01.2011. Onda 15.01. možete polako preći na dijetu i frustraciju zbog kilaže...Imate moju punu i nesebičnu podršku i za prekomerno konzumiranje hrane i za gladovanje nakon toga također...Sve najbolje u 2011.:flert:

Dobro jutro, hvala Nezainteresovani, potpuno si u pravu što se svega tiče. Ja sam čvrsto odlučila (kao i svaki put) da ovh dana, a najpre ove noći, ne preterujem ni sa jelom, a naročito ne sa alkoholom. I nikad svoju odluku ne ispoštujem. A možda će sada biti drugačije. Nešto mi je traljavo počeo ovaj dan, se nekim lošim vestima i pojavama.... pa se nadam da će, kako bude odmicao, da se poboljšava.

Dobro jutro, hvala Nezainteresovani, potpuno si u pravu što se svega tiče. Ja sam čvrsto odlučila (kao i svaki put) da ovh dana, a najpre ove noći, ne preterujem ni sa jelom, a naročito ne sa alkoholom. I nikad svoju odluku ne ispoštujem. A možda će sada biti drugačije. Nešto mi je traljavo počeo ovaj dan, se nekim lošim vestima i pojavama.... pa se nadam da će, kako bude odmicao, da se poboljšava.

I ja se nadam. Drago mi je da si razumela sarkastičnu poruku u mom postu... Samo polako i bez preterivanja. Umerenost je kraljica svih vrlina...Sve najbolje i tebi i ostalima! Nadam se da je već sad puno bolje nego jutros kad si mi odgovarala:D

Ja se tesko odlucujem, ali kad nesto zacrtam, nema skretanja u pogresnom pravcu. Dorucak i rucak sejk, vecera snicle od soje. Kaputt! Za Novu godinu sam kod kuce, ali zato sutra rano krecem za Zlatibor!

Mislim da je to preterano. Mada poštujem tvoju odlučnost. Vodi računa da ne ugroziš zdravlje tako radikalnim režimom ishrane...Srećan put i mnogo šetnje na Zlatiboru ! :D

I ja se nadam. Drago mi je da si razumela sarkastičnu poruku u mom postu... Samo polako i bez preterivanja. Umerenost je kraljica svih vrlina...Sve najbolje i tebi i ostalima! Nadam se da je već sad puno bolje nego jutros kad si mi odgovarala:D

Mislim da je to preterano. Mada poštujem tvoju odlučnost. Vodi računa da ne ugroziš zdravlje tako radikalnim režimom ishrane...Srećan put i mnogo šetnje na Zlatiboru ! :D

neke stvari ne mogu da se promene, ali dobro sam raspoložena.

Svima sve najlepše, dobro zdravlje, puno sreće i manje kilograma

Ja zaključila prošlu godinu, pa da načnem i ovu....
Ovo nije normalno, kako se uvek prejedem kod mame. Predjelo, ono meze i ruska salata, supa, predivna prasetina, savršeno ispečena, mekana, slasna, podvarak s pirinčem, salata od pečenih paprika, torta, 5-6 vrsta sitnih kolača. Nisam sve ni probala. A počnemo sa kuvanom rakijom, a zavšila sam sa tatinim domaćim vinom. Stvarno nema smisla..... Kako bre, pored svega toga da budem umerena i da vodim računa.
Bar sam odmah posle ručka ostala napolju i šetala nekih sat vremena.

...uhhh..Bi sve te razumem....

...ja bila kod prijateljice..pa tamo kafica i seri..onda tako kao ti, ruska, pa
divno pecenje, pa salatice razne, a onda torte dva komada...qqq...nista od
dijete dok ne prodje Sv.Jovan..a posle cemo da vidimo sta cemo...z:(

nikad ribe necete postati z:mrgreen:

Naravno da necemo, mi smo skorpije
10-1.gif

Tu sam ja svaki dan, ali ne pisem.

Em ne drzim dijetu, em sam nesto neraspolozena i bezvoljna (i to predugo traje :think:) tako da samo izigravam voajera, virim, gledam, citam, ali ne ucestvujem

...draga moja mene iz tog stanja koje je predugo trajalo izvukla bas Krsta...nadjes
temu koja ce te zabaviti..ili koja ce te pokrenuti da pricas i smejes se...necu da
ti solim pamet..ali pokusaj, smeh je lek..ma sta da je...veruj mi..da ne bese neta
i Krste, ko zna sta bilo samnom i gde bi bila danas...

Valjda će od Nove godine da bude bolje. Koja glupa fraza... kad je to bilo nešto drugačije samo za to što je počela druga godina?!
Imala sam ja drugaricu u srednjoj školi koja je uvek govorila "Od Nove godine počinjem nov život"! I stalno smo se zezali na račun toga.
Mislim da je bila i tema negde na Krsti, ili je neko u okviru neke teme postavio pitanje novogodišnjih odluka.... Obično se početak dijete vezuje za 1. u mesecu, od Nove godine, od ponedeljka, od Sv. Jovana, što reče Afro...
Ja više ne donosim nikakve odluke tog tipa. Naročito ono šta ću sve da uradim u kući kad sam na godišnjem ili vikendom... uvek mi nešto poremeti planove, pa mora da se radi nešto neplanirano, ili prosto budem umorna pa moram da ne radim ništa.

...ma kakvi, videlo se po mojim odlukama da kao od sutra budem na dijeti,
svaki put sam tog dana jela kao da mi je zadnje daleko bilo...

...ja samo imam zelju, a volja ce valjda doci sa tom zeljom, videcemo,
a sto se tice osalih poslova, tipa kuca i osatalo, odavno se ne zaricem
nista, i ne obecavam, kad sam raspolozena radim, kad nisam ne mrdam
ni mali prst....ako se ne uradi tog dana kad bi kao trebalo, svejedno ceka
mene, pa se ni ne trzam narocito...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back